2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bende zeynep öğlen uykusunu tamamen bıraktığından beri katılamıyorum size ne güzel kaynatıyosunuz
bilgisayarı açar açmaz tepemde bitiyo (zaten hiç ayrılmıyo o ayrı bi konuda )
bu iyimi kötümü bilmiyorum ama kızlar zeynep acayip bilgisayar kullanıyor hayret ediyoruz eşimle
bilgisayarı açık görsün hemen oyun oynamak istiyo
paint ten cayunun resimlerini boyuyo mausu çok güzel sürüklüyo rengarenk boyuyo:)
internetten giysi giydirme oyunları oynuyo kıyafet seçip giydiriyo ayakkabı şapka saç seçiyo
kral oyunvar oraya giriyoruz ordaki bütün boyama oyunlarını oynuyo
bite gta diye bir oyun var şehirde araba sürmeli bi oyun onuda oynuyo
sanırım eşime çekecek bu konuda eşim bilgisayar mezunu tam bi hacker yapamadığı şey yok
bu yüzden bilgisayarı açık göstermemeye çalışıyoruz gördüğü anda zıplıyo 15-20 dakika oynatıyorum ama yinede zararı olabilir diyede korkuyorum

ne güzel kıyafetler almışsınız öyle eminim çok yakışıyodur üzerinizede
kazaklarının fiyatlarına şaşırdım ayşegül ne kadar uyguna bulmuşsun burda yok ya yada ben bulamıyorum
deryacım senin elbiselerinde çok şık kınada giysemmi diye düşündüüğn elbiseyi bence giyebilirsin tam senin tarzına uygun
nerde ilginçlik orda sen kız o duş başlığını nerden buldum süper bişey alemsin derya...

slm kızlar yasemincim hayırlı olsun allah tamamına erdirsin.nuran ne yaptı acaba?
deniz yalnız değilsin tatlım ben de varım,ben daha hamileliği düşünmüyorum.
derya sende bir günde 2 kilo aldım sanma.kendini kasma.
bende de öyle oluyor.bişeyler yiyip içince hemen 2 kilo fazla çıkıyorum.sen devam et ben inanıyorum başaracagına
.bu yaz ikimizinde kaynı evlenecek,çok güzel olmamız lazım.
malum yengec burcuyuz ya yemekten vazgeçemiyorz.
böyle çok kaçırınca ben 3 gün ,günde 2 bardak form çayı(kayısılısı çok güzel)ve yeşilçay içiyorum.
faydası oluyor.gidiyor o 2 kilo.

deniz ve ayşegül şimdi size bişey diyecem.kaç gündür söylemek istiyorum ama kelimelere döküp bir türlü anlatamdım.benim gelişim psikoloji diye bir kitabım vardı.gece onu aradım buldum.belki ben anlatamam diye size kitaptan bir bölüm yazacagım.
ben aralın ve dogacın normalden daha zeki oldugunu düşünüyorum.
onlar için en dogrusunu yapmalıyız
zaten burda olmamızın sebebi de çocuklarımızı en doğru ,
en güzel şekilde büyütmek ve bildiklerimizi paylaşmak.

kızlar gelişim dönemi 5 ana başlık altında toplanır ve bizinkiler şuan anal dönemi yaşıyorlar
buradan sonrası kitapda yazılanlar;
ANAL DÖNEM (2-3 YAŞ)
anal dönemde çocuk dışkının tutulması ya da boşaltılması işlevleri üzerinde denetim kurmayı öğrenir.
Bu dönemde çocuk tuvalet eğitimini ögrenir.FREUD tuvalet eğitimi sırasında annenin tutumunun ,çocugun karakter yapısını etkilediğini belirtir.tuvalet eğitiminin barışçı yollardan yapılmadıgı durumlarda çocukta 2 ayrı tür tepkilerin gelişmesine neden olabilir.(çocugu hazır olmadıgı halde tuvalete götürmek,kızmak,cezalandırmak)
1.TEPKİ ;
çocuk hazır olmadıgı halde ,bir takım şeyleri kendinden bekleyen anneye öfke duyar.bu öfkeyi sık sık dışkıyı altına yaparak dile getirir ve böylece anneyi pretosto ederek çileden çıkarır.
böyle bir çocuk yetişkin yaşamında da anal tepkici karakter özeliklerine sahip olur.
eziyet etme eğilimi,yıkıcılık,kızgınlık ve sinir nöbetleri,pasaklılık ,dagınıklık bu özelikler arasında sayılabilir.
2.TEPKİ;
çocuk annenin zamansız ve gereksiz baskıları sonucu cezalandırılmamak ve annenin onayını kaybetmemek için çözümü dışkıyı bagırsaklarında tutmakda bulur.böyle bir çocuk ilerde tutucu karakter yapısına sahip olur.anal dönemdeki aksaklıklar sonucu dışkıyı bosaltmak öfkeyi boşaltmak durumuna geldiğinden ,bu kişi tıpkı vaktiyle annesine olan öfkeyi ve dışkıyı nasıl içinde tuttuysa yetişkin yaşamında da öfkesini içinde tutar.duygularını dışa vuramaz,yaşamak yerine yaşayanları seyreder ve eleştirir.aşırı tertipli ve düzenli olmaya eğilimlidirler.eşya biriktirme,para biriktirme ve o parayı harcayamama,eşyaları kullanamama gibi istifçilik eğilimi vardır.

kızlar bu kadarını yazabildim.boynum agrıdı.sonuç olarak çocugunuzu kimseyle kıyaslamayın ve kızlarla hiç kıyaslamayın.çünkü kızlar genetik olarak 1 yıl daha erken öğrenirler.
çevremizde mutlaka yukarda yazanlar gibi insanlar vardır.en azından benim var.hatta kendimde bile bazı özelikler var.
ben psikolojiye çok önem veriyorum.
bence bundan sonra bir süre tuvaletten bahsetmeyin.bir de şöyle yazıyor.
çocuga baktıgınızda hiç sorunu yokmuş gibi görünebilirmiş.gülücükler saçıp,oyun oynuyor olabilirmiş.ama tuvalete hazır değilse bilinç altı bu karmaşaları yasarmış.
kızlar 13 yıldır psikolojinin içindeyim.kitaplar,seminerler ,doktorlar,hastaneler derken bu dünyada en önemli şeyin psikolji oldugunu öğrendim.ben elimden geldiğince sizlere bildiklerimi aktaracagım. tabi ki siz de isterseniz.bana bu konuda güvenirseniz.

Son düzenleme:
selcancım teşekkur ederım .
bende liseden beri psıkolojıyle baya ılgılenen bırıyım..
çok çok ilgimi çeken bi dal
bu dedıklerını cok cok ıyı bılen bırıyım ve ben şahsen baskıcı bırı deılım cocuguma karşı
aral benım sınırlarımı cok zorladıgı zamanlarda dahı sabrımı sonuna kadar kullandım.. ve cevremdekıler gelen mısafırlerım hep ne kadar sabırlısın
Allah sana kolaylık versın ben coktan patlatmıştım bı tane dıyorlardı.. gel gorkı her zaman cok zor cocugu olan bırı olarak soyluyorum aynı sabrı gosteremıyorsun..
senın cocugun sabah kalkıp tek başına takılan bı cocuk bunu sen soyluyordun
aral dogdgundan berı ben bunu asla yaşamadım bı sanıye oturup cızgı fılm ızlemezzz
ısımı bıle onunla zar zor yaparım
suan bıle tek elımı tutup cekıyor...
yanı yaşamayana konuşmak cok kolay..

ben tuvalet konusunda arala ılk bı hafta kızmadım sonra kızmaya başladım baktım olacak gıbı deıl
ama hıc bı zaman kakası ıcın deıl çişini oraya buraya yaptıgında kızdım
ben ne kendıme ne evıme zaman ayıramıyorum ... aral sureklı zarar verıyor.. ve ınanırmısın
sureklı konuşurum dayak soz konusu olamaz.. ama hıc bı sekılde anlamıyor aslında anlıyor ama yapmıyor...
ben evı dagıtmasına kızmıyorum sadece zarar vermesıne
mesela supurgenın sapıyla avızelere vurmasına kızıyıroum
sence anormal mı bu durum... (10 - 15 kere konuştugum halde anlamadıgında yıne tekrar ettıgınde kızıyorum)
yada gıdıp banyoda şampuanları getırıp halıya sıkmasına kızıyorum
bazen bazı durumlarda o okudugumuz kıtaplar hıc bır ıse yaramıyor..
yardım etmek ıstedıgını anlıyorum ama bunu yaşayan bnm gıbı ınsanları ancak bırbırımız anlayabılırız
tuvalet konusu dışında kızdıklarımda ben kendımı haklı buluyorum
tuvalet konusunda ıse dun bır cok kez altına yaptı kakasını ama hıc bı tepkı vermedım
o konuyu daha onceden bıldıgım ıcın
ama çişine kızmıştım ne yalan soylıyım burayada yazdım
cunku 5 dakıkada bır soruyorum aral çişin varmı acaba gelmış olabılır mı oglumm ıstersen beraber yapalım gıbııı...
ama yok annecım yok annecım deyıp cumlesı bıter bıtmez gıdıp gıdıp altına yapmasına kızdım
bana almanyada yaşayan yegenım anaokulu ogretmenı kendısı ..
halacım ceza ver mesela altını ıslattıgında kendın cıkar ustunu ben dokunamam de demıstı
kı bu kız psıkolojı egıtımı almış bırı ama ben cocuguma kıyamıyorum...
her psıkolojı egıtımı almış kışı doguruyu soylıcek dıye bır kanınında oldugunu sanmıyorum ben
bazı şeylerın yaşanarak ogrenılecegı kanısındayım..
sen evde ekmek yapabılen bırısın
ben ıse aralsız tuvalete bıle gıdemeyen bırı
tum bunların bırıkımınde ıse asabı bırı oldum cıktım
hee bu arada benle tuvalete gelmesı sorun deıl .. gelınce orayı talan etmesı sıvı sabunu agzına sıkan bır cocuk ben çişimi yaparken
dışarda tutsam cok aglıyor
ne yapacagımı şaşırıyorum
sureklı onun dıkkatını başka şeylere yoneltmekten (zarar vermesın dıye) yoruldummmmmm.....
dun bı zaman psıkolog un yanında calısmıs bır arakadsımla konustum telefonda
anlattım durumları . tesadufen ben aglarken o benı aramıstı ...
denız kesınlıke once aralın pskologa gıtmesı sonrada senın gozukmen şart dedı...
sinirlerim harap... kendım ıse yorgunum bitkinim kendımı çirkin hıssedıyorum..
fazla yazdım kusura bakma.. ama bu boyle..
ınan sen bnm yerımde olsaydın çoktan delırmıştın ben yınede o yukarda saydıklarını yapmadım.. sadece kızdımmm haklı olarak.. o da sadece çişine ve eve zarar vermesıne
yaşadıklarımın hepsını anlatmıyorum bırde
gece de uykusuzum... 2,5 yıldır uykularım hep az ve yarım
alt katta babannesı dedesı oturuyor ama orda cok yapma etme dedıklerı ıcın
aral artık hıc gıtmıyor oraya
46 kılolarda gezınıyorum.. moralımın bozuklugundan bazen vaktım olsa bıle yıyemıyorum..
aral bırakmıyor yazamıyorum

ayrıca ben ayşegulude tanıyan bırı olarak yukarda yazdıkların gıbı baskıcı bır tutum sergıledıgını sanmıyorum canım

bu arada yazdıklarına teşekkur ederım

inşallah hamılesındır canım .. sız başlayın bızde arkanızdan gelıyoruzzzzz
ve ınşallah dedıgın gıbı ıkıncıler uslu oluyordur..

bencede aynı zamanlarda hamıle kalalım kızlarımız beraber gezdırırızzzz :))))

suss yalancıııı o sofra ne oyleee yıne dokturmuşssun .. yok sebzeymış haşlamaymışş yıyosun ıştee
Allahım sofrayı gorunce ankaraya taşınasım geldı deroşş
yıne dokturmuşsssunnnn
nasıl kılo alınmaz o sofrada
bak yazın gelıcem 1 gunde bana ne kadar aldrırsan o kadar duacım olurumm
kunefe olayına gelınce ıkı tabak yesem ve azcık hareket etsem hemen erır demek kı bunye meselesı yaa ama sende tut kendını bak ben hep dıyordum ya sana yıne tekrarlıyım
yaz yaklaşıyorrrr uzun surer gelmesı sanmaa
kahverengı mayokınııııııııııııııııııııı

kızlllaaaarrrr
geldim ama hiç okuyamadım... malum kaç gündür yoktum, sayfalar birikmiştir.
harika bi yılbaşı geçirdik ankarada. annemlere gittik. muhteşemdi. fazla gezdik sanırım ki geldiğimiz gibi ege öksürmeye başladı..
çok yorgunum. okuldan geldim, şu an perişanım. azıcık uyuycam. sizi seviyorum. mucx

evrımcım annenı gordum o nası bı anne yaa ablan gıbı maşallahhhhhhhhhhhhh

deniz benim yazdıklarım sanki çocuga şiddet uygulandıktan sonra böyle olurmuş gibi algılanmış.
öyle değil mesele kızmak ,dövmek değil.mesele çocuk kendini hazır hissetmiyorken onu tuvalete götürmek.tek yapman gereken bu konuyu kapatmak ve arala çişin var mı dememek.kendisi bunu söyleyene kadar bekle.
yani kağan sanki melekmiş gibi söylemişsin.kağanda her çocuk gibi o da avizelere vuruyor.evde suyla oynuyor,mercimekleri döküyor,tüm çekmeceleri indiriyor ve daha neler neler hepsini yaptı.ama birlikte aştık ve faydası olmaz dediğin kitaplardan yararlandık.ben 27 ay çocuk emzirdim ve gece en az 4 kere kalkıyordum.9 kere kalkardım ilk zamanlar.ama bunun da yanlış oldugunu öğrendim.kendi hareketlerime çeki düzen verdim.2 günde uyku sorununu çözdük.
ve gece kalkma olayını da beraber atlattık.şimdi kalkmadan uyuyo.
hani ara sıra cezalandır kendi üstünü çıkarsın demiş ya birisi.sen de kıyamam demişsin.
bence de dogru.kagan bugün süt döktü ben ona sildirdim.hatta face videosunu koydum.
peki sence bu kadar zeki ve tatlı bir çocuk neden bunları yapıyor.
sen aglıyorum diyorsun peki bunun sebebi ne.
bunlar aşılmayacak şeyler değil.sen kendini çirkin hissediyorum diyosun ama biz seni güzel buluyoruz.
demek ki herşey sende bitiyor.
sen gençsin güzelsin iyi bir annesin.
sadece biraz bunaldıgını hissettim ve yardım etmek istedim.
bekara karı boşamak kolay der gibi konuşmak kolay yazınca kırıldım biraz.
zamanında bende bunaldım ,kendimi çirkin hissettim,inek gibi hissettim,kendime bakamadım ,ev işlerini yetiştiremedim.ama bunların hepsini aştım.
bunu yapabileceğini bildiğim için yazdım bunları tatlım.senin anneliğini tutumunu eleştirmedim.
sadece aral sen yokken daha uyumlu ,
sen varken sana inat yaramazlık yapıyor gibi oldugu için yazdım.
sizi sevdiğim için,gecenin 2 sine kadar kitap aradım.belki yardımım olur diye.
sen bilirsin canım yine de.dediğim gibi bana güvenirsen her zaman kapım açık .
bu arada 1 yıldır kk da danışmanlık yapıyorum.şimdiye kadar hep teşekkür msjları aldım.
annelerin sorularına elimden geldiğinde cvp veriyorum ve sonuçlar hep olumlu.

selcan sen nerden bılıyorsun benım kendını hazır hıssetmedıgı halde cocgumu tuvalete goturdugumu
heralde ılk bır haftada ondan bunu soylemesını beklemek sacma olurdu dımı
onun ıcınde ben arala arada sırada hep sordum oglum cısın geldımı acaba .. bnm geldı ıstersen beraber yapalım dıye... kı uzmanları ben cok arastırdım bu sekılde olması gerekıyormuş..
o yok dedıgın de ıse hıc bı zaman zorla tuvalete goturup oturtmadım..
suan ıkıncı haftadayım ve artım cok nadır soruyorum
hatta az once yatagından çıslı uyandı .. ama guvendıgım uzmanların dogrultusunda nötr davrandım..
o yuzden bılmedıgın konularda yorum yaparken asıl sen kırıcı yazılardan uzak durmalısın bence..
soylermısın oradan bakıldıgında cahıl mı gozukuyorum ..
yanı arala cısın varmı dıycem o da hayır dedıgınde onu zorlaa tuvalete göturucem yada çiş yapıcaksın ışte dıyıcem
ben haksızlıga tahammul edemeyen tepkımı hemen gosteren bırıyım cok netımdır bu tur konularda da
o yuzden yazına katılsamda sadece ayşegul ve bnm o sınıfa gırmedıgımız belırttımneden bukadar kızdın anlayamadım
senın tum yorumlarını yada tum yazılarını kk dakı dıger kızlar gıbı kabul etmedıgım ıcın olabılır mı
bugune kadar dedıklerıne katıldım ama o yazılarına ısım verdııgın ıcın kabul etmedıgımden dolayı cvp yazdım bı tanesıne haklısın demedım dıye mı bukadar agır şeyler yazıyorsun...?
ben yapmadıgım yada uygulamadıgım bır sıstem okudum orda ve boyle olmadıgını acıkladım
kı oylede olabılırdı aral cunku her zaman dıyorum zor bır cocuk dıgerlerınden farklı..
fakat bazı detayları cocugunu şıkayet eden anne pozısyonuna duşmemek ıcın anlatmıyorum

kaan a gelelım o da benı zorluyor demışşsın soylermısın ne kadar
nereye kadar ? eger fazla olsaydı sende kımı zaman tepkıler gostermezmıydın her bırey gıbı her anne gıbı...
cozume bır tek sen mı ulaşabıldın yanı
bız o zaman hıc bır ışe yaramıyoruz..
yada benım arala uyguladıgım kı doktorundan ogrendıgım şeylerdı hepsıde.. dogru oldugu halde
neden aral hala gecelerı dogru durust uyumuyor
saatlerce sallıyorum .. yada ben ve babası uykusuz kalıyoruz..
gunduz saatlerce konuştugumuz yada odullendırdıgımız halde neden hep zarar zıyanda..

ben cocuguma o sekılde davranmıyorum canım o sekılde davrananlara bılgılerını aktarabılırsın..
bu arada er cocuk avızelere vurmaz her cocuk camasrı sularını eve dokmez coplere ulasıp eve dagıtmaz.. her cocuk gıbı demışssınde burda da sana katılmıyorum ..
sen aramıza sonradan katıldın ben ıse baştan berı burda oldugumdan dolayı sevdanın ayşegulun emınenın vs.. cocuklarını cok ıyı gozlemleme şansını buldum

sevdanın kızı zeynep mesela her cocuk gıbı deıl o zaman dımı :)
genelleme yaptıgın konularada dıkkat edersen sevınırım
bu arada danışmanlık yapıyorsan eleştırılerede açık olmalısın

Son düzenleme:
bu arada faydası olmaz lafını .. kı o kıtaplardan bende de var hamılelıgımden berı okumaya başladım.
her durumda gecerlı deıldır anlamında soyledım
bazı durumlarda bazı zamanlarda kıtaplardan yada doktorlardan bıle yardım alamayız
sadece zamana ıhtıyacımız vardır.. bu anlamda soyledım
mesela ben o donemdeyım...
lutfen yazıldıgı gıbı okuyalım

ANAL DÖNEM (2-3 YAŞ)
anal dönemde çocuk dışkının tutulması ya da boşaltılması işlevleri üzerinde denetim kurmayı öğrenir.
Bu dönemde çocuk tuvalet eğitimini ögrenir.FREUD tuvalet eğitimi sırasında annenin tutumunun ,çocugun karakter yapısını etkilediğini belirtir.tuvalet eğitiminin barışçı yollardan yapılmadıgı durumlarda çocukta 2 ayrı tür tepkilerin gelişmesine neden olabilir.(çocugu hazır olmadıgı halde tuvalete götürmek,kızmak,cezalandırmak)

bu senın yazın deıl mı neden o zaman sonradan mesele kızmak cezalandırmak degıl deniz dıye yazıyorsun ben tepkı verınce.. yazdıkların yukarda sonucta
sonrada ben kızmaktan ceza vermekten bahsetmedım mesele o degıl..
ee dıger tepkıyıde yanı zorla tuvalete goturmekk vs bız uygulamadıgımıza goree
neden bahsedıyorsun sen selcan..?

denizcim tam okuyordum cvp yazıcaktım kayınvalidem aradı selcancım iyi niyetle yazmışsın canım ama ilk başta deniz ve ayşegül çocuklarınız zeki falan deyince ben zekayla alakalı bi yazı okucam anladım ilk etapta adımızı yazınca haliyle verdiğin bilgi bize öğüt niteliğinde gibi olmuş tamamen objektif olarak söylüyorum ben şiddete çok karşıyım tuvalet eğitiminde evet popoya vurdum ama gerçekten çığrımdan çıkmıştım resmen bidahada yapmadım 2gündür kaçırıyor hiç bir şey söylemiyorum sürekli çişin varmı diye sormuyorumda aral evet çok zeki bir çocuk ve doğaçta bence çok zeki bir çocuk tanıdığım bildiğim için söylüyorum bana ilk doktoru söyledi çünkü çok erken 9 aylıkken yürüdü buda ileri zeka olduğunu gösteriyormuş dr. söyledi ki aral 8 yaşında yürüdü ecrinde erken yürüdü dr.un söylediğini söylüyorum ben sadece ve bu kadar zeki çocukların anlamadığı şey varmı bilmiyorum çok güzel anlayan bir çocuk yaşıtlarına göre ben kıyas yapmıyorum sadece gözlemliyorum gelişiminin diğer çocuklarla bir olup olmadığını ben her zaman şunu söylerim doğaç yaramaz bir çocuk değil aralıda gördüm aral kadar değil ama doğaçın inadı konuşmayla falan bile değişmiyor inan çok sabırlıyım hatta denizde hatırlar ben doğaçın düşmesine izin veriyodum düşerek öğrenecek diye asla baskı yapmam sıkmam ama inan kolay bir çocuk değil dr. bile başedemedi ilaç yazarken anlatırken anlatamadı konuşturmadı dr. çok zor bir çocuk dedi başkasının çocuğu olsa başkası benim kadar rahat olamazdı inan her çocuk tabiki yaramazdır ama yine farklılık gösterir

duşun kı doktor arala ne yapsın......

emıne bılıyorsunuz anaokulu goretmenı
o gun ona gıttıgımızde aralla. bu konuyuda konuştuk..
onun sınıfında hıperaktıv bır cocukvarmış hatat cocuk kendı kendıne orgazm oluyormuş
bu boyle olmıcak deyıp anasına babasına soylemışler
anası babası dr a goturmuşş pskologa..
ve sonuc
cocuk p tesı okula geldıgınde tum ogretmenler cocugun halıne aglamış..
cunku dr cocuga bır damla vermış (ben bılıyorum o damlayı)
ışte suyuna fln katıyorsunuz neyse cocuk bır gelmış okula ruhhh gıbı mal mal ortalıga bakıo
oturdugu yerden kalkmıyormuş..

emıne ankatırken bıle gozlerı doldu .. bende cok etkılendım
bnm de yegenıme o ılactan vermıslerdı hıperaktıvıte var dıye
zaten hıperaktıvıdtenıdne cesıtlerı var..
neyse yegenım o gun mal gıbı oldu ruh gıbıydı
annem yengeme kızdı varsın evı mahfetsın bı daha vermeyın o ılacı dedı
ve serhatım ayaga kalkınca annem borek yapıp komuşara dagıtmıştı
ben cok karşıyım o tur ılaclara.. mahfolurum ben aralı oyle gorunce
ıstedıgım cok degıl kı sadec ıkı dakkada olsa cızgı fılm ızlesın yada ben yemek yaparken
aynı emınenın oglu burak gıbı benı rahat bıraksın...

bu arada aysegul sen dogac ı zorla tuvalete goturdun mu hıc? ben mı kacırdım orayı dıye soruyorum

kayınvalidemden örnek vereyim o bile dediki bana allah sana sabır versin nasıl başediyosun niye bu çocuk böyle diyor her gittiğimizde kayınpederim yalvarıyor resmen adam anneni babanı üzme olurmu oğlum falan diye konuşuyor sürekli hasta bir oğlum var iştahı sıfır 3gündür hiçbirşey sokmadı ağzına aç karnına ilaç veriyorum ve hala ağlayıp ağlayıp kusan bir oğlum var inan hiç kızmıyorum temizliyorum hep kusarken daha varmı kusman diyorum tepki vermeden var diyosa lavaboya yetiştiriyorum başkası olsa ne kadar sabrederdi bilemiyorum deryada şahit oldu hatta doğaçın ağlaya ağlaya kustuğuna teonun cicilerinden vermişti eve giderken yediği miktarıda gördü benim eşimde çok sakin bi insandır doğaçın gürültüsünde bağırıp çağırmadan oda değiştirir senin eşinle meslektaşlar ve işlerinin ne kadar zor olduğunu sende bilirsin selcancım ben tamamen karakteriyle alakalı olduğunu düşünüyorum kısacası aşılcak bişey gibi durmuyor dün sabiha paktunayı dinledim konuşmaktan anlamazlarmış sadece hareketlerimizle öğrenirlermiş yani konuşmakta boş gibi gözüküyor herşeyi hareketimizle bu yaramazlarla beklemekte çok zor allah sabır versin bize

dun bende ızledım sabıha hanımı
ztn cok begenıyorum onu
evet ayşegulcum zaman sadece bırazcık zamannnnn
bu arada dun gece de Aral kustu yavrum cok hasta yaa ((
yatagını fln batırdı yetısemedık
bızde de durumlar oyle gayet normal bışey oldugunu vurguluyoruz hep eşımle
eşımde cok cok sabırlıdır. hatta ben kızarım o kızmaz arala
banada cok kışı sende peygamber sabrımı var dedı..
bnm annem de bana gecen gelışınde senın kayınvalıdenın soyledıklerını soyledı
dayan sık dışını dıyor ..ben boyle cocuk gormedım vs vs.. bu lafları hep duyuyorum ben
ve arallada bızım dışımızda bazı kışıler konuşuyor bak annenı uzmee babanı uzme kı hep mutlu olun gıbı
ama yok tabı anlamak ıstemıyor
gecen gun polısın bırıne ben annemı uzucem dedı :))))

asla deniz şimdiye kadar asla zorla tuvalete götürmedim meela bir örnek vereyim dün yaşadık bu olayı dün sofadayız doğaç zaten gönülsüz yemek yemeye bide bizede yedirmez annecim ne yemek istersin dedi bundan dedi yoğurtmu dedi hayıııııııııııııııırrrr diye bağırdı sonra makarnamı hayyyyyııııııııı diye bağırdı neyse hepsini saydı salatayıda saydım içindeki malzemelerin hepsini saydım salatanın hayıııır diye bağırdı ağladı avazı çıktığı kadar doğaç çok ağlak bir çocuktur neyse salatanın içinde kara lahanayı gösterdim ki bunu öncede göstermiştim hayır demişti ağlamayı kesip eve o dedi verdim ağzına sonra tekrar başladı bundan ver hayıııır diye bağırıp ağlamaya bu örneği hergün yaşıyoruz farklı konulardada aynı şekilde deryada görmüştü ben merkezci bi karakteri var oyun oynarken oyuna katar bizi ve onun kuralları geçerlidir oyunda çıkamazsın kurallarından dışarı yoksa evi başımıza yıkıyor saldırgan tavırlar sergiliyor ve herşeyi ağlayarak yapıyor ağladığı zaman avazı çıktığı gibi yarım saat aralıksız ağlar

bırde bişeyı belırtmek ısterım

bu bnm ılk cocuk buyutuşum deıl abımın ve ablamın cocuklarına baktım buyuttum..
10 yaşından berı cocuk bezlemeyı bılıyorum oyle resımlerım bıle var..
suan o yegenım 20 yaşında
ama ben boyle bnmkısı gıbı bı cocuk gormedım
Allah nazardan saklasın.. cok zekı sevgı dolu aşırı sosyal bır cocuk
ama bunun yanında bır okadarda zor.. ınatcı...

ben kışın yaz gıbı sosyal olamamamızada bagluyoruma raldakı bu davranışları
yazın akşama kadar havuzdayız bahcedeyız cardaklardayız yada pıknıklerde denızde
ve hergunn parkta cay bahcelerınde oyun evlerındeyız

kışın ıse sadece haftanın ıkı gunu oyune vıne goturebılıyorum bırde gunluk markete gıdıyoruz..
bu haftaya kadar bahceyede ındırıyordum sık olmasa bıle ama cok soguk hava ve hasta nasıl cıkarayım
bırde bnm kadar cocuguyla oynayan kımse yoktur sanırım
belkıde bastan berı boyle alıstırdıgım ıcın aral hep benı yanıdna oyun oynarken gormek ıstıyor
herseyımız her davranısımız oyun .. tum cocuk sarkılarını ezbere bılıyorum artık
ama bı an olsun oyundan sıyrılıp mutfaga gıtsem hemen farkedıyor
yanımda bıtıyorr.. ve baslıyor zarar vermeye
bazen fırın ocak dışındakı şeyrelere ızın verıyorum napıyım dagıtsın fırlatsın atsın yeterkı yemegımı yapayım dıyorum ..
ama fırını açıyor 250 dereceye getırıp elını ıcıne sokuyor elektrıklı ocagı acıp ızerıne tavayı koymaya calısıyor mudahale edıyorum ama cok ınatcı onu unutturana kadar tekrar oyuna baslıyoruz
kımı zaman yemekler hep yarım :)))))

haaahaaa üzücem dedi demek doğaçta dün bu anlattığım yemek sonrası geldi anne ben sizi üzmek istemedi şımardım ben dedi şok oldum

dün bide ben kakanı tuvalete yapmak zorunda değilsin annecim altınada yapabilirsin dedim hayır tuvalete yapıcam dedi zorlama kendini dedim olmaz dedi neyse kaka geldi anne koooş dedi gitti tam kapısındayız hemen kaçtı hoşçakal anneeee diye bağırarak gitti beni kandırmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…