2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yasemincim ilaç kullanmaya devam ediyorum... eşim yine işsiz.. aramız da idare eder.. yani saygı var sadece artık sevgi yok... enes için biraradayız bir değişiklik yok durumumuzda. hakkımızda hayırlısı

çok sevindim canım malum artık bayabi yakın olduk sizlerle siz üzüldünüzmü bende üzülüyorum ...

sağol canım..ecede aslında kurtulmuş bezden ..bu hayali arkadaşlar bazen bizde de oluyor daha doğrusu ileri boyutta değil hayal arkadaşıda değil tam anlamıyla hayal dünyası geniş geldi gitti felan gibi yani sürekli yok ..ama diğer yönden sürekli hayaller peşinde bizim deyişimizle uyduruyor habire:))))).

Son düzenleme:
sağol canım benim..umarım düzelir herşey kolay değil saygıylada sadece evlilik yürümez inş.en kısa zamanda düzelir.eşinin belki iyi bir iş bulsa kendi evinize çıksanız tam anlamıyla bir aile olduğunuzu anlarsınızz eşinde belki daha iyi olur ...
yasemincim ilaç kullanmaya devam ediyorum... eşim yine işsiz.. aramız da idare eder.. yani saygı var sadece artık sevgi yok... enes için biraradayız bir değişiklik yok durumumuzda. hakkımızda hayırlısı

herşeyin bir zorluğu vardır tabi serpilcim ama dediğin gibi sen üstesinden gelirsin maşallah....

bizim zeyneple aramızda aşk dakikaları olmuyo ya sevdirmiyo beim kızım eşimle aramıza alıyoruz biraz hırpalamak için bakalım kaç saniye durcak diyoruz saymaya başlıyoruz biz üç demeden o yanımızdan fırlamış oluyo :) çok sıkıntılı sıkıştım diyo hemen benimle oyun oynayın diyo :) işi gücü oyun oynamak daha doğrusu bize oynatmak bebeğini benim ayağıma koyuyo hadi uyut anne diylo anne karnı acıkmış mamasını ver diyo bebek arabasına koyup gezdir diyo bunun gibi şeyler o sadece organize işiyle uğraşıyo ileride yönetici konumunda bi işi olur diye düşünüyorum yönetmeyi plan yapmayı çok seviyo
az önce tutturdu baba bana arabayla tur attır diye şimdi dışarıdalar babasını kaldırdı çıkarttırdı isterse çıkmasın vır vır vır ötüyo başında
görmemişin bi arabası olmuş hesabı :)

ben zeynebe oto koltuğu alıcam araştırıyorum kaç gündür birçok ürün var karar veremedim
siz hangi marka ve nerden aldınız yazarsanız sevinirim

canım benim ki koala diye bir marka.çok fonksiyonlu 9-36 kilo.çok uzun zamandır kullanıyoruz.markası çok önemli değil.
oturma yeri rahat ve fiyatı uygun birşey alın.önemli olan arabaya saglamca takılması.
benim çevremde de gördüğüm kızlar kendini pek sevdirmiyor.kaganı bir görseniz.sarılmalar öpmeler,yüzümü okşamalar,sabah kalkıyor yanıma geliyr,ben yatıyor uyan annecim ben kaltım diyor.tamam azıcık uyuyayım kalkcam diyorm.akşamdan sehpaya süt ve kurabiye koyuyorum.yumurcak tv yi açıyor.yarım saat sonra da ben kalkıyorum.belimde ki agrı yüzünden uyanıca biraz yatakta uzanmak iyi geliyor.
sonra yanıma geliyor belin agrıyormu anne ,öpeyim geçsin diyor ,öptürüyorum ,hıh tamam geçti işte şimdi yemek yiyelim diyor.
bana çok düşkün maşallah..
kızlar ya çocuklarla birgününüz nasıl geçiyor anlatsanıza.neler oynuyorsunuz mesela.nelerden hoşlanıyorlar..

canım benim ki koala diye bir marka.çok fonksiyonlu 9-36 kilo.çok uzun zamandır kullanıyoruz.markası çok önemli değil.
oturma yeri rahat ve fiyatı uygun birşey alın.önemli olan arabaya saglamca takılması.
benim çevremde de gördüğüm kızlar kendini pek sevdirmiyor.kaganı bir görseniz.sarılmalar öpmeler,yüzümü okşamalar,sabah kalkıyor yanıma geliyr,ben yatıyor uyan annecim ben kaltım diyor.tamam azıcık uyuyayım kalkcam diyorm.akşamdan sehpaya süt ve kurabiye koyuyorum.yumurcak tv yi açıyor.yarım saat sonra da ben kalkıyorum.belimde ki agrı yüzünden uyanıca biraz yatakta uzanmak iyi geliyor.
sonra yanıma geliyor belin agrıyormu anne ,öpeyim geçsin diyor ,öptürüyorum ,hıh tamam geçti işte şimdi yemek yiyelim diyor.
bana çok düşkün maşallah..
kızlar ya çocuklarla birgününüz nasıl geçiyor anlatsanıza.neler oynuyorsunuz mesela.nelerden hoşlanıyorlar..

bizimki bize sevdiriyoda başkalarına kanı ısınırsa isterse sevdirir öper benim arkadşlarımı çok seviyo mesela hep bize gelsinler kalsınlar istiyo onların elinden tutur yürür yolda bana bakmaz filan
dün akşam babasına şimdi yanağımı öp şimdi alnımı şimdi saçıımı diye heryerini öptürüyodu hadi şimdide ben öpeyim sıra bende dedim hayıy anne şu anda babam öpüyo diyo sevgi delisi çok seviyo birde babasını görmediyse bi gece ayrılamıyo yanından

selcancım bizimki bakıcısının vine gittiğinde ordaki bebkleriyle evcilik oynuyomuş filan bizim evdede en çok resim yapıyo parmak boyasını seviyo ayıları var ahşap onların kıyafetleini değiştiriyo ve tv izliyo ne yapasa yapsın yumurcak yada trt çocuk açık olsun izliyo akşamlarıda bana çılgın dostların cdsini koyduruyo ezberledi filmi bende şimdi 3. filmi çıktı ya kırıkkaleye gelirse seni sinemaya götürcem dedim hadi ne zaman gidicez sinemaya gelmişmi film diyo ne zannediyo bilmiyorum tabii

kızlar dün doğaçın yatağı geldi dün gece yatağında uyudu deliksiz sabaha kadar fakat sabah babasının hazırlanma sesine kalktı sanırım ağlayarak geldi yanıma susturdum yanıma uyuttum yine şimdi uyuyor öğlen uykusunu ve kendi yatağında hep ben yanındayken uyurdu bugün sen git ben uyurum dedi bende yalnız bıraktım odasında yatağında bi baktım uyumuş kendi ayyyy büyüdüler iyice yaaaa

doğaçın bütün gün aktivitesi yemek yemek genelde benim peşinde koşmamla çok yavaş yiyor yemeğini yutmuyor ağzında tutuyor bende peşinde tabi kayu gece bahçesi bide barny cdsi izler dvdde arabalarıyla oynar bu ara takla attırmaca oynuyoruz bsikleti var onu sürer evde bisikletinin küçük bir deliğnden sen tut bütün boya kalemlerin at şıngır şıngır geziyodu dün bisikletin o deliği çakmakla yakıp genişlettim çoğu kalemi çıkardım ordan boya kalemleriyle boyama yapıyor daha doğrusu yapmaya çalışıyor genelde doğaç oynamaktan çok çene çalmayı seviyor evi kurcalayıp keşfetmeyi seviyor gelip gelip kulağıma bişeyler fısıldar onun en sevdiği oyun bu gelip diyoki anne seninle fındık kıralımmı yada anne seninle ceviz kıralımmı yada çekirdek yiyelimmi dünde özden teyzeme gidelimmi ben onu çok seviyorum diyor ama söyleyip söyleyip katıla katıla gülüyor tam şebek ya dün teoyu baya andı derya kulağı çınlamıştır teonun bida kavga etmicem teoyla oynucam güzelce diyor hadi didelimmi diyor bida arkadaşlarıma sarılıp öpmücem anne diyor onlar beni ittiriyolar diyor doğaç her sarıldığında teodada olmuştu çocuklar ittiriyor doğaçı sarılcağını düşünmüyolar bende ittircek düşünüyolar refleks olarak ittiriyolar doğaçı onu keşfettim en son parktada ondan düştü kaydırak merdiveninden çoçuğu öpücekti oda itince merdivenlerden hooop ikiside düştü ben dedim bida sarılıp öpme dedim tamam diyor bana bide kayu çok seviyor doğaç ve kayu gibi davranıyor konuşuyor sizdede varmı öyle tavırlar mesela bana kayunun anne deyişi gibi anne diyor tamammı aaanneee gibi olur aaaannneeee diyor boş izlemiyor filmleri örnek alıyor kendine onun için dikkatliolmak gerekiyor izleteceğimiz filmlerde

kızlare güzel bir yazı okudum sizinle paylaşmak istedim.mutlaka okuyun

Beslenme
2 yaş anneleri genellikle çocuklarının yeterince yemediğinden şikayet ederler. Gerçekte ise küçük çocuklar genellikle normal bir hızda büyümelerine yetecek ölçüde besin ve gıdayı alırlar ve çoğunlukla da ne yiyecekleri konusunda kontrolün ellerinde olmasını isterler. Kendi kendine yemek istemeleri de ayrı bir konudur elbette!
Porsiyon miktarına dikkat!
İşte tipik bir 2 yaş çocuğunun bir günlük beslenmesinde yer alan yiyecek örnekleri:
Yarım litre süt veya süt ürünleri.
Dört porsiyon meyve. Ancak porsiyonun yetişkin porsiyonundan farklı olduğunu unutmayın. 2 yaşındaki çocuk için bir porsiyon meyve, bir bütün meyvenin dörtte birine ya da doğranmış iki yemek kaşığı meyveye eşittir.
Dört porsiyon ekmek veya makarna veya pilav. Bir porsiyon ekmek, bir dilim ekmeğin dörtte birine, bir porsiyon makarna ise bir fincanın dörtte birine eşittir!
İki porsiyon et veya başka bir protein kaynağı. Bir porsiyon 1 köfteye, birkaç ısırıklık tavuğa eşittir.
Hala çocuğunuzun bir gün içinde yeteri kadar beslenmediğini düşünüyor musunuz?
O halde şunu da unutmamalısınız: Çocuk bugün ekmeği daha fazla yerken, öbür gün meyveyi daha fazla tüketebilir. Birkaç gün bazında bakıldığında ise genellikle hepsini dengeleyecektir. Tuvalet eğitimi konusundaki yaklaşımınızda olduğu gibi, beslenmede de amacınız çocuğu zorlamak değil, aranızdaki güç mücadelesini en azda tutmak ve sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak olmalıdır

kızlar kesınlıkle tuvalet egıtımınden dolayı deıl
cunku ınanın hıc zorlamadım o konuda4hayır deyınce tamam oglum bosver o zaman gel sonra yaparız dıyorum
hayır oturcaksın fln asla demem..!
aral hgep zordu dogduguundanberı
ne kayusu ne cızgı fıolmı allah askına asla ızlemedı bızede ızlettırmedı
meyve de yemıoo asla ve aslaaa
durumlar beter oluyor dahada ...
suanda cok mutsuzuum hayatımla ılgılı oglumla ılgılı kendımle ılgılı 1 haftada cöktummmm

dedım ya karsı komsum hacı teyzeye kactı ıkı gun once dıe ..
kadının evını talan etmıss şok oldum dıyor.. bu boyle deıldı ne oldu buna dıo
kadın bugun geldı nazar duası okumu suya onu ıcırelım dıye getırmıs
neyse annemle oturdular bıraz aral yapmadıgını bırakmadı
kadıncagız da ha bıre okudu ıokunmus suyuda ıcırdık
dıgıturk kartına takmıs durumda kırmasına cok az kaldı gecen sefer ıkıye kıvırmıstı
ve o gunden berı 10 kere daha yerınden cıkartıp kırmaya calıstı
bugun yıne yaptı odasına attım kapıyı cektım elımle tuttum kulbunu delı gıbı ağladı..
morardı katıldı dayanamadım 30 sanıye sonra actım yapmıcamm soz verıyorumm dıo delı gıbı
ama akabınde hemen yapıoo
ya ne anlatsam kı yaptıgı seyler cok fazla asırıd erecede eve zarar verıo
dun bulguru haluya doktu sanıyelık gıdıp yerınden almıs
herseyıde ust dolaplara koyamıyorum yer yok
delırıcem yaa
hıc durmadan ve hemen baska bır hedef secerek dedam edıyoruz yaramazlıklara
bezlıyorum artık hıc yaptırmıyorum tuvaletıne arada denıyorum sadece ama yıne aynı
zaten bnm derdım cısını yapmaması deıl kı
eve verdıgı zararlar
ınanın beynım bulandı.. ne ıs yapıcagımı ney nereye koyucagımı fln unutuyorum
kafa kalmadı
unutkanım
bugun bıle bıle elımı ocakta yaktım Aralla ugrasıtıgım ıcın sureklı
kreşler buldum gıdıp goruşmem gerek kı seçım yapayım
ama nasıl gıdıcem kı ışemeye vaktım yok
babanne dede de hıc bakamıo taa ne zamandır

Son düzenleme:
deryacım buyuk gecmıs olsun yaaa....
olan mala olsun derler ama ınsan yınede cok uzuluyor..
valla bnm araba kullanmaya vaktım bıle yok ıkı gunocne markete gıttım o kadar aralda yanımdaydı
arabanınyedek anahtarı kayınpederımde maşallah hergun bı yere gıdıoo
haber vermekte yok
hayır belkı ben o gun bı yere gıdıcem dımı
anahtarı ıstesem mı acep :44:

denizcim kreşleri bi araştır canım ve psikolgla görüş.
çok hareketli canım sen ondan da hiç kilo alamıyosun hep peşinden koşturuyosun.
en azından kreşe başlarsa sende dinlenir kendini toparlarsın
canım kayınpederinde maşallahı var yani insan haber verir bende olsam sinirimden çatlardım herhalde
ama istesen de nasıl isticeksin eşinle konuş bence o halletsin

batuhanında bu aralar konuşması maşallahı var baya arttı gerçi sizinkiler kadar değil ama yinede bu bile bize yetiyo
anne şunu aç. anne su koy anne yemek istiyorum yumurta istiyorum falan diyo. artık duyduğu her şeyi tekrarlamaya başladı daha çabuk kavrıyo:)))
batuhanda yemek sıkıntımız yok maşallah tuvalete zaten alışkın bi geceleri bağlıyorum bazen işemiyo ama bir kaç kere işedi. bende yazı bekliyorum gece altını açmak için şimdi yorgan falan işediğinde nasıl temizlensin.
günlük yaptıklarımız. kahvaltıda mutlaka kayusunu ziler yada baby tv sonrasında odasında oynar bearber oynarız bazen beni istemez tek oynar
büyük arabaları var zaten bütün gün onun içinde birinden inip diğerine biniyo bütün evi dolaşıyo içlerine bişeyler koyuyo onları gezdiriyo bazen bana otur diyo beni gezdirecek güya :)) boya falan yapar yazı yazmaya çalışır. yastıkları üst üste dizer üstlerine atlar yada koltuğa çıkar ordan üstleriene atlar:))

aralın konusması maşallah 1 yaşından berı super..
suanda da bız buyuk ınsanlar gıbı konusuyor yorum yapıyor
sohbet edıp esprı yapıyor..
kızlar aralın tum araba markalarını bıldıgını soylemsımıydım
toyotadan kıaya ferrariye kadar amblemını cızın anında soyluyor
yolda cokkkkkkkkkkkkkk uzaktan bıle gecse yandan bıle gore hemen tanıyor anne bu araba bu marka dıyor

nurancım kreş araştırdıgm bugun butun gun
bırde burda dort celık cocuk hastanesı var oranın numarasınu buldum pskıyatr ıcın telle randevu zorunluymus
netten alınmıomuş o bolumun randevusu
sonrada not aldıgım kreşlere gıdıcez eşımle
Allah yardımcım olsun
kollarım erıdı yanaklarım çöktu kız hemen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…