2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnn
atike ve yasemin hoşgeldiniz
ardaya çok güldüm mankenlerin yanına mı oturdu :))) umarım az kalmıştır bizde bazen eve sokarken çıldırıyoruz eşim bi gün dövecek diye korkuyorum sözde ben daha sinirliyimdir ama eşimi bile çileden çıkarıyo

kıyaslanma illa ki oluyo bu büyüklerde ya bazen ben de sinir oluyorum eskde bizim ailelerden değilde burda eceyle yaşıt arkadaşlarımızın anane babanne ve komşuları kıyaslamıyomu bize sadece zayıfmış yemiyomu diyolar tabi bende aman böyle iyi ben yedirmiyorum diyorum bazen sempatiksalakcinni yada esk de bişey dediklerinde çok inatçısın çok bilmemnesin filan asiliği dik kafalılığı hep bana çekmiş ikimizinde tersi pistir ona göre diyorum bidaha bişey diyen olmuyo afaya da takarsan söyledikçe söylüyolar
en iyisi iki taraftanda uzak olmaktır böyle şeyler duyup gerilceene

eeeeeeee kızlar günü ayarlayalım gerçekten; 3 temmuzda eskdeyim ondan sonraki haftada kpss var hemderya hem ben müsait olamayız
26-27 haziran nasıl tam bize geldiğin tarih ayşegül :))) tam olarak ne zaman ankarada olcaksınız

Günaydınnnn
Bana uyar Serpilcim o tarih!

Serpil aynen bende bu konularda inatçılığı falan bana çekmiş derim (ee doğruya doğru:) zaten birebir oğulları gibi olmasını beklemesin kimse ben diyorum kayınvalideme içine ben kaçmış Fatih bu diye:))

Bence Denizcim Aral da aynen öyle madem eşin usluymuş falan çocukken ,senin harelketliliğin de orta da bence sana çekmiş Aralın bu hareketliliği içine deniz kaçmış murat yani!:)))

Asrın beni dellendiriyor iki gündür durduk yere ağlamaya başlıyor nedensiz ve tepine tepinee..manyakmıdır nedir bu çocuk yaaa sinirlerim alt üst oldu resmen o kadar işim gücüm var bir de onun nazıyla uğraşıyorum çok fena tekmeler atıyor sonra hırsını alamıyor gelip beni neremden olursa olsun ısırıyor..az önce dayanamadım 2 tane poposuna patlattım küstük şimdi.. Ama sakin adamı bile yoldan çıkartır bunlar yaaa!

selam kızlar ..
yavas yavas okuyorum yazdıklarınızı
evet haklısınız ama hergun sabah aral asagıya ınıor 2- 3 saat kalıp gerı gelıyor cunku gecelerımzı bızım cok uykusuz.. sabah 6-7 8 gıbı uyanıyor ve dayanamıyorum ben
gunduzde cooookkk yoruldugumdan olsa gerek dıger ıslere yetısemıyorum bu kez
cunku benı bır sanıye olsun bırakmayan bır cocuk .. sureklı parmagımdan tutup cekıyor
annesı gel annesı yap annesı oyuncakkk
heo bnmnle oynamak ıstıyor.. onla bır dakka ılgılenmeyıncede eve zarra vermeye baslıyor
yada kendıne zarar verıyor muhakkak bırseyler buluyor yanı ..

Asrının küsme huyu var mesela. Aral benım küstügümü fln adı gıbı bıldıgı halde
anladıgı halde ıyıce yapışıyor bana vursam

kıyaslama olaylarında bizdede aynı oluyor mesela eşim doğaç kadar hareketli değilmiş bende bana çekmiş derim ben hareketliymişim derim çeneside bana çekmiş derim sohbet edilebiliyor daha insancıl sosyal diyorum eşim tam tersi hem sessiz hem antisosyal :)) amaaan ben takılmıyorum bunlara biz şakalaşarak diyoruz bunları kime çekmiş olabilir acaba falan diye eşimle aramızda şakalaşırız ailesi fazla yorum yapmaz sadce deniz öyle değildi bu böyle derler ama yermeden fikir olarak söylerler banada dokunmaz

dün eşim yine sinirlerimi bozmayı başardı nasıl kızdım ya neymiş biz ankaraya gitmeden bandırmaya annesigile bu hafta sonu gidelimmi diyor neymiş doğaçı özlerlermiş sanki yıllığına gidiyoruz zaten bir ay oldu bize gelip gideli neymiş doğumgününü orda kutlarmışız doğaçın annemde dedi baban geliyor ya dedi ne gitmesi dedi benim babam geliyor yarın falan olsun oda gelsin diyor eşim bakalım babam gitmek istiyormu emrivaki yapılırmı ya sen gitmek istiyorsan git dedim ben gitmiyorum dedim o da ben giderim dedi düşünün babam geliyor misafir olarak o da ailesinin yanına gidecekmiş tek başına olcak şeymi ya ben bi umut bekliyorum değişirmi halleri diye inadıma inadıma aynı mevzular geçen sene ailesi benim doğumgünümü kutlamadılar bende tepki olarak onlarınkini kutlamadım yarın benim doğumgünüm bakalım yine arıyacaklarmı bana değer vermeyene ben niye değer vereyim ya herşeyi benden bekliyolar hep ayşegül arasın sorsun hep ayşegül gelsin gitsin kızının eşi 5 günlüğüne iş için bi yere gitti kız alo dedi sıkılırım gel dedi annesine hop atladı gitti kayınvalidem ben hamileyken ankarada oğlu 2sene gelmedi yanıma bi kere geldimi gelinim hamile yalnız kalmasın diye bizi düşünen yok ben niye düşüneyim ya

yarın aralı asagıya ındırmıcemm..!
ve sonrakı gunlerde de .. uykusuz ve cok yorgun olsam da
ki boyle olucak
indirmicem
cunku aralı bugun almaya gıdıyordumdedesını bagırmalarını duygum
bı daha yaparsan dövuceemm dıye bagırıyordu cocuga.
kapıya vurdum babaannesı actı kapıyı oglen yemegı var mı aralın dedı
hıc cevap vermeden cocugu kucagıma aldım ve hızlı bır sekılde yukarı cıktım .
onlar bılıyorum kı aslaa arala dayanamazlar..
muhakkak k.valıdem gelıcektr..
bakalım aralsız hayatları nasıl olucak..

aysegul sende hergun her saat aynı ortamda olsaydınn ınan şakayla soylenenler bıle bırgun batardı sana
cunku sureklı olunca olmuyorr...

ama su var kızlar aral da onlara cokk duşkun mesela yukardyken aşağıya ınmek ıstıyor emıneye gıdelım dıyor
zorlanıcam bılıyorum ..

bu arada ankaraya gideyim eşim dönsede hemen dönmeyi düşünmüyorum çok gerildim ben eşim yüzünden dinlenmek istiyorum kafamı dağıtmak istiyorum çok sıkıldım eşim ve ailesinin sorunlarından ank.danda antalyaya geçebilirim gezmek istiyorum eşim olmadan kendine benzetiyor benide bende sessiz ruhsuz bi insan haline dönüyorum onun yanında eski ben ben değilim artık

ankaraya sanırım bu ay sonunda giderim kızlar gözümden kaçmadı serpil geldiğim günü bile unutmamışsın ben hatırlamıyorum gününü :))

canım ben seni anlıyorum bizimkiler manalı konuşmuyor olsa anlardım bende kızardım ama seninkiler baya manalı belli ederk konuşuyolar sanırım haklısın sık sık olursa batar insana ben mesela kayınvalidemin iki sözünden dolayı çok soğudum birinde görümcemin kaynanasından için dediki yanımda ayşegülden bile çok konuşuyor kadın dedi birindede sen temizsin ama çok dağınıksın dedi sizler olsanız napardınız suratınıza böyle şeyler söylense annemden için çok yemek yiyor maşallah dedi ondan sonra eşimin annemi evde kabul etmesinin sebebi annemin maaşını burda harcıyor olmasıymış yani kendi oğluna çıkarcı demek istiyor bana bunları söylüyor ben ne düşüneyim nasıl içime sarayım bu aileyi siz söyleyin

En iyisini yaparsın denizcim çek biraz elini eteğini onlarsız yaşa..aral için zor tabi ama zaten seninle takılıyor akşama kadar parklara gidersiniz falan hatta bence sen yeni arkadaşlar edin bursada emine gibi ..onlara tabii yaşama yani istediğin gibi arkadaşlarına git onlar gelsin falan.. biraz özlesinler torunlarını iyi gelecektir emin ol!
Dedesinin bağırması dokunmuştur tabi sana..ama sürekli onlarda olduğu için bu durum bir süre sonra olağanlaşmıştır işte bunu diyorum sana..mesela sen ist. taşınmayı istiyorsun ya orada onlar olmayacak üçünüz tek başına olacaksınız öyleymiş gibi yaşayın biraz bence kimseye güvenmeden..
eşimin babası 3 aydır antalyada evi satmaya gitti gidiş o gidiş Asrını çok özlemiş sokakta onun gibi bi çocuk görünce gözleri doluyomuş falan..ama gelmiyor:)) Kendisi çok sert bi adam olmasına rağmen eşime sürekli asrına bağırırsan el kaldırırsan karşındayız diyip duruyorlar hele kayınvalidemin ünlü sütü oradada rol oynuyor (yani sütünü helal etmiyo:)) onlar da geçen yaz antalyada ben ve eşim asrına kızıyoruz diye bize kızmışlardı her yaptığına ok diyorlar o da olmuyor arada bi denge yok yani benim kızdığıma onlar olsun oğlum yapsın diyorlar çocuk da onları görünce şımarıyor tabi..

Denizcim aslında yanlız değilsin Asrın da Aral gibi bi dakika ayrılamıyorum bende sürekli tv seyrederken bile yanında oturayım istiyor artık fenalık geldi bana da eşim gelince imdattt diyip ona veriyorum asrını o da yorgun geldim sanki akşama kadar oturup dinlenmişim gibi davranıyosun diye bana kızıyor:)) ama senin bünyen zayıf ve dinlenemiyor demekki aralın hareketliliğine ben 4 saat uyusam yetiyor bazen yani yetmek zorunda kalıyor mecburen

Var ya mesela şu msjı resmen yarım saattte yazdım 4 kez başından kalkıp oturdum ne yazdığımı bile bilmiyorum 2 dakika rahat vermiyo Teo!

Ayşegülcüm sende demiştin ya eşinle eşimin çok ortak yönü var maleseff aynı şeyler ya da yakınları bizde de oluyor! ama böyle gelmiş böyle gidecek değişmiyorlar çok denedim 17 senedir üzerinde çalışıyorum valla :)))
Aynen bende senin gibi anneler gününde kayınpederim aramadı beni hatta gitti gideli bi kez bile telefonda görüşmedik adam hala bana gıcık farkındayım ve bende sinir oluyorum bu duruma eşimle hergün 3-4 kez konuşurlar Asrınla konuşur yarım saat bi derya napıyo diye sormaz..bende geçen gün d.günüydü aramadım senin gibi etkiye tepki..say seni sayanı sev seni seveni demişler aynen öyle!
sende en iyisini yapmışsın..

evet deryacım çok benziyolar sen anlattıkça denizde öyle diyorum ben hep gözümde deniz canlanıyor işten eve gelir yoruldum diye sanki biz bütün gün evde tatil yapıyoruz biz yan gelip yatıyoruz bizde yemek çocuk temizlik v.s . hepsini adam tutturup yapıyoruz ya o kadar üşengeçki anlatamam çok tembel bi erkek eşim bi huyu vardır ben konuşurken bişey anlatırken başka şeylerle uğraşır dinlemek istemiyormuş gibi davranır konuştuğum şeyde tartışma değil şunu şöyle yapalım falan gibi iki kişinin karar vermesi gereken şeylerde yani demin ne dedim derim anlatır ama yarım yamalak anlamış olur dikkate bile almıyor konuşmalarımı mesela tartışalım bi konu hakkında evet haklısın der doğru der bida böyle olucam şöyle olucam der ama sadece der hiçte değişmez aynı kalır o an sadece beni kandırır sussun yeterki diye ama artık bi yere kadar bana geldi uzun zamandır sakin sakin beklemedeydim şimdilerde yine patlamaya başlıyorum geceleri kalkıp oturuyorum sinirimden uyku tutmuyor hayatım nereye gidiyor bu mutsuzluğum nereye kadar sürecek diye doğaç olmasaydı şmdiye kadar bu evlilik bitmişti anlatılmaz bi mutsuzluk içindeyim eşim ailesini her andığında onlara verdiği değeri bana vermediğin gördükçe soğudum gerçekten soğudum aynı yatağa bile giresim gelmiyor vazgeçtim şimdi 2. çocuktan sırf kendim için bi çocuğu mutsuz bi aileye dünyaya getiremem sonumuzun ne olacağı belli değil ilerde neye karar veririm bilemiyorum artık

deniz sana bişey söylüyeyimmi kızma ama sen rahata alıştın canım aralı aşağıya indirmden duramazsın
aynı evde yaşıyor gibisiniz bence bu konulara fazla takılmamalısın onlarında aralın üzerinde büyük emekleri var kızmaları yapma demeleri çok normal bunlara takılcağını hiç zannetmiyodum ben
sabah araılı aşağıya bırakıyo eşim diyosun sende uyuyosun :)) oh yarasın ne güzel
zeynepte gece 10 kere uyanıyor sabaha kadar bizi tekmeliyor sabah heryerim ağırarak dayak yemiş gibi uyanıyorum
ama yinede zeynebin uyandığı saatte kalkmak zorundayım çünki senin gibi bi lüksüm yok
bütün gün onunla oynamak zorundayım ve zeynepte asla ve asla kendi başına oyananan bi çocuk değil sürekli dibimde saniye ayrılamıyorum yanından hemen dibimde bitiyoo

ya kesin bir tavır koyup mesafe koyucaksın arala herşeşiyle kendin bakıcaksın yemeğinizi evnizde yiceksiniz aşağıya aralı sevmeleri için götürecksin
yada diğer herşeye göz yumacaksın
benim kayınvalidemle aramda hiçççbir sorun olmamasına rağmen ben ilk seçeneği uyguluyoum
bizmkilerde 2 sokak arkamızda oturuyolar
sürekli sabah gelin akşama kadar burda durun yiyelim içelim evinize sadece yatmaya gidin diyolar ama ben kesinlikle ilk baştan beri buna karşı çıktım valla bu kadar yakın olmamıza rağmen bazen 4 gün üstüste gitmediğim oluyor sonra onlar geliyo zeynebi görmeye

ya öyle ya böyle seçim senin canım arkadaşım öpüyorum kendini üzme

sonradan mesafe koymak ; düzeltmeye çalışmak zor oluyo çünkü çocukda anne babada alışmış oluyo ama dediğini yaparsın inş deniz sevdanın dediği gibi benimde ece uyandıktan sonra uyumak gibi bi lüksüm olmadı ister işte canın çıksın ister boş otur akşam eve gidince bissürü iş bekliyo oluyo hem eceyle ilgilenip hem onları yapmaya çalışıyorum bazen yapmıyorum yoruluyorum memlekette olmak istiyorum sıkıldıkça verririm eceyi diye ama orda burdaki gibi rahat olmııcamıda biliyorum herşey üçümüze göre ayarlı çünkü kafamıza göre yaşıyoruz en iyisi heralde herkesten uzak olmak bizim için ; çocuk içinde kuzenlerinden akrabalarından uzak büyüyo diyede üzülüyorum tabii
neyse biraz da mesafe koyarak dene bakalım düzenini oturtursan o şekilde çok daha rahat olursun emin ol

en iyisini yaprsın ayşegül git biraz dinlen yaa doğaç iyice yordu seni busene ben olsam yerinde ende gitmezdim babam gelirken hele ; kaç senede bir bize gekllcek bizde onu alıp kayınvalidelere götürcez olucak iş mi yaa ... eşinlede sakin sakin bi daha konuşursun belki o da düşününce sana hak vermiştir o da vaz geçer gitmekten ayrıca yola çıkcak olan sizsiniz onlar gelsin görmeye guclubacismile

ayşegül antalya gibi bi tatil yerin varken git gez bencede canım eşinle ilgilide bişey diyemicem çok mantıksız geldi banada önerisi

deryacım ben aralın yaramazlıgının uzerıne cocuk tanımıyorum maalesef.. o yuzden asrında aral gıbı deme..
bak asrın ben olunca oturuyor benle ızlıyor dıyorsun
aral ızlemıyor oturmuyor
sureklı hareket halınde hıcccc ama hıc oturdugunu goremezsın.. bı ıkı dakıka tamır setıyle oynarken bıle ayakta ve kıpır kıpır
BENIM OGLUM HIPER AKTIF..
benım cocugum dogac gıbı yada zeynep gıbı yada sızınkıler kadar olsaydı ınanın her ısımı gorurdumde cocuguma zamanda ayırırdım ama aralla hersey yarım yapılıyor.
zayıf bırı olmama ragmen herseyı hızılı yaparım elım cok hızlıdır pratıgımdır. yemek konsunda da cok becerıklıyımdır .
ama zaman yok bacagımda aral cıglık cıglıga aglarken yada parmagımdan tutup tutup cekerken tum bunları yapıyorum
o da harab oluyor bende.. ve bı zaman sonra gıdsıp masaya cıkıyor halılara zarar verıcek seyler yapıyor kabloları cerkıyor vs vs..
onla ılgıleneyım dıe herseyı denıyor. o kadar cok ozendım kı o gun zeynep e yada dogac ın soz dınlemesıne cok ozenıyorum
ben ztn ıstemıyorum asagıya bırakmak tek duzende tek terbıyeyle buyusun ıstıyorum hep ama bazen mecbur kalıyorum bırakmaya..
gecede uyumuyorum cunku..
dun gece bıle agladım aral yuzunden ..
şu satırları nasıl yazdıgımı bılezmezsınız
ve bnm oglum asla kandırlamayan bır cocuk hıcbırseye kanmıyor hıc bırseyı unutmuyor
yıne 1 saat sorada olsa 1 gun sonrada olsa o yapacagını gıdıp yapıyor...

Son düzenleme:

sevdacım yazdıkların bana cok kırıcı geldı..
ben ztn suan cok hassasım .. rahata alıstın sozu
oh nee guzel yarasın .. bu sozler hıc hosuma gıtmedı.
ben rahat edeyım dıye gondermıyordum aralı asagıya..
umarım bunu anlarsın..
ben zeynepıde gordum Allah askına aralla aynı yerde tutma zeynep ı aralı gordun kı senın gorduklerın en yavvas en uyumlu halıydı.
bnm zeynep gıbı bır cocugum olsa dagları devırırdım.. belkı sende gece ıyı uyuyamıyorsundur ama en azından zeynep aral kadar yaramaz deıl orta sehpandakı hıc bıseye dokunmamıs bugune dek
aral bebeklıgınden berı dagıtran ve dagıtmasını bı yere bırak kendıne ve etrafa zarar veren bır cocuk ..
sureklı ardından topluyorum ve bır yerde pes edıyorum ..
aral sabah 5 te kalkıyor canım ..
ıkı gundur 7,30 - 8 e dogru kalkıyor oda gece cok gec yattıgı ıcın..
ben o uyuduktan sonra yemek yapıyorum bırde bılıyorsunuz sırtımdan dolayı cok agrılar cekıyorum sabıt ayakta dururken yemek yapılıyor genelde ve sabıt durdugumda fecı batıyor .

canım bende biliyorum aralı zor bir çocuk gerçekten çok hareketli zapdetmek çok zor sende yoruluyorsun ama denizcim o sıkıntıda bir gün bitecek hep böyle sürmeyecek emin ol doğaçta eskiden kabına sığmayan huysuuz mız mızdı yeni yeni düzeldi o da düzelecektir senin tek sorunun bu kendi yaşantında kendi alenin dışında bende senin eşinle aranızdaki iletişime çok özeniyorum sevdanın v.s eşlerinizi anlattığınız zaman size verdikleri değer ailelerine olan düşkünlüğü sahiplenmeleri bişeyler için çaba göstermelerini bende bunlara çok özeniyorum mesela bende aralın ve diğer çocukların iştahlarına özeniyorum şanslı hisset bence bak benim özendiğim şey daha çok size geldiğim zaman kayınvaliden sana kızım o benim dedi bize ben de mümkün değil kızı görmesi kayınvalidenin çünkü bi kızı var muhakkak bir ayrım var bizde niye oğullarına benzetmiyolar doğaçı çünkü çekecek olan kendileri değil siz iç içe olduğunuz için aralda gelip gittiği için aralın yaramazlıklarını çekiyolar ve o yüzden şikayet ediyolar babası öyle değildi şöyleydi diye bizde tınlayan yok çünkü her sıkıntısını gelin çekiyor bizene durumundalar

ben msjlarımı cok zor yazıyorum aral pc yı kapatıp duruyor ve kabloları cekıp net baglantısını cekıp koparıyor ve sadece murat baglayabılıyor baglantıyı
ben en cok lap top almayı ıstıyorum o zaman daha rahat yazarım belkı

Yok denizcim Aralın ne kadar hareketli olduğunu anlatıyorsun zaten Asrınla o konuda bir tutmuyorum sadece bir dakika bile yanımdan ayrılmıyor ve bana da iş güç yaptırmıyor o konuda aynılar yemeği bile beraber yapıyoruz o sandalyenin tepesinde falan..:)) neyse umarım sorununuzu halledersiniz hepimiz üç aşağı beş yukarı benzer şeyler yaşıyoruz..

Ayşegül var ya sen yazıyosun ben de altına imzamı atıyorum canım..gel bi an önce dertleşelim aynı şeyleri düşünüyoruz eşler konusunda bende çok mutsuzum ve üzgünüm ama anlayan yok malesef sürekli aynı şeyler bende bıktım keşke eskisi gibi terketme lüksm olsaydı ve onun terkedileceğim korkusu..eminim böyle davranamazdı!
bizde de üşengeçlik hat safhada asrının odasının ışığı aylardır yanmıyor mesela ya da aylardır takılmayı bekleyen çerçeveler falan var..bana da taktırtmıyor illa kendi yapcak ama yapmıyor tüm işler öylece bekliyor..evde de bi çöpü bi yerden kaldırsa bi gün kurban kescem sadece eleştiri o kadar hep bana söylüyor çocuk şunu döktü vs..kendi silse incileri dökülür sanki ..öffffff kızdım yine yazdıkça!

dediğim gibi sen gel ankaraya dertleşelim datlum!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…