2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

denizcim senin dediğin yöntemi bende uyguladım sonuç verdi öyle öyle baya ilerletti konuşmasını

ben yazdığın yazıyı anlamadım demedim neden bu şekilde yazdığını anlamadım dedim dikkatedersen neden böyle konuşuyorsun sert bir şekilde sanki yanı kırıldığımı belittim ama yine sen yanlış anlamışsın ...üstelik diğer yazılarımı okusaydın bana sen böyle yaptında kendini haklı çıkarıyormuş gibi konuşmazdın çünkü ben zaten doğru bişey yaptım haklıyım demedim bunu bu kadar büyütecek bişey yoktu..

Son düzenleme:

Elifcim hoşgeldin aramıza..
Bence konuşma konusun da burağı fazla zorlamamalısın birden bir açılır siz bile şaşırırsınız Allahın izniyle..

Ya enesle bir kaç gündür akşamları aramızda geçen diyaloğumuzu aktarayım.
Uzanmışız koltuğa süt içiyor.
Enes: Anne sen nereye gittin.
Ben: İşe gittim annecim.
Enes: gitme anne
Ben: Annecim ama gitmezsem mama alamayız, oyuncak alamayız, sana kıyafet alamayız.
Enes: Anne ben oyuncakları kırıyorum alma, hamma alma, işe gitme
Of ya gelde hüngür hüngür ağlama....
Kızlar içim parçalanıyor. Keşke çalışmak zorunda olmasaydım.
Eşim Salı günü işe başladı idarelik bi iş buldu buna da şükür

kızlar kavga etmeyin ayırmam haaa :)
şaka bir yana ortam hiç yoktan gerilmiş..yasemin ecrin çok zeki maşallah senin bunu çok iyi değerlendirmen lazım.ama ne kadar zeki olursa olsun şu anda allahı bilemez.
duaları falan da arapçasını mı öğrendi.
kağan da namaz kılmayı,amin demeyi,ezanı ,abdesi falan biliyor ama bunu bilinçli yaptıgını sanmıyorum.ben namaz kıldıgım için benden gördüklerini yapıyor.
ve ben kağana zamanı gelince önce türkçe manasını öğreterek başlayacagım.herkesin müslümanım diyip ama çogunun besmelenin bile anlamını bilmediği bir toplumda ,
buna çok dikkat etmemiz lazım diye düşünüyorum.
deniz de doğru söylemiş aslında ,bize de küçükken hep öyle şeyler söylediler,çocuklar dışarda oynarken bizi camiye gönderdiler dinden soğuduk.ben konyaya geldikten sonra ibadet etmeye başladım öyle dua falan okumazdım unutmuştum çünkü.......

yeni arkadaşımız aramıza hoşgeldin.daha önce de söylemiştim.çocuklarınız geç konuşuyor veya az konuşuyor diye endişelenmeyin.bu onların sayısal zekasının sözel zekasından daha baskın oldugunu gösterir.. merak etmeyin bir yıla kadar onlarda hiç susmadan konuşmaya başlarlar..

selam kızlar ben geldim annemdeydim 4 gündür
elifçim hoşgeldin aramıza canım burak çok tatlı görünüyor maşallah
geçmişe biraz baktımda denizcim yasemincim burda yazıyla insan kendini tam ifade edemiyo yalnış anlaşılmalar olabiliyor bence uzatmayalım bu konuyu ben böyle demiştim sen böyle demiştin gibi ifaderle yşormayın kendinizi hııı dini eğitim konusunda bende zeynebe bişeyler öğretiyorum tabiki bu gözardı edilmemesi gereken bir konu bizi mesela akşam uyutacağım zaman hemen duasını yapar zeynep küçükken ben söylerdim oda arkamdan tekrar ederdi kelime kelime ama tabi artık hemen kendi yapıyor duasını şöyle allahım beni annemi babamı koru amin der istisnasız her akşam yatarken yaparız
sonra soru ve cevap şeklinde basit şeyler öğretiyorum onun anlayabileceği şekilde bizi kim yrattı diyorum allah yarattı diyo
kitabımız ney diyoorum kuran diyo
peygamberimiz kim diyorum hz.muhammed diyor
dinimizi soruyorum islam diyor bunun gibi soru cevap şeklinde öğretiyorum bunları bilmesi gerekir diye düşünüyorum şarkı ezberlemeyi gayet iyi biliyolar bunlarıda bilsinler :)) çoğu şarkıyı ezbere söylüyo zeynepte
dini konulara ister istemez girmek zorundayız çünki babasını namaz kılarken görüyo zeynep anne babam namazını kılıyor diyo cami görünce babam burdaya namaz kılmaya gidiyo diyo yada bazen zeyneple mevlüte gitdiyoruz orda kuran okunduğunu görüyo yani artık harşeyi öğrenebilecek kapasitedeler

guzelım ben senın dıger yazılarını okudugum ıcın sana yorum getırdım ztn.
yoksa ne dıye olayı bılıp bılmeden pat dıye atlıyayım.
Allah taş yapar demek yanlış kanımca bu kadar.

sevdacım bende arala kalkıp hristiyanlıgı yada başka bır dını ogretmıcem deıl mı zamanı gelınce
evet cocuklarımız sarkıları bılıyor cunku suanda sarkıları ogrenme vaktı onlar ıcın
ayrıca aral surelerı bılıyor babannesı onu sallarken hep dua okur makamlı bır sekılde
ve aral ınanırmısınız hepsını makamlarıyla okur.
gorenler duyanlar çok şaşırırlar
dua etmeyı gayet ıyı becerır.
yolculuk esnasında ve her ezan sesı duydugunda. hemen ellerını açıp Annemı babamı koru dıye başlar
dua etmeye ve boyle nerdeyse tum sulaleyı sayar.:)
en son aminnnn der. hepsını bılıyor. aynı sekılde ırmak seccadeyı alıp namaz bıle kılmaya calısıyor
bnm demek ıstedıgım şey şu.
Allahı sevdırmemızın daha kolay daha guzel yontemlerı var taş yapar yakar fln dersek nasıl sevebılırkı
korkudan oteye gecemez kı bu.
cocuk şöyle duşunur aa bu Allah dedıklerı şey kötu bişey kı bızı yaramazlık yaptıgımızda yolda gordugumuz taşlar gıbı yapar dıye duşunur.
taşın topragın ne oldugunu bılıyordur emınım Ecrınde. ben bunu demek ıstedım
yoksa ben yasemıne cocugunu korkutuyorsun ozellıkle bunu yapıosun demedım
sadece sen böyle dıosun ama cocuk korkar Rabbımızden dedım
yoksa hangı anne cocugunu bu sekılde korkutmayı dusunebılır kı .
cocuk korkabılır bunları soyleme dedım
daha ıkı yaşındalar cunku

Son düzenleme:

hoşgeldın selcancım.
ben gerılmıyorum sadece Allah taş yapar sozunun yanlış oldugunu belırtmek ıstedım olay nerelere (peygamber s.a.v efendımıze) kadar uzandı.
Aralda namazı fln bılıyor ama bunun sevap ıcın yapıldıgını anlıcak yaşta deıl kı
yoksa o dua okurken ben gozyaşlarımı tutamadan onu ızlıyorum .
boyle gurur verıcı bırsey var mı kı..

bır kac yıl once bır topluluktaydım bır arkadas Allah nasıl bırşey acaba dedı o an şok olmuştum
demek kı bızım kadar ınsanlar bıle Allahı bırşekle bişeye benzetmeye calışıyor kafasında dıye duşundum
o sebeple bu konular benım ıcın cok cok ınce cızgılerde. yanlış yonlenmesını ıstemem evladımın.

canım benım yaaa resımlerını gordum maşallahh annanesı cok ıyı bakıyor enese..
senın duygularını cok ıyı anlıyorum desem yalan olur ama az cok hıssedebılıyorum
her ıs gorusmesıne gıttıgımde ya ışe alınırsam bunu arala nasıl anlatırım ya her sabah aglarsa anne gıtme dıye dusunerek eve gelıyorum ve bu kadarı bıle gozlerımın dolmasına yeterlı oluyor.
Allah eşıne daımı guzel bereketlı ışler nasıp etsın de sende sımdı olmasa bıle ılerde oturursune vınde cocugunla cokca vakıt gecırırsın.
kımbılır hıcbısey bellı olmaz..

yasemın. senın yazdıgın yazıyı gorunce bak ben sadece bunu yazmısım

cemredeniz kullanıcısından alıntı
bende oyle seyler soylemem . Allahı tanımlamak suan onlara oldukca guç. yanlıs yonlenebılırler mazallah

senda bana şunu yazmışsın ne alakaysa..

karamsar kullanıcısından alıntı
çok şükür canım bizde hiç sorun yok bu konuda ecrinle diolaglarımız şöyle
seni kim yarattı dedikmi ALLAH diyor ve peygamberimizi duaları sureleri biliyor ...daha fazlasını zaten yapmadım ama hiç bir zaman peygamberimizin güzel ahlakını anlatmak öğretmek yanlış olacağını zannetmiyorum ..

ben orda peygamber efendımızın guzel ahlakı dınımız fln dedım mıde sen bu sekılde bır yazı yazabılıryorsun.
ayrıca bu sekılde Allaha saygı gosterdıgınıde belırtmıssın ılk yazında. saygı deıl o korkudur uzerıne basa basa soyluyorum yıne burda.

Son düzenleme:
bir kere yaratmak nedır onu bılıyorlarmı..
ezber ettıklerını soyluyorlar o kadar.
sarkılarıda anlamlarını bılmeden soylemelerı bundan ıbaret deıl mı?
lutfen yanlış anlamayalım yanlış anlamaya dunden razı olmayalım :)

çok teşekkürler kızlar güzel dilekleriniz için
evet avatarımda ki resim oğluşum mavişim benim
bende burağa elimden geldiği kadar anlatıyorum ama bu bahsettiğiniz konulara hiç girmedim ben
çünkü daha konuşmayı doğru düzgün telaffuz edemezken bunlardan bahsetmem dahada zor
vakti zamanı gelince herşeyi öğrenir yeterki biz ona bunu düzgün ve doğru şekilde verebilelim ve içinde ALLAH sevgisi herzaman olsun(amin)
bence konuyu kapatın gitsin 2.5 yaşında bile olmayan ve hiçbirşeyden haberi olmayan veletlerimiz için sözü uzatmaya değmez

hepinizi çok öpüyorum....

Son düzenleme:
bende bunu kasettim zaten canım beni yanlış anladın diye çünkü allah tan korktuğundan onu bildiğinden değil bana saysısından beni sevdiğinden dolayı demek istedim ama sen öyle yazınca ben açıklama gereği duydum olay uzadı neyse artık birde burada yazıyoruzya konuşmayınca yüzyüze denilmek istenilen farklı anlaşılabiliyor..canım benim ben sana bişey demek istemedim sakın beni yanlış anlama sakın beni öptüm....

Son düzenleme:
evet canım burada yazılana takılmadım ben zaten ..ben peygamber efend..ilgili bölümü kendim yazdım sen demedin canım benim dedimya yanlış anlaşılmış bu durum anlatmaya çalıştım ama pek yazmayla anlaşılmıyor..yani ben kendi düşüncemi yazdım orada sen sonraki yorumda yazdıkların biraz üzdü ne alka vs diye birde ecrin korktuğunda vs d,iye işte dedimya istenilenler aklımızdan geçenler yazılara dökülünce bazen yanlış algılanılabiliyor..
birde allah ı tanımlamadığımı demek istedim sen allah ı tanımlamak diye yazdın diye ben yazdım sana yorum.yoksa niye yorum yaptın beni uyardın diye sana kıralayım ki...

Son düzenleme:
aaayy canım benim yaa valla senin öğrettiğin bukadarını öğrettim sadece bunu yazmak belitmek istedim sevdacım bunun için çaba sarfettim burda yazdım yani ama yanlış anşıldım ve bu yüzden kırıldım yani herkes burda sonuçta yorumlarında fikirlerinde özgürdür çocuğunu istediği şekilde büyütür.ben ecrini korkutmadım ısrarla yazıyorum yazdım ama hala yanlış anlaşılması üzdü beni bana saygısınden sözümü dinledi ben sürekli demedim kii toplasam ya bir ya ikidir.bununda doğru bişey değildir diye belirttim ama hatta kendi fikrimi yazdım peygamber efendimizin ahlakını öğretmek kötü mü diye ama yine yanlış anlalşıldım...:2::2::2::2::2::2::2::2::2:..

Ya ıyıde yasemıncım ortada peygamberımızın ahlakı konusu yokken hıc kımse sana bu turden bısey yazmamısken o sekılde konuya dalmak hoş olmadı.
sen korkutmak amacıyla soylememış olsanda Allah senı taş yapar dedıgın ıcın korkabılır dedık sadece..
kötu mu ettık alla allaa.
sana kasten yaptın dıyende olmadı neden bu kadar gerılıp konuyu uzatmana degdımı
ben sabaha kadar anlatırım bnm ıcın sorun yok
tekrar tekrar soyluyorum sadece bnm orda belırttıgım
ben boyle şeyler soylemıyorum Arala cunku yanlış yonlenebılır yanı Rabbımızden korkarak buyuyebılır
bunu bu kadar uzatman yersızdı bence.
yoksa Aralda bılıyor duaları surelerı besmele cekmeden de asla dua etmez.
o zaman bende ogrenmesıne mani olurdum dimi.

elifcim sen yazdıgım yontemı denedın mı . bence dene. anlamamazlıktan gel .
bıze Aralın eskı doktoru o yontemı soylemıstı tabı o zaman daha cok kucuktu aral
ama cok ıse yarıyor
bırazda sabır ısteyen bır gorev bu kaydirigubbakcemile5

canım benim ben allah ı anlatıyorum yazmadım demedim işte bunu diyorum yaa yanlış anlaşıldı deniz yazmış onu allah ı tanımlamak erken diye ben yazmadım denizede oy yüzden yorum yazdım ..ben dinimizi sureleri birde bizi kim yarattı allah diye peygamber efendimizin adını bu kadarını yazdım anlatmadım başka bişey.ama ecrin her şeyi kendisi öğreniyopr soruyor bu kadarınıda bilmesinde bir sakınca görmüyorum..bilinçli yada bilinçsizce ama biliyor öğrenmek istiyor kendiside çabasız öğreniyor ..şükür kii..kesinle kimseyi kırmak incitmek kavgaetmek gibi bir niyetim yok canım benim..herkes özgür burda düşüncelerini yazabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…