ayşegülcüm arda da öğrenemedi canım sıkıntı yapma..her çocuk farklı oluyor..geç öğrensinler ya ..yeğenim 3 yaşında öğrendi ama çok kolay oldu.bir günde bıraktı ve hiç kaçırmadı..
çabuk öğrenen çocuk zekidir diye birşey de yok zaten..ben biraz daha beklemeyi düşünüyorum 2,5 olsunlar bakalım..
serpil bizde yarın başlıyoruz bakıcıya...offf sıkıntılı günler başlıyor tatil ne güzeldi ya..
herşeyde olduğu gibi ilk önce ecrin bıraktı bezi
sonra ece
batuhan
başka varmı kızlar bezden kurtulan ?
şu atamaların ertelenmesi bayağı canımızı sıkmıştı eşiminde benimde içimizden biey yapmak gelmiyodu 9 gün evde kalınca toparlandık ayy valla ne siteyi açasım vardı ne bişey sabah beri dolaşıyorum nette
bu sıralar sizinkiler korktuklarından filan bahsediyolarmı misafir geliyo biraz girmiyo yanlarına benide çağırıyo noldu kızımö diyorum korkuyorum anne girmeyelim diyo bide dün akşam ışıkları kapattım uyuyalım diye anne korkuyorum dedi neden dedim çok karanlık deid halbuki hepimiz karanlıkta uyuruz ece uyandığında ya seslenir yada kalkar gelir koridorda bişey olmadıkça problem yok bu korkmak da nerden çıktı anlamadım
sizinkilerinde varmı böyle korktukları merak ettim
bizi unutmayin bizde variz bezsizler kervaninda..
selamdan evvel kelam oldu ama kusura bakmayin slm kizlar nasilsiniz..bizim ucak bileti ertelendi hala evimdeyim..bayramda arkadaslarimi gördün aaa dediler karnin simdiden sivrilmis oglunmu olacak..
canım yabancı bir yere girdiğimizde sadece kucağına al beni der ilşk 2 dk. kucağımada durur sonra evi talan eder.başkada korkusu yoktur hiç bir şeyden korkma buda beni zorluyor biraz korksa bişeyelerden bendende dahil ....
zeynep çok korkak serpil herşeyden korkuyo dışarıdan gürültülü bi ses gelsin hemen yanıma koşup sarılır korktum diye karanlıkta zaten asla odadan dışarı adım atamaz
birazda bana çekmişy bu konuda bende çok korkağım
bence de kızlar inatlaşmayın daha küçükler çünkü..ben de kağana öğretmeye hiç çalışmadım inanın ki..sadece hem babası hem ben onun önünde yaptık ona hiç sende yap filan demedik..
hatta tuvalete girmek istediğinde sen küçüksün ,buraya büyükler yapar diyorduk.tatilden geldik o gün bezi çıkardık ,tuvalete yapmaya başladı...
alkış kıyamet sevindik..onunda hoşuna gitti...öyle öğrendi işte..hiç üstlerine gitmeyin..bir inatlaşırlarsa mesele uzar gider..
zeynep beze yapacam dediğinde tamam kızım beze yap de..kucakla benim kızım daha bebek kakasını beze yapıyor diye şımart onu..hazır oldugunda gerçekten anlarsın zaten..
ayşegülcüm sen de bakarsın seneye kalmaz bir anda heveslenir..hiç ısrar etme sinirlenmesin,sizden gördükçe o da heveslenir ..
bi de ben geceleri bez baglıyorum herkes ögrenemez beze güvenir işer diyordu.öyle olmadı..
sabaha kadar işemiyor sabah kalkınca,bezi çıkar anne çişim var diyor..çıkarıyoruz yatana kadar bezsiz duruyor.dışarı çıkarken de bez bağlıyorum.müsaitsek çıkarıp işetiyorum,müsait değilsek burda tuvalet yok oğlum,bezine işe diyorum.anlıyor zaten bezim var benim ,ona çiş yapcam diyor...
bir de bir arkadaş kızı 1.5 yaşındayken 1 hafta ugraştı öğretti hatta bana diyordu sende öğret beze para verme diye..bende daha küçük dedim sonradan sorun çıkacagına giden param olsun dedim...aradan zaman geçti kağan çişini öğrendi o kız artık sürekli altına kaçırıyomuş ve elini sürekli oraya götürüyor..kadın da pişman oldu da çaktırmıyor.
çok heyecanlıyım.aylar sonra yarın açıklanacak.18 tane ev yazdık.inşallah ilk istediğim ev çıkar.
zeynep çok korkak serpil herşeyden korkuyo dışarıdan gürültülü bi ses gelsin hemen yanıma koşup sarılır korktum diye karanlıkta zaten asla odadan dışarı adım atamaz
birazda bana çekmişy bu konuda bende çok korkağım
canım cok sıkılıyor nefes alamıyorum sankiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
aralda nezle oldu burnu akıo atesı cıkıo of of..........
sevdacım sakın zeynebe korkulacak bişey yok deme. çünkü o zaman onu ve korkularını küçümsediğin için güvensizlik oluşur.o zaman daha çekingen tavırlar sergileyip kendine korkacak daha çok şey bulabilir...
neyden korktun kızım hadi bana göster ,kimden korkuyorsun ben yanındayım ,babanda yanında,biz seni koruruz.gel beraber bakalım ben korkmuyorum ama sen küçük oldugun için korkuyorsun hadi göster bebeğim neyden korktun falan de.
korkma korkulacak bişey yok gibi sözleri kullanmamaya çalış canım..daha çok küçükler ve bu hayatdaki herşey onlar için yabancı.onların gözünden etrafa bakamadıgımız için neyden korktugunu anlayamıyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?