2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hakkımızda hayırlısı yasemin dediğin gibi inş güzel yerler gelir kırıkkaleye yakın olsun istiyorum ben ama tabiikii ordada yeni bi ev kurup eşya alıp eceye bakıcı bulucam filan babanneleri gelir bizimle ama bende hep onlarla durmak istemiyorum bi belli olsun bugünü bekliyoduk ama bayrama kadar belki yaparlarda önümüzü görürüz bize
serin havaları bi özledik biz burdaaaaa tabii 9 derecede çok soğukmuş eskişehirin havasını özledim akşamları başladılar artık üzerlerine hırka almaya burda nerdeeeeee gecede gündüzde çok yakın esinti yok nem bile var sanki deniz var enteresan bi yer çukurda heralde biraz

ewet canım çalışınca böyle oluyo malesef yaa tahammül sınırı düşüyo ben en çok kakasını yapamadığı işçin kızıyorum kaç kere gidiyoruz wcye oturup kalkıyo bez bağla diyo vs bide akşama kadar görmeyince nazlanıyo tabii sürekli anne bi gelsene anne gelirmisin lütfen odasına çağırıp duruyo hadi uyuyalım diyo yatıyoruz bu sefer bana süt getirirmisin diyo sürekli dolandırınca beni kızıyorum ; yani ewet ecrine göre uslu en azından kırıp dökme vurma huyu yok çok şükür amaa dötü hiç yer görmez hep gezelim hep bi atraksiyon macera peşinde hihoyyyt ooooooooo parka gidipte tamam doydum ben oynamaya eve gidelim diyen çocuk varmıdır acaba inatlaşmalarıyla vs. bizde çok uğraşıyoruz onlar normal davranışlar küçükler sonuçta bunlar ; Allah eksikliklerini göstermesin arada kızmakta olur yani anne babayız napalım opuyorumnanaktan

tabi canım hangi anne baba evladına kızmamıştır kii bilmiyorum yani kızmakta iyidir arada hep yüzlerine gülücez değil.bisiklet olayı bizde yok daha bisikleti var ama büyük arkadan çekmelilerden serpilcim siz küçük alacaksınızdır binerse tabi ecrinin hiç ilgisini çekmiyor ne aldıysak kaldı öylece....tabi parktan hiç usanmazlar orası öylede canım söz dinlemiyorya ondan yani ..sürükleyerek zor götürüyorum ben ağlıyor eve ggelincede devamediyor yani susmuyor hiç unutmuyor atıyor kendini yerlere .onu demek istedim ...aman canım keşke ecrinde süt yüyecek vs.istese ben yalvarıyorum ecrin şunu istermisin bunu istermiisn diye yaa bu konuda birde çok bunaldım biliyorsun yani yemek sorunu ..ama bu çağırma zaten bizde hiç bitmiyor o normal cnım ecrinde bnsiz hiç bir şey yapmıyor benide bu bunaltyor yani sen işte olman çalışmanla ilgisi yok ben evdeyim hiç yılmadan ecrin her gün ve sürekli 1 sn.durdurmadan istiyor yaptırıyuor oda dan odaya sürekli geziyoruz .yani denizin dediği gibi çok hareketli olunca arkasında koşuşturmaktan kilolarım gitti..bir deri bir kemik kaldım yaa..

Son düzenleme:
ALINTIIII

Nasıl fark edersiniz?

Peki ama çocuğunuzun üstün yetenek ve zekáya sahip olduğunu nasıl fark edeceksiniz? Meraklanmayın, hiç de zor değil bu. Bunun için geliştirilmiş yüzlerce teknik var. Ama çocuğunuzu dikkatle gözleyerek de belli bir fikir edinebilirsiniz.

Şu tür ayrıntılar uyarıcı olabilir sizin için:

Bebeklikten itibaren olağanüstü hareketlilik

Uzun süre dikkatini bir şeyin üzerinde yoğunlaştırabilme

Anne-babayı erken tanıma ve gülerek bunu belli etme

Sese, ağrıya ve acıya karşı aşırı reaksiyon gösterme

Kısa sürede yürüme ve konuşma

Güçlü bir hafıza

Hızlı öğrenme ve bundan hoşlanma

Kitaplara ve çevresindeki eşyaya karşı aşırı ilgi

Her şeyi merak etme ve soru sormadan duramama

Yapılan esprileri kısa sürede kavrama

Muhakeme gücü ve problem çözme becerisi

Çok canlı bir hayal dünyası

Bu tür belirtiler, çocuğunuzun yaşıtlarından daha üstün bir zekáya sahip olduğunun somut göstergeleri.

Bundan sonra yapmanız gereken bir uzmana danışmak ve onun önerilerini almak. Ancak, evdeki gözlemlerinizle çocuğunuzun üstün zeká ve yeteneğini keşfedemediyseniz o kadar da üzülmeyin.

Okuldaki öğretmeni de küçük bir dikkatle karşısına gelen öğrencinin zeká ve yetenek kapasitesini rahatlıkla kavrayabilir.

Bunun için, bakışlarını şu türden ayrıntılara yöneltmesi yeterli olacaktır:

Hızlı ve kolay öğrenirler. Muhakeme ve problem çözme yetenekleri gelişmiştir. Hafızaları güçlü olduğu için ayrıntıları ve kavramları unutmazlar.

Hayalleri çok güçlüdür. Ritim duyguları, kulak kapasiteleri ve hareket kontrolleri normalin üstündedir.

Merakları çok fazladır. Çok fazla soru sorarlar ve farklı konularla ilgilenirler.

Hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmezler ve nedenlerini sorgularlar.

Kelime hazineleri zengindir. Düzgün cümleler kurarlar.

Okumaya karşı büyük ilgileri vardır. Yaşlarının üzerindeki kitapları bile rahatlıkla kavrayabilirler.

İnce bir espri anlayışları vardır.

En iyi olmak için çırpınırlar ve genellikle en iyi olurlar. Arkadaşlarının arasında lider konumundadırlar

yasemincim başınız sağolsun....

ece scotera mı biniyo inanmıyorumm cadıya bak ya
enesi geçen gün kızların yardımıyla bindi deli oldu havalara uçtuu...
mahallenin maskotu tanımayan yok....
atikecim ben enesin boyunu ölçeyim akşam benide ekle listeye
kilosu 11.50 - 12.00 arası gidiyo geliyo
sanırım boy ve kilo konusunda en geri biziz... sağlık olsun ne yapalım....

aynen canım yaa aralda ınadınaa yapmaya bayılıyor bende vuruyorum poposuna ve bacaklarına cunku benı delı edıyor ama bu duruma gelene dek ınanın cok cok sabır edıyorum
her goren denız sen bu kadar tahammuluu bı ınsan deıldın cocuguna karsı coks abırlısın cok metanetlısın dıyorlar.. ben olsam doverdım dıyen bıle cok cıktı karsıma ..
aralda aynen deterjanlı su fln gormesın arkamı donmeye gelmıyor o kadar hızlı kı ınanılmazzzz
ıstee onun psınden kosa koca yemek yemeye bazen yapmaya vaktım olmuyor ve boyle boyle suan 45 kıloyum........
yapım geregı saldım cayıra mevlam kayıda asla yapamam ılla yemek yıyıcek
ılla her ogun baska yıyıycek.. ılla aktıvıtelerını gerceklestırıcezz zeka gelıstırıcıoyunlarını oynıcaz vs.. hep ona verdımkendımı anlayacagın..
ve kendıme vakıt ayıramamaktan sınrı stres sahıbıde oldum acıkcası.. bu kadar sınırlı bır yapım yoktu.. aynaya baktıgımda moralım bozuluyor kımı zaman.. cunku cok erıdım yuzumede vurur benım moralımın bozuklugu.. hemen yansır gızleyemem hemen yuzum duşer coker gozlerım.. ve ıyıce cırkınlesırım..
Allahtan yanlıslıkla fln hamıle kalmadım kafayı yerdım sanırım
suan ıcın kendıme oncelık vermek ıstıyorum.. aralla zor tabı ama ıkı tane cocuk olunca kendımı ne durumda bulucagımı bılıyorum ve dusunmesı bıle canımı acıtıyor...
tam onu yedırıyorum bende yıyıcem gelıp anne kaka yapotımm hadı banyo yapalımd ıo banyodan ıkıs aat cıkmıoo cıkartırken ayaklarını kuvete taktırıp benı cok yoruyor
kendıne zarar verıcek oyunlarda oynuyor oraya buraya atlayıp zıplamasından zıyade bılerek parmagını kapıya yada cekmecelere sıkıstırıyor.. psıkopatlık var azcık bnm oglumda

ama herseye ragmen dunyanın en sanslı annelerı arasında goruyorum kendımı
cunku mukemmel bır cocuk aral.. yaptıklarını sozlerını ancak bu evde yaşayan bılır..
Allah onların acılarını bızlere yasatmasın..

heeeeeyyyyyyyyyyytttttttt çekilin kızlar ben geldim aveanın jetini aldım artık internetim var şükür kavuşturana hemen açar açmaz aralı gördüm maşallah ya kocaman olmuş sıpa eee kızlar neler yaptınız görüşmeyeli çok özledim sizleri paylaşımlarımızı off offf doğaçı sattım komşu kızına gittim çarşıya aldım neti geldim hemen açılmış doğaç hala ablalarıyla aradım evdede yoklar parka gittiler sanırsam havada soğuk doğaç gripti yeni atlatıyor öksürüğü kaldı tek geçmişi okuyacağım yavaş yavaş merak ediyorum neler olmuş neler bitmiş şimdilik bye gelirim arada yine

hoşgeldın aysegulcum ee annatt nasıldı tatıl nerelere gıttınız neler yaptınızzz hepsını anlattt

offffffff buralar yınee sıkıcı vee kımsesızz kaldııııııııııı
haydeeeee kızlar toplasalım yaaa...artık yaz bıttıııııııııııı
deroş sende dön yuvana gayriiii senı beklıyoruzzz

slmmmmm güzeller
yoğun,serin ve sıkıcı bir akçay gecesinden merhabalarrrrr...
nihayet klavyemiz yenilendi uzun zamandır okuyup okuyup çıkıyordum eksik tuşlarla yazmak çok zor oluyordu şimdi fırsat buldukça yazarım..

yasemincim başınız sağolsun öncelikle allah ailelerine sabır versin çok kötü bir olay,allah hiçbir anne babaya evlatlarının acısını göstermesin..

beni sorarsanız 1,5 ayı geçti sanırım ama tatilden ben hiç birşey anlamadım hatta yoruldum acilen bi tatil istiyorum (mümkünse tek başıma..:)) sabah kalkıyoruz akşama kadar teo yapma,irem gel,kardeşine vurma vs..demekten onları sakinleştirmekten yoruldum..offff birbirlerine öyle çok giriyorlarki ayırabilene aşkolsun resmen kuduruyorlar ev kreş gibi oldu:)) kuzenimin oğlu,irem,ecem ,teo ve bazen komşuların çocukları da geliyor her taraf çocuk ve sesleri...

teo çok değişti geldiğimizden beri çok sosyalleşti ve artık sessiz sakin değil..(iyimi kötü mü bilemiyorum) hakkını çok pis arıyor ve hemen saldırıya geçiyor..irem ona bunun tüm inceliklerini öğretti sağolsun o da şimdi iremin saçlarından tutup onu yerle bir ediyor :))

gündüz ben sordukça ya da irem ona bazen ablalık yapıyor oğlumun çişi gelmiş diye açıyor bezini otutturuyor lazımlığa :)) çişimizi yapıyoruz o şekilde tabi bazen pipiyi tam yerleştirmediği için fıskiye şeklinde yaptırıyor yerler falan batıyor:)) ama kakamızı hep beze yapıyoruz bende zorlamıyorum onun kendi isteğiyle yapmasını bekliyorum ankaraya kaldı yine..

uykumuz güzel allahtan beni hiç üzmüyor oğluşum yanına yatıp hikaye okuyorum ve arkasını dönüp uyuyor bazen ablam iremle ikisini birlikte uyutuyor (iremi ayağında sallıyor teoya da dön arkanı oğlum kapa gözünü diyince uyuyormuş yavrum) o da tabi benim işime geliyor ,geceleri de bir kez su için kalkıyor sonra içip hemen yatıyor..

bu arada artık sade süt içiyoruz nihayet ablalarından görüp özendi pipetle bardaktan içiyor üçü yarış yapıyor kim önce bitircek diye falan..bu kalabalık onun için çok iyi oldu yemesi içmesi düzeldi burda..

kilomuz aynı ama boyumuz uzadı..şuan 17,5 kg boyumuz da 99cm ayına göre kilomuz fazla gibi görünsede boydan dolayı hiç fazlamız yok bu hali çok ideal bana göre..

konuşmamız hepinizde olduğu gibi süper gelişti tabi..artık herşeyi bana anlatıyor rahat iletişim kuruyoruz ,kendini ifade ettikçe de o sinir krizleri daha az yaşanır oldu..
ama hala zaman zaman sendrom etkilerimiz oluyor inatlaşmalar,boş yere ağlamalar vs..bende bırakıyorum sıkılana kadar tepinip ağlıyor sonra normale dönüyor..

nerdeyse hergün denizdeyiz balık gibi oldu sudan çıkmak bilmiyor kollukları takıp beraber açılıyoruz ördek gibi bir yüzüşü var bayılıyorum..su da acayip mutlu oluyor sürekli şarkılar söylüyor,kahkahalar atıyor vs.. dedemiz de küçük motorlu bir balıkçı teknesi var onunla ara sıra gezdiriyor işte o anlar teo dan mutlusu yok..

bayramda düğünüzmüz var kuzenim evleniyor düğünden sonra döncez inşallah yani referanduma yetişcez sanırsam :))

yeni araba aldık bu arada 2008 palio.. çok temiz bir araba çok az kullanılmış km falan çok az babamız arife günü gelecek inşallah sonrada ablamlarla beraber arkalı önlü 2 araba döncez..(bakalım teo ile uzun yol arabada nasıl olcek? )

düğün var diye telaş yaptım diyetteyim yine..getirdiğim hiç bir gece kıyafeti üzerime olmayınca karar verdim ve bu sefer bozmadan gidiyorum..ben tabi burda temiz hava,deniz vs..derken uçtum yine ama veriyorum yavaş yavaş...bakalım bu sefer hedef tutacak mı?

yaaa bi de yazarken utanıyorum size ama ben çok kötü bi şey yaptım ve sigaraya başladım:kedi: eşim tatildeyiz bi iki tane içelim vs diye diye beni yoldan çıkardı ama kararlıyım ankarada yine bırakcam evime sokmayacağım.. (ayşegül gülüyorsun biliyorum,ilk temeli kızlarla attık ankarada serpil ben ve ayşegül :))

bu arada burda deli gibi kitap okuyorum geceleri bekarken yapabildiğim gibi yine oturuyorum geceleri ama sabah erken kalkıyorum çocukların sesinden..
hergün aynı telaşeler ne yiyecekler bugün,ortalığı topla,denize götür getir ,duş yaptır vs..
akşam üzeri 1 saat pusetle gezdiriyorum hem teonun çok hoşuna gidiyor hem de ben spor yapmış oluyorum tabi ne gördüyse istiyor pamukşeker,dondurma,ayran vs.. tabi en çok da lunaparkın önünden geçerken yaygara kopuyor fena alıştı..

neyse şimdilik benden bu kadar yarın devam...
hepinizi ve meleklerimi öpüyorummmm...

günaydınnnn...
ayşegülll ve deryaaa sizi aramızda görmek çok güzelll...

ya gece bi rüya gördüm hala etkisindeyim.
deniz size geliyormuşuz enesle birde yanımda iki arkadaşım varmış
biri seneler önce kanserden vefat etmişti
sizin ev baya kalabalıkmış ayşegülde geliyor
ben sonra lavaboya gidiyorum tuvalet alaturkaymış
kapıyı kilitlediğimi zannediyorum ama kilitlememişim
biri bebek pusetiyle içeri dalıyor
sonra beni görünce puset içerde kalıyor adam çıkıyor ben kilitliyorum kapıyı bu bu sefer
sonra bakıyorum tuvaletin deliğinde köpek varmış kokuyorum tabiki
çıkıyorum oradan sonra nasıl oluyorsa birden ortalık karışıyor
tuvaletin tam üstüne bebek pusetini koyuyorlarmış
ben birden irkiliyorum orda köpek var diye ama geç kalıyorum
bebek düşüyor pusetten ve köpek bebeği parçalıyor
sonra etrafa saldırıyor hepimiz çok korkuyoruz
kimisini ısırıyor sonra ben bi odaya kaçıyorum sonrada uyanıyorum
böyle garip bi rüya gördüm hayır olsun inşallah...

deryacım hoşg.canım çocuklarala doğru eğlenmk oldukça zor olur haklısın birda kalabalık olunca dur yapma demekten zaten yoruluyorsun ama olsun yinede her şey onlarla daha güzzel sende eğlenirsin ...maşallah her zaman diyorum toe hep önde boyda çok güzel ..boa göre kilosu iyi..kilolarda gidecek artık karralısın keşke bende alabilsem ....

canım çok kötü korkutmuşlar hayır olsun canım benim hayıra yor ki hayır çıksın....a.s.

günaydııın kızlar güne çok ama çok kötü başladık doğaç yataktan düştü ve çenesinin altını yardı derin değil ama bi tüp falan kan akmıştır çok ağladı yavrum düşmüyo alıştı diyodum aylardır düşmüyodu bende bariyer kurmamıştım üstüm başım onun üstü kan oldu çok kötü oldum ya hiç bu kadar büyük kaza yaşamamıştık neyse şimdi keyfi yerinde oyun oynuyo kabuk bağladı hemen yarası işte böyle hoşbulduk bu arada kızlar sizlerde hoşgeldiniz artık ufak ufak tatil dönüşü başlamış

denizcim ben tatilimi anlatayım biraz çılgın biraz sakin bi tatil oldu bankadan bi arkadaşım var onunla hem ankarada hemde antalyada görüştüm diyoki bana ayşegül bu sene devrim yaptın bu tatille diyor çok güzel bi tatildi ilk önce ankaraya gittim malum onu biliyorsunuz serpil geldi derya falan gezdik çocuklarla güzeldi çok eğlendik sonra ben akrabalarım ve arkadaşlarımla görüştüm hiç birini eksik tutmadım araba aldıktan sonra gezmem daha kolay oldu annemin köyüne gittik kırıkkaleye sonra balıkesire döndük eşim geldi ertesi günü akçaya deryaya sürpriz yaptık sonra antalyaya geçtik önce manavgata geçtik orda okul arkadaşlarımla görüştüm sideye gittik bi gün diğer günler askeri kampta denize girdik sonra finikeye teyzemlere geçtik bir gece orda kaldık sonra demreye dükkanımıza baktık orda myrayı gezdik antik şehir orası ha şeyi unuttum beşkonakta manavgatta rafting yaptık eşimle çok eğlenceliydi ikinci yapışım raftingi buz gibiydi suyu ya neyse en son durak kaş oldu bi otelde bi gece konakladık ordada çarşısını falan gezdik ramazan arifesiydi o yüzden disco bar yapamadık eşim dayanamam içerim falan dedi neyse ordan çıktık eve döndük görümceme geçtik geliboluya 37 haftada doğum yaptı erken gelip sürpriz yaptı bebek bize çok zayıf doğdu 2.700 falan doğmuş sarılık olmuş kaç gün hastalerde çocuk ışık tedavisi gördü ben bi gece durdum dayanamadım daha fazla ertesi gün döndük eşim ankaraya gitti 10 günlüğüne 30 ağustos törenleri için 2 gün oldu döneli detayları yazmadım uzun sürer diye böyle bi tatldi işte ama seneye otele gidicez kararlıyız böyle yorucu bi tatil oldu en güzeli gir otele sahil kum güneş havuz işte bu ya

geçmişi biraz okudum sibelcim geçmiş olsun canım bebeğine çok üzüldüm

yasemincim sanada hayırlı olsun bebeğin allah tamamına erdirsin inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bende 2.yi istiyorum ama ne ara olsun kararsız kaldım yine ya annemle kolaydı doğaça bakmak ama şimdi tek başıma kaldım zor gelmeye başladı huysuzluğu yok ama korkuları çok yüksek arttı iyice evde kuyruk gibi peşimde geziyo ota poğa korkuyo ya üst kata komşu taşınıyo tadilattalar korka korka bi hal oldu matkap sesine tak tak sesine çok zor ya annem varken süperdi yalnız oyun oynamıyo artık illa bende oynuyacam falan gibi doğaç durmuyo kızlar ben kaçar sonra devam ederim

kızlar tekrardan hoşgeldınızzzzzzzzzzz..
valla derya ve aysegul sızınde acılen hersey dahıl bır otele gıtmenızı onerırım harıka oluyor..
ne yemek derdı ne ev toplama derdı gıyın cık gıyın ye yüz yıne yemek ye dolas alıosverıs yap eglen gıt uyu
bız seneye aralıda goturucez bu kesınlestı artık..
belkı ablamı ve onun cocuklarınıda alıcaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…