2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

sevda o zaman senin de yakında hayırlı haberini alırız belki.

ben çok kararsız kaldım.
bugün bir de iş teklifi geldi.şimdi oraya gideceğim.kafama yatarsa çalışırım.
adamlar 2 gündür arayıp duruyorlar.
tek düşündüğüm kagan. kreşe verirsem ,1 hafta falan yanında gidip gelmeliyim.
çok istiyor okula gitmeyi ama benden hiç ayrılmadıgı için etkilenir mi acaba?
çok da güzel kreşler var ,hepsini tek tek gezip öyle karar vermek lazım.

kızlar ne yapayım sizce.
eger ortam güzelse çalışayım mı ne dersiniz?

hem ortam hemde maaşa bak derim bide kağanın durumunu sen daha iyi biliyorsun bana kağan yaşıtlarıyla oynamayı sevmiyor demiştin sorun olmasın

dün bende çok yorulmuşum koşturmaktan ayaklarım belim nasıl ağrıyordu bugün çok şükür hiç birşeyim yok çok uykum oluyor benimde isteksizim canım istemiyor bişey yapmak iştahımda yok dediğin gibi ama zorla yiyoruz azda olsa midem bulanmıyor nasılsa

merhaba kızlar.kaç zamandır okuyom ama yazmaya fırsat olmadı.nasılsınız?
ayşegülcüm hayırlı olsun canım.inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini...

secosel bence önce kağanı kreşe ver.1 hafta bekle bakalım alışacak mı uyum sağlayacak mı eğer herşey yolunda giderse başlarsın çalışmaya....

canım kendin bilirsin sonuçta okul hayatı oldukça uzun olacak anasınıfı ilk okul derken çooookkkk:))))işe ihtiyacın varsa açıkca paraya çok ihtiyacınız varsa olab,lir ama yoksa keyfiye bişeyse kağanın durumuna göre sen kararvereceksin...

tam 4 ay olmuş kızlar..ama ardada sadece 600 grlık bir artış var..

1-AHMETARDA(ATİKE).........................26 haziran2008..................14KİLO-89CM.......şimdi...14.6kilo92cm
2-BATUHAN(NURAN)...........................02.06.2008.... ..]...............18 kilo-96cm
3-DOĞAÇ EFE(AYŞEGÜL)..................12.06.2008..........................11KİLO-86,5CM......şimdi...........12,5kilo
4-ZEYNEP(SEVDA).................................29.05.2008.....................12.5kilo-91cm.............şimdi...................14kilo
5-VEDAT KAĞAN(SELCAN).....................25.06.2008......................15.5kilo-96cm
6-TEOMAN ASRIN(DERYA)..................11.06.2008.......................17.5KİLO-99CM
7-ECE(SERPİL).......................................10/06/2008.....................12,5 kilo-91cm
8-ARAL DENİZ ...................... ...............14.06.2008.....................13,5kilo-91cm.............şimdi.........14kilo91cm
9-ECRİN NİSA(YASEMİN)....................30 mayıs2008...................10.80kilo.......91cm
10-RÜYA(SERPİL).................... .........................................89cm-12.5 ..
11-ENES(ESRA).......................................................................12Kİlo

atikecim önemli olan artış değilki bulunduğu kilo olması gerekense normalse sorun yok biz napalım doğaça baksana çubuk makarna gibi geziyor takmıyorum ben artık buda böyle büyüyecek demekki takılma diyeceğim arda oldukça normal bence

bencede atikecim ayda 600 gram da kötu bır artış deıl kı .. hem dengelı olması en guzelı bence
ayşegul doğaçıma benzettıgın tabır cok hoşuma gıttı
çubuklu makarna.. ay gelınce yıyıcem ben onu o zamannnnnnn :)
gelınce dıyorum cunku ben şubat mart gıbı sana gelıyım dıyorum gunu bırlıkte olsa..
arabayla 1,5 saat fln suruyor dimi balıkesır

bu arada valiz hazırlıyorum . bugunde cok fazla temizlik yaptım camlar mutfak tülleri fırın ve bulaşık makınesının arası ay mahfolmuştu yaaa camasır suyu koklamaktan beynımde döndu :)
sırtımdakı kronik agrım şiddetini aşırı derecede arttırdı yatarak yazıyorum..
istanbul a gidicez Aralla. eşim almanyaya gidiyor Allahın izniyle salı gunu..
bızde p.tesi istanbula gıdıcez ablam alıcak bizi.
umarım istanbulda beni strese sokmaz Aral bey

her zaman beklerim canım balıkesirde trafik falan yok navigasyon varsa herşey daha kolay basit yerde oturuyoruz bide bizde gelebiliriz eşimle konuştuk geçen hala oğlu geldi bize davet edip duruyor ama ben bu kez sevdalarada gitmek çok istiyorum kısmetse

yok kızlar ya kiloya takmamayı çoktan öğrendim..hiç tartmıyorum bile..inanın sadece süt ve uykuyla(15 saat uyuyor günde.gündüz 3,5 -4saat kesintisiz uyuyor.ardanın en sevdiğim özelliği uykusu.bütün işlerimi hallledebiliyorum) kilo alıyor.beni bunalıma sokan yemek saatlerinde yaşadığımız işkence..bir çocuk bütün bir gün hiç acıkmazmı,yada çikolataya bile 'ben bunu çevmiyoyum,iğrenç' dermi yada muzun kabuklarını soyup sonra ağzını bile sürmeden fırlatıp atarmı..hiç sevdiği bir şey yok.bugün yemedi bari şunu yapayım sever arda bunu diyebileceğim hiçbişey yok.ne makarna,ne pilav hiçbirşey..
inanın kilosu hiç umrumda değil sevda listeyi güncelle diyince ardayı tartıtm da öyle gördüm 4 ayda neler olduğunu..
bugün neler yediğini yazayım size..bugün evdeydim ve 10 da kalktı beyfendi..iyice acıkması için 1 e kadar bekledim.düşünün kalkalı 3 saat olmuş.kaşarlı omlet yaptım.taze meyve suyu hazırladım.içine pekmez koydum..görür görmez ben açıkmadım.yemiycem diye ağlamaya başladı.ÜÇÜZLERİ AÇTIK İNTERNETTEN.BU ARA ONA TAKTI..BİR ARA KAYUYDU.BÜTÜN CDLERİNİ ALDIK.SONRA MARSUPİLAMİYLE YEDİRİYORDUM..neyse açtım çizgi filmi önünede dalsın diye ilgsini çekecek ne varsa koydum.sadece iki lokma aldı ve ağzını kilitledi.biliyorum mümkündeğil birlokma daha veremem kaldırdım bende..akşma kadar 200ccsüt içti.akşamda dolma ypmmıştım yemedi.çioklatalı pasta yedireyim bari aç yatmasın dedim onu biraz yedi ve yarım saat sonra çıkardı..
tükendim artık kızlar..çok yoruldum gerçekten...ve bu her gün böyle. sadece ayakta durmasını sağlayacak kadar yesin yeter diyorum ve yemezse bırakıyorum..

çok haklısın canım hem seni hayatından bezdiriyor piskolojinin olumsuz etkiliyor hemde yavrunun karşında sırf bir yemek için bu kadar eziyet görmesi senide rahatsızediyor ama anlıyorum seniii benimde başında geçti bundan daha kötülerini yaşadım halada çok iyi değiliz mesela biz ne yazık ki hala elimiz kaşık tutmadı hala öyle sevdiğimiz bişeyelr yoktur hala meyve yemeğiz ve hala ne yazık ki bende binbir şaklabanlık yaparak yediriyorum sofraya otuur her yee döker en sonunda bizim bile yemek zehir olur ((yani şaşırıyorum yeek yiyen çocuklara o onlet bütün yemekler nerde hala püre olarak belki çorba yoksa asla diğerleri hep tükürüyor çiğner çok güzel ama işine gelenii ama yapacak bişey yok canım biz çok aşırı ilaç kullnadık boyuda kilosuda normal ama ne yazık ki okadar ilaca rağmen vitamine rağmen hala bağışıklık sistemi göçük (((

yasemin ikinciler inş. iştahlı olur nasıl güzel olur değilmi haketmedikmi artık ne dersin

yasemin ikinciler inş. iştahlı olur nasıl güzel olur değilmi haketmedikmi artık ne dersin

inşallah canım..bunu yürekten diliyorum..
inşallah ikinci bebeğinde doğaçta yaşadığın bu sorunları yaşamazsın canım inşallah..
kendisi yemek isteyen,sana acıktığı zaman söyleyen bir kızın olur..gönlünden geçiyordur eminim kız olması o yüzden söyledim.allah hayırlı evlatlar verir inşallah

iki gündür miafir ağırlamaktan, nete girmeye fırsat olmadı.

ikinci hamileliğini yaşayan annelerimizi tebrik ediyorum, umarım sağlıkla yarularını kucaklarına alırlar ve ilk çocuk kadar zor gelmez ikinci bebişler.

deniz hanım, mesaj kutusunun nasıl açıldığını bilemiyorum. yazarsanız çok sevinirim. aralın dikkat derecesini ölçmek için masa başı becerilere ağırlık verebilirsiniz. yapştırma, boyama, kesme, yapboz, bultaklar mesela masa başı için ideal etkinliklerdir. bunları yaparken değerlendirirseniz sanırım dahi iyi bir sonuç alırsınız. okuma işinin erken olmasında şahsi görüşüm bir sakınca yok. sadece sesleri verirken be, ce, de, diye değilde ağzımızdan çıktığı (b) şekilde verirseniz birleştirip okuması daha kolay olur. efe ye şimdilik sadece sesli harfleri verdim (o sorduğu için tabii). sessiz harfleri de dediğim gibi çıkardığımız şekilde verdim ( bu da efe de dil bağı olduğunu çok geç farkettik. konuşmalarında ki netliği bozuyor. uzun konuştuğu zaman anlaşılmaz oluyor. bende dil bağını kestirmektense artikülasyon eğitimi vererek geçirmeye çalışıyorum. 6 yaşından sonra hala bazı harfleri çıkaramazsa o zaman kestiricem). tuvalet ile ilgili olarak özelden görüşebiliriz.

efe'nin yemek yeme sorunu var. yemeklerini çiğnemeden yutmaya çalışıyor ve tabiki çoğu zaman kusuyor. çiğnemesine dil bağının etkisi olduğunu düşünüyorum. sonra efeye sevdiği (et, makarna) bir yemeği parça eriyorum o zaman çiğniyor. ben de anlamadım bu çocuğu. uzun süre püre yedi sadece. sonra yeter dedik ve çorbalarıda dahil içinde ufak parçalarla vermeye başladık. ama hala bu sebeple kusmaları oluyor. bir de farkettik ki efe çatalla yerse çiğniyor ama kaşıkla verilen her şeyi yutuyor.

meyve yemiyor ve bilmediği bir yemeği denemek istemiyor. annelerden yemek denetebilen varsa nasıll yaptıklarını gerçekten öğrenmek isterim. efe sadece belli yemekleri yiyor gerisini denemiyor.

bir de kreşe vermek isteyen annelere çevremde kreşe giden çocukların yaşadıklarını tecrübe mahiyetinde anlatmak isterim.
1. eğer çocuk kendi kendine ( sallanmadan) uyumuyorsa göndermeyin (başta biz sallarız diyorlar iki gün sallıyolar ve bırakıyorlar.) sonra çocuk uyumuyor ve akşam uykusuz bir krizle eve giriyor. uyuyor, gece de geç uyuyor, sabah ta kalkamadığı için gitmek istemiyor ve bu kısır döngü devam ediyor. evde sallanmadan kendi kendine uyumaya başlaması en iyisi . bence.
2. kendi kendine yemek yemiyorsa da büyük sorun oluyor. her şeyi yiyen arkadaşımın oğlu bile kreşte yemiyor yada kusuyor. ve bu kreşten kreşe pek değişmiyor. pek çok yere giden pek çok tenıdğın ortak sorunu oldu bu.
3 ama diğer yandan diğer çocuklarla gün boyu vakit geçirmek gerçekten çok hoşlarına gidiyor

herkese iyi geceler, küçük kuzucuklara öpücükler.

efe (boy 98, kilo 14) 1 temmuz.

çok sağol atikecim gerçekten bu sefer dinlenebileceğim bir çocuk istiyorum hala umudum var eminim öyle çocuklarda var hem zeki hem uysal ağır başlı
aynurcum katılıyorum sana kesinlikle uyumlu çocuk olmalı benim oğlum sallanmayı bırakalı 3ay oldu ama yanında uzanırım öyle uyur kreşte çocukları görünce uyuyabilecek bir çocuk benim oğlan arkadaş manyağı özelliklede büyük çocuklar ne yaparsa eminim örnek alacaktır yaşıtlarıyla biraz problemli meşhur oyuncak kıskançlığı o da olmayan çocuk yoktur sanırım yemeğinide çatalla kendi yiyor fakat kaşıkla hep döküyor bi o kaldı ama kullanabilsede kreştede olsa evdede değişen yok benim oğlum afrikalı gibi iskelet yemez denemediğimiz bişey kalmadı uğraşmıyorum bende yazın küçük umut gördüm üstüne gidip bi güzel yedirdim kışa girdik hastalık artı diş bu arada bitti şükür bütün dişler derken iştah sıfıra sıfır yine alıştık artık iyi olsun yaşasında diyoruz biz artık

teşeürler canım dediğin gibi kreş olayı ben zaten şimi düşünmüyorum daha küçük bence eziyeti çok oluyor ama olsun bu kadarıdanada katlanıyorum...
çok güzel olur evet canım....

kızlar bün hiç değilim sabah kalktığımda göbeğimin içi çok acıyordu şimdide kasıklarım ağrıyor çok fazla umarım hemen geçer....

evet size katılıyorum.
dün iş görüşmem iyi gitti ama sadece kağanı düşünüyorum.
keremce nin dediği gibi 1 hafta yanında gidip ,gözlemlemek lazım ve onun güvenini kazanmak lazım.
daha önce kreşe götürdüm akşama kadar kaldık ya ,çok hoşuna gitmişti.
hadi anne babam işe gitsin ,sen de markete git.beni okula bırakın,oynayım diyor.
bu arada atikecim ,ardanın uykusuna maşallahhh diyorum.gördüğün gibi her çocugun sorunu oldugu gibi yolunda giden şeyleri de var.
kağan gündüz uyumaz çok nadir yani ...o yüzden her yaptıgım işe karışıyor.
özelikle başka bir yere gidince,veya misafir gelince,bütün çocuklar bir köşede uyuyakalıyor,ama kağan gece 3 e kadar bile cin gibi yanımızda oluyor.
normalde de en erken 12 de uyur.sallamıyorum kendi uyuyor ama uykuyu çok da sevmiyor.
yemeği de kendi yiyebilir..
tuvaletini de yapar.hatta tam deliğe yapar.
ama bana çok baglı oldugu için ,kreşte beni arar diye çekiniyorum.
allah hepimiz için hayırlı olanı nasip etsin.
doğru kararlar vermemizi nasip etsin.

atike bu arada hiç doktora götürdünüz mü?
her çocugun kilosu ,boyu aynı olmaz onun için demiyorum.
kusma sebebi fizyolojik mi acaba?

aynur hanim aramıza hoşgeldiniz.ben selcan.
yeni tatları nasıl alıştırıyorsunuz diye sormuşsunuz.
ben daha önce bir besini 8 kere yiyen bir çocugun ,artık onu severek yiyeceğini duymuştum.
o yüzden 8 aylıkdan beri ,evde pişen herşeyi ama herşeyi az az da olsa yedirdim.
pırasasından,enginarından,ciğerine,işkembesine,bitki çaylarına kadar....
9 aylıkken ilk dişini çıkardı ve iştahsız dönemlerimiz başladı.hiçbirşey yedirmedim.tüm gün değil 2 gün aç kaldıgı günler oldu..sadece emiyordu.su bile içmiyordu.
sonra diş agrısı geçince,ne verirsem yerdi.bu dönemlerde hep sebze yedirdim.böylece alışmış oldu.
ama bir çocuk iştahsızsa ,iştahsızdır heralde.birazda genetik galiba..
bazen kagan yemek istemediğinde,yemekleri komik şekillere sokuyorum.şimdi masal yemegi yiyecez diyorum.
bir masal uyduruyorum.
-kağan bey tavuk hanım geldi.çok üşümüş içeri girmek istiyor diyorum agzını açıyor.
sonra da gülerek ,lannn tavugu yeme oğlum ,bana da bırak,bende yicem ,hepsini yemeee
diyince iştahlanıyor.

bu arada kağan ın boyu 100cm,kilo 16.300 gr.

selcancım bencede kağanın durumuna göre hareket et kreşe çok rahat uyum sağlarsa ve işinide severek yapıcaksan çalış derim çalışan bi çok arkadaşımız var burda hepside gayet güzel bi şekilde çocuklarını büyütüyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…