2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım konuşmada ilerleme oldukça birden çözülür dili sen meraketme etrafın dediklerinede sakın kulakasma..

çok şükür canım bizde hiç sorun yok bu konuda ecrinle diolaglarımız şöyle
seni kim yarattı dedikmi ALLAH diyor ve peygamberimizi duaları sureleri biliyor ...daha fazlasını zaten yapmadım ama hiç bir zaman peygamberimizin güzel ahlakını anlatmak öğretmek yanlış olacağını zannetmiyorum ..
bende oyle seyler soylemem . Allahı tanımlamak suan onlara oldukca guç. yanlıs yonlenebılırler mazallah

bugün çok enteresan bişey oldu doğaça çok sinirlendim döverek uyuttum dedim ya uyandı yanıma geldi hatta o sıra serpille yazışıyordum bana dediki anne seni çok seviyorum ben dedi o an nasıl içim eridi anlatamam ilerleyen zamanda kucağıma geldi seni ösledim dedi sarıldım ağladım ya nasıl pişman oldum vurduğum için bugün uyandıktan sonra fazla huysuzluk yapmadı acaba dersmi aldı ben dövünce etkisi oldumuki ben dedim anneyi bida üzme oğlum dedim ben çok üzülüyorum dedim tamam söz dedi ama iştah sıfır biran önce eve dönmek istiyorum çok sıkıldım burda denizi çok iyi anladım kayınpeder doğaça kızmış doğaçta şikayete gelmiş kayınvalideye dede bana kızdı diyor kayınvalidede arka çıkıyor ben onu döverim ah kuzuuuum falan diye doğaçta dedeyi döv kız diyor dedim arka çıkma kızmışsa yaramazlık yapmıştır dedim sende yüz verme dedim kıyamıyorum ben diyor gidince verirsin terbiyeyi diyor bana yap boz gibi burda öyle orda öyleymiş baya bozuldu ben öyle diyince düzen altüst resmen tam doğaçı uyutuyorum daha dalmamış kadın başlıyor oyuncakları toplamaya ambulansı yada polis arabasının sireni çalıyor toplarken doğaç hooop oyuncaklarım diye kalkıyor tam dalacakken pok var afedersiniz sonra toplayıverse titizlik hastalığından gına geldi yaaa bugünde eşim doğaçla konuşuyordu telde bende açtım diafonu herkes duyuyor tabi konuşmaları dediki hafta sonu izin aldım orda kalabiliriz daha bişey diyemedim herkes duyduğu için hemen msj attım uydur bişey gidelim evin işi var ben sıkıldım diye tamam demiş eşimde ahh ahh ankarada olmak vardı yaaa

deniz süpermiş kolej ama çok tuzluymuş ya keşke hepimiz gönderebilsek öyle yerlere doğaç anlattığınız kadar yabancı dil süre falan bilmiyor allahı falan bilmiyor aklına sokmuyorum ben ing. sadece ı love you diyor onuda yazın teodan öğrenmişti barni şarkısından öğrenmiş sanırım tarkanın öp şarkısı biliyor onu söylüyor konuşmaları çok güzel net uzun cümleler kurup derdini anlatıyor karşılıklı sohbet edebiliyoruz dizilerdeki karakterleri hemen tanır isimlerini bilir çok dikkatli bir çocuk öğretmediğimiz çok şeyi söyler biz şaşırırız geçen anne yokumu aç dedi biz kaldık yokum ne diye varmsın yokmusun programını demek istiyormuş meğer baya güldük şimdi çok dikkat etmemiz gereken dönemdeyiz iyi kötü herşeyi öğreniyolar artık özenmeleri başladı motor süren adam görsün anne ben büyüyecem amca olucam motor sürcem diyor bende çok istiyorum anaokuluna göndermeyi bezden kurtulsun şimdi göndercem ama bez elim kolumu bağlıyor malesef serpil bi dr. önerd bugün nette sayfasına baktım tuvalet eğitimi hakkında biri soru sormuş dr. yazmış şimdiki bezler çok kaliteli demiş ve bir çocuk için çişini salmak büyük haz verirmiş bu kaliteli bezlerde poposuna zarar vermediği için o hazdan vazgeçmek istemiyolarmış kötü eski usul bezlerden kullanırsak rahatsız olmaya başlayıp sıkılmaya başlarmış kendi atmak stermiş bana komşular hep dedi bizimkiler kendi çekiştirdi attı diye eski bez usulu yapmışlar durumları o zamanlar bizim bezlere yetmediği için demekki sıkılmışlar idrarın verdiği rahatsızlıkta ben alıştırma küloduna bez koyup denemeyi düşünüyorum bakalım ne olacak

evet aysegulcum o eskı bez konusunu bana burdakı terzım soylemıstı. eskı bez tak dedı sıkılır atmaya calısır dedı. ama kıyamıyorum kı ne yapsam bılemıyorum ya bugun gozumun ıcıne baka baka halıya ısedı ıkı kere off nasıl sınırlendım anlatamam cunku bılerek yapıyor.. aslında herseyı bılıyor farkında.
ama ınadıma yapıoo rahat herıf :))

canım şimdi ne alaka ..
peygamber efendımızden bahseden oldumı hıc burda
Allah tan korkarak mı buyumesı ıyı yoksa Allahı severek mı buyumesı ıyı bız bu durumdan bahsettık
Allah taş yapar dıyorsan ve ecrınde bı daha yapmıyorsa tabıkı korktugu ıcın yapmıyordur
sevdıgı ıcın deıl
yanlıssam yanlıssın denız deyın
hem suan oyle seylerı ogretmek ıcın cok erken
daha çoğu buyuk ınsanın bıle rabbımızı kendı ıcınde tanımlaması zorken
kucucuk bır cocugun aklında (kı hayal dunyasının sınırsz oldugu yaşlara gırdıler artık)yanlış tanımlaması cok daha buyuk bır oran.
değil mi ? gamyoncuiremsu

nurancım bence batu da da gelışmeler var.. hem bezden kesılmesı cok buyuk bır başarı hemde kendısı buyuk bır beyefendı gıbı senı hıc zorlamadı..
ayrıca konuşmasıda yaşına gore yeterkı 2,5 yaşlarını doldurunca ınan bana daha cok konuşucak

aral ında bu aralar en sevdıgı program varmısın yokmusun adamlara fln hatta yokum de fln dıyor :)))
aşırı derecede espırılı bır cocuk.
şaka yapmayı komık olmayı cok sevıyor.
bırde sureklı anneyı cok sevıyorum dıyor sarılıyor bana alıyor benı yatırıyor yere yastıga kafamızı koyuyoruz haydı annecım sohbet edelım dıyor :)) karsılıklı uzun uzun konuşuyoruz
bu aralar en favorı şarkıları bodruma gıttık beraber. baştan sona soyluyor
bırde rengarenk sertap erener.
tum araba markalarını bılıyor
oyuncakcıdakı satıcı cocukları şok ettı bu ne markaaa dıyor cocuga
o da ne marka bılmem dıyor
bızımkıde ford bılmem ıstee nıssan fln sayıyor :))
google den aratabılırsınız en sevdıgı ıngılızce sarkıda en favori sarkısı
kucuk bır kız cocugunun 1993 te soyledıgı cuuppy cake dıye bır sarkı var
o sarkıyı cok sevıo ızleye ızleye ezberledı
hala oto koltuguna oturturkan bır aglama faslımız oluyor muhakkak..
kendısını 5-6 yaşında sandıgı ıcın sanırım oraya layık gormuyor mu ne :)))

bırde konuşamaları duz deılde nasıl dıyım araya kelımeler serpiştirilerek yapılan konuşmalar
mesela
sence
kesınlıkle
acaba
galıba
olabılır
bu tur kelımelerı de nerde kullanıcagını bılerek aralara sokuyor

Ayşegulcum dogac ın gelıp sana oyle demesını okurken cok duygulandım.. canım bnm onu cok ozledım
yerıme öp lutfennn

nasıl bir konuşma anlamadım denizcim ............yanlış bir tabir kullanmışsın konuyu ben açtım ve ben dedim başkası dedi demedim yanlış anlaşılmadan dolayı düzelttim ben bile büyükken rabbimiziz tanımını yapamıyorum ki küçücük çocuğa nasıl tanımlayayım ben anlatmak istediğim doğruyu göstererek buda en güzeli peygamber efendimizn ahlakını anlatmak onun gibi ahlaklı olmasını dilemekti.elimden geldiğince dinimizi anlatyorum dedim sende demişsinki allah ı tanımlamam ben demişsin bende tanımlamıyorum dinimizi anlatmaya çalışıyorum dedim demek istedim..yani bu alaka.......
bende zaten korkutuyorum korkuttum demedim yazmadım yanlışlarını anlattığımı sadece bana vurduğunda annelere vurulmaz allah taş yapar aneler bir tanedir diye bunu benimsettim yani ben anneyi ön plana çıkarttım ...burda kimsenin doğru yada yanlış fikirlerini öne çıkarmıyoruz neden böyle bir şey yazmak gereği duydun ki canım anlamadım asla kızımı korkutmuyorum keşke bişeyelrden biraz korksa diyede yazdım yani korkmazda zaten saygısı var diye belirttim ...

Son düzenleme:
öyle denizcim batuhanda baya gelişlemeler var bizde çok farkediyoruz tek sorun konuşması şimdilik.. hayırlısıyla onuda atlatıcak inşallah... batuhan klozete tuvaletini yaptıktan (ben yardım ediyorum), sonra sifonu çekiyo lavabonun altına taburesini getiriyo elini yıkayıp kuruluyo sonrada kapıyı kapatıp çıkıyo. bide çok titiz eline bişey değsin hemen lavaboya koşuyo illa yıkayacak bazen ıslak mendille siliyorum diyorum hayatta bırakmıyo:)))

ayşegülcüm aynı şeyleri bende yaşıyorum . bende çok sakin sabırlı birisiyimdir ama bazen çok kızdığım oluyo batuhana. bana hemen sarılıyo gülüyo benimde gülmem için dudaklarımı elliyo güldürmeye çalışıyo sımsıkı sarılıp beni öpücüklere boğuyo çok üzülüyorum bende kızdığım için

deniz aynısı bizdede var doğaçta herşeyi o kadar güzel anlıyorki inadından çişini eve yapıyor herşeyi oyun haline getiriyor çişini eve yapıyor özellikle oyuncaklarına nişan alarak yapıyor bak anne düdüte yapom diyor gülerek nişan alıp yapıyor ciddiye almıyor eğlence halinde yani ama zeka süper maşallah doğaçta konuşmalarına evet doğru kesinlikle olabilir yaparmısın getirirmisin alırmısın gibi kelimeleri yerinde kullanıyor korku nedir bilmiyor anne baba büyük olarak aşırı seslerden azaldı korkusu eskisi gibi değil alışıyor ama bende korkutmuyorum hiç bugün dedesi sert yaptı baya gülmemek için zor tuttu kendini sen anneyi çok üzüyosun kızarım sana dedi üzme anneyi tamammı dedi tamam üzmem dedi çocuk işte öyle diyo ama bildiğini okuyor dedesinin sert yapması iyi oluyor babasıda yok şimdi otorite şartmış sabiha paktunada bahsetmişti baba modeli sağlam otoriter olmalıymış bu şartmış

aral ve ecrine kocaman maşallah valla çok önde gidiyor zekaları bugün k.validenin komşusu geldi emekli ilkokul öğretmeni ileri zeka çocuğa sahip olmak hem güzel hemde çok zor dedi zekasını iyi yönde eğittmek gerekiyormuş aksi taktirde çok kötü şeler yapabiliyolarmış iyi yetiştirmek gerekiyor okul öncesi eğitim vermeyi tavsiye etmiyor yaşadığı için söylüyor çok sıkılyormuş sınıfta herşeyi bildiği için diğer arkadaşlarınında motivesini bozuyolarmış ben çok üstüne düşmüyorum anaokulunda gerekli herşeyi zamanı gelince öğrenir nasılsa allahın varlığı yada korkusu gibi şeyleri anlatmıyorum soyut kavram onlar sevmek özlemek gibi soyut kavramları yeni algılarken bizim bile aklımızın almadığı şeyleri anlatmıyorum herşeyin bir zamanı var diye düşünüyorum bu tür şeyler belli bir zihinsel gelişim sürecinde olmalı onlar şu an boş bir kaset gibi sıfırdan dolma aşamasında çok karıştırmamak gerekiyor kafalarını

öperim denizcim doğaçı sende aralımı öp bende çok özledim küçük yaramazı ben doğaçı benzetiorum azcık arala yaramazlıkta doğaçta arkasından gidiyor aralın aral daha hareketli doğaçta daha huysuz araldan tek farkları bu nerde zararlı bişey var korku bilmeden saldırıyolar aynılar bu yönden sürekli hareket olcak ilgi olcak doğaça 2 insanı konuşturmuyor hiç ne telefonda ne yüz yüze illa bi haylazlık yapacak eve bi döneyim dencem şu bez işini yoksa işimiz var doğaçla

eşim yarın biniyor otobüse kısmetse akşam burda olur cuma gideriz evimize sıkıldım burda çok kaynanam dedikodumu yapıyo komşularına işitiyorum ben mutfaktayken sesler kesiliyor kıkırdayan kadınların geçen birinde üstüne düşmüyo çocuğa çişini öğretmeye dedi duydum bugünde düşük yaptığımı yumurtladı tahminimce çok dedikoducu ya offf offf allahım mecbur bırakmasın birlikte yaşamayı

denizcim arala ecrine
çok nazar değiyodur onlaraa çok dikkat çeken bi çocuklar çünkü.
aslında bi zeka testine falan sokabirsiniz bilemiyorum şimdi erkenmi ama IQ kesin yüksek çıkar...

Son düzenleme:
ayşegülcüm doğaçta baya ilerletti kendini onada kocaman maşallah
kayınvalidenin yaptıkları çok çirkin şeyler sanki sen çişini öğrensin istemiyomusun.. çocuk yetiştirmek kolay şey değil her çocukta bir değil eşin gelsinde sende bir an önce evine dönde bu dedikodulardan kurtul canım

denizcim zeka test, yaptıracaktın ben yaptırmyı düşünmüyorum ama bir farklılık olduğunun ben farkında değildim aslında çevremin biraz baskısı oldu böylece farkına vardım bu günde aynı şeyleri biz yaşadık bebek görmeye gitmiştik kaç yaşında bu kız diye sordular çok konuşan ve düzgün konuşan bir ız ecr,n dikkat çekiyor zaten gelirkende çok fazla ağladı huysuzlandı sanırım nzar değdi...

kızlar çok hassas konular bunlar
ama şuda bir gerçekki henüz çok erken onlar için bu tanımlamayı yapmak
tabikide Allah sevgisi peygamber sevgisini aşılıcaz onlara zaten bu bizim görevimiz anne babadan öğrenilmeli

evet canım benim başkada zaten demek istediğim bişey yok ama sanırım yanlış anlaşılmış yazdığım küçük bir detaydı biraz fazla büyüdü yoksa benimde yaptığım bişey yok kii ecrin kendisi maşallah sureleri duaaları biliyor bu kötü bişey değildir heralde..peygamberimizi benrde sadece beni bizzi allah yarattı diyor yani demek istediğim ben allahın varlığını alrabbimizi anlatmadım tanımlamadım yanlış anlaşılmış bu yazmadım a zaten öyle birşey ... bende peygamber efendimizi hayatını anlatıyorum derken güzel şeyelri yani çocuklarıyla torunlarıyla nasıl ilgiendiğini anlatıyorum ecrinde çok seviniyor bunu çok seviyor anlatmamı mutlu aile tablolarını seviyor ..

Son düzenleme:
yani ecrine masal gibi geliyor oda seviyor seviniyor her gün değişik masla anlatıyorum bazende böyle şeyelr anlatıyorum sonuçta ecrin namaz kılmayı sureleri biliyor neden kılıyoruz nenden tesbşh çekiyoruz diye bu tür şeyerli soruyor..doğrusu ben öğretmedim kendisi gördükçe soruyor...

Son düzenleme:
canım maşallah ecrin zaten çok akıllı bir çocuk. anlayabildiği kadarını anlatmak yeterli olur canım zaten göre göre de öğreniyo ecrin. yaptığın tabikide kötü bişey değil canım

ama asla allah taş yapar şunu yapma bunu yapma demek zaten çok yanlış bunu iddaetmedim doğru diye allah şükür bizde bende böyle üzerine düşmedim tekrarlamadım ecrinde.. yoksa kötü sonuçlar doğurur bu ütr şeyelr bu konuda zaten bende yaapılmasından yana değilim...

batuhan hastalandı burnu akıyo bide balgamı var(( bu gece uyku yok bana anlaşıldı ben kaçıyorum batuhan kalktı...

Günaydın batuşa geçmiş olsun...

eneste bez konusunda çok inatçı bilerek ve isteyerek bezine yapıyor çok inatçı yapıcağını söylüyor hadi annecim gel tuvalete götüreyim diyorum hayır diyor inadına bezine yapıyor..
bi bebeği var bebek caliou dün akşam kakasını bezine yaparken dedim annecim caliou bebek bezine kaka ve çiş yapanları sevmiyormuş diye... yaptıksan sonra alatını zorla temizledim. ayşegül bizdede o problem var... altını değiştirmemi istemiyor şimdi birde kalkıp kakasına bakmak istiyor eşek herif. neyse altını temizledim sonra diyoki anne ben temizlendim caliou bebek artık beni seviyor :)

ayşegül sinir harpleri bende yaşıyorum maalesef... benimde hırpaladığım oldu ama hiç faydasını görmedim.. hatta dün yine sinirlendirirken beni bağırmak çağırmak bunlarda fayda etmiyor görmezlikten gelmeye başlıcam hiç yorum yapmıcam sıkıldım artık... neyi yapma desem inadına yapıyor annecim sen beni üzüyorsun diyorum.. hemen geliyor anne seni çok seviyorum diyor sarılıyor bakıyorki bende seni seviyorum dediğim anda yapacaklarına tam gaz devam ediyor...
birde canının acısını bilmiyor yaa... bayramdan önce baş parmağına sandalye düşürmüştü... tatildeyken tırnağı kalktı iyice dayım tırnağı çekti ben fena oldum beyfendi de hiç tık bile yok.. can acısı falan hissetmiyor ya başkasının can acısını da bilmiyor. geçen akşam yüzümü bir yoldu nasıl kanadı yüzüm.. hiç umrunda bile değil... birde çantadır, makyaj malzemesidir, benim terliklerimdir çok meraklı korkutuyor beni...ama arkadaşlar normal diyor meraklı olması...

evet çok çirkin şeyler nurancım ama karakteri yapacak bişey yok malesef yaşlandı artık 60 yaşında ona veriyorum artık yüzüme çok iyi ama biliyorumki arkamdan konuşuyor duymak insanın sinirini bozuyor eşimde annesini hiç savunmaz bu konuda huyunu biliyor o da boşver diyor hep doğaç gerçekten çok ilerletti kendini ecrin ve aral kadar olmasada yaşına göre baya ileride zekası herşeyin farkında bu sabah kayınpeder ekmek alayımmı ekmek varmı dedi k.valideye ekmek yok al dedi doğaç bana döndü anne dede nereye gitti dedi bende ekmek almaya oğlum dedim bende dede olucam ekmek alıcam dedi sonra dediki dedem babanneme ekmek bittimi diye sordu ekmek bitmiş dedi babannem diyor düzgün cümlelerle söylüyo herşeyi dikkatle takip ediyor anlıyor ama şu çiş olayını bi oturtamadı malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…