evet çok çirkin şeyler nurancım ama karakteri yapacak bişey yok malesef yaşlandı artık 60 yaşında ona veriyorum artık yüzüme çok iyi ama biliyorumki arkamdan konuşuyor duymak insanın sinirini bozuyor eşimde annesini hiç savunmaz bu konuda huyunu biliyor o da boşver diyor hep doğaç gerçekten çok ilerletti kendini ecrin ve aral kadar olmasada yaşına göre baya ileride zekası herşeyin farkında bu sabah kayınpeder ekmek alayımmı ekmek varmı dedi k.valideye ekmek yok al dedi doğaç bana döndü anne dede nereye gitti dedi bende ekmek almaya oğlum dedim bende dede olucam ekmek alıcam dedi sonra dediki dedem babanneme ekmek bittimi diye sordu ekmek bitmiş dedi babannem diyor düzgün cümlelerle söylüyo herşeyi dikkatle takip ediyor anlıyor ama şu çiş olayını bi oturtamadı malesef
batuhan hastalandı burnu akıyo bide balgamı var(( bu gece uyku yok bana anlaşıldı ben kaçıyorum batuhan kalktı...
öyle denizcim batuhanda baya gelişlemeler var bizde çok farkediyoruz tek sorun konuşması şimdilik.. hayırlısıyla onuda atlatıcak inşallah... batuhan klozete tuvaletini yaptıktan (ben yardım ediyorum), sonra sifonu çekiyo lavabonun altına taburesini getiriyo elini yıkayıp kuruluyo sonrada kapıyı kapatıp çıkıyo. bide çok titiz eline bişey değsin hemen lavaboya koşuyo illa yıkayacak bazen ıslak mendille siliyorum diyorum hayatta bırakmıyo:)))
ayşegülcüm aynı şeyleri bende yaşıyorum . bende çok sakin sabırlı birisiyimdir ama bazen çok kızdığım oluyo batuhana. bana hemen sarılıyo gülüyo benimde gülmem için dudaklarımı elliyo güldürmeye çalışıyo sımsıkı sarılıp beni öpücüklere boğuyo çok üzülüyorum bende kızdığım için
Günaydın batuşa geçmiş olsun...
eneste bez konusunda çok inatçı bilerek ve isteyerek bezine yapıyor çok inatçı yapıcağını söylüyor hadi annecim gel tuvalete götüreyim diyorum hayır diyor inadına bezine yapıyor..
bi bebeği var bebek caliou dün akşam kakasını bezine yaparken dedim annecim caliou bebek bezine kaka ve çiş yapanları sevmiyormuş diye... yaptıksan sonra alatını zorla temizledim. ayşegül bizdede o problem var... altını değiştirmemi istemiyor şimdi birde kalkıp kakasına bakmak istiyor eşek herif. neyse altını temizledim sonra diyoki anne ben temizlendim caliou bebek artık beni seviyor :)
ayşegül sinir harpleri bende yaşıyorum maalesef... benimde hırpaladığım oldu ama hiç faydasını görmedim.. hatta dün yine sinirlendirirken beni bağırmak çağırmak bunlarda fayda etmiyor görmezlikten gelmeye başlıcam hiç yorum yapmıcam sıkıldım artık... neyi yapma desem inadına yapıyor annecim sen beni üzüyorsun diyorum.. hemen geliyor anne seni çok seviyorum diyor sarılıyor bakıyorki bende seni seviyorum dediğim anda yapacaklarına tam gaz devam ediyor...
birde canının acısını bilmiyor yaa... bayramdan önce baş parmağına sandalye düşürmüştü... tatildeyken tırnağı kalktı iyice dayım tırnağı çekti ben fena oldum beyfendi de hiç tık bile yok.. can acısı falan hissetmiyor ya başkasının can acısını da bilmiyor. geçen akşam yüzümü bir yoldu nasıl kanadı yüzüm.. hiç umrunda bile değil... birde çantadır, makyaj malzemesidir, benim terliklerimdir çok meraklı korkutuyor beni...ama arkadaşlar normal diyor meraklı olması...
kaç gündür yazılarınızı takip ediyorum kızlar
benim oğlum da 30 mayıs 2008 doğumlu
estedacım sanki anlattığın oğlan benim oğlumun kopyası gibi bizimde tek sorunumuz net konuşamaması dr a götürdük bize kreşi önerdi sosyalleşmesi kendi yaşıtlarıyla oynamsı açısından evde ben yetemiyorum artık sürekli oynanılsın mıncıklansın istiyo
herşeyi anlıyo yapıyo çok düzenli uyumlu bir çocuk sürekli evde benimle beraber yalnız
artık iyice canı sıkılıyo bende 30 ayını bitirince kreşe vericem yarım günlüğüne
herkes kreşin faydası olacaktır diyo
kurduğu tek cümle 'anne bak' 'baba bak'
bi daha diğerleri hep tek kelime top,gol,odey(oley)şüt,gitti,bitti,şu içtiyom ama yutarak sölüyo daha bunun gibitek tük işte yani kelime sayısı fazla değil
nerde diye bişeyi sordummu oyda diyo
herşeyi anlatıyorum konuşuyorum ama daha ne yapmam gerektiğini bilmiyorumkafamçokkarıştı
çok konuşmak istiyo sürekli anlatıyo ama biz anlayamıyoruzgamyoncuiremsu
bir anda mı çözülecek yoksa yavaş yavaş mı beklemedeyiz
çok takıntılı bi anneyim sanırım evde iş bile doğru dürüst yapamıyorum artık canım istemiyo sanki burağı yalnız bırakıyormuşum gibi geliyo
lütfen sizlerde bana yardımcı olursanız sevinirim
eşim diyo dr a götürdük daha da için rahatlamadı
etrafındaki insanlar seni takdir edilecek ne kadar ilgili bi anne diye gösterirken sen niye bunları düşünüyosun diyokaydirigubbakcemile
bu arada tuvalet eğitimini de öğrendik ramazan ayı iiçinde
çok şükür 1 haftada öğrendi kuzucum
çişi geldimi pipisini gösterip anne baakk hemen tuvalete koşuyo
kakası geldimide popişini gösteriyo :)
karamsarcım çok teşekkür ederim paylaşımların için ve yardımcı olduğun için
ama ben bu yazıların hepsini ezberledim neredeyse nette
biz çok mutlu bir aileyiz çoğu akşma tv bile izlemediğmiz burakla saatlerce oynadığımız zamanlar oluyo burak sürekli bizim tepemizde zaten tv ye dikkatli bakmaya başladımı özellikle reklamlar hemen kapatıyoruz artık konuşmamasını buna bağladığımız için belkide
çevremdki arkadaşlarım burağın çok mutlu bir ailede yetişdiğini çok örnek anne-baba olduğumuzu söyler hep bizi örnek alan yeni evli çifler bile var yada bizide evlat edinin diyenler
ben ki akşam yemeğimi bile burağa göre hazırlyana birisiyimdir
aman bugün meyve yemedi yoğurt yesin aman bugün sebze yemesi lazım yok et yemesi lazım
bütün yemesi gerekenleri bir haftaya yayıyorum ve günlük tüketeceği şeyleride yaptırmaya çalışıyorum meyve yoğurt süt peynir gibi
bunları niye yazıyorum çünkü böyle anne sayısı çok az yani benim çevremde
acaba diyorum benmi bu kadar takıntılıyım ama sizcede olması gereken bu değilmi
ve ben bu kadar ilgili anlayışlı bi anneyken burağın konuşamaması beni üzüyo
ben çok pimpirikli ve sabırsız bi anneyim sanırım hemen herşeyi yapıversin istiyorum
burağın zaten herşeyi geç oldu ilk başta 42 haftaya kadar bekletti bizi ve sezeyanla aldılar artık
bi tek emeklemesi normaldi 6. ayda emeklemeye başladı tabi sürünerek
yürümesi 15. ayda oldu sanırım bu da geç olacak
ben konuşamamasını çok fazla sosyal çevresinin olmasından kaynaklandığını düşünüyorum
aileden uzaktayız evde sürekli benle yalnızkendi yaşıtıda pek yok
bunları yazıyorum içimi biraz rahatlatmak için ve sizlerinde fikirlerini almak için
serpilcim sanada merhaba seninle burada olmak güzel
görüşürüz umarım çok çok öptüm seni ve eceyi :)
nasıl bir konuşma anlamadım denizcim ............yanlış bir tabir kullanmışsın konuyu ben açtım ve ben dedim başkası dedi demedim yanlış anlaşılmadan dolayı düzelttim ben bile büyükken rabbimiziz tanımını yapamıyorum ki küçücük çocuğa nasıl tanımlayayım ben anlatmak istediğim doğruyu göstererek buda en güzeli peygamber efendimizn ahlakını anlatmak onun gibi ahlaklı olmasını dilemekti.elimden geldiğince dinimizi anlatyorum dedim sende demişsinki allah ı tanımlamam ben demişsin bende tanımlamıyorum dinimizi anlatmaya çalışıyorum dedim demek istedim..yani bu alaka.......
bende zaten korkutuyorum korkuttum demedim yazmadım yanlışlarını anlattığımı sadece bana vurduğunda annelere vurulmaz allah taş yapar aneler bir tanedir diye bunu benimsettim yani ben anneyi ön plana çıkarttım ...burda kimsenin doğru yada yanlış fikirlerini öne çıkarmıyoruz neden böyle bir şey yazmak gereği duydun ki canım anlamadım asla kızımı korkutmuyorum keşke bişeyelrden biraz korksa diyede yazdım yani korkmazda zaten saygısı var diye belirttim ...
biz çok mutlu bir aileyiz çoğu akşma tv bile izlemediğmiz burakla saatlerce oynadığımız zamanlar oluyo burak sürekli bizim tepemizde zaten tv ye dikkatli bakmaya başladımı özellikle reklamlar hemen kapatıyoruz artık konuşmamasını buna bağladığımız için belkide
çevremdki arkadaşlarım burağın çok mutlu bir ailede yetişdiğini çok örnek anne-baba olduğumuzu söyler hep bizi örnek alan yeni evli çifler bile var yada bizide evlat edinin diyenler
aman bugün meyve yemedi yoğurt yesin aman bugün sebze yemesi lazım yok et yemesi lazım
bütün yemesi gerekenleri bir haftaya yayıyorum ve günlük tüketeceği şeyleride yaptırmaya çalışıyorum meyve yoğurt süt peynir gibi
ben çok pimpirikli ve sabırsız bi anneyim sanırım hemen herşeyi yapıversin istiyorum
burağın zaten herşeyi geç oldu ilk başta 42 haftaya kadar bekletti bizi ve sezeyanla aldılar artık
ben konuşamamasını çok fazla sosyal çevresinin olmasından kaynaklandığını düşünüyorum
bunları yazıyorum içimi biraz rahatlatmak için ve sizlerinde fikirlerini almak için
kaç gündür yazılarınızı takip ediyorum kızlar
benim oğlum da 30 mayıs 2008 doğumlu
estedacım sanki anlattığın oğlan benim oğlumun kopyası gibi bizimde tek sorunumuz net konuşamaması dr a götürdük bize kreşi önerdi sosyalleşmesi kendi yaşıtlarıyla oynamsı açısından evde ben yetemiyorum artık sürekli oynanılsın mıncıklansın istiyo
herşeyi anlıyo yapıyo çok düzenli uyumlu bir çocuk sürekli evde benimle beraber yalnız
artık iyice canı sıkılıyo bende 30 ayını bitirince kreşe vericem yarım günlüğüne
herkes kreşin faydası olacaktır diyo
kurduğu tek cümle 'anne bak' 'baba bak'
bi daha diğerleri hep tek kelime top,gol,odey(oley)şüt,gitti,bitti,şu içtiyom ama yutarak sölüyo daha bunun gibitek tük işte yani kelime sayısı fazla değil
nerde diye bişeyi sordummu oyda diyo
herşeyi anlatıyorum konuşuyorum ama daha ne yapmam gerektiğini bilmiyorumkafamçokkarıştı
çok konuşmak istiyo sürekli anlatıyo ama biz anlayamıyoruzgamyoncuiremsu
bir anda mı çözülecek yoksa yavaş yavaş mı beklemedeyiz
çok takıntılı bi anneyim sanırım evde iş bile doğru dürüst yapamıyorum artık canım istemiyo sanki burağı yalnız bırakıyormuşum gibi geliyo
lütfen sizlerde bana yardımcı olursanız sevinirim
eşim diyo dr a götürdük daha da için rahatlamadı
etrafındaki insanlar seni takdir edilecek ne kadar ilgili bi anne diye gösterirken sen niye bunları düşünüyosun diyokaydirigubbakcemile
bu arada tuvalet eğitimini de öğrendik ramazan ayı iiçinde
çok şükür 1 haftada öğrendi kuzucum
çişi geldimi pipisini gösterip anne baakk hemen tuvalete koşuyo
kakası geldimide popişini gösteriyo :)
dun aral alt katta babaannesındeydı. sıkılmış orda bana getırddı dedesı. tam teslım ederken bınanın ıcınde anneyle baba opüştülerrrrrrr dıye bagırmazmı .. babam şok olduuu kahkaha ata ata ındı adam aşağıya
sanırım cocugun yanında çok opüşür olduk bu aralar :)))
ama opüşmesek bıle aral hemen gelp bızı opüştürüoo sonra o da bızı opüyor fln :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?