2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

tabıkı kızlar.. Allahım hayırlısınu versın onun ıcın bu zaman dılımı hayırlıysa gelecektır ztn.. ve ben hamıleysem asla aldırma gıbı bıseye kalkısmam .. olan olmustu o bır candır sonucta artık..

yalnız cokk erken bızım ıcın ılkındede evlılıgımın ılk gunlerı hamıle kaldıgım ıcın cok sevıncını heyecanını yasayamamıstık aılecek bnm ve muratın aılesının tarqfı da hep yarım sevınc yasadılar .. cor borcumuz vardı hayallerımız vardı bende calısıcaktım vs.. vs.. dıye
sımdıde aral baslı basına bana gelen herkesın bnm aılemın tum tanıdıklarımın esımın aılesının sozlerıne gore ozel bakım ısteyen ozel ıgılenılmesı gereken bır cocuk o cok farklı..
ona ancak bnm gıbı kanlı canlı hareketlı bırı lazımdı rabbım dagına gore kar verdı yanı :))
ama cok yoruluyorm ona bakarken artıkk baya aylar oldu asagıya ınmıyor orda kısıtlamalar oldugu ıcın dır belkı hep bnm yanımda kalmak ıstıyor..
ayrıca yenıa rabada aldıl bılıyorsunuz esım ve ben cok arastırdık ıkıncı el alcaktık ama karsımıza cıkan 100 arabada kazalı yada cızık yada muhakka sorunlu oldu ... o yuzden bu konularda asırı pımpırıklı oan esım sıfır araba aldı pahalı olsun bnm olsun temız olsun mantıgıyla.. sımdı bnm hemen ıs bulmam gerekıyor ve ona yardım etmem gerekıyor
tum bunlara ragmen bebegımzı olucaksa hayırlı zaman buymuş onun ıcın.. ama esım asla ıstemıyorr ya bu durumda benı cok etkılıyorr (( tabı asla aldırmazz benı boşar yınede o cocugu aldırmaz ama ıstemıyor sureklı ınsallah hamıle degılsındır fln dıyor şapşal.
ben sadece bebegım olucagı zaman hamıleyım dedıgımde herkesın sevınmesını istıyorumm aralda yaşayamadıklarımı bunda yaşamak ıstıyorum..!

yasemın sen yenı bebege ısım buldun mu kızlar hadı ısım arastıralımm :))

ohaoldumsmile
evet 28 gunde bır genelde duzenlıdır bı ıkı gun oynar en fazla.. 7 agustostada ılsıkıye gırdık o zaman rıskım yuksek

seni anliyorum denizcim bende bir yandan ayni durumu yasiyorum henüz aileme diyemedim eminim sevincle karsilamayacaklar insan istiyoki bebegi herkes icin mutluluk olsun..bu senin esinde söz konusu oldugundan eminim seni daha fazla etkiler...
benim esim istedi bu bebegi benimde biyolojik saat derler ya o gelmis olacakki istedim ama iyi olmus diyorum su bulanti döneminii calisirken geciremezdim..
isim konusu hele bi cinsiyet belli olsun :)))görüslerinize acigim..ya ben hamileyim hala inanamiyom bu kadar bulantiya ragmen..bugün full yattim yine..

denizcim hayırlısı olsun nasip kısmet varsada yoksada ....zorda olsa 2.çocuğu düşünüyoruz ama bende seneye diyenlerdenim çünkü hala inanınkii yükü oldukça fazla ecrinin hala ben ecrine püre zorla yediriyoruz haala gece uykumuz yok gündüzde zorla uyutuyorum ve çok hareketli oldukça bakım ilgi istiyor çünkü ilgileri üzerine çekmeyi seven bir çocuk herkes benimle ilgilensin diyor ona görede ilgi çekmek için hareketler yapıyor hep onunla konuşalım oynaşalım oyuncak hala oynamıyor böyle işte...

bu yemek ve uyku sizlerde nasıl kızlar yaa merakediyorum .....ecrin hala çok zor ve püre yiyor.....gecede uyumuyorklava:klava:klava:

slm kızlar
çok şükür serin bi gün yaa ; susuzluk ne zor sevda dediğin gibi bişey yenmiyo ama acayip su içiyoruz
yasemincim ben ramazanda sahura kesin kalkar ece diyordum ama çok şükür davulcuyu filan hiç duymuyo yeme düzenimizde iyi sayılır babannesi yediriyo hep haftasonu baktım biraz nazlandırarak yediriyolar ama napıyım şurda 1 ay sonra bakıcıya başlıııcak oturur geçen seneki gibi düzenimiz ; ben bu ramazan çok rahatım (her ramazan öyle oluyo gerçi ya ) sabah ece onların yanına gidiyo biz uyuyoruz sahura kadar oturuyoruz haftasonu rahat geçti evde olmamam rağmen Allah razı olsun kayınvalidemden hiç bi iş yapmıyorum
sevdacım inş zeynep te alışır çok büyük rahatlık ama ece yavrum dün bayaa kıvrandı kakasını yapamadı kabız oldu heralde ama iki gündür bi şeftali bi muz bi armut yiyo öğleden sonra meyveyi çok seviyo bugün ara vercekler şeftaliyle muza içebilirse zeytinyağı içecek akşma kaç kere wcye gittik yapamadı en son uyuynca bağladım altını mecburen belki kalkarda yapar diye sahurda baktım uyanmış wcye gidelim diicem die istemiyo beni zorlana zorlana az bişey yapmış canıda yanmış ama rahatladı biraz uyudu geri
uyandığında tam davulcu geçiyodu sabah diyoruz sen görmedin davulcu geçti burdan vs. diye sesini duyunca açtık camı ece diyo düğün varmış davulcu gelmiş

yasemıncım senın yaşadıklarını bende yaşıyorum aralın ozel ılgıye ıhtıyacı var. farklı aral ve ecrın..
ama yanlıslıkla hamıle kaldysam doguruum

yasemin uyku problemini sormuşsun benim en büyük sıkıntım
zeynep sabaha kadar benim ayağımda uyuyor yerine koymaya kalkayım anında uyanıyor ve ağlıyor
topuklarım bitmiş durumda yanıyor sabah yataktan kalktığımda bir süre yere basamıyorum doğru düzgün
şimdi bide sahurda var zaten ben sahurluk hazırlamaya kalkana kadar ayağımda oluyo zeynep tam bırakırken uyanıyor sonra beraber hazırlıyoruz masayı yedikten sonrada yine ayağıma alıyorum sabaha kadar ayağımda uyumaya devam ediyor

ama bugünlerde bana bir yardım ediyorki kızım sonrmayın
havalar çok sıcak diye iftarıda sahuruda balkonda yiyoruz biz tencereler hariç masaya gitmesi gereken herşeyi zeşnep taşıyor
valla bana öyle bi kolaylık oluyoki :))
ben son hazırlıkları yaparken masamda kurulmuş oluyor
bunca çektiğimiz cefanın karşılığını görücez sanırım yavaş yavaş :))
şaka bi yana sırf o mutlu oluyor diye yaptırıyorum iş yapıyorum diye havalara giriyo cadı

selcancım hoş geldin canım
bizde seni özledik ...

kızlar az önce ayşegülü aradım bandırmada görümcesinin yanındaymış
doğaç çok iyiymiş tatil yaramış
bu süre içindede annesini yormamış
eve internet alıcaz dedi mecburen cep telefonuyla biraz pahalıya mal oluyomuş
bir an önce alsada oda gelse artık
herkes burda olsun istiyorum :)

slm..kızlar nasılsınız ben berbatım dün iftar davetim vardı üstüne tam dünde ecrin hasta oldu ishal kusma çok kötü oldu yaa sürekli halı sildim sürekli poposunu yıkadım akşama kadar yavrum çok kötü oldu hemen sarardı soldu zaten miğde ilaçları kullanıyordu buna rağmen yine hastalandı tekrarlıdı dr.aradık ilaçlarına ilaç eklemiş onları aldık dün kullnıyoruz halada düzelmedi bu günde aynı çok kötüyüz böyle devamederse yarın dr.gideceğiz..aksilikler bununlşada sınırlı değildi dün akşam bir de bunun üzerine tam misafirler geldi sofraya oturuyorduk kii benim mutfakta bir şeylero oluyor meğer su basmış mutfağı biz lojmanda oturuyoruz yaa kuyusu doolmuş oda meutfaktan syuu geri tepmiş ..halılarımı dışarı attım misafirler gidince mutfağı boşallarttım gece 3 kadar onunla uğraştım birde ecrini shal olunca gece kaç kere uyunadı ayy çok kötüyüm yani... ....

Son düzenleme:
sevdacım senin iinde zormuş canım ben ayaklarımda sallamıyorum ama pışpışlıyorum yanımda yatıyor ne yazık kiii.....

selcancım hoşgeldin canım.....

hoşbulduk kızlar
önce anamura denize gittik sonra benim köyüme gittik sonra da niğdeye gittik.
en çok kağan sevindi bu duruma.iyice konuşması hareketleri değişti.
ee sizler neler yapıyorsunuz herkes iyi mi?

kız sen delımısın yaaa.. bu halde nasıl oruc tutuyorsun pekı.. ya sevdacım bırak aglasın cok nazlı senın kızın bak bu durum ılerde hıc ıyı olmaz ama..
bence bırak agladıgında da sureklı arka arkaya bahaneler uydur bak eger bıraz daha sallarsam ayakım acıycak kanıycak uff oldu de.. yada eskıcı gelır bıze kızar de valla ben aralla bas etmek ıcınn eskıcı gelıcek kızıcak uyumayan cocuklara dıyorum hemen gozunu yumuyor
yoksa bas edemıyorum .. sende lutfen bu kadar nazı cekme yoluna sok bı an evvel. yani aslında cocuklarımız yanlıs baslarına bıle uyumaya alısmalılar artık ama bende ayagımda sallıyorum uyuyunca hemen bırakıyorum bana o kadar ezıyet etmesıne asla musade edemem..
belırlı kurallar olmalı..bır agla rıkı agla rucuncude alıısır senın canınada yazık arkadasım ben 30 dk kadar ayagımda sallıyorum canım cıkıyor sırtıma agrılar saplanıyor (kronık sırt agrım olduugu ıcın) ayaklarım agrıyor topuklarım acıyor vee uzerımede havlu gıbı bısey ortuyorum sıcaklıgımız bırbırımıze gecmesın daha cok terlemıyelım ve dız kemıklerım batmasın yavruma dıye o zamanm terten oluyorum ..
bırde su var esın kızsın yat bakıyım annenı uzmee desın bı otorıtenızı koyun bence..

Son düzenleme:
kız yasemın neler dıyorsun sen oylee yaaa.. aklıslıklere bak ust ustee gelmıss
ecrın cok hastalanıyor ya cok uzuluyorum ona mutfakda cabası

Allah yardımcın olsun arkadasım ne dıyıyım ki

ahh denizcim neler yapıyoruz bi bilsen
gece uyutuyorum tam yerine koyarken uyanıyo sonra bende kendi kendime söylenmeye zeynebe kızmaya başlıyorum
sonra eşim uyanıyo tabi bu sefer oda zeynebe kızmaya başlıyo annenin ayakları uf oldu yürüyemiyo diye
adam sabah işe gideceği için biraz gergin oluyo uyanınca ve ses tonunu ayarlayamıyo biraz yüksek sesle bağırıyo
eşim bağırınca zeynep dahada çok ağlamaya başlıyo
sonra bende eşime kızmaya başlıyorum şimdi nasıl susturucam diye
eşimde bana kızıyo
bu durum tam bi aile faciasına dönüşüyo bizim için
malum apartmanda oturuyoruz alçak sesle konuşsan bile duyuluyo herşey zeynebin ağlaması üstünede bizim tartışmamız gecenin bi vakti hiçte hoş olmuyo
en iyisimi diyorum sevda topuklara kuvvet
çok zor oluyo benim için ama şimdilik yapacak bişey yok
uykumu alamıyorum sersem gibi dolanıyonrum bütün gün
dediğin gibi acayip nazlı zeynep herşeyi hala benimle babasıyla yapmak istiyor 2 dakika uzanmama izin vermiyor gündüz hemen kalk diyor bana
zeynep öğlen uyuynca yemekti ev işiydi vs
vakit kalırsa 5--10 dakka uzanıyorum okadar
kendi kendilerine uyuma vakitleri coktan geldi aslında ama nasıl alışacak bilmiyorum...

yasemin gerçekten bütün aksilikler üst üste gelmiş çok kötü olmuş senin için
sen ne güzel iftara misafir alıyosun valla benim gözüm yemiyo bu sene kimseyi almayı düşünmüyorum
kendimize bile zar zor yemek yapabiliyorum eşimede dedim kimseyi davet etme diye
gerçekten çok halsizim
yoksa misafiri çok severim ama şu durumda cesaret edemiyorum
kendimi biliyorum 2 gün öncesinden sarar beni stresi

cok üzüldüm sevda ya öyle geceler gecermi..bende aylar evvel biraktim sallamayi esim vesile oldu saolsun dedi bu böyleolmaz aglasada sizlasada kendi kendine uyuyacak laz inadi tuttu..biz onu hic yanimiza yatirmadik yine esimin aman uyurken kizima carparim korkusundan oldu iyideolmus..bu isimizi kolaylastirdi..
simdi sütünü iciyo wcye gidiyo geliyo beni öpüyo iyi gecelr diyo babasi onu yatagina koyuyo bide kitap veriyoruz onun üzerine uyuyakalio bayilioy kitap resimlerine bakmaya..sabahta uyanir uyanmaz ilk isi kitap nerde diye sormak..
bazen zorluk cikarmiyo degil ozaman gece bahcesi diye bi program varya onu sona dogru aciyorum orda herkes uyuyo sonunda diyorum bak uyudular hadi hatice zeynepte uyusun ozaman ikna oluyo..

bence esinle konus mümkünse komsularinla 2 gün idare etsinler ben haticezeynep kesin birakamaz diyodum ama en fazla 2 günde pes ediyorlar..

ayy canim ya..Allah sana sabir versin..hatta sabir degilde sabretmen gereken seylere cikar yolu versin..ben olsam oturur aglardim heralde..ama insan basina gelince mecbur caresine bakiyo..inan cok üzüldüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…