2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

aferin zeynepe bizimki bebekleriyle oynamıyo hep oyun hamuru resim defteri kalemle işi gücü okulöncesi dergiler ialıyoruz onalrdaki etkinlikler iyaptırıyo kes yapıştır odasına poster yapıştırıyoruz bisiklete biniyo koridorum uzun ya rahat rahat :) basketbol bowling oynuyo bizimle bakıcısında bebekleri uyutuyormuş onunla da başka oynuyo işte

bizede dün kayramız geldi ecenin aşkı 14 aylık kek yaptık malzemeleri ece koydu ben karıştırdım filan kayraya kek yapıyoruz diyo ben keki fırına sürerken oda rende çıkarmış kayranın annesinede soğan yapalım diyo onuda çok seviyo yawrum başta çok güzel oynadılar araba sürdüler filan ama sona doğru ikisininde uykusu gdl ağladılar herşeye ece herşeyi aldı elinden oda hemen vuruyo filan

kızlar nazarmı nedir bilemiyorum ben artık ya hırıl hırıl ciğerleri gece yine ateşiyle uğraştık düştü yeni uyuyor şimdi sesi çıkmıyor bi görseniz yavrumun bugün bi lokma dahi sokmadı ağzına ümidim akşama kaldı karşı komşumun kızları gelecek doğaçla oynamaya onlarda yeniler burda arkadaş bulamamışlar doğaçla idare ediyorlar biri 3e biri 5e gidiyor belki onlar sayesinde yer bişeyler serpil doğaç ecenin ikinci şubesi gibi :)) süt manyağı ya olmazdan yoktan anlamıyor süt illa süt diyor bende suyla karıştırıp veriyorum ancak öyle yarım litreyi içiyor suyuda süt desek 1litreyi bulacak ya soğutamıyorum bi türlü olmuyor komşular tatsız tuzsuz yap diyolar yapıyorum yine içiyor ya iştahda bi ümidim hastalığı geçince düzelir büyük ihtimal dr. dedi alerji damlası verdi yine iştahını açacak dedi zaten eskisi gibi değil olmazda diye düşünüyorum aldığı kiloları isteyerek almadı demiştim ya artık dalıyor oyun oynarken peşinde koşturarak yediriyorum farkında olmadan eskiden hep farkında olurdu kapatırdı ağzını konuşmayı ve dinlemeyi çok sevdiği için ben konuşarak yediriyorum aaa bak arabanın benzini bitmiş bozulmuş tamir edelim falan diye konuşuyorum o arabayla ilgilenirken yada tvye bakarken ben konuşuyorum anlatıyorum o gelmiş bu sarı trenmiş bilmem ne o ara veriyorum yemeği dün yine biraz daha iyi yedirdim 2kase makarna yedi bütün gün bugün sıfır

sevdacım kışlık işini annem sağolsun benim yaptıda gitti o derdim yok allah razı olsun valla baş tacım benim nasıl arıyorum yokluğunu

bi orta yol bilmiyo bu çocuklarda heeee ; bizimki öyle bi biliyoki ağzının tadını istediği sıcaklıkta değilse 50 kere ısıttırır soğutturur döktürür tekrar koydurur cicibeb koyayım dedim midesi bulandı gece maması aldım tok tutsun gece istemesin diye ıııııııhhhhhhh bu bebek sütü dedi istemedi
canım yaa doğaç a kıyamam hırıldaması kötüymüş tekrar geçmiş olsun
ecenin dalarak yemek yediğini düşünemiyorum hiç öyle oyalanası yok yerse yer istemezse imkansız o yüzden ne peşinden koşuyorum ne zorluyorum eceee otur bizle yiiceksen üzülüyorum sen böyle yapınca hasta olursun yemezsen vs dil döküyorum oturursa ik dakka oturur yoksa dolanır gelir açar ağzını evde böylede dışarda bozuluyo düzeni bakıcıylada her gün gezmedeler nasıl yiyo ne yiyo bilmiyorum valla

kızlar çok kötüyüm ben ya doğaçın hırıldaması kötüye gidince dr. dan tekrar randevu aldım gittim dr. iyiki gelmişsin dedi yoksa acillikti gece doğaç dedi kuş palazı olmuş soluk borusu şişmiş nefes almakta zorlanıyomuş ölümcül bi hastalıkmış bu hemen buhar verdi dr. iğne verdi kırıp meyve suyuna koy içir ve soğuk havada gezdir dedi meyve suyuna koyduk içmedi kaşıkla verdik kustu bende suya koyup kaşıkla zorla verdim içti şimdi babasıyla dışarda geziyolar ateşi düşmezse antibiyotik iğnesi verdi onu vurdur dedi gece takip et sürekli dedi soluksuz kalıp ölebilirmiş allahım öldüm öldüm dirildim bi çocuğu en son ameliyatla kurtarmış dr. soluk borusunu delip tedavi etmişler offf offf kızlar çok kötüyüm ya ve bu bu kış tekrarlıyacakmış yine konuşamıyor yemek yiyemiyor çok kötü yavrum yaa kusup duruyor gece nöbet tutucam tekrar tıkanırsa aynı iğneyi içircez yine buhar makinasını açtık şimdi azcık aşağı inse astımmış ne hastalıkmış ya allah kimsenin başına vermesin dikkat edin kızlar çocuklara bu ara herşey salgın

serpilcim süt işini dr. kesinlikle kesiyorsun dedi yer gök toprak kalsiyum dolu merak etme dedi sütün hiç bir faydası yok zararı var dedi alerjiye yatkınlık yapıyomuş inek sütü hiiç içmesede olur dedi bende vermicem bida krizi tuttu vermedik aklını dağıtıp durduk çok istiyo ama vermiyoruz artık sende verme kes bence ağlasada zırlasada kansızlık yapıyo dedi azıda çoğuda

Ayşegülcüm Allah korusun aklına kötü şeyler getirme. çok çok çok geçmiş olsun umarım çarçabucak atlatır bu hastalığı astıma falan çevirmez inşallah:Saruboceq:

ayşegülcüm çok çok geçmiş olsun..o nasıl bi hastalıkmış yaaa Allah korusun kıyamam doğaçıma..sen bu gece nöbettesin anlaşılan müsait olursan çaldır konuşalım şimdi arıyacaktım gece gece rahatsız ederim diye aramadım..
ilk defa duydum bu hastalığı nasıl kapmış peki mikrobik bi şey mi?
acil şifalar diliyorum kuzuma bi an önce geçsin gitsin inşallah hem biz burda sizi bekliyoruz

Kızlar bu arada bu ne hamaratlık böyle..özellikle serpilcim sana şaşırıyorum ve tebrik ediyorum canım çalışan bi bayan için zor işler..ben evde olduğum halde zaman bulamıyorum böyle şeylere ama çok da istiyorum en azından domates,biber karışımı yapıp kavanozlara falan koycam kışın çok iyi oluyor..
sevdacım sende döktürmüşsün zeyno rahat veriyormu bari sen bunları yaparken?asrın her an tepemde hem hoşuma gidiyor hem bazen çıldırtıyor artık babasını da istemez oldu varsa yoksa deryamaaa..diyip duruyor her an beraberiz banyoda,wc de bile..

bu aralar çişini altına yapmıyor lazımlığa yapıyor ama kakasını altına yapıyor sıpa bende göze alamıyorum bez bağlıyorum mecburen ,geçen alıştırma kilodu giydirdim sıkıldı istemedi terletti herhalde..neyse böyle böyle öğrencekler..

sizinkiler ne güzel evcilik olayına girmişler ben akşama kadar deliriyorum nasıl zaman geçirtsem diye arabalarla hiç oynamıyor zorla ben oynatıyorum..teo oyuncak mutfak gereçlerine takmış durumda bana sürekli çay,pasta servisi yapıyor kendi elleriyle..babası da triplerde oğlum kızların içinde kız oyuncaklarıyla oynuyor diye..niye araba oynamıyormuş? :) herşeyi oynaması lazım diyorum anlatamıyorum

dizi olaylarına gelince durum bizde de aynı zaten 2 gündür türkan dizisi başlıycak diye kitabı hemencik okudum bitirdim ama diziyi seyredince anladım ki kitap gibisi yok..
teo da dizi falan seyrettirtmiyor,bizi konuşturmuyor sürekli onunla ilgilenelim istiyor am bu sezon iyi diziler var seyretcem sanırım..

bu arada bugün annem üzerine kaynar su dökmüş yanmış..kombi bozulmuş o da su ısıtıp banyo yapıyım demiş ama ayağı kaymış su olduğu gibi göğüs ve kol bölgesine dökülmüş hem de çıplak vücuda..canım benim nasıl canı yanmış hemen ablamı aramış allahtan o yakın acile götürmüş 2 derece yanıkmış ama asıl acısı yarın çıkar demiş doktor su toplayınca falan..off ya görünmez kaza işte evde tek başına aklım hep onda kalıyor..

ayşegülcüm çok üzüldüm okuyunca allah korusun birdaha tekrarlamaz inşallah bende ilk kez duydum bu hastalığı ilaçlar fayda ederde iyileşir kuzum hemerencecik inşallah

serpilcim tarifini denicem eşim bayılır buna eminim biberi çok sever hem kırmızı biber çok faydalıymaş kızlar özellikle c vitamini açısından
bizim tarlamız var kızlar herşeyimiz ordan geliyor bizim sebze ve meyvelerimiz taze teaze ben yazın pek pazara gitmem k.valide ve k.pederim sağolsunlar herşey ekip biçerler orda akşama kadar tarladalar biraz uzak olmasa bende zeynebi hergün götürmek istiyorum ama herzaman gidemiyoruz zeynepte toprakla uğraşmayı çok seviyo
bu yüzden kışlığımızı hazırlar k.validem kışın bu kadar sağlıklısını bulmak mümkün değil tabi
eşim az önce gitti bana bol bol domates getir dedim bide taze fasülye birazdaha yapıp koyucam

deryacım bunları zeynep uyurken yada eşim evdeyken yapıyorum yoksa zeynepte izin vermiyor bana oda elini katıp karıştırıp dökmek istiyo
bir saatte bitireceğim iş iki saatte bitiyo zeyneple bu yüzden onsuz yapıyorum

demek teoda bezsizler kervanına katılıyo maşallah
gündüz altı hep açıkmı duruyo sadece kaka yapıcağını söylediği zamanmı bağlıyosun deryacım
ablamada efeyi alıştırıyo 3 gürdür kkasını yapmamış oda günde iki kere yapan çocuk oda artık mecburen bağlıcam diyodu dün bana acaba ne yaptı arıcam şimdi

merhaba kızlar çok şükür geceyi rahat geçirdi doğaç iğne etki gösterince horultuları nefesi düzene girdi sabahta azda olsa yedi bişeyler sesi düzeld dr.unu aradım gece başlar bu nöbet dedi gece olursa yine verin iğneyi dedi ateşi hiç çıkmadı çok şükür geçiyor artık herhalde kızlar kuş palazı difteri diğer adı eski yıllarda çok ölümlere sebep vere bir haslalıkmış günümüzde tedavisi kolay olmuş ama erken teşhis önemli olan geç kalınırsa aile farketmezse gece uykularında nefessiz kalıp ölüme sebep veriyormuş tek çaresi arı sokmalarında kullanılar alerji iğnesiymiş bu da bi tür nefes borusunu arı sokması gibi bişeymiş dr.un anlatımı alerji iğnesi hemen rahatlattı eşimde dışarı çıkardı soğuk hava soludu soğuk hava iyi gelirmiş ağladığı zaman gripli öksüren bi insan gibi değil sesi her öksürüğü göz ardı etmeyin bu öksürük nefessiz kaldıran bir öksürük sesi hırıltılı değil tok bir ses nefessiz kalma sesi anlatabildimmi bilmiyorum dr. kof kof diye ses çıkarır diyor :) neyse atlattık çok şükür antibiyotiklere devam balgam söktürücü falan devam ediyoruz bi kaç gün sonra balgam atmaya başlıcakmış öksürüğü artıp rahatlıcak inş. sesnden belli ediyor iyi olduğu dün sesi çıkmıyodu anlamıyoduk ne diyor çocuk allahım kimseye yaşatmasın ya çok zor dikkat edin kızlar bu havalardan kaynaklanıyormuş bu hastalık alerjik çocuklarda boy gösteriyormuş malesef başlangıcı grip gibi aylardır sürüyordu hafiften ben grip diyordum bitmek bilmeyen grip türüydü yeni patlak verdi anlıcanız sinsi biraz devletin verdiği aşılarda var bildiğim kadarıyla difteri aşısı ama etkili olmamış sanırım doğaçta

herkese iyi akşmlar. hanımlar yakın bir arkadaşım 8 aylık hamile. dün kendi doktoru izinliymiş o da başka bir doktora gitti, ve gittiği doktor bebeğinin bir böbreğinin olmadığını söylemiş. arkadaşımın morali çok bozuk ağlayıp duruyor. bu durumla karşılşan ya da bu durumu çevresinde yaşayan birisi varsa bilgi verebilir misiniz..

jerhaba kızlar en geldim..tatilimiz bitti ecrinde eşimde bende çok çok çok eğlendik harika bir tatil geçirdik havuzlardan hiç çıkmadık çıktığımızda da sürekli gedik ..

ayşegücüm çok üzüldüm doğaça neler olmuş kuzuma öyle kıyamam allah korumuş eskiden duymuştum hastalığın adını ama hiç başımıza gelmedi allahta göstermesin..çok geçmiş olsun canım yaaa...

sevdacım zeynebe maşallah bizde hiç oynamıyoruz hala hala halaaa yani..ama kitap defter telefon resim oyun hamuru başka oyun yok...çok hamaratsın çokta şanslısın ne güzel taze tazae her şeyi alıp yiyorsunuz...

canım hiç başımıza gelmedi allah yarımcınız olsun başka dr.sorun gerçi sormuşsunuzdur ama...

kızlar saçlarımı kestirdim saçlarım çok uzundu belime kadar yaklaşmıştı .. rahatsız olmaya başlamıştım...fotolar facede var buraya ben koyamıyorum...

günaydın kızlarr
ayşegülcüm çokkk geçmiş olsun ilkokuldayken kitaplarda okurduk bu hastalığı demek hala bu kadar etkili olabiliyomuş neyseki erken teşhis etmişsiniz ve drnuz iyiymiş gerçekten ; hepsi farkedebilirmiydi acaba
bizdede öksürük var iki gündür sabahları ; gece üstünü örtmüyo ben örtünce terliyo bi üşüyo bi terliyo burnu tıkanıyo boğazı kuruyup öksürüyo bu sefer şurubunu çıkardım dolaptan öğlen başlasınlar bakalım
yasemincim saçların iyi olmuş yakışmış güle güle uzat güzel oluyo ama ayyy hiç çekilmiyo uuzun saç ben de dayanamayıp kestirmiştim çok uzamıştı bakımı çokk zor oluyo değilmi ohh tatilde yapmışsınız ne iyi olmuş hele çocuklar çok mutlu oluyo ya değişik bi yerlere gidince ama ne kadar zayıflamışsın canım bi ara iyiydi değilmi senin kilon şimdi çok zayıf göründün gözüme inş alırsın bi kaç kilo canım kışın çabuk hasta filan Allah korusun birde ecrinle ilgileniyosun kendinede zaman ayır bence biraz tabiiii bir de diyene bakmak lazım :)))) herşeyimi eceye adamışım onsuz hiç bişey yapmıyorum gel işte uğraş akşama kadar git evle ilgilen yemekti temizlikti bir günde bi sürü şey iş kadını ev hanımı anne yoruluyorum dün arkadaşlarımız geldi ecenin ve benim onlar haftada iki üç gün çalışıyolar öğretmenler (bu yüzden istiyorum ya birazda) ama yinede çok üşengeciz diyolar evden çıkmaz gerçekten biri ben eve giderim yemeği hazırlarım yer hemen eceyle dışarı ya parka ya jetonlu ouyuncaklara ya çarşıya ama hiç evde durmam ecede bana benzemiş ((((( eve dön bulaşık yıka çamaşır yıka bu sene babamızda hep çalışıyo baklaım kendime biraz zaman ayırmayı düşünüyorum en azından haftada bir akşam kızlarla dışarı çıkmayı filan dün hepimiz bayaaa yorulduk çocukların peşinde koşarken babalarda dışarda okey oynayınca tabiii çocukalrı onları satalım bizde kendimiz çıkalım filan dedik (tabii benim eşim dersanede dersteydi o saatlerde ) ayyy neyse eskişehirde olsam yatılı bırakır bırakır kaçardım eceyi ananeye babaneye bkardım kendi dalgama :)))

hepinize teker teker teşekkür ederim kızlar dün yine biraz zor bi gece oldu doğaç gribe döndü boğazı tamamen iyileşmeden bu sefer balgam tıkadı boğazını nefes alması iyice zorlaştı eşimle karar verdik dr.un dediği gibi tıkanırsa bida verin dedi iğneyi verdik gece uyandırıp gezdirdik dışarda uyku haliyle bi görseniz top oynadı koşturdu ama gece rahat geçti açıldı boğazı rahat nefes aldı ama iğneyi içirirken meyve suyuyla boğuluyodu nefessizlikten ne yapacağımı şaşırdım hemen kaldırdım düzeldi şükür aldı nefesini bende çok kötüyüm şu an boğazlarım çok acıyo yanıyo balgam atıyorum bende antibiyotiğe başladım dr.a gitmeden gitcek zamanım yok doğaçı bırakamam bu halde kimseye okudum antibiyotiğide boğz enfeksiyonlarında ilaç 10günde etki gösterirmiş dayanacam artık bende

bu arada deryacım annene çok geçmiş olsun canım atlamışız o yazını çok zor yanık acısı ya inş. en kısa zamanda düzelir

yasemicim çok sevindim canım tatilinize resimleri gördüm çok eğlenmişsiniz allah mutluluğunuzu bozmasın

serpilcim dr.umuz iyi gerçekten çok ilgili sağolsun biraz yaşlıca bi dr. dr.lukta yaşlılık iyi olur diye bilirim ee tecrübesi fazla oluyor tabi teşhisi tahminim boğazına bakmaktan çok ciğer sesi ve nefes sesiyle anladı dediğim gibi normal bir öksürük sesi dedi kuru öksürüğün kabacası biraz öksürürken nefessiz kalıyor hık hık oluyor anlıcan belli ediyor farkını neyseki atlattık artık ateşi bida hiç çıkmadı şimdi grip burnu akıyo hapşuruyo başka bi sorunu yok birazda olsa yemek yiyor şükür iştahı çok kötü değil ilaçlardanmış o da alerji damlası kullanıyor yine ondan öyle ben olsam o bahsettiğin arkadaşın gibi evde pineklerdim serpil eminim çok yorulurdum maşallahın var valla ben çabuk yorulan biriyim ama öğretmenlik bi anne için tek güzel meslek bence hem işini hem evini ihmal etmeden yürütülecek bir meslek burda bi komşu var öğretmen sabahcı sabahta kızını anaokuluna veriyo kızıyla birlikte eve dönüp geziyolar eviyle ilgileniyor süper haftasonu tatil sömestır tatili yaz tatili falan süper meslek anne olan için bence şimdiki aklım olsa öğretmenlik okurdum çok pişmanım çok

sağol canım güzel yorumların için ..saçlar hakkatten dediğin gibi artık dayanamıyordum taraması kurutması gittikçe zorlaşmıştı..gözünden kaçmamış canım doğru çok zayıfladım ecrinle rmazandan çıkmak birde biliyorsunuz ramazanın başında hastaneye yattık çıkıncada huy kaptı resmen aşırı huysuz olmuştu neyseki son 15 gündür iyiy bende düzelirim inş.artık ...anne olmak böyle senin işin daha zor iş güç ece allah yardımcın olsun..a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…