2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

şu atamaların ertelenmesi bayağı canımızı sıkmıştı eşiminde benimde içimizden biey yapmak gelmiyodu 9 gün evde kalınca toparlandık ayy valla ne siteyi açasım vardı ne bişey sabah beri dolaşıyorum nette
bu sıralar sizinkiler korktuklarından filan bahsediyolarmı misafir geliyo biraz girmiyo yanlarına benide çağırıyo noldu kızımö diyorum korkuyorum anne girmeyelim diyo bide dün akşam ışıkları kapattım uyuyalım diye anne korkuyorum dedi neden dedim çok karanlık deid halbuki hepimiz karanlıkta uyuruz ece uyandığında ya seslenir yada kalkar gelir koridorda bişey olmadıkça problem yok bu korkmak da nerden çıktı anlamadım
sizinkilerinde varmı böyle korktukları merak ettim

herşeyde olduğu gibi ilk önce ecrin bıraktı bezi
sonra ece
batuhan
başka varmı kızlar bezden kurtulan ?

atike sende tatilde olduğundan zor gelir ailecek ama ben zaten çalışıyorum ya farkeden bişey olmadı ; inşallah arda da hemen alışır bakıcıya siz de aynı bakıcıyla devammı ediyosunuz

zeynep çok korkak serpil herşeyden korkuyo dışarıdan gürültülü bi ses gelsin hemen yanıma koşup sarılır korktum diye karanlıkta zaten asla odadan dışarı adım atamaz
birazda bana çekmişy bu konuda bende çok korkağım

canım yabancı bir yere girdiğimizde sadece kucağına al beni der ilşk 2 dk. kucağımada durur sonra evi talan eder.başkada korkusu yoktur hiç bir şeyden korkma buda beni zorluyor biraz korksa bişeyelerden bendende dahil ....

bizi unutmayin bizde variz bezsizler kervaninda..
selamdan evvel kelam oldu ama kusura bakmayin slm kizlar nasilsiniz..bizim ucak bileti ertelendi hala evimdeyim..bayramda arkadaslarimi gördün aaa dediler karnin simdiden sivrilmis oglunmu olacak..

doğaç kadar korkak çocuğu olan yoktur bu topikte ne zamandır yazıyorum size üst komşunun taşınması tadilatı doğaçla ızdırap oldu matkap çivi çakma hatta balkonda otururlarken sandalyenin kayıp çıkardığı ses vardır ya o da dahil çiftleşen kedi bağırtısı vb. saçma sapan şeyler var karanlık falan yine normal bence artık farkındalar bazı şeylerin hayal dünyaları gelişti hayal kurup karanlıktan korkmaları mümkün bide siz dikkat etmeden herhangi bir arkadaşıyla oyun oynarken arkadaşı korkutmuş olabilir bööö falan diye doğaçın ilk öyle oldu amcamın 9 yaşındaki oğlu oyun olsun diye yaptı sonradan farkettim ama geç kaldım bida yapma o küçük korkar diye yapmadı bida ama olan oldu şimdiye kadarki yazılanlara göre kızlar korku oranı yüksek çocukların çiş eğitimi daha zor oluyor gördüğüm kadarıyla çişlerini kakalarını tuvalete yapmayada korkuyolar sanırım

serpil ecenin yeni başladı diyosun öncesinde öğrendi çişini şimdi olsa belki zorlanacaktın tamamen psikolojik bence çocuklarda herşey ama zamanla atıyolar biz doğaçta çok şeyi aştık sesli oyuncaktan korkma fobisi bitti uzaktan kumadalı arabası müzikli ondanda korkardı uzaktan kumandayla yürütürdü kanepe koltuklara tırmanarak havlayan oyuncak köpek falan hep korkardı şimdi korkmuyor onlardan eline alabiliyor sesliyken ramazan davulcusu beni mahvetti bi bilseniz adamın kafasına bişey fırlatasım geliyodu her gece her gece davul çalınca doğaç feryat figan ağlayarak nereye kaçacağını şaşırıyodu ağla ağla kusuyodu her gece düşünün korkusu nasıl yüksek doğaçın çiş eğitimi bu yüzden çok zor olacak diye düşünüyorum biraz önce balon oynarken düştü kafasını kalorifere çarptı ağladı ve kustu yine benim üstüme sağlam bi yer kalmadı ben ne yapacağımı şaşırdım bu her ağlamanın sonrasın kusmasından bıktım yetişemyorum banyoya hemen sürekli halı siliyorum evde bi görseniz leş gibi oldu halım yıkatmaya verecem ama kusmasının sonu yokki kışın havasız kalıyor evler o kokusunu nasıl yok edicem bilemiyorum kızlar ya

zaman nasıl geçiyor yasemin ya sivrilip belli olacak kadar geçtimi zaman ya kaç haftalık oldu bebiş ?

evet doğaçın bazen korkuları işime geliyor yasemin mesela balkona çıktığında düşmekten korkacağını bildiğim için tırmanmayacağını biliyorum yada dışarıda araba çarpacak bana diye korktuğu için bensiz yola çıkmaz bu gibi durumlar işime geliyor kaydirigubbakcemile3

ben korkak değilim küçükkende değilmişim ama eşim öyleymiş o da uçak seslerinden çok korkarmış genetikmi acaba :sm_confused:

Çocuğun korkma sebebi genellikle aniden yapılan bir hareket, yabancı biri, bir nesne, korkutan bir ses ya da bir hayvan olabilir. Bebeklerin korkma sebebi ise tamamen farklıdır. Bebekler, yüksek ses, parlak ışık ve düşmekten çok korkarlar. Korkularını ağlayarak gösterirler. Bir yaşın sonunda korkular artık insanlar ve belirli eşyalar üzerindedir. Örneğin, büyük bir oyuncak ayı onu korkutur. Yâda tanımadığı bir kişi onu sevmek istediğinde korkar ve ağlamaya başlar.

Çocuk 2 ile 5 yaşları arasında korkuları artar ve farklılaşır. Artık çocuk karanlıktan, hırsızdan, gök gürültüsünden, hayali olan şeylerden (hayalet, canavar, peri vb.), ani seslerden ve en önemlisi yalnız kalmaktan korkar. Bu yaşlarda görünen şeyler dışında, hayali şeyler de onun için korku sebebidir. Bu korkular altı ile on iki yaşları arasında azalacaktır. Ancak altı yaşına gelen çocuk halen yabancılık korkusu duyuyorsa bir sorun var demektir. Çocuk okula başladığında korkuları tamamen değişir. Artık korkular okula ilişkin ve sosyal yaşamı ile ilgilidir. Alay edilme, küçük düşme, başarısız olma gibi korkular başta gelir. Çocukta yalnızlık korkusu ise devam eder. Bu dönemde annenin tutumu da çok önemlidir. Çünkü çocuk bu yaşlarda anneden ayrı kalmak istemez. Annenin şımaran çocuğuna “Şımarırsan seni bırakıp giderim” gibi olumsuz sözleri çocukta büyük bir korkuya neden olur ve bu korku çocukta uzun bir süre kalır. Çocuğun güveni sarsılır ve her şeyden tedirgin olur. Bu dönemde çocuk her şeyden etkilenebilir. Okuduğu hikâye kitapları, izlediği korku dolu filmler ya da gördüğü resimler korku sebebi olabilir. Bu yüzden yalnız yatamaz ve sanki odada başka birileri varmış gibi korkuya kapılırlar. Korkuların bir bölümü ise ergenliğe kadar devam edebilir.

Çocukta oluşan korkuların en önemli nedeni güvensizlik duygusudur. Bu yüzden korkan çocuk, yanında annesinin ya da bir yetişkinin olmasını ister. Korkusunu sarılarak, ağlayarak, kaçarak veya bir eşyanın arkasına saklanarak gösterir. Güveni ilk olarak çocuğa verecek olan kişi anne ve babadır. Bu yüzden anne ve baba çocuğa korku vermemelidir. Döverek, ceza vererek, bağırarak onu korkutmak yanlıştır. Çocuk her zaman anne ve babayı örnek alır. Hatta korkuları bile örnek alabilir. Örneğin, anne köpekten korkuyorsa bunu gören çocuk da köpekten korkmaya başlar. Bazı çocuklardaysa korku çocuğun kekemeliğine neden olur. Yaşamış olduğu deprem, sel, yangın gibi felaketler çocuğun zihninde her zaman kalacak bir korkuya neden olur.

Çocukta korkuya neden olan sebepleri bulmak, korkunun yerleşmesini engeller. Aksi halde, çocukta korku devam eder ve tamamen yerleşir. Bebeklik döneminde korku engellenmezse, uyumsuzluk, zekâ geriliği, aşırı sinir ya da içe kapanıklık gibi rahatsızlıklar gözlenebilir. Çocukta korku duygusu yaratmamak için bazı önlemler alınmalıdır.

· İlk olarak çocuk korkutulmamalı ve korkuları ayıplanmamalı.

· Çocukta korku yaratacak asılsız masallar, korkunç hikâyeler anlatılmamalı ve korkutucu nesneler ortadan kaldırılmalıdır.

· Çocukla konuşarak korkuları için mantıklı çözümler bulunmalıdır. Çocuğun ilgisi başka yöne çevrilmelidir.

· Anne ve baba sabırlı olmalı, çocuğun korkusuna saygı duymalıdır. Korkulan şeye çocuk yavaş yavaş alıştırılmalıdır.

· Çocuğa doğru bilgiler verilmeli, korkuya ne sebepse nedeni açıklanmalıdır.

selam kızlar.. bir iş goruşmesıne gıdıcem. 2,15 de orda omam gerekıyor.
annem bende ablamdan aldık bayramda..
bende ıdare edıyorum bugunume sukur
bırde su ablamın sorunları olmasa ..
sabah arıyoruz ayrılıcam o adamdan tahammule demıyorum annemle ev tutucam dıo bı ev buluo sonraa aksam fıkrı degısıoo yok enıstende gelsın cocuklar ona cok duskun fln dıo dedıgı evden cokkkkkkkkkkk uzak baska bır semte ev bakmaya gıdıo fln

yasemıncım Allah saglıkla kucagına almanı nasıp etsın yavrunu..
erkek olucak sanırım bu da.. super olur oyle olursa..
bızde senınle beraber beklıyoruz yegenımızı :)

canım cok sıkılıyor nefes alamıyorum sankiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

aralda nezle oldu burnu akıo atesı cıkıo of of..........

geçmiş olsun denizcim.inşallah iş görüşmen hayırlısıysa olur.
kağan da küçükken bir akrabamız ısırarak sevmişti (sinir olurum) o günden sonra esmer adamlardan korkar olmuştu.birgün adamdan rica ettim.eline de bir çukulata verdim.kağan adamı görünce yine ağlamaya başladı. ne oldu oğlum kimden korktun göster dedim.eliyle gösterince hadi biz de onu korkutalım dedim.ben bööö diyince adam korkmuş gibi yaptı.kağan gülmeye başladı.o da böö demeye başladı.adam iyice korkmuş gibi yaptı.çukulatayı gösterdi.sonra kağanı kucagına öpüştüler barıştılar..esmer amca korkusunu böyle yendik.şimdilik korktugu bişey yok bakalım.....
bu arada kızlar bize lojman çıktı.ilk tercih ettiğim ev çıkmış çok sevindim.perşembe günü taşınıyoruz..
hepinizi öptüm

ayşegül paylaşımın çok güzel zeynepte olur olmaz şeylerden korktuğunda ona korkulcak bişey olmadığını örneklerle anlatıyorum

deniz arala geçmiş olsun tam hastalık mevsimi
eşimde hasta midesi bulanıyor işe gidemedi bugün
bende zeynebin hastalanmasından korkuyorum öff ya üzerine uzun kollu ayağına çorap giydiremiyorum ben bu kızın bu kış işimz var giymek istemiyo zorla giydirdiğimdede anında çıkartıyo

sevdacım sakın zeynebe korkulacak bişey yok deme. çünkü o zaman onu ve korkularını küçümsediğin için güvensizlik oluşur.o zaman daha çekingen tavırlar sergileyip kendine korkacak daha çok şey bulabilir...
neyden korktun kızım hadi bana göster ,kimden korkuyorsun ben yanındayım ,babanda yanında,biz seni koruruz.gel beraber bakalım ben korkmuyorum ama sen küçük oldugun için korkuyorsun hadi göster bebeğim neyden korktun falan de.
korkma korkulacak bişey yok gibi sözleri kullanmamaya çalış canım..daha çok küçükler ve bu hayatdaki herşey onlar için yabancı.onların gözünden etrafa bakamadıgımız için neyden korktugunu anlayamıyoruz...

denizcim çok geçmiş olsun ..ablanda umarım artık düzeltir durumunu hep aynı sorunlar devam etmesi çok üzücü ...

ecrin bişeylerden korkmadığı için bana sorun olmuyor aslında korksa ahh çok iiyii olacak ama....

[/B][/COLOR]

1-AHMETARDA(ATİKE).........................26 haziran2008............12KİLO-86CM.......ŞİMDİ...........14KİLO-89CM
2-BATUHAN(NURAN).........................02.06.2008.... ..].......18,5KİLO-93CM.....ŞİMDİ......18 kilo-96cm
3-DOĞAÇ EFE(AYŞEGÜL).............12.06.2008............11KİLO-86,5CM....ŞİMDİ.......
4-ZEYNEP(SEVDA).................................29.05.2008.................12KİLO-86CM.....ŞİMDİ.......12.5kilo-91cm
5-VEDAT KAĞAN(SELCAN)...................25.06.2008................14,5KİLO-89CM.......ŞİMDİ.....15.5kilo-96cm
6-TEOMAN ASRIN(DERYA)...............11.06.2008............................16.3KİLO........ŞİMDİ.........17.5KİLO-99CM
7-ECE(SERPİL).........................................10/06/2008......................11.5KİLO-86CM.........ŞİMDİ........12,5 kilo-91cm
8-ARAL DENİZ ...................... .................14.06.2008............11.7KİLO-84,5CM[/B].....ŞİMDİ.....13,5kilo-91cm
9-ECRİN NİSA(YASEMİN)....................30 mayıs2008..........83cm-10.80kilo.......91cm
10-RÜYA(SERPİL).................... 89cm-12.5 ..[/QUOTE]

11-ENES(ESRA)................................93 cm 11,7 KİLO

[/B][/COLOR]

çiş konusunda eneste tuvalete yada lazımlığa yapmak istemiyor.
bende zorlamıyorum çünki yapmak için kendini sıkıyor...
bu konuda beklemedeyiz hala...

sevda eneste seslere karşı çok hassas....
normalde yatak odamızda yatardık anne ses geliyor ananenin yanına gidelim diye beni zorla annemin yanına götürüyor..

canım cok sıkılıyor nefes alamıyorum sankiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

aralda nezle oldu burnu akıo atesı cıkıo of of..........

iş görüşmen inşallah olumlu sonuçlanır...

aralıma geçmiş olsun...

bayram boyu enes hastaydı bronşit oldu yine arife günü sesi bi kısıldı bayramın üçüncü günü anca açıldı...
bi bakıyoruz enes yerlerde yuvarlanıyor ses yok ya ağladığını da anlamıyoruz... meğerse ağlıyormuşşş... bide sesi çıkmıyor diyede sinirleniyor daha çok sinirleniyor daha çok boğazı tahriş oluyor neyseki enes 1 şişe antibiyotikle anca atllattı şimdi sıra bende ... bende yavaş yavaş atıyorum boğazımda gıcık var geceleri çok öksürüyorum.. enestede geceleri öksürük var.. onu atmak çok zor oluyor zaten...

cuma akşamı tokat yolcusuyuz kızlar iki haftalığına kafa dinleyeceğim sözde.... bizimkini zar zor ikna ettim.. biraz uzakalaşalım diyorum anlamıyor...inşallah kafam birazcık olsa dinlenir...
bu kocayla bir ömür geçermi, ben ne yapacağım, diye düşünmekten kafayı yiyeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…