2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

dun fatmagulun sucu ne adlı dızıyı ızleyen oldumu
berenın yenı dızısı
sınrılerım bozuldu yaaa cok cok etkılendım... cok mu hassasım acaba ben ..

bu gece yanlızım yani asrın babanesinde kalıyor kaç gündür yoklardı istanbula gitmişlerdi bu akşam döndüler ve benim sıpa delirdi sevinçten giderlerken ağladı bende gitcem diye kıyamadım yolladım zaten yarın yine gidiyorlar antalyaya çocuk doyamadı bir türlü babanesiyle dedesine..onlarda kurtlu bi oturmuyorlarki..

bende onlara güvenip nasıl işe gircem bilmiyorum zor iş çocuğa sahip çıkmak hayatından ödün vermek herkes yapamaz..
denizcim kreşe de verirsen sabah vermek daha mantıklı çünkü tüm faaliyetleri genelde sabah yapıyorlar öğlen yemek yedirip uyutuyorlar..
bir de kuzenim araştırdı oğlu için 36 aydan önce önermiyorlarmış çocuğun psikolojisi açısından..hem 3 yaşından sonra tuvaletini söyleyebiliyor hem de yemek ,konuşma vs..işlerini halletmiş oldukları için en uygun zaman 3 yaş sonrasıymış..ben seneye düşünüyorum inşallah..
irem bu sene başladı ,seneye de 2008 doğumluları alıyorlarmış devletin anaokulu kurayla falan çıkıyor ve hem eğitmenleri,hem kreşin içi,aktiviteler ve fiyat açısından süper..ecem 2 sene gitti ablam çok memnun kaldı sürekli tiyatro,müze vs..gezdirdiler ve tüm g,n olursa 160tl falan sanırım yarım günde 100tl civarıydı yanılmıyorsam

oralarda yemeyen çocuklar bile öyle bir iştahla kendileri yiyormuş yemeklerini,düzeni falan öğreniyorlarmış evde bize yaptıkları kapris falan olmuyormuş mesela..

yerim ben o doğaçıııı...gelin bakalım teo da dört gözle bekliyor arkadaşını takılırız ne güzel yaa..

Maşallah arala da iyice büyüdüler bebek falan değiller artık normal düşünen,kendini ifade eden birey oldular yaa.. ece de ayrı bir cimcime bayılıyorum hepsine yaaa demek bebeğin altını değiştircekmiş sıpa daha dün beziyle dolanıyordu şimdi küçük anneliğe soyunmuş..:))

serpilcim ehliyetin şimdiden hayırlı olsun umarım sende benim gibi kimlik olarak kullanmazsın cüzdanında,hakkını vere vere gezip tozarsın..ben de hep o işi halletcem diyorum ama bi faaliyet yok ama olmalı yaaa tüm arkadaşlarım altında araba geziyor kendime nasıl kızıyorum onları gördükçe kaldı ki 2005 den beri arabam var ama benden başka herkes kullandı :))
veeee kocadan hoca olmasssss bunu unutma! kendine başka birini bul direksiyon öğretecek..bir dene ne demek istediğimi anlarsınkaydirigubbakcemile3

selcancım gözün aydın canım ne güzel tam istediğin gibi çıkmış lojman güle güle oturun çocukla taşınmak zor ama sen halledersin tahminlerimde yanılmıyorsam sen çok beceriklisin,öylesin dimi?aklinialirimsmile

denizcim evet bende seyrettim fatmagülü ve üzüldüm bi tuhaf oldum..zaten beren çok başarılı rolünün hakkını veriyor bakalım devamında nolcak dizinin..
hatta az önce tekrarı vardı eşimle onu konuşuyorduk benim başıma böyle bi olay gelmiş olsa ne tepki verirdin diye sordum..insan seviyorsa yanında olmalı destek vermeli ve beraber atlatmalı böyle bir şoku..bakalım bizim fatmagülün nişanlısı napcak? gece gece yazdığım şeye bak hey allahım

Sevdacım d.günün kutlu olsun hayatım unutamayacağın güzellikler barındıran bir yaş olsun inşallah..opuyorumnanaktan

Teo da beziyle geziyor ama ben ne zaman gel lazımlığa yap aferin dediğimde yapıyor dün ilk kez kakasını da yaptı ama gözüm yemiyor bez takmamayı ben sormayı unutursam salar gider kesin zaten akşama kadar onun arkasından ev toplayıp leke siliyorum bir de çiş di .ok du temizlemiyim yaa..zamanı gelince kendi çıkarıp atsın istiyorum..
bugün bana sinirlendi,kızdı ağlamaya başladı ve apdal deyyaaaaa diye ağladı bi yandan kriz geldi gülmemek için zor tuttum kendimi bir yandan da kızdım çok üzüldüm sen öyle dediğin için dedim geldi özür diledi öpücem diye üstüme atladı mahçup oldu sıpa..ablalarından öğrendi bu lafları şimdi satıyorr..

nasıl o okullar deryacım her yerde varmı ilköğretimin anaokulları değil değilmi bahsettiğin milli eğitime bağlı özel anaokulları değilmi komşum kızını gönderiyor 3.5 yaşında yarımgün 250 veriyomuş şok oldum ya tam günü düşünmek bile istemiyorum bide bunun servis ücreti olacak yuh yanii diyorum
aslında teo hazır gibi deryacım tuvalete sen üstüne düşüp azcık çiş kakaya razı olsan olcak gibi ben razı olmama rağmen sürekli yapması yıldırdı arada gitse tuvalete onada rağzıydım ama her seferi eve yapmakla geçti neyse sağlık olsun ya dediğinde doğru 3yaşında kendileri atıyomuş zaten burdakilerde diyor benimki kendi attı bezini hiç uğraşmadım diyenler var bekleyebiliriz ama tek kötü yönü artık büyüdüler ve çişleri kakaları yetişkin insan gibi kokuyor ve tenlerini daha çok kızartıyor yakıcı idrarları bi bu yönden azcık çekeceğiz herhalde

bak sen teoya ne laflar öğrenmiş ablalarından büyüklerden kapıyolar herşeyi ya arkadaş dediki geçen onun oğlu 1yaşında çocuğu ittirdi oyuncağı almak için ayşegül doğaç değişmiş dedi kıskançlık bilmezdi dedi bende dedim yazın arkadaşlarıyla oynarken öğrendi kıskançlığı malının kıymetini falan elden gelen bişey yok öğreniyolar haklarını aramayı savunmayı sen öğret öğretme oluyor bişekilde

serpilcim katılıyorm deryaya cüzdanında kalmasın öyle boş boş eşten hocada olmaz o da doğru bu kadında olsa ben mesela :))kendine bi arkadaş bul öğretecek yada bi eğitmen tut yoksa sadece kursla araba sürülmüyor malesef pratik şart hayırlı olsun şimdiden

fatmagülün suçu ne dizisini deniz yazınca tesadüf tekrarını gördüm gündüz baktım çok feci bişey ya dünde deli saraylıyı izledik çok güzel bi dizi o da değişik geldi bana doğaça rağmen izlemek zor olsa başardık işte :)

slm kızlar nasılsınız.ben taşındım.şuanda niğdedeyim.düğünümüz var.
yeni evimizde internet bağlanana kadar ben yokum.kendinize çok iyi bakın.hepinizi öptüm.
deryacım becerdim mi bilmiyorum ama konyada kimsem olmadıgı için evi de tek başıma topladım temizliğide tek başıma yaptım.eşim yardım etti .kağan da büyüdü artık çok yük olmadı bana....
hepinizi seviyorum görüşmek üzere canlarım.....

selcancım hayırlı olsun eviniz ..bizde lojman oturuyoruz çok memnunum bende bahçeli sıcacık bir evimiz var....

serpilcim şu 5.yıla bende katılıyorum çünkü geçen sene çok zor bir dönem atlattık 6. seneye ayaka bastık tık yok şükür yani doğru bencede bir ilk senemde yaşadım birde 5. senemde yaşadım elşimle çok sorunlar....onun haricinde eşim mükemmel ötesi yani şahane birisidir ....

denizcim hayırlısı olsun canım iş bulursun inş.kendine göre..

bende bakmıştım fatma gülün suçu ne dizisine zaten beren hastası oldum bihterdeki oyunculuğu çok güzeldi bu yüzden merakla bekliyordum diziyi ecrin pek izin vermiyor ama iyi kötü baktım etkileyiciydi bencede denizcim....

canım bu sende iş konusu bencede dursun çünkü ben ecrin için daha fazla hala biz ecrinin kulak arkasını vede popo pişiğini geçiremedik yan yana bir gelsek şok olursunuz sürekli kremle geziyoruz biz hiç geçmiyor aşırdan aşırısdır ecrinin teni ...aralada maşallah ama bunlar çocuktan çocuğa değişiyor canım ecrin sağını solunu bile kendisi biliyorm haberim yoktu 2 ay önce felan fark etmiştim .......

bnde hiç ecrinin neler bilip bilmediği bazen faretmiyorum yazdığım gibi 2 ay önce sağını solunu bildiğini farkettim şimdilerde bazen sağ elimde 5 parmak sol elimde 5 parmöak diye bir şrkı var onu söylüyüp kaldırıyordu öylelikle farettik büyük küçük kavramlarını zaten bebekkende biliyordu mesela şimdilerde kendi kendine kitap okuyormuş gibi yapıyor ama bazende doğru söylediği bile oluyor ilginç bişey acaba okumaya mı çalışıyor ...

selcancım yeni eviniz hayırlı olsun.

benim ehliyette cüzdanda dolaşıyo( bi türlü oturamadım direksiyon başına...

fatmagülün suçu ne? yi bende izledim çok beğendim diziyi beren saat çok güzel bir performans sergilemiş. tecavüz sahnesinde kanım dondu resmen gözlerim yaşardı. çok zor bi durum Allah kimseye yaşatmasın...

ben dizi özürlüyüm kızlar söylediğniz dizinin adını şu an ilk kez duyuyorum sizin çocuklar gibi zeynepte bize hiçbirşay izletmiyor hep onu izlememizi istiyor
eşimle 2 çift muhabbet edilim hemen sinirle yanımıza gelip bizi susturuyo...
geçen sene ilk defa melekler korusunu izledim onuda yarım yamalak ama final bölümünü bile izleyemedim...

günaydın kızlarrrrr
haftasonu nasıl geçti yine bişey anlamadım yawwww
bugün yök başkanıyla beşir atalay geliyo kampüse makamdaki arkdaşa dedim sor bakalım bizim atamaları niye yapmıyolarmış zaten eğitim sınavıda iptal edildi bizimkiler iyapsalar ya sinir oluyorum kpssyle bi alakamız yok sonuçta neyseee
iki gün kırşehirde çok güzeldi yaaa kızkıza iyi eğlendik eşimde yazzıkkk çalışmış durmuş bu gecede nöbetçi daha ilk günden canımm ya bide özlemiş bizi ece de babasını tabiii ama ben çok yorgundum ece uyuyunca onun çantasını hazırlayıp ütüsü yapıcaktım sen yat dedi ben yaparım hazırlamış ütüleri yapmış sabah kahvaltı hazırlatmadı gitti sağolsun yaa
arkadaşımın oğlu 4 aylık eceyi görmeliydiniz ananesi ordaydı bebeğin o rahat davranınca ece yanından ayrılmadı anane dedi durdu yawrum zaten alışık ya yabancılık çekmiyo hiççç berki öpüyo sürekli çorabını giydirmeye çalıştı salladı nini söyledi emziğini verdi ağzına kucağına aldı
bebeğin odasında telsizi var uyanınca ece koştu hemen yanına sesini dinliyoruz bizde napıcak diye sus sus diyo noldu kuzum diyo sonra başladı ninni söylemeye sustu berk te kardeşi olsa bakıcak dediler ama ben hiç kucağıma almadım aldığımda kıyamet koptu çünkü o benim annem kalk kucağından diyo
ayyy çok yii geldi banada yaa çocuklar uyuyunca okey oynadık filan yedik içtik gezdik arkadaşım araba kullanıyo ama kırşehirdede kullanılır yaniii geniş yollar filan güzel kırıkkale o kadar kötü ki eşim kullanırken ben deli oluyorum yollar dar araba çokkk insanlalrda kaldırımda yürümez burda ama öğrenicem inş kızlar gaza geldim eşim sakindir ama eminim ben kullanırken ben sinirlendiğim için sinirlenicek bakalım kullanırsam onunla görücez nasıl olucak

busene bende bol bol dizi izliiiicm heralde güzel diziler var geçe sene aşk ve cezayla melekler korusuun izliyodum
fatmagülün suçu nede on sahneyi izleyemedim ileri alarak izledim sonuymuş zaten ben iş yerinde izledim diziyi
gerçekmiş gibi düşünüyo insan deryacım dediğin gibi benim başımagelse vs diye Allah korusun bide çoluk çocuğa karışınca herşeye duygusal yaklaşıyoruz çok empati yapıyoruz heralde kaldıramıyorum ben haberde çok izlemem bu yüzden deli sarylıda güzel gibi eşim olmadığında izlerim o pek sevmedi perran kutmanı sevmiyo sanırsam :S

kreş için bende 4 yaşına kadar durmayı düşünüyorum tabii atanmazsam bu bakıcıyla deva medersek
çok küçükler yaa sabah servise bin git akşama kadar sürekli etkinlikde olsa senelerce bıkacak okuldan birde arkadaş videodan izlemişti kızın bi ara vermeyi düşünmüştü teselli ediyolarmış birbirlerini ağlama annen gelicek filan diyo çok fenaa ya hapishane gibiydi dayanamadımdedi birde burası arkadaşımızın kreşi imkanları çok güzel 4 katlı bina her aktivite bi katta drama hocası ayrı müzik hocası ayrı kurucularıyla sürekli görüşüyoruz gün arkadaşım fiyat uygun eşimin yolu üzerinde servisede binmez okula gidekrne bırakır ama yinede düşünmüyorum küçük daha bence hayırlısı bakalım

ohhh serpilcim çok sevindim güzel gezmişsiniz fotolarıda gördüm facede doğaçta baktı resme bizde oraya didelimmi dedi bide resimlerde sen yoksun diyor bana :))

bende dizi özürlüsüyüm ama isteyerek değil sevdanın durum bizdede mevcut doğaçta bize iki çift laf ettirtmiyor ve o yüzden eşime söylemem gereken şeylerin çoğunu unutuyorum sonradan aklıma geliyor yine öğle uykularını boşladı doğaç sinirlerim tepemde uyumuyo bugün ağlasada uyutayım dedim ah salak kafa ne ağlatıyosun çocuk ağlayınca kusuyo aynen öyle yatak döşek pislik içinde kaldı artık uğraşmıcam bişey için uğraşsamda bu inadıyla bir yere varamıyorum bildiğini okuyor uyumuyosa uyumasın napıyım sinir hastası olacam yakında kızlar çok inatcı doğaç bildiğiniz gibi değil sürekli ters davranıyo güzellikten falan yada ödülle falan bi yere varamıyoruz öbür türlü inat etsem ben daha beter oluyor sabır sabır diyorum geçiyorum bugünlerde yorgunluk halsizlik var üzerimde çarşamba jinekolağa gidiyorum bakalım neyim var sanırım yine alerjimden kaynaklanıyor mevsim geçişlerindeyiz malum

ben kreş işinin yarım gününü faydalı olacağını düşünüyorum o aktiviteler paylaşımı öğrenmek falan çok faydalı bence ben kara kara düşünüyorum şimdi kışın napıcam diye doğaçın yaşıtı yok benim gelip gittiğim komşum yok eve tıkılcaz çocuğun içi sıkılıyor iyice ben yetemiyorum ona bütün gün yemek iş falan anlamıyorum şimdiki çocuklar ne oynar ne öğrenirler bilsemde yine yetişemem yarım gün bence çok ideal bir kaç saatliğine bişeyler öğrenip gelmesi falan hoş olurdu

ayyy buçuk olsaydıda çıksaydım erken kaçıcam bugün
aylardır kampüs bi boştu bugün okul açıldı heryer öğrenci ,şenlendi buralar
işyerinden arkadaşım bende kalıcak eşim yok ya yemek yapmam lazım eve gidip sonrada o kreşi olan arkadaşlarla buluşcaz eceyi bakıcısına bırakıcam bi kaç saatliğine daha
ayşegülcüm sabahtan öğlene kadar verirsen olabilir çünkü dediğin gibi çocuk kimseyi görmeden evde kalıyosa sıkıcı olur ben kendi durumumu düşündüğümden mantıklı gelmiyo eğer bı bakıcımızla devam edersek o gezdiriyo torunu komşu kızı eceyle yaşıt benim arkadaşlarımın var biz yine geçöen seneki gibi aktivitelere başlarız okullar açıldı ya ; belki senin durumunda olsaydım vermeyi düşünürdüm
ikizleir olan arkadaşım 22 aylık verdi oğullarını şimdi akşama kadar kadın evde bi sürü işini yapıyo rahat ama çocuklarda 7 buçukta evden çıkıyolar 6 buçukta geliyolar ben üzülüyorum tüm gün için çok küçükler bence etrafında oynayabiliiceği birileri varsa yaşıtı 4 yaşına kadar beklemesini istiyorum

ayyy canım yaa öp doğaçı benim için
tam onlara göre bi yerdi yaa parka filan gitmedik ama yollar genişti ece koşturdu durdu bugünde kaç saat uyumuş gündüz
ama işte otobüse binemiiicem ben eceyle galiba giderken kustu gelirken sürekli inmek istedi mızırdandı zor oyaladım birde uzun yolda değildi yani artık trenle gidilebilecek yerler seçicem bende yada gece yolculuğu yapmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…