2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım maşallah arala çok akıllı çocuk bide üzmese annesini
canım çok iyi olmuş gidip görüşürsün hem akıl almış olursun yardımcı olurlar sana
kreşe bi başlasa baya toparlasın koşturmaktan kilo alamıyosun canım yaa

denizcim hiç vakit kaybetme bencede git görüş bakalım ne diyecek..maşallah arala zaten diyecek sözüm yok çok zeki biunu biliyorum birde hareketlilik eklendimi tamam artık yani işin içinden çıkmak oldukça zor..umarım başedebilirsiniz....

selcancım bu güzel bilgiler için çok teşekkürediyorum bu posiyonlar aslında çok önemli 4 porsiyon yazılı mesela çocuğa kalkıpta 4 büyük tabak yedirmeye çalışmak ne kadar saçma neresine yiyecek değil mi çok güzel açıklamış porsiyonlarını felan sağol canım benim...

batuhana maşallahhhhhçok iyi nurancım çok ilerletmiş...

ayşegülcüm hayırlı olsun canım foto eklersen bizde fikir olurdu hem odasını yatağını görmüş olurduk..maşallah sende çok çektin benim gibi bak bazı şeyelr yoluna giriyor canım...

bizimki belli olmuyor ama her sabah önce ecrin kalkıyor sizinde dediğiniz gibi ben yuvarlanıyorum kızımla oynalşıyorum yatakta gülüşüyoruz sonra hadş şanne kalkalım kahvaltımızı yapalım diyor tv açıyorum kayu başlamış oluyor ecrin pek bakmazama yemek yediriken artık ilgisini çekiyor yada ben çektirmeye çalışıyorum ki yemek yemekte zorlanmasın diye yada konuşuyoruz muhabetediyoruz ki daha çok sevsin yemek yeömeği diye sonrada zaten evi topaluyorum anca işler bitiriyoruz beraber bana yardımeder yada ayakaltında dolaşır yada yaptıklarımı bozar yaramaz kızım :)))sonrada resim yaparız kitap ukuruz çok seviyor resim kitap okumayı felan kalem oyuncak oynamaz zaten sonrada bahçeye çıkatız tavşnalarımıza bakarız babamıza gideriz eve gelriz öğlen yemepğimiiz yerin uyursa uyuturum uymazsa yine tv açarız bakmaz ama illaki dizler yada müzik dinler çok seviyor müzik dinlemesini bakmıyor yanlız oynar döker kurtlarını bir güzel sonara evi sürekli karıştırır sürekli hiç durmadan bazı şeyelri döker saçar oyuncakalrın hepsini eve dağıtır böyle işte yursa uyur uymazsa akşam yemeğini yer babasıyla oynar biraz oynaşmayı çok ama çok sever konuşmayıda sürerli konuşur yanımda gezinir bana sorular sorar yada hiç olmazsa masal anlatır sonrada bazen dedeleri gelir gerzdirirler bakkala markete parka felan gider gezer ava gelir gevede geç yatıyor zaten 10 nu geçiyor uykuyla hiç arası yok doğduğundan beri sulu boyayı çok seviyor onunla sürekli resim yapıp spnrada ellerini boyamnayı ve duvarları boyamayı çok seviyor bende ne kadar izin vermesemde her gün bu vukatı yaşıyyoruz ama ne yapalım kızım hobileri işte...aklıma gelenler bunlar uzun oldu ama ayrıntılı ...öyle çok aktiveteli şeyelr yapmıyoruz eskiden yapardık şimdilerde hiç iliglenmiyor dikkatini çabuk dağıtıor sıkılıyor her şeyden hemen o yüzden oyuncakalrıyla pek oynamıyor...

yerlerdeki taşlarımızı görün kızlar o taşların içleri oyuk kenarları açık topuğunuzu çıplak ayak kesiyor

slm kızlar nasılsınız
güle güle kullanın canım.malum çocuk halıları da küçük oluyor taşları kapatmamış..o yüzden biz kaganın odasına halıflex kapladık güzel oldu.sizin halınız da pek güzelmiş.bende kaganın odasını çekeyim tabi dagınık olmayan halini bulabilirsem...

Son düzenleme:
batuhanada maşallahh konuşmaları gun gectıkce duzgunleşıyor belırgınleşuyor tabı..
ılerde hıc susmadan konuşacaklar
ben aralı susturamıyorum
kızlar aral muthıs derecede karanlıktan orkuyor
korkulu ruyalar goruyor muhakka bunuda dr a danışıcam

bugunde bızımkılerlde tartıstım
bı ıs ıcın kocam fax numarası verdı bmm yegenımın kocası buldu burayı neysee
bugun esımı aramıs denız bu numaraya cv sını hemen fakslasınd emış
o da benı aradı soyledı aralı ben bugun arabayla markete goturdum oyalandık orda oyuncaklatra fln baktık. bırde yazı tahtasına kalem aldık eve donmuştum emıne annemın kapısında esım arayıp hemen faksla dedı .pederımın faksı var ordan fakslıcaktım ama once cıktısını almam gerekıodu maılımden cv mı bulup
aral durmadıo kucagıma gelıp bılgısayarınt uşlarına fln bastı
delı gıbı agladı fln ıstedıgım yerı acıcam dıye google ı ac oraya harf yazıcam dıye tutturdu
kalkıp gelmedı emıne annemde arala bakmaya
ben orda 40 yılın basında ıse gırme ımkanı bulmusum
al cocuguda rahat rahat cv mı bulup cıktısınıa lıp fakslıyım dımı
yok...
ben cagırdım alsana anne aralı bak bırakmıo dıe
aa ben dedesı burda sandım dedı hayır dedesı lavaboda dedım anlamıomusuns eslerden dedesının burda olmadıgını dedım
orda olsa ılgılenır adam
neyse aralı yere ındırınce ıyıce delırdı bende bı yandan maılımde cv mı bulmaya calısıom bı yandan da tek elımle aralı zaptetmeye calısıyorum
dedesı tesrıf ettıler ıkı koca ınsan aralla bas edemedı orda.. gel cocugum dıyorlar
ya o cocuk o sekılde gelırmı Aral bu yanı .. huyunu bılıyorlar
onun dıkkatını cekcıek bısey goster ne bılyım resım kagıdı getır boya getır
arabalarını getır
bak boyle yapalım soyle yapalım de ılgısını cek yanı ..
o kadar sınırlendım kı anlatamam
bastım kalayı cıktım yukarı ...
ıkınız bı cocukla bas edemedınız yuhh dedım
aral morarana kadar aglarken kolundan suruklıye suruklıyee merdıvenlerden yukarı cıkardım.
onlar yuzunden cocuguma kötu davrandım
ama artım bazı seylerı bunyem ve ruhhanıyetım kaldırmıyor...
bende tedavıye ıhtıyacım var sanırım..
aralı uyuttum aglaya aglaya uyudu.
yemekte yapmadım bugun
muratıda aradım boyle boyle oldu o yuzden cv yı yollayamadım dedım
ya yıllardır ıse gır ıse gır demeyı bılıyorlar daha cocuguma yarım saat bakamıyorlar
nasıl calısıcam bu durumda ben..
ne beklıyorlar benden anlamıyorum kı..
ışe gır demek kolay

ayşegül yatağınız çok güzelmiş doğaç mışıl mışıl uyusun inşallah üstünde ne güzel kendide uyumuş
deniz sende eklicektin aralın odası bekliyoruz unutma
selcan sendednde resim bekliyoruz

Son düzenleme:
aralın odasıan henuz halı alamadık bız
bırde o odada cekyat var onu yataga dayadık aral dusmesın dıyee
cok abuk bır goruntusu oldu odanın
ama bıtınce yınede cekıcem koyucam resımlerı

doğaç ın odasıda hayırlı ugurlu olsunn
kendı basıan uyuması ne kadar guzel bır gelısmee maşallah canıma bnm
aralada nasıp etsın Rabbım o gunlerı..........

sağolun kızlar elimizden gelen buydu bu odada daha güzelini yapmakta kısmet olur inş.
bende bekliyorum resmleri

denizcim aral seni çok üzdü bu ara yaptığı yaramazlıklar seni baya yıpratmış ama haklısın kesinlikle bende doğaçın huysuz zamanlarında çok psikolojim bozuluyor bu ara mız mızlaştı yine dün bende avde yeni arkadaşla takılalım dedik burnumdan getirdi ağla ağla bağır deli dana gibi gelen geçen bize baktı rezaletti arkadaşıma dedim sen ye yemeğini biz aşağıda top havuzunda olucaz gelirsin dedim ordada kaybetti kendini geri çıkarmak bir ölümdü arkadaşı evine bıraktım ordan doğru eve geçtim sinirimden öldüm ama bişey anlamadım keyif almadım gittiğim yerden doğaçla gezemiyorum ben peşinde koşmaktan eşim olunca süper o koşturuyor hep sağolsun yormuyor beni ama yazık o da yemeğini soğuk yiyor hep dışarı çıkınca ne zama bitecek acaba bu haller biraz daha olgun bir çocuk olacak halden anlıcaklar :2:

Yaaaa bu kk ya ne oldu yaaa..
cvp yazacak yer bile zor buldum

Bu arada slmmmmm hepinize...

Herkes nasıllar?
gördüğüm kadarıyla doğaçın yatağı da eklenmiş çok güzel olmuş ayşegülcüm rahat ve huzurlu uykular çeksin yatağında paşam..
Teo aylardır yani yazdan beri yatağında yatıyor(gerçi gece 4-5 gibi yanımıza usulca sokuluveriyor ama o saate kadar özlemiş oluyorum oğlumu birden yanımda kedi gibi görünce sarılıp koklaya koklaya uyumak çok daha cazip geliyor) uyurken yüzümü ,saçımı okşaya okşaya uyuyor mest oluyorum..

Dün beni çıldırttı resmen..
2 gün önce eline almış bir pastel boya tüm antreyi elden geçirmiş duvarlar iptal durumdaydı çok kızdım hatasını anladı abi olacam söz bi daha yapmıycam dedi ama dün yine almış silahını yine saldırmış duvara,tvye,koltuklara,oturma odasına ve yerlere görünce kafamdan aşağı kaynar sular döküldü delirdim..verdim eline bir bez temizle yerleri dedim bir süre sildi,çok üzüldü yaptığına baktı çıkartamıyor usulca odasına gitti..küstüğümü de biliyor(çünkü sorularına cvp vermedim,konuşmadım falan)
baktı ben küsüm gitti yatağına uykusu gelmiş döne döne kendi kendine uyudu onu öyle uyumuş görünce de ben üzüldüm üvey ana gibi :)) ama artık kendi yatağına yatıyor ben pc başında oluyorum o da dönüp arkasını uyuyor

tabi duvarlar berbat nolcak bilmiyorum çamaşır suyuyla falan sildim ama çokkk uğraşırsam azıcık yer çıkıyor offfff sanki zaman çokmuş gibi böyle abuk işler çıkartmıyor mu uyuz oluyorum..

Denizcim aral bu aralar huysuzluğunun ve haylazlığın tepe noktasında sanırım canım sen yazarken ben yoruluyorum sanki peşinde koşmuş gibi..
seni de sinirlerini de oldukça yıpratmış anlaşılan ama sen olabildiğince sakin yaklaşmayı dene ona karşı hatta tepki vermemeye çalış(yani mümkün olduğunca) çünkü çocuklar için hayır lafı çok tatlıdır ve tetikleyicidir biliyorsun.
üzüldüğünü görsün yani belli et seni üzdüğü için belki biraz durulur Asrın da bu böyle yani.. çok şımardığında başka odaya gidip onu yanlız bırakıyorum sonra arayıp beni buluyor,hiç pas vermiyorum ağlıyor taklidi yapıyorum sonra da neden ağladığımı anlatıyorum hemen yanıma gelip öpüyor özür diliyor,yalakalık yapıyor sıpa..
Ama bir an önce psikolog tabi en doğru bilgiyi,yönlendirmeyi o yapar sana aralı,seni ,birbirinize olan tavrınızı inceler ve nedeni bulur sanıyorum..

Cv olayını naptın peki? nasıl bir firmaydı ..yollayabildinizmi bilgilerini daha sonra zaten hayırlısıysa olur sen merak etme canım..ben de bu aralar tasmasını koparmak isteyip de koparamayan köpek gibiyim çalışmak,para kazanmak,sosyalleşmek istiyorum ama ne mümkün..(
bugün dışarı çıktım kavitasyon için onda bile asrını kime bırakcam krizi yaşandı..babanemiz yine doluydu ben de sabahın 8 de çocuğu uyandırdım o soğukta 2 otobüs ablama gittik..
Bir gün bırakmak bile olay olurken ben nasıl çalışcam yaaaaa

oğlum da bugün fazlasıyla usluymuş ablam ve kayınvalidesi bayılmışlar (zaten nazı bana) akşama kadar gıkı çıkmamış iremle oynamışlar hiç mızıldamamış,hep söz dinlemiş,uyumuş vs..

Bu akşam annem tüm aileyi yemeğe çıkardı (ev aldı ya onu ıslattık) ama çocuklardan bişey anlamadık hemencecik yedik ve kalktık..yaza doğru taşıncak inşallah o zaman sağımda babanemiz,solumda ananemiz olacak inşallah seç beğen kullan!

Kızlar bu arada gece yataktan düşme olmuyor mu? yani düz yatakta yatsa asrın kesin düşer yanları destekliyormusunuz?
bizimki de düşmüyor yan desteklerden dolayı ama o tahtalara ayağını falan çarpıyor ondan uyanıyor..bende kenarlara tüm peluş oyuncakları,yastıkları dayıyorum kafayı gözü vurmasın benim delim diye.. bir de incecik pijamayla uyuyor hala..üzerini inatla örtmüyor hırka,yelek giydirsem terliyor napcağımı şaşırdım..üşüyüp hasta olacak diye aklım gidiyor..(çünkü babamız benim burnumdan getiriyor o hasta olunca)

deryacım doğaç en son çok kötü düştü çenesini kanattı feci bir şekilde bidada düşmedi dikkat ediyor artık koymuyorum bariyer düşe kalka öğrenecek bide bizim yatak yüksek geldi doğaça tabureye çıkıyor önce ordan yatağa geçiyor çok komik

bu arada derya ben rüyamda teoyu gördüm bana bırakmışsın teoda çok ağlıyormuş susturamıyormuşum

merhaba herkese,.burayı daha yeni kaşfettim :)
benim oğlumda 2008 haziran doğumlu...

paylaşımlarınız çok güzel.arada bakıyorum bu bölüme...

keremce aramıza hoşgeldin
deryacım kaganın odasına biz ilk önce çekyat koymuştuk.üzerine de incecik yatak sermiştik.yere de döşek koymuştum.ama düşüyordu ara sıra.şimdi yeniden yer yatagı yaptık.serile serile yatıyor.
ayrıca bırak istediği gibi yatsın.kağan da ne üstünü örter ne çorap giyer.öglenleri çadırına girip uyuyor ,gece de yatagında yatıyor.üşümez korkma zaten terlemek hasta eder çocugu.
kağan nerdeyse dogdu dogalı üstünü örtmeden uyuyor ,üstünü örtersek uyanıyordu.şimdiye kadar hiç hasta olmadı maşallah.
durun ben de odamızın resimlerini çekip geleyim

bende dün sorucaktım yataktan düşme olayını zeynebe oda alırsam bende korkuluk taktırmam lazım çok deli yatıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…