2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

aralda baya uzun zamandır sagını solunu bılıyor
buyuk kucuk kavramları altında ustunde bunlkarın hepsını uzun suredır bılıyor ben cok takıp edıyorum onun ıcın ne aşama gosterırse anında ogrenıyorum
tabı bazen alt kattaogrendıklerı oluyor bı kac gun yada haafta sonra farkında oluyorum
arala dedesı kucuk el laptopları varya ondan almıstı 6 ay once fln gazeteyle
ondakı tum zeka oyunlarını fln bılıyor
mesela ıkı sekıl gelıyor ekrana aradakı kucuk farklar oluyor onu tıklaman gerekıyor dokunmatık ekran bu kucuk lap top kucuk bır cubugu var ama aral parmagıyla yapıo onu kullanmayı sevmıyor neyse bılınce bravo fln dıyor gıt gıde zorlasıyor yanlıs yapınca carpı ısaretı cıkıyor ekranda
aral hepsını yapıo gecenlerde doga kolejı var burda orda gorevlı bayanla tanıstık aralın zeka testıne gırmesı gerektıgını soyledı onu ızlemleyınce. ama 5 yasında fln yapılıyormus sanırım
daha erken yapan yerlerr varmı acaba kızlar gamyoncuiremsu

ben hala ıs arıyorum
suanda da aral kucagımda ama bırakmıyor yazmama. sunu ac bunu ac dıyor bana
ıs bulunca yarım gun krese gıdıcek aralda ama kıyamıyorummmm kuzumaa hala...

slm kızlar nasılsınız ...başım çok ağrıyor bu gün yaa dün eşim ecrinle beni gezmelere götürdü çok eğlendi ..yarın eşim izine ayrılıyor 1 hft.tatile gideceğiz bu gün yerimizi ayarladık ecrinde gidecek zaten en çok onun için istiyoruz ....

canım fotoşar harika çok sevindim çok eğlenmişsiniz iyi gelmiş sanada....eceyede maşallah belki kardeşi olsa bakar mı bilmiyorum ecrinde çok ilgili ama gğveneöiyoruım çünkü beni paylaşamıyor....:asigim:

slm kızlar bugün doğaçı doktora götürdüm sabah öksürüyordu bide kustu yine ağlamadan gripmiş bir bitemedi gribi üst üste 2. gribi bu ama iyi bir haber doğaç kilo almış dr. yarım kilo daha alırsa süper dedi 12.200 kilosu boyuda evde ben 90 ölçüyodum 91.5 olmuş boyu süper dedi türkiye ortalamasında 100de 70inden uzunmuş büyüme grafiği var doğaçın çok zaayıfladığı dönem düşüşteydi şimdi tekrar büyüme gösteriyor hızlı bir şekilde yine bi sürü şurup verdi antibiyotik burun spreyi falan hani doğaç her ağladığında kusuyordu ya onu bilerek yapıyormuş dikkat çekmek için kustuğu zaman kızma aferin de ona dedi bende yapıyorum zaten ama yine yapıyor yine yapıyor ağlıyacak diye korkar olduk dedim ağlasada kussada onu dinlemeyin dedi otoritenizi koyun dedi özellikle baba otoritesi çok önemliymiş bu yaşta çocuklar bizim üzerimizde hüküm sürdürmeye çalışırmış onların dinlemeyin dedi siz otorite koyun dedi elinde oynatır yoksa sizi bu böyle gider dedi inadııda gördü doğaçın eline almış bu sizi dedi belli dedi herşeyi yaptırmaya çalışıyor dedi tuvalet eğitimi içinde bekleyin biraz daha dedi öğle uykularını uyumuyor bazen dedim önemli değil o kadar dedi ısrar etmeyin uyumasa dedi uyumasada olur dedi anaokulunu şiddetle tavsiye etti çocukların gelişimi için sosyalleşmesi için çok önemli dedi korkularını sordum çok normal dedi hatta dahada artacak bu korkular dedi 4yaşındayken daha beter korkuları çıkacak dedi 4 yaşına kadar sürecekmiş bu ağlayıp kusmalarıda yandım ben kızlar ya off offf

ayşegülcüm doğaça çok geçmiş olsun. bu havalar hasta ediyo zaten.
kilosuna ve boyuna çok sevindim maşallah hızla büyüyolar
bende kreş düşünüyodum bu sene çünkü çalışmak istiyodum ama çalışma işi seneye kaldı gibi çünkü batuhanı bırakamıyorum kimseye durmuyo hayatta
en azından seneye hem konuşması daha iyi olur hemde biraz daha büyümüş olur öyle kreşe veririm bende rahat çalışırım

bugün eşimin doğum günü. dün pasta hazırlamıştım. gece 12 de gizlice pastayı çıkardım mumları falan yaktım uyukluyodu birden elimde pastayla görünce çok şaşırdı ne oldu dedi:))) bende iyi doğdun diyince çok şaşırdı hatırladı :)) çok mutlu oldu gözlerinden belliydi zaten. bugünde evde bişeyler hazırlarım öyle devam ederiz. zaten batuhan hala hasta havada soğuk kimsedede durmuyo evde kutlamak daha iyi olur

ayşegül doğaçın kilosuda boyuda çok güzel maşallah çok sevindim kilo almasına gribinide çabuk atlatır inşallah bide şu kusma olayıda bitse ...

ah ah en büyük derdim kusması zaten çok zor sürekli kusan çocuk dr.a demesi kolay geliyor kussada terbiye ver demesi gece doğaçı yatağına koyuyorum sabahın bi vakti kalkıyor yanımıza geliyor dedim dr.a kızacaksın dedi demesi kolay gece yarısı kızıp ağlattığımda hem komşulara işkence hem bana kusuyo gece yarısı yer halı üst baş temizlemesi kolaydı sanki napıyım ya çok eziyetli

nurancım sizede çok geçmiş olsun canım batuhanda atlatır biran evvel inş. dr. ben sormadan grip şısını sordu bana yaptırdınmı dedi hayır dedim kreşe gitmiyosa gerek yok dedi ama kalabalık içine giriyosa yaptır dedi ben yaptırmayı düşünüyorum aslında eşim çok grip oluyor okulda çalıştığı için öğrencilerden çok kapıyor eve gelince bizede geçiyor haliyle şu gribi atlattsın yaptırcam gripken yapılmıyomuş bildiğim kadarıyla kendimede yaptırtcam

bugün kadın doğuma gittim altan muayene etmesine gerek kalmadı akıntımın rengini kokusunu sordu saydam kokusuz diyince bişey yok o zaman dedi bazen bi dönem yoğun gelirmiş kadınları akıntısı rahim mukozası falan bişeyler dedi boşaltırmış bu dr. yeniydi ve beni doğurtmaya kararlı yaşımı sordu otuz dedim 20 gösteriyosun dedi şımaran smile :)) 30 senin hastalığında geç kalınmaması gereken bi yaş dedi 2. düşünüyosan başlayalım tedaviyi uzatma dedi offf offf hiç hazır değilim ya adetimin 3. günü gidecekmişim tahlil ultrason yapacak ilaçlara başlıyacak eşimden sperm sayımı istedi ondada vardır belki sorun bakmalıyız dedi eşimin hiç hoşuna gitmeyecek kesin bu olay izin alması sorunlu oluyor çünkü 6 aylık bi tedavi olacakmış bakalım ne yapacak dr. civan :))doğaçında büyük ihtimal tesadüf olduğunu söyledi kullandığım ilaca bağlı olmadığını söylüyor eee dedim düzene sokuyor adetimi sokar ama etkisi yok onun dedi her dr. farklı ya anlamadım bi türlü şimdi adet söktürücü verdi her adetim 10 gün geciktikten sonra kullanmamı söyledi zoruma giden bu iş zahmetli sürekli takip gel git istiyor ve doğaçla zor geliyor hastanelerde sürünmek

bende 2 gündür dondurucuya bişeyler koymakla meşkulum şimdiye kadar her kış annem ve kayınvalidem sağolsun benim için hazırlayıp getirirdiler bu sefer ben yapıcam getirmeyin dedim
barbunya aldım pazardan onları ayıklayıp koydum
vişne almıştım onlarıda yıkayıp koydum arada kaynatır suyunu içeriz
bahçeden biber getirmişti kayınvalidem onları koydum bazı yemeklere yemeklere doğruyorum iyi oyluyo
dolmalık biber koydum
taze fasulyeyi domatesle kavurup koydum
sonra yine bizim bahçeden gelen domatesleri rondoda doğrayıp yemeklere biber seferlik koyacak şekilde parçalara ayırıp koydum
kırmızı yağ biberi koydum kuru fassülyeye güzel yakışıyo
bide birazınıda fırında közleyip doğrayıp koydum onu çıkartınca hafif yağda kavuruyosun üzerine sarmısaklı sirkeli yoğurt döküyosun güzel bir meze oluyo
hepsinden bir iki yemelik koydum ama bulunsun işte eskiden kalma bi adetimiz yerine getirelim bizde :))
belki bakarsınız kışın kıtlık falan olur aç kalırız yada pazara çıkacak para bulamıyız demi ama :))
herşeyi düşünmek lazım...
annem tamam sen artık oldun dedi bana :)

doktor doğru demiş ayşegülcüm 20 yaşında gibi duruyosun cıvıl cıvıl kıpır kıpırsın canım benim
maşallah...

sağol sevdacım güzel arkadaşım benim sende cıvıl cıvılsın doğaç çok kötü kızlar ya ateşi çok yüksek dün akşam bi fırladı bugünde öğle uykusundan sonra ateş düşürücü veriyorum bugün ilk 38.5du en son 37.5 oldu şükür çıkıp iniyor yarın geçer büyük ihtimal öyle oluyor ya ateş olayı iştah sıfır offf offf düzelsinde biran önce başka bişey istemiyorum ama keyfi yerinde maşallah

günaydın kızlar erkenden kalktım bugün uykum kaçtı saatlerdir ayaktayım zeynebim hala uyuyo
sabah ezanından sonra çok kötü rüyalarn gfördüm hayır olsun inşalah

daha tam atlatamadı demek doğaç hastalığını ilaç kullanıyorsun zaten ayşegül daha fazla çıkmaz ateşi diye düşünüyorum
kaçıncı seferdir doğaçın iştahı iyi kilo aldı falan desen ardından iştahı kesiliyo hastalanıyo nazarmı değiyo acaba?

akşam benimde misafirim vardı zeynepten 4 ay küçük elif vardı bide zeynep çok güzel ağırladı arkadaşını maşallah elif gelince hemen hadi odama gidelim dedi alıp odasına getirdi güzelce oynadılar çok şaşırdım
çünki elifin geliceğini anlattığımda bize gelmesin ben onu hiç sevmiyom efeyi seviyom diyodu
ama sonradan döndü benim cadı iki yüzlümü olcak ne :)

bizde artık çok güzel evcilik oynuyoruz en çok alışveriş ve doktorculuk oyunlarını seviyo
dolabında ne var ne yoksa deviriyo sonra benden para istiyo bebeğini bebek arabasına koyuyo bide benim yaptığım gibi çantasınıda arabanın sapına asıyo başlıyo alışverişe :)
bu kaç lira bu güzelmi sence diye soruyo bana sonra beğendiğini alıp çantasına koyuyo parasını verirkende çıkırt çıkırt diye sesli bi şekilde verip buyrun diyo bana :))teşekkür edip alıp bebesini uzklaşıyo yanımdan
çok eğleniyoruz bu oyunu oynarken sattlerce oyşynadığımız oluyo bazen

doktorculuktada yine meşhur bebe ve bebek arasanı alıyo bana getiriyo bebeğmin ateşi çıktı doktor diyo bende muayne ediyorum ateşini ölçüyorum ooo çok yüksek ateşi diyorum zeyneple beraber bebeğin başına vücuduna ıslak mendil sarıyoruz ateşi düşsün ddiye bu arada zeynepte bebeğine üzülme bebek iyi olcan diye teselli veriyo :)
sonra bebeğin ateşi düşüyo evlerine gidiyolar
sıkılana kadarda bunu oynuyoruz
bu kışı nasıl geçirceğimiz şimdiden belli oldu boll bolll evcilik...

günaydınn kızlarr
ayşegül geçmiş olsun canım doğaç a kıyamam yaa üşüttümü naptı sevdaya katılıyorum nazr değiyo bencede sende diyodun yaa değiyo diye hemen iştahına inş oda düzelir canım
ama tam hasta etmelik hava sabah çok serin gündüz çok sıcak bende şaşırıyorum hergün ne giyeyim diye
ayy bide sormayın kilo aldım ramazanda 62 kiloyu gören ben şimdi 65 kiloyum ama durduramıyorum kendimi yiyorum da yiyorum nolucaksa halim artık (((
ecede son bikaç gündür akşamları biraz iştahsız yaa bizim süt delisi kıza azalttırmaya çalıyoruz bakıcıyla birlikte gündüz artık kahvaltısını filan yapar arada bişeyler yerse uyku öncesi pipetle veriyorumuş bakıcısı kutudan içiyo akşamda oyalıyorum biraz ağlıyo filan ama gece uyumadan önceye kadar duruyoruz biberonla içiyo gece yarısı istediğinde tama birazdan filan diyorum iki gecedir isterken uyuyo inş böyle devam ederiz de azaltır biraz yoksa bence yine düştü kan değerleri ialç aldırmadım eşime diğerlerinide attım yaz boyu dışarda durdu arı sütü polen aldırdım zor zahmet verdim iki kere inş onada alışır içer yaa bide karnım ağrıyo diyo sıkıldıkça üşütüyomu ayaklarını ne olmadı dra gidecez artık kanınada baktırırım erteliyorum şimdilik önemli bişeyi olmadığı için

sevdacım ooo seninde kış hazırlıkları bitmiş gibi barbunya varmı hala yaa ben görmüyorum bizim burda bitti heralde biz birde vişne zamanını kaçırdık kuşburnu koyduk ben bezelyede koyamadım bu sen eskişehire gittiğimiz zamana denk geldi birde eşim sevmiyo pek diye konserve alırız artık kullanııcam zaman
ya ben ev salçası istiyorum aslında burdada siparişle yapanlar var ama ben güvenmiyorum temizmi değlimi
sevdacım kırmızı biberi seviyosan kahvaltılık ezme tarifi veriyim yap ben hastasıyım kendisinin ; közleyip sarımsakla birlikte rondodan geçiriypsun tuz zeytin yağı ekleyip pişiriyosun salça gibi aslında bide domates eklesen süper bişey oluyo kavanozla sklayabilirsin soğutucu kısmında ben seneye derin dondurucu alıcam inş bu sene öyyyle tıkabasa dolduramadım kurban yaklaşıyo diye ama 10 kilo biber közledim 15 kilo patlıcanıda közledim domatesle kavırdım birde karnıyarık için kızartıp koydum patlıcanında hastasıyım taze fasulyeyi seniki gibi yaptım iki yemeklik barbunyam var başkada bişey yok dolapta birde haşlanmış nohut var
aammmaaa eskye gitsem kayınvalidem acı biber ve kornişon turşumu konserve domatesimi menemenlik yemeklik filan tarhanamı ve makarnamı vericek oooohhhhhhhhhh daha ne olsun kışa hazırırız hee birde salamura yaprak tabiii
yaa kışında bulunsada bunların hepsi tadı olmuyoki domates filan biz kasımdan sonra almıyoruz şimdi tarla domatesi nasıl güzel kokuyo valla yapmak lazım ben çok seviyorum bide hazır yemek akşam eve gidince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…