2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

şimdi bende onu yazacaktım canım
dediğin yöntemi biz eşimle hep deniyoruz ama burak o zaman çok hırçınlaşıyor
kızmaya öfkelenmeye başlıyor bende dayanamayıp bunu mu istedin ne istiyosa onu söleyerek veriyorum su istiyom anne ver diye telaffuz ederek söylüyorum ve veriyorum

bugün babasının kucağında mutfağa geldiler oynuyorlardı yanımda
ben su içtim burakta hemen mendeiççeeem dedi
zaten benim ve bende kelimelerini sölüyo
yani bişey istiyeceği zaman genelikle mende mende diye sölüyogamyoncuiremsu
yada meniim diyo sanırım bunu caillou nun kardeşi roziden öğrendikaydirigubbakcemile5
ellerini yıkıyo ne mümkün ellerini benim havluyla silmem hemen kendisi mende mende diye elimden alıyo kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

gerçekten çok sabır ve gayret isteyen bi dönemdeyiz ve o sabrı veriyorum sanırım
inşallah benimkide sizinkiler gibi kendini net bi şekilde ifade eder en kısa zamanda

Son düzenleme:
Aralda ogrenme konusunda cok cok arzulu bır cocuk artık sorularına yetısemez oldum
uzun uzun yazmıyorum burda o kısımları. surelerı ve dua etmeyıde kendı kendıne ogrendı .
ben ogretılmemesınden yana deılım ztn sadece korkmasın kuzucuklar yanlıs sozlerımızle
bu konu bnm ıçın kapanmıştır.
herkese ıyı aksamlar dılıyorum canım arkadaşlarım :hulya:

canım daha öncelerden gelmişmiydin sanki tanıdık gibi gedi oğluşun...

ahh kayuuu sen nelere kadirsinnnnn alkisalkisalkis
o yontemde hırcınlasıyorsa cok uzatmadan yapın derım ben.
bırde lutfen bu konuda uzulmeee
cunku ınan gozumuzde buyutuyoruz ama onlar daha bebek

merhaba kızlar hoşgeldin elif aramıza kızlar ne çok kaynatmışsınız oku oku bitiremedim konuşma olayından bahsetmişsiniz doğaçın konuşmasının ilerlemesini ben kalabalık ortamlara bağlıyorum bu yaz gelişti konuşması bu yaz çok gezdik hep insan içindeydi doğaç özellikle çocuklu ortamlardaydı şimdide karşımıza ilkokula giden 2 kızı olan komşumuz geldi kızlar her gün bizdeler sağolsunlar oynuyolar doğaçla onunda çok etkisi var bu ara doğaç konuşma arasında ama bir dakika dur falan diyor çok tatlı oluyor büyük insan gibi biz öğretmiyoruz ben sadece kullandığı kelimeleri yutarak konuştuğunda heceleterek düzeltmesine yardımcı oluyorum mesela gamze ismine gazme diyor ben önce gam sonra ze dedirtiyorum düzeltiyor yada yapıyoruma yapoom diyor ya-pı-yo-rum diye heceletiyorum düzeltiyor o da ama çocuk dili konuşması çok tatlı çok sevimli oluyor ya bıcır bıcır oluyorlar yeni konuşunca doğaç birden söktü konuşmayı elifcim merak etme biraz zaman ve sosyal ortam gerekli bence tvyi önermiyolar ama doğaç tvden çok şey öğreniyor konuşma olarak mesela deli saraylı filmi çıkınca deli saraylı başladı anne diyor bende ona hikaye gibi anlatıyorum gördüğü şeyleri anlıyor komik sahnelerde kıkır kıkır gülüyor boş bakmıyor yani transa geçerse sorun var demekmiş bildiğim kadarıyla

bu arada ben eve döndüm dün doğaça yarım doz grp aşısı yaptırdık eşimle bende olduk aşı inş. fayda görürüz bu sene özellikle doğaçta

Günaydın......
Yüreği güzel... kendi güzell.. kuzuları kendinden güzel anneler... opuyorumnanaktan
Hayırlı haftalar...
Hafta sonu enesle bol bol vakit geçirdik.
Dün biraz hırçındı...
Cumartesi günü psikoloğa gittim...
Aslında eşinin gelip kendini ifade etmesi gerekiyor dedi.
Anladığım kadarıyla sen arkadaşlarınla dertlerini paylaşıyorsun ama eşin içine atıyor dedi.
Bende eşimin kesinlikle gelmeyi kabul etmeyeceğini söyledim.
Biz en son annemin yanından ayrılıp yakın yerde kiraya çıkmaya karar vermiştik.
Bu kararınız çok mantıklı fakat eşini bu konuda sıkıştırma... hadi ne zaman gidiyoruz diye dedi.
Olayları akışına bırak... Yeni bir işe başlamış ilk önce oraya bir adapte olsun bakalım olacakmı olmayacakmı.
Kendisi bulsun kiralık evi ve ayrı bir eve çıktıktan iki ay sonra tekrar görüşelim bakalım neler değişecek dedi..
Hayırlısı diyorum...

tunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
esracım psıkologların seansı ne kadar . ben ozel bır psıkolaga gıtmeyı dusunuyorum .
kafaya taktıgım bazı problemlerım var acaba ne dıyecek. nasıl takmamayı hassas olmamayı ogrenırım bılemyorum...
devlet hastanelerındekı psıkologlar hastayla ılgılenıyorlar mı yanı zaman ayırıyorlarmı ?
yoksa ılac yazıp gonderıyorlarmı
ben bugune kadar depresyon hapı hıc kullanmadım once kendı ıcımde cozumler bulmaya benı tesfık etmesınden yanayım eger gerekıyorsada alırım ılac sorun deıl ama dınlemeden ılac yazılmasına karsıyım

bende cocukların konusmasının sosyal ortamları paylasmalarıyla daha hızlı ılerleyecegının kanısındayım
umarım burakta da bu boyle olur. bazı kresler var oyunlar ıcın oraya gıdılebılıyor. buralarada gıdılebılır
hafta sonu Aralı gezdırdık bızde
koruparka gıttık (avm) o kadar cok sevıyor kı orayı oraya yaklasınca hemen oleyyy koruparka yaklastıkkkk annecım babacım sızı cok sevıyorum yuppii fln dıyor
ıerde ıse delıler gıbı eglenıyor . tabı bızde pert oluyoruz hıc bır magazaya gıremıyoruz o varken .
varsa yoksa oyuncaklara bınmek ıstıyor
ya bılmıyorum sızlerde durum nasıl ama ben cok gezdıgımızı dusunuyorum. sureklı bı yerelere gıdıyoruz bız.
en cokta koruparka gıdıyoruz. sızler butun haftayı nasıl degerlendırıyorusunuz. yakın yerlerde olsa gıdıyormusunuz
yoksa daha cok evde mı vakıt gecırıyorsunuz.
zt esım pazar gunlerı ızınlı c tesı yarım gun.
boyle oluncada aralı gezdır pazara gıt evde bı kac sey yap yemek yap
sofra hazırla kaldır derken gun nasıl gecıyor anlamıyoruz
boyle oluncada hafta ıcı de arada cıkıyoruz.

Esracım bu depresan olaclarıkılo aldırıyor mu bnm hala kılo sorunm var
eger oyleyse bend ekullanıyıımde kılo alayım barı hıc olmazsa
ay denedıgım hıc bısey uzerıme yakısmıyor gıbı gelıyor
sınırlerım bozulup cıkıyorum magazdan

selam kızlar esracım psikoloğa gitmekle iyi etmişsin canım inşallah sorunlarınız düzelir

denizcim bizde her haftasonu mutlaka çıkarız dışarı eşimde cumartesi pazar evde olunca bol bol vaktimiz oluyor ama genelde cumartesi çıkarız pazarda dinlenerek geçiririz bu cumarteside sizin ordaydık carrefora geldik ordaki oyun evini zeynep çok seviyor yarım saatlik bilet alıyoruz yetmiyor hanfendiye zar zor çıkarıyorum :) bide ben zeynebi yalnızda bırakamıyorum büyük çocuklar çok iteliyolar mecburen bende giriyorum o daracık yerlerde canım çıkıyo peşine koşucam diye sonra doğa kolejinin lego evi vardı oraya girdik ordada baya oynadı hemen görüşmeye falan çağırdılar yok dedim almıyayım :)) sen oraylamı görüşmüştün ?fiyatı çoookkk uçuktu demi
tabi zeynep hanımı eğlendirecez diyekendimize hiç bişey bakamıyoruz bu arada
ordan köfteci yusufa gittik karnımızı doyurduk eve döndük
yine avm lere tıkılma zamanı :) kış geliyo malum
yazın alışveriş harici hiç gitmedik oralara hep dışarılardaydık
bursamız bu yönden çokkkkk güzel yazlıkta gezecek yerimiz var kışlıkta
dağ deniz göl baraj avm ler çok bol burda bursamı çok seviyorum :)

denizcim normalde psikytra gidiyorum ilaç kullanıyorum onlar çok dinlemiyorlar zaten...
şimdiki gittiğim özel bir psikologdu çok yakın bir arkadaşımın dayısı ilk seanstan para almadı o yüzden bilmiyorum ama psikoloğa göre değişiyor...

ben antidepresana başladığımda 80 kiloydum şimdide 80 kiloyum..
kişiye göre değişiyor canım..
ayrıca kilo almak için antidepresan kullanmak istemen çok yanlış.
anacım sen az kilodan ben çok kilodan yakınıyorum benneyaptımki
bende senin gibi mağazalara giriyorum hiç bişey olmuyo yakışmıyo moralim bozuluyo çıkıyorum zayıflık herzaman kilodan çok çok daha iyidir diye düşünüyorum....

canım biz her haft.anneanne vede babannemize ve burada olduğu kadarıya markete felan gidiyoruz aten anneannemizde de evde hep oturmuyoruz ozmanda dedesi dayısı gezdiriyorlar sağolusun babaannesigilde de aynı şekilde dışarı çıkıyor ..bende çok dışarı çıkıyorum geçen sene bu kadar değildi malum ecrin çok sık hasta oluyordu ama bu sene zaten yazın hergün dışardaydık kış geldi hala dışardayız ecrin şuan evde yok yani ...babaannesine gitti dünde ordaydık bir gün öncesi ananesi tabi günümüz var oraya gittik marketede her gün gidiyor zaten bahçeyede sürekli çıkıyor dedeleri filan 2 günde bir gelip götürüyorlar gezdiripte getiriyorlar ecrin çok sosyal bir kız arkaşı felanda çok arada arkadaşlarına abilerine oynamaya gidiyor onlar bize geliyor yani evde çok duranlardan değliz pazar vs.derken zaten bizde haftaları ayları bitiriyoruz oyun parklarımız var ama açık alan biz ilçedeyizya esk.çok sık gidiyoruz mesela geçen hft.gittik ecrinle eşim ben gittikmide tek bir yerde takılıp kalmıyoruz günümüzü değrlendiriyoruz bir çok yerlere gidiyoruz sağolsun ecrinde gezmeye bayılıyor bir sürü şey yapıyor hem alışveriş hem gezme oyun alanları yemek derken gece geliyoruz eve mesela yarın yine gideceğiz yani sürekli gidiyoruz bir yerlere..ecrin zaten alışveriş meraklısı eskişehire bizdeb başka giden oldumu başta kendisine kıyafet ve oyuncak çorabına kadar sayıyor getirin bana diye sanki burda yok gibi kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bu arada ben bursalıyım ama ankarada oturmaktayım
keşke bursada olsam ankarayı bu yönden hiç sevmiyorum ne yazıkki
varsa yoksa AVM ler keşke bizde babaaannemize annenemize yakın olsak
çocuğumda onlarsız büyümemeiş olurdu
sürekli evde benle yalnız her hafta sonu bizde çıkarız ama sadece 1 günü
zaten şehir merkezine pek yakın değiliz dışarı çıkmak dahada bi zor oluyo
burakta sırf bu yüzden çok sosyal bi çocuk olamadı
yalnız başına çocuk büyütmek çok zormuş insanın ailesi gibi yok

evet bursa bu yonden cok ıyı bır yer. bırdesahılı bıze yakın olaydııııı arabayla 15-20 dk da gıdıyoruz.bu açıdan ıstanbulumuuuuuuuuu cok arıyorumm hep denız kenarında oturdum cnm sıkıldıgında ınerdımn sahıle hemen

slmm kızlar biz geldik sabah bir çıktık akşama kadar sırf ecrin için alış vriş yaptık çok gezdik ayaklarım acımış bayramlığını aldık kışlık montunu aldık ve bir çok takım üst alt çorap iç çamaşırı özelliklede çok cicili kilotlar aldım yaa kızlara ne kadra tatlı cicili kilotlar iiç çamaşırları var yeni yeni başka çeşit alıyorum hep beyazdı düz felandı şimdilerde çok tatlı sevimli aldık büyüdü poposu küçükler böyle güzel değildi şimdi büyüyünce çeşitide güzelleşti...tokalar çoraplar külotlu çoraplar tabikide olmazsa olmazı oyuncaklar yine yelek kazak aldık yani kış bize geldi aldıkta aldık ..darısı alamayanların başına biz baya bir yükü attık...

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız ben sabah akşam ev arıyom...istanbuldayım..bu arada doktora gittim erkek bebege benziyo dedi...

yasemin ecrin güle güle kullansın cicilerini ne kadar çok şey almışsın öyle maşallah

yasemin demek erkeğe benziyor bebiş hayırlısı olsun canım sende istediğin gibi bir ev bulursun ve düzenini kurarsın inşallah senin ailen istanbuldamı oturmuyomu ? ayrı bir evmi tutucaksın kendine ?

oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
hatice zeynep e erkek kardeş gelıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bugunde bızım evlılık yıldonumumuzzzz
emıne annemle kayınpederım kocaman bır cıcek almıslar bıze mutlu oldum.
ben bıle unutmustum yıldonumumuz oldugunu oglumla ılgılenmekten.
vazoma koydum hemen cıcegı cok guzxel bır kart yazmıs babam uzerıne ılıstırmıs

yasemıncım ıstanbulun ne tarafındasın . evler cok pahalı valla semtıne gore fıyatlar cok degısıyor. Allah yardımcın olsun

az önce sipariş ettiğim sabiha paktunanın kitabı geldi çok güzel bir kitap yanındada anaokulu dergisi var zeynep şu an içinden çıkan çıkartmaları odasının duvarlarına asmakla meşgul :)
2 yaş testlerini şöyle bir baktımda çok basit geldi bana hatta ilk 2 sayfadakileri yaptım zeynebe ben hepsine 4 puan verdim diğerlerini sonra yapıcam
ileriki sayfalarda zorlaşıyomu bilmiyorum sizin puanlar nasıl

dr kız dese zaten inanamayacaktım nedense hep erkek gibi geliyodu belkide kızımdan farklı bi hamilelik yaşadıgım için belkide sivri ve şimdiden kocaman bi karnım oldugu için hatice zeynepte bu zamanlar hiç karnım yoktu..gerçi hala kesin gözüyle bakamıyorum malum henüz erken diyorum ama usg çekilirken dr arkadasım yani eltimde yanımdaydı alenen erkek bu ya dedi hayırlısı artık..
faceden takip edip çok tercih edilmeyen bir yeri yazdım..planım aile hekimliğine geçmek oyüzden şuan kesin yerim belli değil istanbula çıkmak yetreliydi benim için..eski adıyşa sultançiftliği yeni adıyla sultangazi denilen bir semtteyim süper bi ev buldum zaten 15 yıllık arkadasım ve kaynım evlenmişyi hatırlarsanız onlarda işleri dolayısıyla burdalar..dogum iznine kadar o evi tutacagım cok esya almayacagım en fazla 3-4 ay çalısacagım zaten sonrada evi onlara devredecem onlarında bebegi olacak oyüzden geniş ev arıyolardı..4 odalı yayla gibi evi 500e tuttum..bende artık aile hekimliği kadrosu nerde bos kalırsa oraya gecerim dogumdan sonra..planlar ve durum biraz karışık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…