2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

akşam fırsatım olursa bakayım bende sonuçlarına ece müsaaade etmiyo banada her sayfasına resim yaptı bi sayfaya yaptırdım diye
selcan en geç vermeyi düşünen benim burda galiba kreşe ben 4 yaşına kadar düşünmüyorum şu andaki şartlara göre tabii ; eğer şehir değiştirmek bakıcı değiştirmek vs. zorunda kalırsak düşünebilirim o zaman
ben çocuğu sabah erken kalk hazırlan okula git ordada aynı şeylero rutine sokmak istemiyorum şimdiden bide hastalıkları var tabi onlarla uğraşmak var . şimdide arkadaşları var görüşüyo bakıcımız gezdiriyo eve kapalı kalmıyo diye istemiyorum
geçen gün cevap yazıcaktım sana unuttum burdaki kreşler 350 400 arası değişiyo tüm gün birde ne kadar sık bilmiyorum ama malzeme listesi veriyolarmış 100 200 de o tutuyomuş oldukçada masraflı geldi bana sen bu senemi vericeksin

benim kitabım gelmedi daha bekliyorum..bizim buralarda selcancım kreş bir tane ama ilçede oturuyoruz ama esk.özelelr 400 ve 600 arasıydı ..

selcancım bende seneye araştırırıp durama göre seneye vermek istiyorum.

fiyatlar hakkında hiç bir bilgim yok...

bız daha 16 dışteyız aysegulcum . aral yazdırmıo kızlar.. cok sıkıldım cok kötu bunalımdayım yıne.. nete gırmıyorum yaaa ztn cnmda ıstemıo artık gırmye gırmey belkdıe
her gırdıgımde aral benı delı edıo zıplıo kucagıma benı yonlendırıo yorgunum yorgun....
hıc bıseyden zevk alamaz oldum

aral süt vverdim sankinleşkti şapşal.
bugun yan komusumun torununu gormeye gıttık emıen annemle bebek gormeye yanı ay oturtmadı bızı orda yaa mecbur cıktım evden .. of offff annecım gıdelım gıdelım dıye tutturdu

günaydınnn hava öyle soğukki burda kızlar kar yağsa yeri valla
dün gece eşim yoktu eceyle yalnızdık her akşam 8 de en geç tutturuyo uyuyalım diye yatak odasına yatıyoruz odasına gidiyoruz 2 saat nerdeyse babasınıda benide gezdiriyo onun derdi uyumak değil gölge oyunu yok yorgan altında ayıcılık masal okutmak tlfdan dinlemek filanaklım fikri oyunda bende kızdım dün akşam poposuna vurdum iki tane hemen uyudu ayağında çorap yok incecik pijamayla dolaşcak evin içinde şaşkın sabah da giydirdim bakıcısına götürdüm akşam biraz geç alıcaz orda durcak yarın öbürgünde bakıcısına götürcez ordada eğleniyo ama evden çıkamamız olay her bebeğini kalemlerini kitaplarını aldı yolda soruyo dahada anne kalemlerimi aldınmı defterimi aldınmı al bunlarıda sen taşı (((
ecrin ve zeynep güle güle giysin yeni cicilerini sevdacım bende bu sene pembe bot almak istiyorum bakalım bulabilirsem istediğim gibi bende çoğu şeyini mor alıyorum ya kızıyorum sonra kendime tabii artık kendi beğeniyo ya o rengarenk alıyo hangisi daha iy ibilemedim şimdi :))))

ooo çok pahalıymış yaa.yok serpilcim bende şimdi vermeyi düşünmüyorum.seneye veririm.
burda bir kreş var yarım günü 150 liraymış.
kagan da tuvaletini öğrendi ,yemeğini de yer zaten dışarıda olmayı çok seviyor .ikinci dönem yarım gün versem mi diye düşündüm..çünkü oyuncakla oynamıyor.kayu cdlerini ezberledi.babasının takım sandıgıyla oynuyor sadece..hamur oynamayı seviyor.bulaşık yıkamak yemek yapmak balkon yıkamak gibi şeyleri seviyor.evde ne var ne yok tamir etmek istiyor.
bende yetemiyorum artık.
bende kağana kıyafet alırken pembe hariç her renkten alıyorum soruyorum ona da hangisi güzel diye o seçiyor ama genelde turuncu seçiyor :)
deniz ne oldu tatlım neden moralin bozuk...bence aralında kreş zamanı gelmiş sen ne düşünüyorsun

canım ecrinde oyuncak oynamıyor sadece oyun hamuru ve kitap okumaya çalışması bende seneye kreşi düşünüyorum hatta bu sene bile yani dediler bana verebilirsin diye çünkü ecrin her şeyi tam artık bezden çıkalı çok uzun zaman oldu dışarıya çıkmak arkadaş edinmeyi çok seviyor...

evet canım ecrinde kendisi alıyor her şeini uzun zamandır çünkü beğendiği şeyi almadık mı çok sinirleniyor ağlama krizi tutuyor..çizmelerinide kendisi beğendi...

kızlar ben sinir krizi geçircem artık sinirlerim çok geriliyor elinde oynatıyor doğaç resmen beni onu getir yok getirme getir götür sürekli böyle ne istediğini bilmiyor öğle uykularını uyumuyor ve bizim akşam burnumuzdan getiriyor ben hayatımda bu kadar inatcı bi çocuk daha görmedm dün kolumu bi ısırdı mosmor oldu şimdi o kadar sinirlendimki döve döve uyuttum ne yalan söyleyim nefret ediyorum hiç dövmek istemiyorum ama çığrımdan çıkıyorum ne yemek yiyor ne söz dinliyor herşeye hayır olmaz diyor altını değiştirmem bile bir olay bi vukaat değiştirmicem diye kaçıyor bana vuruyor iyi bir pedagog bulmam lazım benim diş huysuzluğuda olsa bu çok sıra dışı davranışlar agresif haddinden fazla evde herkes şaşkın dedeside oğlum niye böylesin niye üzüyosun herkesi diye konuşuyor sürekli ama anlamıyor bi türlü yapıcam diye tutturuyor bir fikri olan varmı kızlar doğaç neden böyle bi çocuk sizce sürekli döven bağıran bi anne değilim inanın çok nadir sinirlerim gerilip dayanamayınca o da ayda yılda bir vurup bağırıyorum deli gibi ağlıyor sonra uykuya dalıyor hıçkıra hıçkıra zapdedemiyorum çarşıya çıkıyorum arabasında oturmuyor her yere saldırıyor çarşıda bağırıyor herkes bize bakıyor şaştım napıcağımı ya çok zor durumdayım çok mutsuum onunla hiç bir yere gidesim gelmiyor yıldım uğraşmaktan

canım aysegulcum. aynı durumları yasıyoruz ama ınan dovmek cozum deıl.
senın gıbı bnmde cıgrımdan cıktıgım noktada arala vurmuslugum oldu tabıkı ama ne care yıne aynı yıne aynıydı..
aralda aynen dogac gıbı.. mesela bızde konusuyoruz oglum neden benı uzuyorsun dıyorum
anneyı uzucem babayı uzucem dıyor. aglıyım o zaman ben dıyorum aglasın annecim dıyor :)))
suratına bakıp gulmekten kendımı alamıyorum asagıyada cok sıkı tembıhledım yapmaması gereken aşırı derece olan yaramazlıklarına kızdıgımız zaman o karsımıza gecıp tepkımızı anlamak ıcın gulunce bızlerde gulmeyelım cıddı oldugumuzu o yaptıgının cok yanlıs oldugunu anlar dedım.
ama cok fena yaa. elektrıklı ocagımın uzerınde buyuk bır tencerem vardır benım cok derın onda kızartmöa yaparım kızartma tenceremdır. kac kere onu yanmaktan kurtardım gıdıp ocagın elektırıklı ksmını acıo tencerede genelde onun uzerınde oluo bırde gelıp vallaaa elektrıklı kısmı acmışşş valla tancere yanıcakk dıyor delııı
ama zeka super maşallahh anlatılıcak o kadar cok ozellıgı var kı hangı bırınden baslıcam bılemıyorum o yuzden cokta uzun surecegı ıcın bosverın.
aralı turkıyede cok unlu bır kolej var. doğa kolejı duydunuz mu bılmıyorum oranın calısanları aradı ısrarla davet ettıler okula
aralı gormek ıstedıler cunku aral oranın calısanı bırıyle sohbet etmıştı bır cvmdekı stantda. kızcagız herkese ve okulın pedagoguna aralı övmuş muhakkak gelın vs. gıttık ama ucretlerı ates pahası ....
sımdı versek hazırana kadar yarın gun servıs harıc fıyatı kı ındırımınlı fıyatı ne bılıyormusunuz
8,500 mılyar.....!!!!!
ama muthıs bı yer yaaa at bıle bındırıyorlarmıs aralın ıngılızce bıldıgını duyunca cok dıkkatlerını cektı. cunku ıngılızcede ogretılıyormus hemde asla turkce konusulmıuyormus o satttlerde ogretmen sadece ıngılızce ıngılızce ogretıomus fln. yok tarhana fln yaptırıyorlarmıs cocuklara.. ıyı hoşta fıytat bızı aştı..
normal bır yere bende gondermeyı dusunuyorum ama cokta basıt olmamalı yolladıgım yer
bırde cok dini agırlıklı yerler var oralarada yollayamam.
ztn aral duaları bılıyor beslemele cekıp okuyor bızı fln. babannesınden duymus hep
ben dını egıtımızını bızlerden yanı aılesınden ogrenmesı taraftarı oldugum ıcın oyle yerler dısında bır krese verıcem ama ne zaman Allah bılır...
cunku ınatla donuma ışıycem fln dıyor.. sırf sınırlenmem ıcın bı bezden kesılseydı hayırlısıyla
sonrası Allah buyuk

heyyyyyyyy kız anaları bahsetmeyın oyle pembee seylerden yaaaaa kıskanıyorum heee
dogurasım gelıooooo :))))

ayşegülcüm denizicim bilirsiniz ecrinde bu şekilde ama bazen iyi oluyor bazen krizi tutuyor ecrinde geçnelrde vurmaya çok sinirlenmeye başlamıştı sonra geçti vurma gitti ama ben yani abartısız sürekli anneye vurulmaz taş olursun diye sürekli anlatıyordum kafamdan masallar uyduruyordum vurmanın ne kadar kötü bişey olduğunu birde dinimizei anlatıyorum ona yanlış olan şeyelri ALLAH taş yapar kızım diye bu yüzden saygısı çok bu yüzden en sonunda bıraktı ecrin anlıyor çok güzel ah birde dinlese ama yılmadan anlatıyorum sürekli defalarca tekrarlıyorum başarıyorum bazende dinliyor ama sonra yine aynısını yaptığı oluyor da...

Son düzenleme:
tabı anlıyorlar herseyı canım ama bılerek ısteyerek yapıyorlar.. bı cesıt oyun belkıde..
aysegulcum gunduzlerı dogacla cıkın dolasın.. parka fln gıdın yada lojmanda dolasın belkı acık hava cok ıyı gelır bız aralla hergun cıkıyoruz gıdıcegımız yerlerıde o belırlıyor kerataaaaa

aral da tatlı dılden cok ıyı anlıyor oyle yaptırtıyorum herseyı. en buyuk kabusumuzda coraplarını cıkarması
ama buyuduler artık seneye daha ıyı olucak hjersey bızım ıcın ..
emınım ben kızlar

vurma huyu batuhanda da vardı çok şükür geçti
canım yanlış anlamazsan bişey dicem
geçen gün bi yazıda okumuştum. "çocukların yaptıkları hatalara Allah seni sevmez,yakar ,taş eder gibi sözlerle tehdit edilmemeli ki Allah'a düşman olmasın. "
gerçi ecrin çok iyi laftan anlayan bir kız böyle olacağını düşünmüyorum bile ama yinede dikkat etmek lazımmış...

batuhanda bu aralar bile bile beni kızdıracağını üzeceğini bile bile ne yapacaksa yapıyo çok inatlaşmaya başladı. yapma diyorum anlatıyorum biliyo kızacağımı ama yapıyo yinede. bende kızmak istemiyorum sonradan çok üzülüyorum ama bazen cidden çileden çıkarıyolar yaa

bende oyle seyler soylemem . Allahı tanımlamak suan onlara oldukca guç. yanlıs yonlenebılırler mazallah

maşallah arala konuşması falan çok süper ingilizce bile biliyo demek :))))doğa kolejini bende biliyorum çok kaliteli eğitim verliyo ama çok tuzlu. uygun fiyatlı kaliteli eğitim veren yer bulsam bende vermeyi çok istiyorum hem konuşması açısındanda çok iyi olur. hala batuhan çok iyi değil konuşmada. 3 kelimelerle cümle kurmaya başladı anne lamba aç gibi. basit kelimeler kullanıyo. ben açıcam, geliyorum gibi kelimeler daha kullanmıyo. aslında doktoru normal diyo 4 yaşa kadar ama bende yavaş yavaş bu durumdan sıkılmaya başladım((

evet canım bunu biliyorum sağol uyarın için niye yanlış anlayayım ki daha sevinirim sonuçta hep beraber büyütüyoruz çocuklarımızı.. sadece ALLAH A karşı değil her şeye karşı bende çok dikkatediyorum canım sürekli uyarıyorum ve bunu anlatarak yapmaya çalışıyorum şükür ki aksini görmedim.birde bir hata yaptığında değil bana vurduğun da dedim ve uzun zamandırda yapmıyor ve banada tabi kıyamıyor vurmuyor..{QUOTE=esteda;15636513]vurma huyu batuhanda da vardı çok şükür geçti
canım yanlış anlamazsan bişey dicem
geçen gün bi yazıda okumuştum. "çocukların yaptıkları hatalara Allah seni sevmez,yakar ,taş eder gibi sözlerle tehdit edilmemeli ki Allah'a düşman olmasın. "
gerçi ecrin çok iyi laftan anlayan bir kız böyle olacağını düşünmüyorum bile ama yinede dikkat etmek lazımmış...
[/QUOTE]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…