2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yasemın kesınlıkle dızel bır arac alın . hundai getz onerırımm .. hıc harcamıo valla surusude cok kolay..

bilemiyorum canım ne bunalımında beni uğraştırmaktan zevk aldığını çok iyi biliyorum bugün bi karar aldım dr.un dediğini yapıcam dedim ağlasada istediğini yapmıcam diye güzel söyle yapayım dedim yada yapmıcam falan dedim söyledim ağlasanda bağırsanda yapmıcam doğaç dedim kendin yap dedim önce baktı bi uyuturken ağladı bağırdı bende tepki yok döndü poposunu sustu uyumayı bekledi herhangi bişey istediğindede yok veremem bitti kalmadı yada kendin al dedim ısrarlı bi şekilde inat ettim onun gibi bende sanki faydası oldu eşim evde olmayınca daha iyi oluyo onun sinirleri depreşiyor o ağlayınca sinir oluyor susturtturuyor onu bi şekilde istediğini yaparak bugün yine zorladım akşam uykusuna uyuttum ilk ağladı sustu yattı böyle yapıcam bundan sonra bu dilden anlıyo anlaşılan çok şımartmışız sanırsam korkutmuş bizi ağlamalarıyla sürekli ama artık yerine göre kurallar koyucam bakalım nasıl gidecek

herşeyiyle 300 küsür bu ayın katoloğunda gördüm sandıklı ortapedik yatak ve başlık

ürün katoloğunu açın bakın kızlar çok uygun evet yatağıyla denizcim 129 yatak kumaş baza 184.90 kumaş başlık 36.90 ayrıca sahibinden comda ücretsiz kargoyla sıfır herşeyi içinde yine bu fiyatlara güzel deri başlıklı falan yataklar var

canım uygunmuş almayı düşünüyor musunuz...

canım ben karar veremedim ya karar versem bi tam takım alacam o yüzden karar veremiyorum idare etsemmi diyorum2.5 senem kaldı bu evde durmama 2.5 sene doğaçı serpil gibi kanepedemi yatırsam diyorum yeni evde yeni oda döşeyim diyorum burdaki oda çok daralıcak sadece bir yatak alır dolap falan almaz sıkışır

herkese merhaba
dün dr gittik ve dr burağın herşeyiyle uyumlu bi çocuk olduğunu söyledi
verilen komutları yerine getirmesi iki kelimedende olsa cümle kurabiliyo olması dedi
hiç konuşmuyodeğil sonuçta dedi daha fazla kitap okunmasını tv yi günde 1 saate indirmemizi söledi
pipisine kadar inceledi bazı çocukların 3 yaşına kadar ancak konuştuklarını söledi
yani gelişiminde bi gerilik olduğunu ben görmüyorum dedi süper dedi
kilosu 19 boyuda 105 cm çıktı
meyve suyunu kesmemizi söledi zaten ben pek aburcubur vermiyorum burağa
haftada 1 kere cips yer en fazla bide çubuk kraker
öğünlerini güzel yiyo maşallah....
yani bizde durumlar böyle kızlar içim nasıl rahatladı anlatamam

oyyyyyyyyyyy maşallahh buragımızaaa.. bızımkıde cubukkraker hastasııı bıde bızım agzımızada tıkar ıkı arada deredee :))

KIZLAR bugun aralın beşik yatgını ıhtıyacı olan bırıne verdım. ay aral yazdırmıyor yaaaaaaaaaaaaaaaaa

Son düzenleme:
canı çok sevindim maşallah boyuda kilosuda çok çok iyimiş ...:teytey:

bitanem hepimiz ayrı ayrı çok şanslıyız. hepsinin ayrı ayrı özellikleri farklılıkları var. umarım doğaçda bu dönemi çabucak atlatır. inan batuhanda son 1 haftadır gündüz hiç uyumuyodu. sabah 9 da kalkıyodu gece 11 i buluyodu yatması artık ayakarım ağrıyodu sallamaktan. bende bi gün batuhanı sabah saat 7 de kaldırdım ağladı falan ama napıyım düzene girmesi için yapmam lazımdı. tabi uykusu bölündü öğlende 3 gibi yattı 1 saat sonra kalktı akşamda 10,30 gibi tekrar yatırdım. şükür 3 gündür tekrar düzene girdi. sabah 8 de kalkıyo öğlen 2,30 uyuyo akşamda 10,30 da uyumuş oluyo.

maşallah canım burağa herşeyi çok iyi
bende birkaç doktora gitmiştim batuhan için banada aynı şeyleri söylemişlerdi. beklicez artık kaydirigubbakcemile3

selam kızlar dünde psikoloğumuzda randevumuz vardı
gelişimsel tarama testi yaptırdık burağa
sosyal beceri motor gelişimi beyin gelişimi algılaması herşeyi olması gerektiği gibi süper dedi dr umuz
sadece dil gelişimi geride kaldığını söledi
ilk önce beni aldı teste sonra burağı ve beni beraber aldı
burağın oyuncakları ile oynamsını inceledi banada birlikte oynamamızı söyledi
ben sürekli arabana nasıl gidiyo burak tekerleği nerde burak inek nasıl bağırıyo inek düştü burak öp annecim onu
dr hanım çok soru sorduğumu ama bunu yaparak konuşmasını ilerletemeyeceğimi söyledi
ne nerede algılamayı çok güzel öğrenmiş ama kelime hazinesi gelişmemiş dedi
soru sormayı bırakın sadece araba araba deyin tek kelimeler gönderin soru şeklinde değil dedi
kitabında çiçek nerede diye değil çicek inek elinle gösterip söyleyin nerede diye sormayın zaten onları maşallah biliyo bu sayede orda demeyi öğrendi :)
yani ben burak konuşması ilerlesin diye hep soru cevap şeklinde konuşmuşum yanlış etmişim
hem kelime hazinesi az ken iki cümlelik kelime kuramaya başlamış dedi
yani artık hep tek kelime konuşucaz genellikle :)
zaten bizde eşimle hep farkediyoruz burağın sözeli yok ama sayısalı var sanırım diye
dr da algılama uygulama süper dedi çok uyumlu bi çocuk olduğu belli oluyor dedi
sadece dil gelişimi geride kuzucuğumun onuda atlatıcaz inşallah
tuvalet eğitimini almış olmasının çok güzel bir gelişme olduğunu söyledi
6 ay sonra tekrar bi görüşelim dedi dr teyzemiz duruma göre kreşe başlatırız dedi
bende 1 ay sonra başlayacak dedim o zamansa süper dedi
bizde durumlar böyle kızlar bu testi hep istiyordum Allah a şükür bi sıkıntı olmadı

sizler neden beşikleri kaldırıyorsunuz küçük mü geliyor bebelere burak bizim 5 ayşına kadar yatacak büyüklükte
ama bende 2. den sonra planlarım var ama daha belli değil
herkesi çok çok öptüm

selam kızlar anca girebildim oda eşim zeynebi dışarı çıkardı şimdi oyüzden rahat takılabilecem
bilgisayarın başına oturmama izin vermiyor asla çıldırıyo ben bunu açınca hep öğlen uykusunda girebiliyordum son günlerde onuda bıraktı malesef uyku düzeni acayip bozuldu gece bizimle beraber yatıyo 12 gibi uyuyoruz sabahta 10-11 arası kalkıyo haliyle öğlendede uyumuyo eski düzenimize dönmemeiz lazım bizimde nuranın yaptığı gibi bi sabah erken kaldırmam lazım benimde yoksa bu şekilde işim çok zor 2 saniye yalnız kalamıyorum sürekli dibimde herşeyi beraber yapıyoruz dışarıyada artık fazla çıkamadığımız için sürekli anne benim evde çok canım sıkıldı diyo bide acaba nereye gidebiliriz diye plan yapıyo cadı
bunun üstüne 2 tanede gününüm sırası bana geldi ardarda apartmanla olan günümüzü perşembe atlattım çok şükür detayları anlatmama gerek yok ne kadar zorlündığımı tahmkin edersiniz
önümüzdeki pazarda eşimin akrabalarıyla olan var bakalım onda neler olacak gerçi bu pazara denk geldiği için enazından servis sırasında zeynebi eşime vermeyi düşünüyorum o ara biyerlerde oyalasa bana yeter diğer hazırlıklarımın bazılarını akşamdan bazılarınıda o gün halletmeye çalışacam...

kardelencim tarama testlerinizin sonuçlarının iyi olmasına çok sevindim boşuna bu kadar çok endişelenmişsin dicem ama annelik işte insan herşeyi düşünüyo demi
vücut gelişimindede burağın maşallahı var boyu kilosu çok güzel gerçekten
burdaki erkekler zaten boylu poslu
ama kızlarımız biraz narin zeynebin boyu 91cm kilosuda 13 civarı
anne sütü emdimi burak ?

canım benim kardelencim çok sevindim iyi olmuş pkoloğa götürmek ne kadar güzel incelemişler...

sevdacım hışgeldin canım merakettim doğru ben seni uğramıyor diye...maşallah zeynepte iyi ama dediğin gibi kızların boyu erkeklere göre kısa ama burak 105 maşallah oldukça uzun bir çocuk..ecrinde 92 buçuk boyu ama bana iyi diyor hep dr.muz çünkü ecrinin gelişimi yememsine göre emmemesine göre oldukça iyi hattac dr.muz normalden uzun diyor ...

Son düzenleme:
sevdacım aynen aralda oglen uykularını bıraktı sabah bazen bazen de kalkıooo o zamand auyumuoo delı edıo benı yaaa.. ve cok soru soruyor..
hayal dunyası ıse sınırsızz şok edıyor benı :S

slm kızlar kardelencim süper bak endişelenmeni gerektirecek bişey yokmuş gördünmü ya bişey dicem çok soru soruyormuş falan ben katılmıyorum buna bende sorarım cvp beklerim verirs verir vermezse vermez bence bu çocuğun yapısıyla alakalı sen sok çocuğu sosyalleştir yaşıtlarının yanında sonra gör neler öğreniyor geç konuşan çocuklar var ben hep söylerim benim eşimde geç konuşmuş diye kardelencim eşim geç konuşmuş ama inan zeki bi erkektir hiç bir sorunu yok 4 yaşında konuşmuş azcık kendileri hala çok konuşmayı seven bi insan değildir ama konuşabiliyor sonuçta :)) diyeceğim o ki merak etme anne baba diyebilen her çocuk eninde sounda konuşur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…