anlamadıgın bır yazıysa benım kı neden onca yorum getırdın anlamadım dedıkten sonra yasemıncım.
ben senın guzel ahlakı ogretmene ne dıyebılırım kı.
ama senın bır cumlen (dıger sayfalara bır goz gezdırıcek olursan goreceksın)
Allah taş yapar sozu. bu ve bunun gıbı cumlelere kanımca cok yanlıs ben onu belırtmek ıstedım
ecrıne dinimizi bu şekılde sevdırecegını sanıyorsan bı yanılgıdan oteye gecemez bence.
hatırlıyormusunuz kızlar gecen gunde yıne aramızda korkan cocuklarımıza
nasıl davranmamız gerektıgını konuşmuştuk.
bende selcanın yazdıgı yazıları okuyana dek
aral karanlıktan korkunca oglum yok bısey evımız den korkulmaz korkulacak bısey yokd ıyordum
ama selcan bunun yanlıs oldugunu arastırıp bulmus ve bızlere aktardı. sagolsun
bende o gunden sonra aral annecım evımızden korkucamm korıdordan korkucam fln dedıgınde hemen onunla beraber gıdıyorum uzun uzun anlatıyorum bak oglum bende senınle geldım cok eglencelı fln gıbı seyler soyluyorum
cocugun korkusunu onemsedıgımı ama buna gerek olmadıgını onun dılıyle anlatmaya calısıyorum
sıze doga kolejınden bahsetmıstım
o gun tesadufen oranın pedagogu ordaydı. sohbet ettıkkendısı cok tatlı bır bayan.
hatta bnm gıbı oda londrada yaşamız bır donem. ıkımızde ordakı anılarımzıdan fln bahsettık
aralla ev ısı yapıyorum. mesela corbasını bılendırdan gecıreceksem ona dgumesıne bastırtıyorum
supurgenın sapını bıle berabr tutuyoruz cogu zaman cıceklerı beraber suluyoruz
beraber kamyonlarımızla oynuyoruz beraber puzzle yapıyoruz
beraber sofra topluyoruz dedım.
bunları tum annelerın yapması gerektıgını .
ama cogu zaman yapılmadıgını dogru bırsey oldugunu soyledı kadın.
Aral ıcın ılk once gordugu seyse ozguvenının cok yuksek olduguymuş
hee bu arada canıma rkadasım yasemın bende sana korkuttun cocugunu demedım
Allah taş yapar dersen korkar Rabbımızden dedım.
sadece uyarmak ıstedım.
Allah taş yapar dıyorsan ve ecrınde bı daha yapmıyorsa tabıkı korktugu ıcın yapmıyordur
sevdıgı ıcın deıl
ben yazdığın yazıyı anlamadım demedim neden bu şekilde yazdığını anlamadım dedim dikkatedersen neden böyle konuşuyorsun sert bir şekilde sanki yanı kırıldığımı belittim ama yine sen yanlış anlamışsın ...üstelik diğer yazılarımı okusaydın bana sen böyle yaptında kendini haklı çıkarıyormuş gibi konuşmazdın çünkü ben zaten doğru bişey yaptım haklıyım demedim bunu bu kadar büyütecek bişey yoktu..
kızlar kavga etmeyin ayırmam haaa :)
şaka bir yana ortam hiç yoktan gerilmiş..yasemin ecrin çok zeki maşallah senin bunu çok iyi değerlendirmen lazım.ama ne kadar zeki olursa olsun şu anda allahı bilemez.
duaları falan da arapçasını mı öğrendi.
kağan da namaz kılmayı,amin demeyi,ezanı ,abdesi falan biliyor ama bunu bilinçli yaptıgını sanmıyorum.ben namaz kıldıgım için benden gördüklerini yapıyor.
ve ben kağana zamanı gelince önce türkçe manasını öğreterek başlayacagım.herkesin müslümanım diyip ama çogunun besmelenin bile anlamını bilmediği bir toplumda ,
buna çok dikkat etmemiz lazım diye düşünüyorum.
deniz de doğru söylemiş aslında ,bize de küçükken hep öyle şeyler söylediler,çocuklar dışarda oynarken bizi camiye gönderdiler dinden soğuduk.ben konyaya geldikten sonra ibadet etmeye başladım öyle dua falan okumazdım unutmuştum çünkü.......
yeni arkadaşımız aramıza hoşgeldin.daha önce de söylemiştim.çocuklarınız geç konuşuyor veya az konuşuyor diye endişelenmeyin.bu onların sayısal zekasının sözel zekasından daha baskın oldugunu gösterir.. merak etmeyin bir yıla kadar onlarda hiç susmadan konuşmaya başlarlar..
Elifcim hoşgeldin aramıza..
Bence konuşma konusun da burağı fazla zorlamamalısın birden bir açılır siz bile şaşırırsınız Allahın izniyle..
Ya enesle bir kaç gündür akşamları aramızda geçen diyaloğumuzu aktarayım.
Uzanmışız koltuğa süt içiyor.
Enes: Anne sen nereye gittin.
Ben: İşe gittim annecim.
Enes: gitme anne
Ben: Annecim ama gitmezsem mama alamayız, oyuncak alamayız, sana kıyafet alamayız.
Enes: Anne ben oyuncakları kırıyorum alma, hamma alma, işe gitme
Of ya gelde hüngür hüngür ağlama....
Kızlar içim parçalanıyor. Keşke çalışmak zorunda olmasaydım.
Eşim Salı günü işe başladı idarelik bi iş buldu buna da şükür
bir kere yaratmak nedır onu bılıyorlarmı..
ezber ettıklerını soyluyorlar o kadar.
sarkılarıda anlamlarını bılmeden soylemelerı bundan ıbaret deıl mı?
lutfen yanlış anlamayalım yanlış anlamaya dunden razı olmayalım :)
yasemın. senın yazdıgın yazıyı gorunce bak ben sadece bunu yazmısım
cemredeniz kullanıcısından alıntı
bende oyle seyler soylemem . Allahı tanımlamak suan onlara oldukca guç. yanlıs yonlenebılırler mazallah
senda bana şunu yazmışsın ne alakaysa..
karamsar kullanıcısından alıntı
çok şükür canım bizde hiç sorun yok bu konuda ecrinle diolaglarımız şöyle
seni kim yarattı dedikmi ALLAH diyor ve peygamberimizi duaları sureleri biliyor ...daha fazlasını zaten yapmadım ama hiç bir zaman peygamberimizin güzel ahlakını anlatmak öğretmek yanlış olacağını zannetmiyorum ..
ben orda peygamber efendımızın guzel ahlakı dınımız fln dedım mıde sen bu sekılde bır yazı yazabılıryorsun.
ayrıca bu sekılde Allaha saygı gosterdıgınıde belırtmıssın ılk yazında. saygı deıl o korkudur uzerıne basa basa soyluyorum yıne burda.
selam kızlar ben geldim annemdeydim 4 gündür
elifçim hoşgeldin aramıza canım burak çok tatlı görünüyor maşallah
geçmişe biraz baktımda denizcim yasemincim burda yazıyla insan kendini tam ifade edemiyo yalnış anlaşılmalar olabiliyor bence uzatmayalım bu konuyu ben böyle demiştim sen böyle demiştin gibi ifaderle yşormayın kendinizi hııı dini eğitim konusunda bende zeynebe bişeyler öğretiyorum tabiki bu gözardı edilmemesi gereken bir konu bizi mesela akşam uyutacağım zaman hemen duasını yapar zeynep küçükken ben söylerdim oda arkamdan tekrar ederdi kelime kelime ama tabi artık hemen kendi yapıyor duasını şöyle allahım beni annemi babamı koru amin der istisnasız her akşam yatarken yaparız
sonra soru ve cevap şeklinde basit şeyler öğretiyorum onun anlayabileceği şekilde bizi kim yrattı diyorum allah yarattı diyo
kitabımız ney diyoorum kuran diyo
peygamberimiz kim diyorum hz.muhammed diyor
dinimizi soruyorum islam diyor bunun gibi soru cevap şeklinde öğretiyorum bunları bilmesi gerekir diye düşünüyorum şarkı ezberlemeyi gayet iyi biliyolar bunlarıda bilsinler :)) çoğu şarkıyı ezbere söylüyo zeynepte
dini konulara ister istemez girmek zorundayız çünki babasını namaz kılarken görüyo zeynep anne babam namazını kılıyor diyo cami görünce babam burdaya namaz kılmaya gidiyo diyo yada bazen zeyneple mevlüte gitdiyoruz orda kuran okunduğunu görüyo yani artık harşeyi öğrenebilecek kapasitedeler
çok teşekkürler kızlar güzel dilekleriniz için
evet avatarımda ki resim oğluşum mavişim benim
bende burağa elimden geldiği kadar anlatıyorum ama bu bahsettiğiniz konulara hiç girmedim ben
çünkü daha konuşmayı doğru düzgün telaffuz edemezken bunlardan bahsetmem dahada zor
vakti zamanı gelince herşeyi öğrenir yeterki biz ona bunu düzgün ve doğru şekilde verebilelim ve içinde ALLAH sevgisi herzaman olsun(amin)
bence konuyu kapatın gitsin 2.5 yaşında bile olmayan ve hiçbirşeyden haberi olmayan veletlerimiz için sözü uzatmaya değmez
hepinizi çok öpüyorum....
kızlar kavga etmeyin ayırmam haaa :)
şaka bir yana ortam hiç yoktan gerilmiş..yasemin ecrin çok zeki maşallah senin bunu çok iyi değerlendirmen lazım.ama ne kadar zeki olursa olsun şu anda allahı bilemez.
duaları falan da arapçasını mı öğrendi.
kağan da namaz kılmayı,amin demeyi,ezanı ,abdesi falan biliyor ama bunu bilinçli yaptıgını sanmıyorum.ben namaz kıldıgım için benden gördüklerini yapıyor.
ve ben kağana zamanı gelince önce türkçe manasını öğreterek başlayacagım.herkesin müslümanım diyip ama çogunun besmelenin bile anlamını bilmediği bir toplumda ,
buna çok dikkat etmemiz lazım diye düşünüyorum.
deniz de doğru söylemiş aslında ,bize de küçükken hep öyle şeyler söylediler,çocuklar dışarda oynarken bizi camiye gönderdiler dinden soğuduk.ben konyaya geldikten sonra ibadet etmeye başladım öyle dua falan okumazdım unutmuştum çünkü.......
yeni arkadaşımız aramıza hoşgeldin.daha önce de söylemiştim.çocuklarınız geç konuşuyor veya az konuşuyor diye endişelenmeyin.bu onların sayısal zekasının sözel zekasından daha baskın oldugunu gösterir.. merak etmeyin bir yıla kadar onlarda hiç susmadan konuşmaya başlarlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?