şşşttt relax olalım lütfen :)
denizcim evet ya, annem hakikaten de taşdır. çok bakımlı ve gerçekten de çok güzeldir, makyajsız hali bile. Bursa'ya taşındığımızda sizi tanıştırırım. hem çok güzel kahve falı bakar
ege komşuya gitti.azıcık nefes alalım dedik :)
bizimki de acayip hareketli ama ben artık anlatmıyorum. yakınmaktan sıkıldım çünkü, tüm gün okulda da çocukların haylazlıklarından yakınıyoruz:))) bi büyüseler, hepimiz rahatlıycaz hayırlısıyla.. tepemizden aşağıya inmiyor. sürekli kitap okumamızı istiyor. dilimiz damağımız kurudu valla.evde 200 kadar(hiç abartısız)kitabı var şu an, sırayla tek tek okutturuyor. arada kendi de bana anlatıyor. hepsini ezberledik artıkyatarken de masal şeklinde anlatıyoruz.otomatiğe bağladık, eksik cümleleri ege tamamlıyor."ninecim ninecim senin burnun neden bu kadar büyük" demiş...gibi..bu çocuklar bi alem:)
yasemin ayşegul sobbeeeeeeeeeeeeeeee
valla ben yazın cok kovaya su doldurup yada mınık havuzuna su doldurup balkonda aleö yaptırdım arala.. acaba onun ıcın mı bu kadar suyla haşır neşir :)))
ama kendı ıstıyordu ve o zamanda yıne kovaya oyuncaklarını atıp sonrada yalıyordu
yazınyazmıştım sıze havuzun suyunu ıcıyor dıye ay neysekı yaz sonu bu huyundan vazgecmıstı
ama bız kışında cok banyo yapıyoruz hatta gecen gun yıne kuvete su doldurduk köpukler ıcınde oynadı annecım cok mutluyum sende gel dıyor bırde
kızlar aralı acıle goturduk
ama acımadıgı ıcın ıcım suan rahat
hastalıgından dolayı deıl baş pamagının ıcınden kemık yada kıkırdak gıbı bışey dışarı dogru buyuyor
bugun eşım gec geldı bılıyorsunuz yemek yedı vs aralla ılgılenırken farkettı bırden
baş parmagının ıcınden kıkırdak gıbı bışeyın farklı bı yere yanı dışarı dogru oldugunu farkettı
hemen bana gosterdı gorunce şok oldum resmen başı vardı...
hemen acıle gıttık ..
nobetcı doktor bnm cok rastlamadıgım bır durum cok fazla bılgım yok ama buyuk ıhtımalle
ıcerdekı kıkırdak yön degıstırıp uzamaya devam edıyor dedı
bır ortopedıye gosterın gunduz gelıp dedı
barız bellı bısey bugune kadar varmıydı varsa nasıl hergun 10 kere elımızı yıkadıgımız halde farketmedım..
yenı mı cıktı bılemıyorum kı
ya kesıp kıkırdagı torpulerlerse...
Dua edın yavruma....
resmen kırılmış gıbı orası
aynen yaparlar valla doğaçta simetri hastalığı var bebekkenden beri çok dikkat ediyor dizmeyeay canım yaaaa
ne guzel dızmışş onun o kucuk parmaklarını yerım ben cokta hamarat :))
sıze gelınce bunlar bıze sofra bıle hazırlarlar Aralla
Geçmiş olsun yaa.. nerden de çıkar böyle tuhaf hastalıklar durduk yere insanı geriyor ben de duymadım daha önce ama umarım canını acıtmadan yok ederler..kızlar aralı acıle goturduk
ama acımadıgı ıcın ıcım suan rahat
hastalıgından dolayı deıl baş pamagının ıcınden kemık yada kıkırdak gıbı bışey dışarı dogru buyuyor
bugun eşım gec geldı bılıyorsunuz yemek yedı vs aralla ılgılenırken farkettı bırden
baş parmagının ıcınden kıkırdak gıbı bışeyın farklı bı yere yanı dışarı dogru oldugunu farkettı
hemen bana gosterdı gorunce şok oldum resmen başı vardı...
hemen acıle gıttık ..
nobetcı doktor bnm cok rastlamadıgım bır durum cok fazla bılgım yok ama buyuk ıhtımalle
ıcerdekı kıkırdak yön degıstırıp uzamaya devam edıyor dedı
bır ortopedıye gosterın gunduz gelıp dedı
barız bellı bısey bugune kadar varmıydı varsa nasıl hergun 10 kere elımızı yıkadıgımız halde farketmedım..
yenı mı cıktı bılemıyorum kı
ya kesıp kıkırdagı torpulerlerse...
Dua edın yavruma....
resmen kırılmış gıbı orası
Ben o simetri hastasını yerim yerr... biz de de öyleydi ya asrının arabalarını falan konvoy yapıyordu hizalı hizalı elleyince de kıyamet kopuyordu
Canım yaaa seni çok çok iyi anlıyorum ben de senin gibiydim ilk 5 ay kilo alacağıma vermiştim ekmek bile durmuyordu midemde çok zor bilirim bana 16 haftadan sonra geçer demişti doktor resmen gün saymıştım ama geçmemişticanım bende sizi çok özledim
ilaçların etkisinden de hiç yemek yiyemiyorum mide bulantım felaket durumda kaç gün kayınvalidem de kaldım annemde kaldım onlar bana geldi hala tam iyi değilim kaç kilo verdim inan. yılbaşında açlıktan baygınlık geçiriyodum resmen çok kötüydü yılbaşı benim için baygın halde girdim açım açım diye sayıkladım ama hiç bişey yiyeiyodum ağzımı açamıyodum inan. rüyalarımda kaç tabak yemek yiyorum bi ondan bi ondan :)) annem eşim çok üzüldü hortlağa döndüm remen yüzümün rengi gitti.
off yaaa valla nerden çıktı bu meret ya ne güzel iğrenerek yaşıyordum hep sorumlusu eşim nasıl kızıyorum ona..günaydııın deryacım ben sigara olayını paket almadan içmeye döndürdüm akşam deniz gelince otlaklanıyom hafta sonu evde olunca full tabi :) çok zor ya bırakmak bide istemiyosan bırakmayı zararsızı yokmu bu meletin ya canımın acıması bitti ya bide çok sitres yapıyorum ya hamilemiyim adet olucammı diye sürekli dikkat etmek çok sıkıcı ne zamandır cam silicem belki hamileyimdir diyorum saçımı boyuycam bekliyorum ilaç alıcam bekliyorum çok gıcık ya adetsemde olsada bitse sıkıntı yapıyorum kolay bişey değil kürtaj olmak istemiyorum artık dikkatli olmam gerek bu sefer
derya ciclerin çok güzel canım ben böyle pullu elbise almıyorum ya giycek yerim yok düğünler dernekler bitti bizlerde olsada çok iddalı benim için senin gibi aktif olsam alır giyerdim çok şıklar gerçekten
ya ama o bir yılbaşı sofrası denizcim napıyımsuss yalancıııı o sofra ne oyleee yıne dokturmuşssun .. yok sebzeymış haşlamaymışş yıyosun ıştee
Allahım sofrayı gorunce ankaraya taşınasım geldı deroşş
yıne dokturmuşsssunnnn
nasıl kılo alınmaz o sofrada
bak yazın gelıcem 1 gunde bana ne kadar aldrırsan o kadar duacım olurumm
kunefe olayına gelınce ıkı tabak yesem ve azcık hareket etsem hemen erırdemek kı bunye meselesı yaa ama sende tut kendını bak ben hep dıyordum ya sana yıne tekrarlıyım
yaz yaklaşıyorrrr uzun surer gelmesı sanmaa
kahverengı mayokınııııııııııııııııııııı
kızlllaaaarrrr
geldim ama hiç okuyamadım... malum kaç gündür yoktum, sayfalar birikmiştir.
harika bi yılbaşı geçirdik ankarada. annemlere gittik. muhteşemdi. fazla gezdik sanırım ki geldiğimiz gibi ege öksürmeye başladı..
çok yorgunum. okuldan geldim, şu an perişanım. azıcık uyuycam. sizi seviyorum. mucx
Slmmmmm
Ayşegülcüm zor çocuk hakkında hassaslığınızı farkındayım dediğin gibi hepimiz kendimizi paralıyoruz çocuklarımız,onların psikolojileri ,gelişimleri için..belki siz çok daha fazla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz bizlerden ufaklıklar inatçı ve zor oldukları için ama konu bu değil tatlım..ben tepki gösterdim çünkü konu nerden nereye gelmiş dediğim gibi selcan sırf sizin söylediğiniz tepkilerden yola çıkarak okuduğu bir bilgiyi bizlere aktarmış eğer bir yanlışımız varsa çocuklar bu şekilde tepki gösteriyor gibisinden..ama konu uzamış uzamış kırıcı bir noktaya gelmiş kelimeler..
yani sırf paylaşım olsun diye yazılan bir bilgi bu sonuçları doğurmamalıydı ve Selcana bu şekilde tepki gösterilmemeliydi bence fazla olmuş.. eğer böyle bilgiler ve birbirimiz hakkındaki eleştiriler böyle sonuçlanacaksa ben de hiç bir özel konuda yorum yapmam bundan sonra,kırılıyorsanız lütfen söyleyin..
Hepimiz eleştiriye açığız sanıyordum ama..
her neyse bu konu çok uzadı ben kapatıyorum..zaten benlik birşey yok ama kendi adıma konuşayım tepkinizi fazla buldum..
ya tamaum denizcim bu konu uzarda uzar artık ortada yanlış anlaşılma var selcanın yazısı tamamen bir bilgi niteliğinde o bilgiyi ben istemiştim senin adını kullanması seni kızdıran özü bu ama selcanın kötü niyetle yazdığına inanmıyorum sen bunları yapıyorsunda dememiş sadece isim kullanması bu düşünceye yol açmış işte yazı yazarak anlaşmanın sonuçları bunlar malesef tamam kapatın konuyu sıkıldım gerçektenarkadaşlar ben selcanı yanlış anlamadım .. sanırım ıyıce okuyamadınız takıldıgım noktayı yada es gectınız
ben sen zorla tuvalete goturme bırak o soylesın kısmına taktım .. ne aysegul nede ben boyle bısey yapmadık .. kı ben aysegulunde tarzını yakından gormuş bırı olarak soyluyorum bunu ..
ılk yazımda hatta baya kendımden ve araldan ornekler vererek selcana acıklama yapma geregı duydum
ama o hala ısrarlı ısrarlı yazınca .. bende haksızlıga ugradıgımı hıssedıp cunku uygulamadıgım bışey zorla tuvalete tutmak yada dakka başı cısın varmı vardır senın çişin vs.. demedım ogluma bu yuzden tepkı verdım. bnm yerımde sızde olsaydınız tepkı verırdınız
suclandıgımı hıssettım yazılarda.! bılgı amaclı yazılarla karsılasmadım ben selcanın yazdıklarında
ayrıca yıne tekrarlıyıp ılk yazısında verdıgı orneklere kendısınede belırttıgım gıbı katılıyorum
sadece ama ben bunu uygulamıyorum selcan neden benım adımı yazdın dedım.. uzun bır anlatımla..
yoksa yazdıkları yanlış demedım kı ben ama o sekılde davranan annelere ışık tutsun bana degıl .
soylermısın derya
ben senın teo ya davranmadıgın bır bıcımı davranıyormussun gıbı duşunup
sen neden o sekılde davranıyorsun cocuguna desem ne dusunurdun..
lutfen kendınızı bızlerın yerıne koyun.
ben bılgıye ogrenmeye her zaman açıgım .. bundan da zevk alırım fakat yapmadıgım bı konuda neden suclanayım..
selcancım teşekkur ederım .
bende liseden beri psıkolojıyle baya ılgılenen bırıyım..
çok çok ilgimi çeken bi dal
bu dedıklerını cok cok ıyı bılen bırıyım ve ben şahsen baskıcı bırı deılım cocuguma karşı
aral benım sınırlarımı cok zorladıgı zamanlarda dahı sabrımı sonuna kadar kullandım.. ve cevremdekıler gelen mısafırlerım hep ne kadar sabırlısın
Allah sana kolaylık versın ben coktan patlatmıştım bı tane dıyorlardı.. gel gorkı her zaman cok zor cocugu olan bırı olarak soyluyorum aynı sabrı gosteremıyorsun..
senın cocugun sabah kalkıp tek başına takılan bı cocuk bunu sen soyluyordun
aral dogdgundan berı ben bunu asla yaşamadım bı sanıye oturup cızgı fılm ızlemezzz
ısımı bıle onunla zar zor yaparım
suan bıle tek elımı tutup cekıyor...
yanı yaşamayana konuşmak cok kolay..
ben tuvalet konusunda arala ılk bı hafta kızmadım sonra kızmaya başladım baktım olacak gıbı deıl
ama hıc bı zaman kakası ıcın deıl çişini oraya buraya yaptıgında kızdım
ben ne kendıme ne evıme zaman ayıramıyorum ... aral sureklı zarar verıyor.. ve ınanırmısın
sureklı konuşurum dayak soz konusu olamaz.. ama hıc bı sekılde anlamıyor aslında anlıyor ama yapmıyor...
ben evı dagıtmasına kızmıyorum sadece zarar vermesıne
mesela supurgenın sapıyla avızelere vurmasına kızıyıroum
sence anormal mı bu durum... (10 - 15 kere konuştugum halde anlamadıgında yıne tekrar ettıgınde kızıyorum)
yada gıdıp banyoda şampuanları getırıp halıya sıkmasına kızıyorum
bazen bazı durumlarda o okudugumuz kıtaplar hıc bır ıse yaramıyor..
yardım etmek ıstedıgını anlıyorum ama bunu yaşayan bnm gıbı ınsanları ancak bırbırımız anlayabılırız
tuvalet konusu dışında kızdıklarımda ben kendımı haklı buluyorum
tuvalet konusunda ıse dun bır cok kez altına yaptı kakasını ama hıc bı tepkı vermedım
o konuyu daha onceden bıldıgım ıcın
ama çişine kızmıştım ne yalan soylıyım burayada yazdım
cunku 5 dakıkada bır soruyorum aral çişin varmı acaba gelmış olabılır mı oglumm ıstersen beraber yapalım gıbııı...
ama yok annecım yok annecım deyıp cumlesı bıter bıtmez gıdıp gıdıp altına yapmasına kızdım
bana almanyada yaşayan yegenım anaokulu ogretmenı kendısı ..
halacım ceza ver mesela altını ıslattıgında kendın cıkar ustunu ben dokunamam de demıstı
kı bu kız psıkolojı egıtımı almış bırı ama ben cocuguma kıyamıyorum...
her psıkolojı egıtımı almış kışı doguruyu soylıcek dıye bır kanınında oldugunu sanmıyorum ben
bazı şeylerın yaşanarak ogrenılecegı kanısındayım..
sen evde ekmek yapabılen bırısın
ben ıse aralsız tuvalete bıle gıdemeyen bırı
tum bunların bırıkımınde ıse asabı bırı oldum cıktım
hee bu arada benle tuvalete gelmesı sorun deıl .. gelınce orayı talan etmesı sıvı sabunu agzına sıkan bır cocuk ben çişimi yaparken
dışarda tutsam cok aglıyor
ne yapacagımı şaşırıyorum
sureklı onun dıkkatını başka şeylere yoneltmekten (zarar vermesın dıye) yoruldummmmmm.....
dun bı zaman psıkolog un yanında calısmıs bır arakadsımla konustum telefonda
anlattım durumları . tesadufen ben aglarken o benı aramıstı ...
denız kesınlıke once aralın pskologa gıtmesı sonrada senın gozukmen şart dedı...
sinirlerim harap... kendım ıse yorgunum bitkinim kendımı çirkin hıssedıyorum..
fazla yazdım kusura bakma.. ama bu boyle..
ınan sen bnm yerımde olsaydın çoktan delırmıştın ben yınede o yukarda saydıklarını yapmadım.. sadece kızdımmm haklı olarak.. o da sadece çişine ve eve zarar vermesıne
yaşadıklarımın hepsını anlatmıyorum bırde
gece de uykusuzum... 2,5 yıldır uykularım hep az ve yarım
alt katta babannesı dedesı oturuyor ama orda cok yapma etme dedıklerı ıcın
aral artık hıc gıtmıyor oraya
46 kılolarda gezınıyorum.. moralımın bozuklugundan bazen vaktım olsa bıle yıyemıyorum..
aral bırakmıyor yazamıyorum[/QUOTE
deniz hanım sizinle aynı durumda olan bir anne olarak yazdığınız son cümleye (aslında tüm paragrafa) son derece katılıyorum.
ben kendi fiziksel ihtiyaçlarımı bile zor karşılıyorum evde eşim varken bile. asla hiç kimsenin elinden yemek yemiyor, gece 01:00 den önce uyumuyor (o da saaterce uğraştan sonra). ben iki yıldır günde toplamda 5 saat (o da sürekli kesintili) uykuyla hem çalışıyor hem de oğluşuma annelik ediyorum. psikooji benim işimde en öncelikli bildiğimiz konu. ama ben de oğluşuma patlıyorum bazen. bunun yanlış olduğunu bu bloktaki tüm annelerden daha fazla biiyorum ama patlıyorum bağırıyorum. burdan ay çok yanlış diyenleri duyuyorumda bağırmadan 2 gün bakabilene arabamı bile verebilirim. çocuklar kreşte günlük 5 etkinlik yapıyosa oğluşum beni 5 saatte nerdeyse otuz etkinliğe katıyor, kesinlikle bir dakika boş olmaya kesinlikle tahammül edemiyor. uyku ve yemek zaman kaybı gibi görüyor. anneler olarak bir şeyi yanlış biliyor ve uyguluyoruz. psikoloji kitapları okuyup çocuk büyütürken bunları uygulamaya çalışıp hayal kırıklığı yaşıyoruz. NEDEN: çünkü o kitaplarda hap bilgiler yok psikolojinin temeli ve geneli vardır. özgüvenli çocuk demek her istediği yapılan çocuk değildir. o zaman elimizde potansiyel bir suçlu olur. çocuk sadece kendi hayatını igilendiren ve derece olarak azdan çoğa giden bir önemlilik sırasıyla konularda söz sahibi olmalıdır. sizin hayatınızı ilgilendiren konularda söz hakkı olduğunda büyüdüğünde herkesin hayatında söz hakkı olduğunu savunan bencil bir insan olabiliyor (bu lafım da çocuğumu hiç üzmüyorum diyen cici annelere) . neyse eşim bilgisayarı istiyr. günde en fazla 20 dakika sakinlik içinde olan bir insan olarak ben çok bile sabırlıyım diyerek konuya ara vereyim. ben artık o bilmişlerin hi birini dinlemiyorum gel oğluşuma bak sonra kounuş diyorum. ama hayatımda başka hiç kimsenin vermediği mutluluğu veriyor.
]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?