2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar biri çok yakın akrabamız oluyor diğeride komşumuzun oğlu ama her ikiside kardeşim gibiydi çok yaından samimi olduğum yavrularımdı arkadaşlarıyla beraber yüzmeye gitmişler ikiside de suya gi,rip boğulmuşlar akşam üzeri haberi aldık hiç kendimde değilim ...çok şaşkınım

Son düzenleme:
başınız sagolsun yasemıncım .
ailelerınede Allahtan sabır dılıyorum
rabbım bu tur acılarla karsılastırmasın bızı

Çocuklar iki yaşında daha sinirli daha agresif olabiliyor. Bu durum hem çocuğun hem de annenin psikolojisini oldukça etkilerken birçok anne yaşanılan sorunlar karşında nasıl davranması gerektiğini bilmiyor.

Reem Nöropsikiyatri Merkezi Kurucusu Dr. Mehmet Yavuz Çocukları derinden etkileyen anne ve babaları zor durumda bırakan 2 Yaş Sendromu hakkında açıklamalarda bulundu.

2 Yaş Sendromu nedir?

“Çocuklarda yaklaşık 1,5 yaşında başlayarak 3,5yaşına kadar devam eden zorlu bir dönemdir. Bu dönemde çocuk daha saldırgan ve inatçı tavırlar sergileyebilir. Çocuklar bir yaşından sonra çevresindeki her şeyle daha çok bağlantı kurar adeta keşif yapmaya başlar. Kendirini ve isteklerini çevresindeki herkese kabul ettirme çabası içindedir. Birey olma yolundaki adımlarını attığı için huysuz ve ısrarcı tavılar sergilemesi doğaldır. Çünkü 2 yaşına kadar anne ve babasına bağımlı yaşayan çocuk yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etme yollarını arar. Dolayısıyla sosyalleşmenin ilk adımlarını atmaktadır. Çocukların yaptıkları davranışlar değişim gösterebilir. Anne ve babaların davranışlarındaki farklılıklar da durum değişikliği yaratabilir.

Bu dönemin 2 Yaş sendromu olarak adlandırılmasında ki tek sebep ise çocuğun kendini ve çevresini keşfetme çabaları karşında ailenin davranışları sebebi ile sık sık ebeveynler ve çocuk arasında çatışmaların yaşanmasıdır.”

Çocuğun Davranışlarında ne gibi değişiklikler olur?

—Ağlama

—Başını duvara vurma

—Aşırı inatlaşma

—Bağırma

—Elindeki oyuncak, eşya vb nesneleri fırlatama

—İştah kesilmesi

—Israrcı davranışlarda bulunma

Aşırı tepki olarak saç ve yüzüne zarar verme ya da anne ve babasına saldırma gibi eğilimlerde de bulunabilir.

Hangi Durumlar bu Problemin Yaşanmasında Daha Etken Rol Oynar?

—Anne ve babanın engelleyici ve aşırı koruyucu davranışları(‘aman dikkat kırarsın, aman dikkat dökersin gibi söylemler&#8217

—Kardeşler arasındaki kıskançlık

—Temizlik konusundaki ısrarcılık

—Tuvalet eğitimi

—Herhangi bir konuda engellenme

—Aile içindeki anne ve babanın bir birine şiddet uygulaması

—Yiyecek ve içecekler konusunda anne ve babanın ısrarcı tutumu

—Çocuğun gün içerisinde enerjini harcayamaması

—Anne ve babanın yeterince ilgilenmemsi de çocuğu ilgi çekmeye zorlayarak inatçı tavırlar sergilemesine sebep olabilir.

Anne Ve Babalar Bu durum Karşısında Nasıl Bir Davranış Sergilemeli?

“Ebeveynler bu durumu doğal bir davranış olarak karşılamalıdır.

Baskıcı ve engelleyici tavırlardan uzak durmalıdır. Çocuklar yaşları ilerledikçe sizin davranışlarınıza ve verdiğiniz eğitime alışacaktır.

İştahsızsa yiyecekleri onun sevebileceği hale getirebilirisiniz ona özgü yiyecekler yapabilirisiniz. Her şeyi oyun diliyle anlatarak öğretmeyi deneyebilirisiniz. Sizin istediğiniz davranışları sergilemediği zaman ona öfkeli davranmamalısınız. Kendinize mutlaka zaman ayırmalısınız sizin moral bozukluğunuz da ona karşı olan davranışlarınızı etkileyebilir.

Sinirlendiğinde ona bağırmak yerine onu yalnız bırakın. Çocuğunuzu bu tavırlardan dolayı normal dışı değerlendirmeyin yaşı ilerledikçe sizi daha çok anlayacak ve uyum sağlayacaktır.

Dikkate alınması gereken bir konu da çocuğun sinirli olduğu zamanlarda her istediğinin yapılmamasıdır. Sadece sakin davranılmalıdır. Eğer aile kendi başına bu sorunu çözemiyorsa psikolojik destek alabilir. Unutmayın ki bu dönem gelişim sürecinin bir parçasıdır.”

yasemincim tekrar başınız sağolsun.
benimde akrabalarımdan bir kaç kişi denizde boğuldu. çok zor Allah ailesine sabır versin...

2 yaş sendromu bizide mahvettimişti batuahnın huyu acayip değişti inatlaşamaya herşeyi atmaya başladı. herkes şaşırıyodu bu çocuğa ne olmuş diye sonra yavaş yavaş geçti ama ara ara yine geliyo huysuzluğu.

sağolun arkadaşlar evet çok zor ben dayanamıyorum acısına annesi babası nasıl dayanıyor rabbim bilir çok zor gencecik yavrular...

bu 2 yaş sendromu biz 1 buçuk yaşında atlatmıştık ama son 2 hft.ecrin aşırı sinirli daha fazzla ağlayan bana vuran vs. çok fazla huysuzluk ve aşırı derecede hırçınlık var ne gece nede gündüz uyuyor buda benim sinirlerimi geriyor zaten hiç bir dediğmi yapmuıyor hep aksini yapıyordu daha da arttıki yani normal şeyelr değil yani daha öncelerde de demiştim biz hala oayı burayı karıltıırır dökeriz toplamayız birde kızrız üstüne yani hiç dinlemezdi beni bu konularda şimdilerde daha da arttık çağırırm yanıa bile gelmiyor yaa deli ediyor beni bana kızdımı artık ne bulursa atıyor vuruyor aklına ne gelirse sıralıyor bana ...çok değişti eskiden daha uysaldı bu gün kızıdm ç.ok poposuna vurdum hiç tınlamıyor bile gülüyor haa haa haa iyice kızıdırıyor beni kızmama sebebimde bu kızın çılgınlıkları yaa deterjanı yalıyor yaa kaç kere dedim anlattım kızdım yok illaki dediği dedik bir tuhaf yaa arkanı dönmeye gelmiyor hep zararlı yerlerde kızlar ecrin normal şımarıklık oraya tırmanma değil canına zarar verecek şeyelr yapması beni çıldırtıyor ortalıkta da değil öyle şeyelr ya dışarda bulur yada sandlayeyle tırmanıyor her yere çıkıyor buluyor yaa ....

bende batuhan yavaş yavaş emeklemeye başladı zamanlarda bütün deterjanları bi dolaba kilitledim hala da öyledir. ister istemez merak ediyo açıyo falan çok dikkat etmek lazım

günaydın kızlar
yasemincim çok üzüldüm başınız sağolsun Allah sabır versin canım
ben de bugün size güzel bi haber vericektim ammaaa dün akşam meb canımızı sıktı öğretmen atamalarına başvurmuştum büyük ihtimal çıkacak bugün sonuçlanıcaktı ama izlemişsinizdir haberlerde ertelendi kopyacılar yüzünden geç olsun güç olmasın dedik ama moralimizde bozuldu bari neresi olucaanı bi öğrenseydik yakın bi yer çıkar inş diye dua ediyorum çünkü tüm düzenimizi bozulacak eşim burada kalıcak ben eceyle gidecem 1 belki 1,5 sene offffffffffff hakkımızda hayırlısı

ece de şımardı son zamanlarda ramazanda babanneleribizde ya evde dediğini yaptıracağı bi sürü insdan olunca beni babasını pek takmıyo çok sosyal bi çocuk hep dışarda herkesle posta posta geziy bazen kıskançlıkları gıcıklıkları tutsada genelde uyumlu sakin ; bu aralar scootera biniyo deli gibi hızlandırdı iyice ; geceleri bezliyorum onun dışında söylüyo kakası gelince bez bağlatıyo ona bile zorla yapıyo acıyomuş poposu bi alışamadı; konuşması zaten çok güzel ece deerken konuştuğu için o konuda yazacak pek bişey yok büyüdü artık yaa herşey ibiz gibi yapıyo ne yemek istediğin söylüyo sütünü kendi koyuyo süt delisi hala çok içiyo bi ara daninolara takımştı günde 4 bazen 6 tane yiyodu sıkıldı yoğurt yemiyo gene ;
yemek de ona özel bişey yapılmıyo biz ne yersek o da yiyo kendi yiyo zaten zorlamıyorum hiç bişey için maşallah abla oldu artık kızım yormuyo üzmüyo beni sadece arada şımarıklıkları tututo deli ediyo ama o kadard aolsun artık nazarlık
kaplumbağa aldık ona hadi çıkaralım gezsin diyo scooterına binecek diye ödü patlıyo hemen kaçırıyo en kıymatli malı o şimdilik :))))
bir de dedim ya birimizden biri yapıyo dediğini diye sırayla geziyo anne benimle dışarı çıkmak istermisin hayır kızım bababenimle dışarı çıkmak istermisin kimi denk getirirse yani bişey io istediği için değil biz istediğimiz için yapalım diye uğraşıyo kuuurrrnaaaaaaazzzzzzzzzz
kilosu 12,500 boyu da 91 olsa gerek bir aydık ölçmüyorum

yasemin başınız sağolsun allah ailelerine sabır versin
bizim burdada çok boğulma oldu bu yaz
ben anlamıyorum neden bu insanlar yüzerken çokkkk açılıyorlarki maksat denize girip serinlemek değil mi
onu fazla açılmadanda yapabilirler boyunu geçmiceksin yüzerken derinlerde yüzünce ne oluyorki madalyamı takıyolar
burda bazen izliyorumda artık göjrünmücek kadar ilerilere gidiyolar allah korusun kramp girebilir birden başları dönebilir ne bileyim birsürü şey ...
sonra böyle facialar oluyor işte allahım o ailelere sabır ver inşallah

serpilcim evet tv de izledim bende olsun hayırlısı olsun canım seneye tekrar denersin vardır bundada bi hayır...
ece demek scootere biniyor inanmıyorum nasıl beceriyor onu maşallah bunlardan herşey beklenir vallahi :)
listeye göre en zayıf zeynep görünüyodu ecede aynı demek bende artık takmıyorum kilo almamasını kendine yetecek kadar yiyor demekki onlarda yarıyor

zeynepte bu aralar çok asabileşti sinirlenince ne yaptığını bilmiyo gözü dönüyo resmen aynı babası
dün akşam iftarda yemek yiyoruz zeynebin önündede pilav vardı babasını kızdırdı babasıda biraz yüksek sesle şımarma dedi senmisin diyen delirdi ağlamaya başladı önündeki pilavı avuçlayıp etrafa attı bana ve babasına vurdu acayip sinirli bu aralar hiç böyle şeyler yapmazdı
hayır yapma demlek bile onu sinirlendirmeye yetiyo ona hiç karışmıcaksın bildiğini yapıcak hata yapıcağını düşünmüyo sanırm
zeynep öyle zıvanadan çıkınca eşimde deliriyo ve baya bi yyüksek sesle kızıyo zeynebe banada sakın konuşma diyo ağzımı açamıyorum:)
ikiside çok sinirli ileride çokk sorunlar yaşıcaz gibi görünüyo bu konuda zeynep hiç söz dinlenimiyo ve eşimde sözünü dinletmek istiyor
aralarında bi ben uysal ve sakinim :)

hele işten gelince bazen en ufak şeyleri bile sinirlendiriyo sevda bende öyleyim hani burdan okuyorum aralı ecrini ; ece o kdar uslu ki onların yanında yardım eder peşimde gezer söz dinler ama bi tane huysuzluk yapsın kızıyorum bazne sonrada kendime kızıyorum tabiii
sorma babannesi almış scooterı apartmandaki çocuklar binince istiyo diye şimdide küçük bisiklet alalım diyo ne görse istiyo bunlara olmaz demiyo akülü arabalara biniyo çarşıda hızlı şoför bi kullanıyo ama ; scoterle videoya çekmiştim ilk bindiği gün ekliiicem facee ama fırsat olmuyo atamalara odaklanınca çektim elimi eteğimi herşeyden
seneye kalmaz canım Allahın izniyle bu dönem öğretmenim tabiii gelecek okulada bağlı hayırlısı diyoruz ya bakalım bi tarih verse MEB
bana zayıf gelmiyo ece yaa belki iyi yediğinden dediğin gibi hasta olmasınlar varsın zayıf olsunlar ; bizde çok şükür doğduğundan beri öyle hastalı geçirmedik maşallah dün gece huzursuz uyudu ağladı filan uykusunda ama inş bu hasta olacağına delalet değildir çünkü sürekli dolaptan su içiyo günde bi kaç kere dondurma yiyo

demek sizde ayrilik görünüyo serpilcim bende 12 eylülde esimi birakip gidiyorum kara kara düsünüyom nasil ev kuracam diye elde yok avucta yok altinlarimida annemlere borc vermistim suan bana verecek durumlariyok..ciktik bi yola bakalim..insaallah sanada banada rahat güzel yerler cikar bende bekliyorum yerlerin aciklanmasini tercih yapmak icin.
hatice zeynepte uslu sayiliri ama nihayetinde 2 yas ondada tutuyo..ne kadar sinirlenirse bagirirsa bagirsin sakin ve kararli bisekilde inat edince inadi kiriliyo..ama sabir gerekiyo..sinirle elini kaldiriyo üzerimize yürüyo sonrada anneye vuyulmaz babaya vuyulmaz cici diyo..cokta merhametli yavrum..
burda hava 9 derece kizlar devamli yagmur yagiyo...kuzum camdan bakip yamur yayo disayi cikilmaz parka gidilmez istak diyo..

canım hayırlısı olsun inş.seneye olur istediğin yerler....
eceyede kocaman maşallah yemek konusunda kıskanıyorum onu gerçekten diğer konularda zaten ecrin de iyi olduğundan sorun yaşamıyorum ama hala ecrine özel şeyelr yaptığım oluyor sürekli olmasada ama buna şükür yani eskiye göre bizde yiyoruz azda olsa zorlada olsa...şımarıklık çok birde ben yanlız olduğumdan sorun oluyor bana çok düşkün olması bana sürekli şıömarıyor nazdan çok huysuzluk yapıyor başkada sorunumuz yok zaten oyuncak oynamamasıda hep diyorum en büyük problem oluyor belki biaraz tv vs.baksa oyun oynasa üzrimden gidecek ama yapmıyor işte....biz hala sütü vs.sevemedik yaa bu iştah tam anlamıyla ne zaman düzelecek hala ben acıkmadım diyor hala ....oldukça çenesi bol olduğundan zaten tatlı dilyle yılanı deliğinden çıkarıyor öçok fena ....bu yüzden bir dediği asla ikiedlemiyor istesekte olmuyor yani....lütfen annecim ama ben mutsuzum mutlu deilim bak şeklinde bir nutuk atmaya başlıyor kii görme....:1rolleyes:

Son düzenleme:
canım ecrinde aynısını yapıyor zeyneple ecrin aynı olmuşlar ...eşimden çok ben kızıyorum ama benim kızdığımı pek takmıyor yaa bana dönüp gülüyor tınlamıyor yani yapmaya devamedyor bende çok sinirleniyorum ama tavrımı koyuyorum artık her şeyi biliyor anlıyor kızıyorum artık onuda bilsin yani diye ama yok tınlamıyor ne oldu bu çocuklara yaa böyle....

Son düzenleme:
serpilcim bencede yani sen çok tepki gösteriyorsun eceye ahh ahh ecrin ece gibi olacak oturup kendi yiyecek benim arkam da gezipte bacaklarımı yapışmayıp ağlamayacak uslu durcak tv bakacak işimi yaptıracak ayy bence ende biraz kızının suyuna git oldukça uslu canım maşallah en uslulularından sanırım hem çok fazla hareketlide değil haşara yaramazlıkta yapmıyor yani ecrin bir saniye oturmaz hemde tırmanma huyu vardır zaten ilaçlara felanda tırmanıyorda alıyor her şeyi makyaj masasını dolapları benim kıyaftlerimi hep çıkarır böyle sürekli karıştırır güzel olan şeyerliri alır takar onları makyaj yapar kendi yukarı kaldırdım ama nafile orayada ulaşmanın yllarını buldu .......parka gidiyoruz msela 2 saat vakit geçirir istediği gibi yani ama hadi gidelim dedim yıkıyoro ratalığı yarın yine gelicez vs. ne diişler döküyorum asla dinlemiyor o an anında istediği hep olacak asla dinlemiyor böyle yani hep ecrin ama bana karşı babasına yana ananaesine vs. öyle değildir sözlerini diler bana yapıyor sadece ecrin......

Son düzenleme:
hayırlısı olsun canım hakkınızda vardır bakalım kolay yolu..maşallah haice zeynepte uysal sanırım zaten ecrinde düzelir bunlar bir dönem ecrn,n sürekli yaptığı huyu bana çok düşkün olması oyun oynamamsı bu var yanii bu yüzden bana geliyor hem benim onunla ilgilenmemi istiyor ona ağlıyor ona huysuzluk yapıyor başka sorun yok biaz daha büyüsün onu atar diye düşünüyorum yanii çünkü dışarda bana gelmiyor oynuyor evde sorun çıkıyor bizim ...:asigim:ama çok tatlı ve akıllı aklını yenememside var tabi süekli bişeyler öğrenmek ona anlatmmamı istiyor ilgilenmemi istiyor maşşalah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…