2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

nurancım saçın çok hoş olmuş kısa saç yakışmıyo falan diyodun ama bence gayet güzel dahada kısaltabilirdin...

aral orgun başında çok ciddi görünüyo deniz kendini kaptırmış sanırım çok tatlı
bahçedede büyük çocuklarla oynuyo şuna bak ya
yerim seni yerim

teoda süper görünüyo orgun başında tam bir müzisyen edasında :)
alem bunlar ya
gruba zeynepte solist ve dansçı olarak katılabilir :)

derya çok cesur gördüm seni :) eklediğin resimdekilerin hepsini yapmayı düşünmüyosundur umarım
abowwww ne kız onlar ben onları 5 günde yapamam vallah
yap 3 çeşit yetir canım ya yorma kendini o kadar bence
tabi yardım edenin olursa bilemem

sosisli makarnayı hemen denicem derya
çok güzel görünüyo zeynepte yer teo gibi yer inşalalhlh

deroşum yorulmaktan yada zahmetınden cekınmıyorum ınan kendımı hıc ıyı hıssetmıyorumben .. dedım ya asagıdakılerle sorunlarım var.. yapsam onları da cagırmam gerek.. evı b.k goturuyor camlar sılınıcek aralla cok zor hersey.. bu hafta sonu guya esımle kapalı balkonu temızlıcektık beraber camlarını sılıp gerı yerlestırıcektık
ama kırgın oldugumuz ıcın sılemedım o da tabı elını surmedı balkona fln
bılıyor benım tersım cok terstır..

aşağıdakılerle problemımde aral.. ona cok mudahele edıldıgını yazmıstımd aha evvelden.. ve sonunda patladım
kayınpederımle kavga ettım. bu cpcuk farklı bır cocuk dıyorum vursanda hırpalasanda yapma desende anlamıyor aksıne daha beter yapıyor dıyorum
esyalara zarar gelmmesın dıyee cocuga o kadar cok mudahele edıyorlar kı .. o da daha beter yapıo daha beterr afacanlıklara basvuruyor..
emıne anne her seferınde murat hıc boyle deıldı sozumu dınlerdı fln dıyor ya bu muratın kopyası deıl kı murat oyle dıee aralda oyle olmak zorunda deıl kı
murat usluymuş aral deıl kardesım.. hıperaktıf dıyorum anlamıyorlar..
moralım sıfır yanı..
o sebeple mruata da çattım.. benı korumuyorsun susturmuyorsun dıe..
hala bozugum ona ama mecburen konusuyorum
tabı aklıma bazı seyler geldıkce cok acı konusuyorum
canını yakıyorum onun..
yoksa dogum gunune aylar oncesınden heves etmeye baslayan benım yanı..
bılıosunuz hep sızede sordum burda nerde yapcaksınız ne yapcaksınız dıe
ama hevesım kalmadı..

ay bende yapamam onları tek basıma Aral gıbı bır faktorle..
bırde hepsı ugras ıstıyor o sosılı makarna ve mılfoslu sosı lolıpoplar harıc.. onlar 5 dakkalıkta..
benz tn dogum gunu yapmıyorum (((
cok moralım bozuk yaa cokkk bagırmak haykırmak ıstıyorum

haklısın canım çocuklara yapma dersen tam tersini yaparlar herzaman
batuhanda öyle inadına yapıyo
yapacakki yaptıklarının sonuçlarını öğrensin tabi peşinde ve dikkatli olmalısın
zaten yaparken eğer yapma demezsen kendinden vazgeçip başka şeyle ilgileniyolarki
her çocuk farklıdır bunu biraz anlasalar
benim bide en sinir olduğum şey başka bir çocukla kıyaslanması deli oluyorum
ne benim çocuğum kıyaslansın nede başkasının çocuğu benimkiyle kıyaslansın

Denizcim bunlara hiç takılma canım aynı şeyler bizde de yaşanıyor biliyorsun sen ne kadar uyarırsan uyar onlar aralı muratın devamı yada bi benzeri olarak görür,kafalarını değiştiremezsin..bırak uğraşsınlar o zaman (gerçi olan arada çocuğa oluyor)
Bu engellemeler,kısıtlamalar dozunda olmalı fazlası çocuğu olumsuz etkiliyor bu bir gerçek ,kendine güvenini azaltıyor ben de çok şikayetçiyim ama huylu huyundan vazgeçmiyor artık bende böyle konular yüzünden kendimi yememeye,yıpratmamaya karar verdim sende öyle yap çünkü bunlar gelip geçecek denizcim al işte kocaman oldular sen bunlarla uğraşırken Aralll çoktann büyümüş olacak annesi o yüzden uğraşmak istiyorlarsa uğraşsınlar ama kendi evlerinde sizin düzeniniz size ait olsun..ananeler babaneler hep şımartıcıdır zaten!
Teo da yere ayağını vurma dedikçe inadına bize her kızdığında yere yatıp tekmeliyor valla bende eşime anlatamıyorum yapma dememesini ilgisini dağıtınca unutuyor hemen çocuk onlar yaa..

O mamaların bi ikisini anneme ablama falan sipariş verdim ama büyük çoğunluğunu ben yapcam,yani umarım!
Teoyla da herşey çok zor ama yavaş yavaş kaplumbağa gibi ilerliyorum mesela şimdi bi yazıp bi cam siliyorum..
veee teo uyandı eyvahhh!

ztn ben 4 gundur aşağıya ınmıyorum.. aralı sabahları babası ındırıyor 11 gıbı ben gıdıp kapıdan alıyorum.
ıcerı hıc gırmıyorum.
bu durumda yapamam dogum gunu yapsamda onları cagıramam bılemıyorum ya kızgınım suan.. mantıklı dusunemeyebılırım yanı..
burda yagmurlu hava camda sılemıyorum yıne pıslenıcek
ya ztn benım yanımda bırı olsa. ben 1 gunde camlarımı sılerım mutfagınkını fln sldım o bırgunumu aldı aralla
bırd bu kapalı balkonunkıler cok zor onun dısındakılerı hemen sılerım

ama mamalar lfn yapamam yapsam kısır borek tramisu tarzı bıseyler yaparım patates salatası yaparım

deryacım iştahım kabardı çok güzelelr mamalar hepsine bayıldım bende şu hayalet bezeleri yapmıştım zaten ben böyle ıvrzıvır derlerya onları çok yerim çok hoşlar hepsi ama nasıl yapacaksın hepsini uğraştırıcı hepsininde rengikli olacak onlarıda gıda boyasımı yapacaksın...

teo tam bir müzisyen edasıyla kaptırmı şkendini ecrinde harika şarkı söyle her havadan bestelerimiz bizde de var amam facebook şarkısını çok seviyor hep söylüyor onu teoda aralda çalsın ecrinde hem söylesin hem oynasın bayılıyor...

kızlar eşimden izin çıkmıştı ankara için günün ayarlayın sizde hep birlikte olalımki hepinizi görme şansım olsun

Son düzenleme:
denizicim çok içli dışlı olduğunuzdan vede aral sürekli yanlarında olmasndan kaynaklanıyor onlarda artık aralı aynı eşin gibi yani oğulları gibi görüp senin tavır ve davranışlarını umarsamaz bir hale geliyorlar bu duruma ya katlanacaksın yada mesafe koyacaksın arana yoksa bu hhep böyle gider yani aralı sanki k.valdenelr uzaktymış gibi 2 günde yada günda çok az yanlarında kalarak uzak tutmalısınki onlar özlesinler iyice ozman daha farklı davranırlar.....d.gününde de tabi azsınız çok yapsan kiç yeyecek ki o kadar şeyi bir pasta yemekten sonra kesebilirsiniz....

Son düzenleme:
denizcim sinirlenme kendini üzme.ne desen olmaz.eski kuşak çok farklı çocuk yetiştiriyormuş.
bizim gibi değiller.çocuk bu yapma deyince daha çok yapıyor.bi de aral ekstra hareketli bir çocuk.camalrı da şimdilik ertele baksana yagmur yagıyor herkesin camı kirli yagmurlar bitince silersin.
evet hani sen çok heveslenmiştin.en azından bir pasta alırsınız 3 ünüz kutlarsınız.
deryacım çok güzel şeyler bulmuşsun ama hepsi fazla çok yorulursun.özellikle kağlumbağaya bayıldım.3 tuzlu 2 tatlı yapsan yeter bi de pasta olucak ama ben hamaratlı hatunum diyosan o başka tabi ki.
bu buluşma işi güzel fikir eğer benim taşınma zamanıma denk gelmezse ben de gelirim burdan ankara 3 saat.benim eşimde gönderir karışmaz.

Son düzenleme:
denizcim aral la muratı kıyaslamaları çok yanlış ama büyükler bunu hep yapıyor aslında..benim kayınvalidemlerde ardada gördükleri herhangi bir huyu' aa inatçı bu çocuk kime çekmiş acaba .aytaç inatçı değil ama' tabi tüm gözler bana yöneliyor bu konuşmadan sonra..yada zor yiyor bu çocuk aytaç çok rahat bir çocuktu,bu durumda arda yine bana çekmiş oluyor..
kafanı takma diyecem ama bunun için zorlanacağını biliyorum.yaseminin dediği gibi çok fazla içiiçe olmanız onlarda bunları söyleme hakkı doğuruyor olabilir..kesinlikle her iki aileden de uzak olunması taraftarıyım ben..
aralın yaramazlıklarıda normal..arda da hastaneden döndükten sonra bambaşka bir çocuk oldu.o kadar huysuz olduki inanamazsınız.hiç ağlamayan çocuk şimdi ağlayacağı zaman kendini yerlere atıyor..alşveriş merkezinde vitrindeki mankenlerin yanına gidip oturdu.çıkaramıyoruz..sana iğne yaparım diyen mi ararsın,sana çikolata alıcam çıkarsan diyenmi..'ben buyda otuycam' diyip durdu...yarım saat uğraştık çıkarmak için.o yüzden bu dönemler geçicek canım az kaldı..

derya bayıldım ya pastalara..ilk makrna salatası nasıl yusyuvarlak duruyor öyle..ya ben aranızda en beceriksizim galiba..kk nın pasta tariflerine takıldım bu ara çıkamıyorum..hemen deniyorum..ocakta kahve fincanında keke yaptım misafirlerime .herkes çok şaşırdı..üzerinede çikolata souyla süper oldu..
5 temmuzda alanyadayız.aytaçın ablası ve eşi,kuzeni ve eşi ile birlikte gidicez..bir grup samsundan diğer grup zonguldaktan gelicek..her ikisde bize uğruyacak burdan beraber gidicez.yani yatılı 4 kişilik misafirlerim olucak..şimdiden kahvaltıda,akşam yemeğinde,akşam çayında neler yapacağımı planlıyorum..çok değişik olsun istiyorum..fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
ban akşam yemeğinde konyanın ünlü yemeği etliekmek yaptırıcam o kesin..sarmada sarıp buzluğa attım.ana yemeğe kara veremedim,ara soğuklara ve değişik bir salata tarifine ihtiyacım var..tatlı olarak irmikli şekerpare düşünüyorum yine kk dan aldım tarifi

slm kızlar..nasılsınız..ben annemdeyim..son dk vizemi aldım atladım geldim..inş.yarın resmen aile hekimi sertifikam olacak.ve ben atamaya katılacagım..son dk fikrim değişmesse..bakalım nereye atanacagım..

slm kızlar... deryacım gercekten düsünüyomusun o pastaların hepsini yapmayı ve 40 kişiyi nerde agırlayacaksın evin müsait herhalde benim evim kücük oldugu için ben yine gecen seneki gibi sadece yakın arkadaslarım ve ailemle yapacam tabi yaparsam esim hiç ugrasma arkadaslarla o aksam gider biyerlerde bişeyler yer geliriz diyo benimde işime geliyor valla ne yalan söyleyim cünkü gözümde büyüyor hem temizlik hem pasta börek yapmak birde ertesi gün yapılan temizlik var zor valla​
denizcim kafana takma bence cünkü herkes yasıyor senin bu yasadıklarını benim kayınvalidemlerde alt katımda oturuyor ve bu konusma konusunda hergün bişeyler söylüyolardı simdi indirmiyorum 2 günde falan anca sanki ben konusmasını engelliyorum kızımın
scapula hakkında hayırlısı olsun inşallah canım​

canım hoşgeldin hayırlısı olsun hakkınmda uamrım iyi olur istediğin gibi olur her şey....
slm kızlar..nasılsınız..ben annemdeyim..son dk vizemi aldım atladım geldim..inş.yarın resmen aile hekimi sertifikam olacak.ve ben atamaya katılacagım..son dk fikrim değişmesse..bakalım nereye atanacagım..

ne güzel misafir ağırlamayı çok severim evimiz şenlenir ecrin mutlu olur kolaygelsin sana canım benim...sabahları kek börek felan yapabilirsin ben en ççok en pratik kekim vede çok beğenilir zengin kek yani kuru kayısı kuru üzüm tarçın kuru incir ceviz koyuyorsun kekin içerisine çok güzel oluyor afiyet olsun...sabahları birde hazır yufkayla hemen tavada iç harcı sana kalmış bişey gözleme yapıyorum eşim çok sever tabi bende hoooppp miğdeye....bunlar bilindik şeyelr amam pratik çok vakit almayan şeyelr..krepte aynı şekilde sabahları olabilir...alanyada çok güzel geçensene gitmişt,k çok güzel çevresinde de gezilip görülecek çok yer var arabayla eşim her yerlerini gezdirmişti sizde gezin canım...şimdiden iyic eğlenceler.

Merhaba Yasemincim hoşgeldin! ne güzel gelmişsin anneciğinin yanına hayırlı olsun olsun canım bence iyi yaptın tabi atama neresi olur ki o çok önemli! eşin naptı onu bıraktın sanırım şimdi özlem olcak yani sizde zorrr!
Slm atikecim
salatayı sormuşsun sanırım yuvarlak cam kaseye koyuyorsun sonrada ters çeviriyorsun..denemedim ama onu teyzeme sattım resmini göstereyim o becerir kesin,belki önce kaseyi streç film ile kaplamak daha iyi olur..

Ne güzel yaa kalabalık tatil çok zevkli oluyor hele ki kafadengi arkadaşlar varsa..bizim balayının son 4 günü 11 kişiydik kızlar eşim sürekli bıdırdanıyordu doğal olarak (tabi hepsi benim arkadaşlar) olimpostaydık ama süper geçti kalabalık olunca tekne turları vs..acayip eğlenceliydi umarım sizin tatil de öyle renkli geçer canım..

ben salata tarzıolunca genelde kuskus salatası falan yapıyorum çokı güzel oluyor dene canım kırmızı köz biberli,mısırlı,turşulu falan..yada benim o resmini eklediğim 4 renk patates salatası da göze hitap ediyor..sonra şu sarımsaklı yoğurtlu,cevizli havuç varya o da güzel gidiyor ,patlıcan salatası..aklıma gelenler..
sabah da patatesli yumurta yapabilirsin,tavada yufkadan parça parça börek yapabilirsin bende yapıyorum süper oluyor,çiçek sosis ,kanepe (ekmeğin üzerine salam,sucuk kaşar,biber vs. koy) her gün birini yapsan zaten olay biter:))

Ben de camları silmekten vazgeçtim daha öğlen silmiştim akşam yağmur yağdı offfffff! bakmasınlar camıma da yaaa napıyım önemli olan kirli değil işte zaten akşam akşam kimse görmez o kalabalıkta..

Ben hamarat hatunummm:)))) deniycem bakalım selcancım kaçı yetişcek?

İyi o zaman kızlar ankaraya bir de konya yolcusu var gelirken Selcanı da alın! (güzergah da süper ama)

Gıda boyalı bişey yapmıycam yasemincim evde dr otkerin renkli tüpleri var onlarla süslerim vs..
Ok yasemincim bekleriz sizi de gün ayarlayalım o zaman kızlar farazi konuşmayalım hı?

Aynen denizcim yasemine katılıyorum çok bi aradasınız sorunların sebebi bu bencede..
mesela hergün sabah eşin bırakmasın aralı aşağıya yani onlar hiç yokmuş gibi yaşasınız biraz ne biliyim yemekleri falan sanırım orda yiyorsunuz çoğu zaman ,bence kendi düzeninizi net olarak oturtun yemekti,aralla uğraşmaktı vs..birebir sen üstlen.. yoksa doğal olarak emekleri çok olduğu için aral üzerinde söz sahibi olmak istemeleri çok doğal..
bazen nihale de diyorum onun da kayınvalidesi bakıyor efeye..yani hiç konuşma kadın fedakarlık yapıp bakıyorsa üzerinde hakkı da var diyorum sizde de öyle bence..biraz elini eteğini çek derim özlesinler seni ve aralı o zaman daha sallamaz olurlar yaramazlıklarını..
Teo babaneye bi gitsin acayip abartıyor şımarıyor ama onlarda her zaman gelmiyor ya şımarsın oğlum modundalar...

Kısaca takma bu konulara d.günü de yap ve tabiki de onları da çağır o kadar büyütülcek bi konu değil tatlım yaaa..
Temizliği de sallama o kadar zaten d.gününden sonra daha beter batıyor üstünden temizle yeter..

Atikecim o fincan keki bende çok merak ediyorum ilk fırsatta yapcam..
ve alanyaya gidince bence yakınsanız mutlaka Dim çayına gidin süper yer!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…