2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

deryacım arabanızı güle güle kullanın allah kaza bela göstermesin..

denizcim arala çok çok geçmiş olsun canım benim kıyamam ne kadar kanı var ki birde okadar kan dökmüş allah korusun kuzularımızı...

esracım ayşegülcüm iyi bayramlar güle güle gidin gezin eğlenin ...

bende herkesin ramazan bayramını kutluyorum herkse iyi bayramlar....

denizcim arala çok çok geçmiş olsun. çok merkalı oluyolar şimdi kurcalamadıkları yer kalmıyo kuzuların

deryacım arabanız hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
eşinde sağsalim gelir Allahın izniyle
düğünde de kınada da döktür canım oohhh :))))
bende kitap hastasıydım sürekli okurdum elimden hiç düşmezdi ama batuhan doğduktan sonra hiç elime bile alamadım (

ayşegülcüm hayırlı yolculuklar iyi bayramlar...

bayram iyi geçiyor bir sorun yok bizde...pazartesi günü lojman açıklanacak kaç aydır bekliyoruz...
bir de kağanı memeden kesiyorum artık bugün 3 gün oldu...biraz içim buruk....
yanıma geliyor azıcık emeyim anne lütfen diyor.....sirke sürdüm oğlum diyorum
bu memeye sürdün,buna niye sürdün anne ben emecektim diyor sonra unutuyor...
bayagı aşama atlattık biz.
tuvalet tamam ,meme yi de atlattık.geceleri kalkmıyor..benim oğlan seneye kreşe gidebilir....
bende oriflame'a başladım.rahat rahat çalışırım..
nerelerdesiniz kızlarrr kimse yok mu yaaa

slm oh selcan ne güzel rahatlamışsın sen bizde daha tık yok tuvalet eğitimi bizim seneye kaldı artık inadından çatlıyacak bir gün doğaç ne inat ya anlatamam çok feci inatcı işim var benim bu çocukla nolcaksa off off bizde döndük bandırmadan oranın havası iyice mahvetti doğaçı bi rüzgarı vardıki sormayın şifayı buldu yine yeni iyileşmişti oysaki yine huysuz

ben burdayım selcancım bende az önce oy kullanmaktan geldim eşim görevliydi bende burdan komşularla gittim hayırlısı olsun bakalım sonuç ne olacak merakla bekliyorum...
aferin kağana tuvalet olayını tamamen bitirdi demek ne güzel darısı başımıza bakalım zeynepte doğaç gibi çok inat tuvalete yapmıcam beze yapıcam diyo inatla tuvalete girdiğindedede maşrabayla suyla oynuyo hiç yapmadı şimdiye kadar oturuyo oturuyo anne çişim yok diyo
klozete oturtuyorum ordada yapmıyo
lazımlığına oturtuyorum ordada tık yok
bu konuda daha siftahımız bile yok malesef
bir yapsa belki hoşuna bile gidecek ama yok işte yapmıyo
ne yapayım bende zıtlaşmıyalım diye onun gibi inat yapmıyorum...

bence de kızlar inatlaşmayın daha küçükler çünkü..ben de kağana öğretmeye hiç çalışmadım inanın ki..sadece hem babası hem ben onun önünde yaptık ona hiç sende yap filan demedik..
hatta tuvalete girmek istediğinde sen küçüksün ,buraya büyükler yapar diyorduk.tatilden geldik o gün bezi çıkardık ,tuvalete yapmaya başladı...
alkış kıyamet sevindik..onunda hoşuna gitti...öyle öğrendi işte..hiç üstlerine gitmeyin..bir inatlaşırlarsa mesele uzar gider..
zeynep beze yapacam dediğinde tamam kızım beze yap de..kucakla benim kızım daha bebek kakasını beze yapıyor diye şımart onu..hazır oldugunda gerçekten anlarsın zaten..
ayşegülcüm sen de bakarsın seneye kalmaz bir anda heveslenir..hiç ısrar etme sinirlenmesin,sizden gördükçe o da heveslenir ..
bi de ben geceleri bez baglıyorum herkes ögrenemez beze güvenir işer diyordu.öyle olmadı..
sabaha kadar işemiyor sabah kalkınca,bezi çıkar anne çişim var diyor..çıkarıyoruz yatana kadar bezsiz duruyor.dışarı çıkarken de bez bağlıyorum.müsaitsek çıkarıp işetiyorum,müsait değilsek burda tuvalet yok oğlum,bezine işe diyorum.anlıyor zaten bezim var benim ,ona çiş yapcam diyor...
bir de bir arkadaş kızı 1.5 yaşındayken 1 hafta ugraştı öğretti hatta bana diyordu sende öğret beze para verme diye..bende daha küçük dedim sonradan sorun çıkacagına giden param olsun dedim...aradan zaman geçti kağan çişini öğrendi o kız artık sürekli altına kaçırıyomuş ve elini sürekli oraya götürüyor..kadın da pişman oldu da çaktırmıyor.

çok heyecanlıyım.aylar sonra yarın açıklanacak.18 tane ev yazdık.inşallah ilk istediğim ev çıkar.

şimdi bende tuvalet eğitimine baktım doğaçın bir huyu var uykudan kalkınca çok huysuz oluyor herşeye hayır diyor çişi gelse bile hayır diyecektir yani düzelmesi 1 saati buluyor alıştıtırmaya çalıştığımda hevesli gitmeye aslında ama çiş yapar gibi oturuyor yapmadığı halde bitti diyor hemen suyla oynamanın derdine başlıyor sonra odaya dönünce halıya çişini kakasını yapıyor bide yaptım eve diyor yaptıktan sonra geldi falan yok yani tuvalet onun için suyla oynama yeri anlıcanız şimdi tekrar başlasak havalar soğudu nasıl olur bilmiyorum durmuyacak çünkü yine suyla oynayıp hasta olacak ilk öyle hasta oldu zaten alamıyorum onu sudan bi türlü gelmek istemiyor off offf bilmyorum tekrar başlasammı hiç ısrarcı değilim kızlar şimdi beze yapıyor mesela çiş yaptım diyor yap oğlum diyorum nasılsa bezin var diyorum o da salıyor işte böyle

slm kızlar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun ; biz eskişehire gitmedik burda canımız sıkılır diyoduk ama nasıl geçti anlamadık güzel bi bayramdı ece açısından özellikle arkadaşlarıyla birlikteydi bakıcıya ısınma turu yaptık falan..... bol bol da şeker yedi tabiii dün kaldırdım artık sakladım
ben bu bayramı çok sevdim ramazan boyunca mutfakla evle pek alalkam olmadığı için bayaa değişmişti düzen kayınvalideme göreydi yanii onları gönderince bende adet oldum tam o sıra oruç da tutmayınca kendimi temizliğe verdim heryeri parlattık eceyle o da yardım etti bi taraftan hiç yük olmadı sağolsun büyüdükçe tatlanıyolar bizim derdimiz akşam 6 dan sonra ; tuvalet eğitimini verdik ama bi ara kabız gibi oldu şimdi kakasını yapmak istemiyo illa bez bağlatıyo gaz bile çıkarcağı zaman anne bez bağla diyo korkuyo bişey çıkacak diye bende zorlamyorum ama her akşam yaptığı için sancısı tutuyo uyuyana kadar anne anne çabuk bez bağla krem sür dötüm acıyo yaptım bu sefer bi telaş içinde bişey yaptığı da yok uyuyunca tutuyorum wcye azcık yapıyo sonra gece uykusundan uyanıp zorrrla yapıp uyuyo tekrar ne kadar sürecek bu evre bilmiyorum zaten ece hep sert yapardı zaten biraz ishal gibi olsa düzelir belki o yüzden sevda sen zeynep te kaka konusunda özellikle çok zorlanırsın gibi geliyo bana ece birde ilk kaka yaparak öğrenmişti şaşırmıştım hiç zorlanmııcam demek diye sonradan değişti
selcanın dediği gibi akışına bırakın onlarla girin wcye eskişehirde lazımlığa yapmasını söylemiştim yapmıyodu inatlaşıyodu bide kalabalıktı sinirleniyodu eve geldik benle girdi hemen yaptı bidaha söyledi hiç kaçırmadı altına maşallah bende geceleri bağlıyorum ama kuru kalkıyo genelde dışarda bağlamıyorum her türlü yapıyo bide lazımlık klozet wcye kendisi ben kucağıma laıp yaptırıyorum sorun olmuyo ama kakası varsa beznii bağlıyoruz kıvrana kıvrana yapıyo

ece birde diğer çocuklara göstermeyi seviyo arkadaşlar ece yaparken çocuklarına demişti bak ece nasıl yapıyo sende öğren diye şimdi oturunca gülce haydar filan gel bak böyle yapcaksın işte böyle diyo ,

bugün bizim için önemli bi gün ecetekrar bakıcısında
babamız bu haftada evde olduğu için bakıcıya götürücem sabah zor uyandırdım anne ben uyuyuuuucam daha diyo neyse giyindik birlikte giricez sanıyodu ama ben ayrılınca bozuldu biraz bakıcımızda ece gelicek diye kuş almış balık almış bayramda bayyaaa sevmişti onları az önce aardım hiç bişey demedi evi geziyo soruyo özlemiş dedi sevindim

hoşgeldin serpilcim bugün bida denedim tuvalet eğitimini eve yapıp durdu bide nete baktım 2saat tutması gerekirmiş hazır olan bir çocuğun doğaç 5dkda bir çiş yapıyor az az kaka olayınıda ece gibi pisikolojik yapıyor yapmıyor onu bir türlü salamıyor korkuyor nedense bezle rahat yapan çocuk açınca yapamıyor ben kesin kararlıyım doğaçın tuvalet eğitimi seneye kaldı hazır değil bu çocuk herkes ne alemde öğreten öğretemeyen kim kaldı uzmanlar çocukların 2ve 2.5 yaş aralığında hazır olduklarını söylüyor demekki daha zamanımız var her çocuğun farklı olduğunu söylüyolar bu işin zekayla alakası olmadığını söylüyolar bide alışmayan varsa zorlamayın kızlar boşverin beze devam 1sene daha onların psikolojisi daha önemli

slm.kızlar nasılsınız bizde buralardyadın ama eve girmediğimizden yazamdım sürekli dışardaydık güzeldi bayram gezdik ecrin zaten eğlendi kalabalık her yere git gez iyiydi işte..,

bu çiş olayı çocuktan çocuğa değişiyor biz zaten ilk çişten çıkanlardanız ben gecede zaten hiç bez bağlamıyorum bağlamayıda düşünmedim büyüdü ecrin her konuda zaten maşallah önde gidiyor bir tek yemek sorun oluyordu onuda dışarda atlattık dışarda yiyor azda olsa.....

sık sık yapıyosa hiç uğraşma ayşegülcüm seneye öğrensin sana da ona da eziyet olur anca ; ece 5 6 saat tutuyodu ilk açtığımda bugünde bakıcısında ya ondanda çekinmemiş söylemiş çişim geldi benim diye belki kaçırırsa diyodum maşallah hazır olduktan sonra tutmayı öğrendikten sonra gerisi geliyo sende seneye halledersin ; doğaçada geçmiş olsun bu arada bayramda yola çıkanlar hep hasta gelmişş eşimde esk ye gitmem ben eceyi hasta etmekten başka bişey değil diyodu haklıymış çokkk şükür iyi ama inş olmaz artık mevsimi geldi nezle gripin

acele etmeyin kendisi hazır oldumu yapar ecrin çişini tuvalete yapmayı çok istekliydi bu yüzden yaptık ama sık sık yağıyordu 2 saat felan nerde tutma ecin2 dk.bi çişe gidiyordu..birde bizde kaka ayrı çiş ayrı felan sorun olmadı hepsi aradan çıktı çişini yaptı kakasınıda gecede bağlamadım gecede çişi geldimi kalkıyor bazen hiç kalkmıyor maşallah. her şeyi çok iyi aştık bir şey isterken ricaediyor bir sorun oldumu ağlmak yerine saatlerce antıytor kime ne kızdıysa anlatıyor sebeplerini önceden beri bu böyleydi ama huysuzlukla anltıyordu şimdi huysuzluk yapmadan güzelce anlatıyor teşekkürediyor ..
artık dondurma vs.yiyor her şeyden azda olsa yiyor ....zaten sadece yemek sorundu bizde hala az zorla ama yiyor....

bende zeynebi uyuttum kahvemi elime aldım şimdi oturdum ancak
bide tv miz bozuk 4 gündür bi yandan çok iyi oldu bi yandanda kötü oldu mesela akşamki basket maçını izleyemedim
ama zeyneplede çok daha kaliteli vakit geçiyorum tv olmadığı için
yapılınca bile artık fazla açmayı düşünmüyorum
evde muhabbet oluyo vallahi

eceye yine kocaman maşallah serpilcim her ortama uyum sağlıyo kaç aydır bakıcısını görmüyo ama yinede rahat davranabiliyo
yaaa zeynep yabancıların yanında çok sakin oluyo anlamıyorum evde vızır vızır konuşan koşturan çocuk başka ortamlarda acayip değişiyo biraz uyum problemi var hemen uyum sağlayamıyo biraz zaman geçmesi gerekiyo rahat davranabilmesi için sonradan açılıyo...

bende fazla üstelemiyorum tuvalet eğitimini zaten serpilinde dediği gibi zeynebin kabızlığı çok etkilecek bizi kabız olan çocukların alışması çok daha zorlu bir süreç oluyo
sürekli internetten araştırıyorum artık uzmanı olduk herşeyin :))

ayşegülcüm arda da öğrenemedi canım sıkıntı yapma..her çocuk farklı oluyor..geç öğrensinler ya ..yeğenim 3 yaşında öğrendi ama çok kolay oldu.bir günde bıraktı ve hiç kaçırmadı..
çabuk öğrenen çocuk zekidir diye birşey de yok zaten..ben biraz daha beklemeyi düşünüyorum 2,5 olsunlar bakalım..
serpil bizde yarın başlıyoruz bakıcıya...offf sıkıntılı günler başlıyor tatil ne güzeldi ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…