- 3 Mart 2008
- 10.211
- 293
- 413
nasıl o okullar deryacım her yerde varmı ilköğretimin anaokulları değil değilmi bahsettiğin milli eğitime bağlı özel anaokulları değilmi komşum kızını gönderiyor 3.5 yaşında yarımgün 250 veriyomuş şok oldum ya tam günü düşünmek bile istemiyorum bide bunun servis ücreti olacak yuh yanii diyorumbu gece yanlızım yani asrın babanesinde kalıyor kaç gündür yoklardı istanbula gitmişlerdi bu akşam döndüler ve benim sıpa delirdi sevinçten giderlerken ağladı bende gitcem diye kıyamadım yolladım zaten yarın yine gidiyorlar antalyaya çocuk doyamadı bir türlü babanesiyle dedesine..onlarda kurtlu bi oturmuyorlarki..
bende onlara güvenip nasıl işe gircem bilmiyorum zor iş çocuğa sahip çıkmak hayatından ödün vermek herkes yapamaz..
denizcim kreşe de verirsen sabah vermek daha mantıklı çünkü tüm faaliyetleri genelde sabah yapıyorlar öğlen yemek yedirip uyutuyorlar..
bir de kuzenim araştırdı oğlu için 36 aydan önce önermiyorlarmış çocuğun psikolojisi açısından..hem 3 yaşından sonra tuvaletini söyleyebiliyor hem de yemek ,konuşma vs..işlerini halletmiş oldukları için en uygun zaman 3 yaş sonrasıymış..ben seneye düşünüyorum inşallah..
irem bu sene başladı ,seneye de 2008 doğumluları alıyorlarmış devletin anaokulu kurayla falan çıkıyor ve hem eğitmenleri,hem kreşin içi,aktiviteler ve fiyat açısından süper..ecem 2 sene gitti ablam çok memnun kaldı sürekli tiyatro,müze vs..gezdirdiler ve tüm g,n olursa 160tl falan sanırım yarım günde 100tl civarıydı yanılmıyorsam
oralarda yemeyen çocuklar bile öyle bir iştahla kendileri yiyormuş yemeklerini,düzeni falan öğreniyorlarmış evde bize yaptıkları kapris falan olmuyormuş mesela..
aslında teo hazır gibi deryacım tuvalete sen üstüne düşüp azcık çiş kakaya razı olsan olcak gibi ben razı olmama rağmen sürekli yapması yıldırdı arada gitse tuvalete onada rağzıydım ama her seferi eve yapmakla geçti neyse sağlık olsun ya dediğinde doğru 3yaşında kendileri atıyomuş zaten burdakilerde diyor benimki kendi attı bezini hiç uğraşmadım diyenler var bekleyebiliriz ama tek kötü yönü artık büyüdüler ve çişleri kakaları yetişkin insan gibi kokuyor ve tenlerini daha çok kızartıyor yakıcı idrarları bi bu yönden azcık çekeceğiz herhaldeTeo da beziyle geziyor ama ben ne zaman gel lazımlığa yap aferin dediğimde yapıyor dün ilk kez kakasını da yaptı ama gözüm yemiyor bez takmamayı ben sormayı unutursam salar gider kesin zaten akşama kadar onun arkasından ev toplayıp leke siliyorum bir de çiş di .ok du temizlemiyim yaa..zamanı gelince kendi çıkarıp atsın istiyorum..
bugün bana sinirlendi,kızdı ağlamaya başladı ve apdal deyyaaaaa diye ağladı bi yandan kriz geldi gülmemek için zor tuttum kendimi bir yandan da kızdım çok üzüldüm sen öyle dediğin için dedim geldi özür diledi öpücem diye üstüme atladı mahçup oldu sıpa..ablalarından öğrendi bu lafları şimdi satıyorr..
tunaydın kızlar.. cok yogunum yorgunum annem bende.. aralda hala rahatsız.. gecelerı zor gecıo ama cok abartı deıl hastalıgı cok sukurr 1. gun cok kötu aktı burnu suan sadece genzı tıkalı
hala cok neşelı bıcır bıcırrr hıc susmadan lkonusuyor sarkılar soyluyor
evde soylenen reklamlarda soylenen cocuk sarkıları vs vss... nınnılerı fln ksuursuzz hemen ezberleyıp soyluyor kenı kendıne
bılgısayarı actırıp onları dınlıyor ızlıyor ve ezberleyıp o dakka soyluyor..
annem bende ya arala hergun şaşırıyor .. kız gıt bu ne bölee ne dogurdun sen dıyor bana :))))
aralı alıp karsınıza sohbet edebılırsınız. hafızası ıse muhtesem .
bırtekkk bez konsunda cok cok ınatcıı hala bezletıyor kendını ve altını actırmıyor
suanda bnm takı cekmecemı acmıs kollarına bılezıklerı takmısss
konusuyor hahahahhaa
dun ıkea kıtapcıgı geldı bıze onu ıncelıyorduk beraber
annecım bak bnm bıcagıma benzıyor dedı kırmızı saplı bır bıcaga.
bu tur seylerı bız ogretmedık mesela. buyuk kucuk kavramlarını bız ogretmedık
kendısı ogrenmıs
suanda da mınıcık yastıgını paylasmıs bebegıyle bası dusmus yastıga
uyuyor mısıl mısıl
e bebegım ee ee e hu hu huu hu dıye sarkı soyluyor :))))
kızlar muratla barıstık ona dayanamıyorum ya... hem annemde burdayken bızı oyle gorunce
e azcık daha kalayım demeye basladı ama bellıde olmaz hafta sonu gıdebılırde
cunku esıım yegenlerıme kırtasıye ıhtıyaclarını almıs onları gotureyım dıyor annem
eve işe gırmeyı cok ıstıyorum ama aral ne olcak hıc bılmıyorm
emıne annem asla bakamaz... yemek yedıremıyor cunku pesınden kosturuyor aral ben ancak yedırebılıyorum kadının dızlerı fecı agrıyor bana cıkarken bıle asansorle cıkıyor. evde bıle aksıya aksıya yurur oldu.
ztn dıslerıne alısamadı canı cok yanıyor
oglene kadar ben bakarım oglen servısle krese yollarıs dıyor ama ınanın hıcccccccccccc ıcıme sınmıyor
yavrum cok beyaz tenlı cok hassas bır tene sahıp bebeklıgınden berı ozel krem suruyoruz
hemen tahrıs oluyor hemen pısık oluyor ıslak mendılle ble pısık olan bır cocuk ben hep yıkarım onun altını mesela.
o yuzden bezden de kesılmedıgı ıcın ıcım almıyor bu durumu oralarda bakarlarmı cocuguma
bezını acarlarmı.. yemegını bnm gıbı oyunlarla yedırebılırlermı ..
aksam 6 ya kadar oralarda kalıp sonra eve gelıcek bende yorgun gelıcem
ay ztn bursada maaslar cok dusuk ya nasıl komık rakamlar..
offffff bır alısamadım bu şehire... cok guzel olmasına ragmen bu tur seylerı yuzunden sogugum bu sehire...
kreş için bende 4 yaşına kadar durmayı düşünüyorum tabii atanmazsam bu bakıcıyla deva medersek
çok küçükler yaa sabah servise bin git akşama kadar sürekli etkinlikde olsa senelerce bıkacak okuldan birde arkadaş videodan izlemişti kızın bi ara vermeyi düşünmüştü teselli ediyolarmış birbirlerini ağlama annen gelicek filan diyo çok fenaa ya hapishane gibiydi dayanamadımdedi birde burası arkadaşımızın kreşi imkanları çok güzel 4 katlı bina her aktivite bi katta drama hocası ayrı müzik hocası ayrı kurucularıyla sürekli görüşüyoruz gün arkadaşım fiyat uygun eşimin yolu üzerinde servisede binmez okula gidekrne bırakır ama yinede düşünmüyorum küçük daha bence hayırlısı bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?