sevda o zaman senin de yakında hayırlı haberini alırız belki.
ben çok kararsız kaldım.
bugün bir de iş teklifi geldi.şimdi oraya gideceğim.kafama yatarsa çalışırım.
adamlar 2 gündür arayıp duruyorlar.
tek düşündüğüm kagan. kreşe verirsem ,1 hafta falan yanında gidip gelmeliyim.
çok istiyor okula gitmeyi ama benden hiç ayrılmadıgı için etkilenir mi acaba?
çok da güzel kreşler var ,hepsini tek tek gezip öyle karar vermek lazım.
kızlar ne yapayım sizce.
eger ortam güzelse çalışayım mı ne dersiniz?
ilk zamanlar çok aşırı acıyordu şimdilerde daha iyi canım bazen benim genelerde sol göğüsüm zaten çok acır sağ göğüsüm acıyordu ama diğeri kdar değil diğeri sanki bıçak saplanıyor gibi birden bişeyler oluyordu 2 gündür hafifledi neyseki..ama çok uykum geliyor çok yorgun hissediyorum kendimi sürekli(((( ayakta zor duruyorum bazen miğdem bulanıyor sonra bi geçiyor iştahım gitti canım bişey yemek istemiyor hiç...
sevda o zaman senin de yakında hayırlı haberini alırız belki.
ben çok kararsız kaldım.
bugün bir de iş teklifi geldi.şimdi oraya gideceğim.kafama yatarsa çalışırım.
adamlar 2 gündür arayıp duruyorlar.
tek düşündüğüm kagan. kreşe verirsem ,1 hafta falan yanında gidip gelmeliyim.
çok istiyor okula gitmeyi ama benden hiç ayrılmadıgı için etkilenir mi acaba?
çok da güzel kreşler var ,hepsini tek tek gezip öyle karar vermek lazım.
kızlar ne yapayım sizce.
eger ortam güzelse çalışayım mı ne dersiniz?
atikecim önemli olan artış değilki bulunduğu kilo olması gerekense normalse sorun yok biz napalım doğaça baksana çubuk makarna gibi geziyor takmıyorum ben artık buda böyle büyüyecek demekki takılma diyeceğim arda oldukça normal bencetam 4 ay olmuş kızlar..ama ardada sadece 600 grlık bir artış var..
1-AHMETARDA(ATİKE).........................26 haziran2008..................14KİLO-89CM.......şimdi...14.6kilo92cm
2-BATUHAN(NURAN)...........................02.06.2008.... ..]...............18 kilo-96cm
3-DOĞAÇ EFE(AYŞEGÜL)..................12.06.2008..........................11KİLO-86,5CM......şimdi...........12,5kilo
4-ZEYNEP(SEVDA).................................29.05.2008.....................12.5kilo-91cm.............şimdi...................14kilo
5-VEDAT KAĞAN(SELCAN).....................25.06.2008......................15.5kilo-96cm
6-TEOMAN ASRIN(DERYA)..................11.06.2008.......................17.5KİLO-99CM
7-ECE(SERPİL).......................................10/06/2008.....................12,5 kilo-91cm
8-ARAL DENİZ ...................... ...............14.06.2008.....................13,5kilo-91cm.............şimdi.........14kilo91cm
9-ECRİN NİSA(YASEMİN)....................30 mayıs2008...................10.80kilo.......91cm
10-RÜYA(SERPİL).................... .........................................89cm-12.5 ..
11-ENES(ESRA).......................................................................12Kİlo
yok kızlar ya kiloya takmamayı çoktan öğrendim..hiç tartmıyorum bile..inanın sadece süt ve uykuyla(15 saat uyuyor günde.gündüz 3,5 -4saat kesintisiz uyuyor.ardanın en sevdiğim özelliği uykusu.bütün işlerimi hallledebiliyorum) kilo alıyor.beni bunalıma sokan yemek saatlerinde yaşadığımız işkence..bir çocuk bütün bir gün hiç acıkmazmı,yada çikolataya bile 'ben bunu çevmiyoyum,iğrenç' dermi yada muzun kabuklarını soyup sonra ağzını bile sürmeden fırlatıp atarmı..hiç sevdiği bir şey yok.bugün yemedi bari şunu yapayım sever arda bunu diyebileceğim hiçbişey yok.ne makarna,ne pilav hiçbirşey..
inanın kilosu hiç umrumda değil sevda listeyi güncelle diyince ardayı tartıtm da öyle gördüm 4 ayda neler olduğunu..
bugün neler yediğini yazayım size..bugün evdeydim ve 10 da kalktı beyfendi..iyice acıkması için 1 e kadar bekledim.düşünün kalkalı 3 saat olmuş.kaşarlı omlet yaptım.taze meyve suyu hazırladım.içine pekmez koydum..görür görmez ben açıkmadım.yemiycem diye ağlamaya başladı.ÜÇÜZLERİ AÇTIK İNTERNETTEN.BU ARA ONA TAKTI..BİR ARA KAYUYDU.BÜTÜN CDLERİNİ ALDIK.SONRA MARSUPİLAMİYLE YEDİRİYORDUM..neyse açtım çizgi filmi önünede dalsın diye ilgsini çekecek ne varsa koydum.sadece iki lokma aldı ve ağzını kilitledi.biliyorum mümkündeğil birlokma daha veremem kaldırdım bende..akşma kadar 200ccsüt içti.akşamda dolma ypmmıştım yemedi.çioklatalı pasta yedireyim bari aç yatmasın dedim onu biraz yedi ve yarım saat sonra çıkardı..
tükendim artık kızlar..çok yoruldum gerçekten...ve bu her gün böyle. sadece ayakta durmasını sağlayacak kadar yesin yeter diyorum ve yemezse bırakıyorum..
çok haklısın canım hem seni hayatından bezdiriyor piskolojinin olumsuz etkiliyor hemde yavrunun karşında sırf bir yemek için bu kadar eziyet görmesi senide rahatsızediyor ama anlıyorum seniii benimde başında geçti bundan daha kötülerini yaşadım halada çok iyi değiliz mesela biz ne yazık ki hala elimiz kaşık tutmadı hala öyle sevdiğimiz bişeyelr yoktur hala meyve yemeğiz ve hala ne yazık ki bende binbir şaklabanlık yaparak yediriyorum sofraya otuur her yee döker en sonunda bizim bile yemek zehir olur((yani şaşırıyorum yeek yiyen çocuklara o onlet bütün yemekler nerde hala püre olarak belki çorba yoksa asla diğerleri hep tükürüyor çiğner çok güzel ama işine gelenii ama yapacak bişey yok canım biz çok aşırı ilaç kullnadık boyuda kilosuda normal ama ne yazık ki okadar ilaca rağmen vitamine rağmen hala bağışıklık sistemi göçük (((
yasemin ikinciler inş. iştahlı olur nasıl güzel olur değilmi haketmedikmi artık ne dersin
iki gündür miafir ağırlamaktan, nete girmeye fırsat olmadı.
ikinci hamileliğini yaşayan annelerimizi tebrik ediyorum, umarım sağlıkla yarularını kucaklarına alırlar ve ilk çocuk kadar zor gelmez ikinci bebişler.
deniz hanım, mesaj kutusunun nasıl açıldığını bilemiyorum. yazarsanız çok sevinirim. aralın dikkat derecesini ölçmek için masa başı becerilere ağırlık verebilirsiniz. yapştırma, boyama, kesme, yapboz, bultaklar mesela masa başı için ideal etkinliklerdir. bunları yaparken değerlendirirseniz sanırım dahi iyi bir sonuç alırsınız. okuma işinin erken olmasında şahsi görüşüm bir sakınca yok. sadece sesleri verirken be, ce, de, diye değilde ağzımızdan çıktığı (b) şekilde verirseniz birleştirip okuması daha kolay olur. efe ye şimdilik sadece sesli harfleri verdim (o sorduğu için tabii). sessiz harfleri de dediğim gibi çıkardığımız şekilde verdim ( bu da efe de dil bağı olduğunu çok geç farkettik. konuşmalarında ki netliği bozuyor. uzun konuştuğu zaman anlaşılmaz oluyor. bende dil bağını kestirmektense artikülasyon eğitimi vererek geçirmeye çalışıyorum. 6 yaşından sonra hala bazı harfleri çıkaramazsa o zaman kestiricem). tuvalet ile ilgili olarak özelden görüşebiliriz.
efe'nin yemek yeme sorunu var. yemeklerini çiğnemeden yutmaya çalışıyor ve tabiki çoğu zaman kusuyor. çiğnemesine dil bağının etkisi olduğunu düşünüyorum. sonra efeye sevdiği (et, makarna) bir yemeği parça eriyorum o zaman çiğniyor. ben de anlamadım bu çocuğu. uzun süre püre yedi sadece. sonra yeter dedik ve çorbalarıda dahil içinde ufak parçalarla vermeye başladık. ama hala bu sebeple kusmaları oluyor. bir de farkettik ki efe çatalla yerse çiğniyor ama kaşıkla verilen her şeyi yutuyor.
meyve yemiyor ve bilmediği bir yemeği denemek istemiyor. annelerden yemek denetebilen varsa nasıll yaptıklarını gerçekten öğrenmek isterim. efe sadece belli yemekleri yiyor gerisini denemiyor.
bir de kreşe vermek isteyen annelere çevremde kreşe giden çocukların yaşadıklarını tecrübe mahiyetinde anlatmak isterim.
1. eğer çocuk kendi kendine ( sallanmadan) uyumuyorsa göndermeyin (başta biz sallarız diyorlar iki gün sallıyolar ve bırakıyorlar.) sonra çocuk uyumuyor ve akşam uykusuz bir krizle eve giriyor. uyuyor, gece de geç uyuyor, sabah ta kalkamadığı için gitmek istemiyor ve bu kısır döngü devam ediyor. evde sallanmadan kendi kendine uyumaya başlaması en iyisi . bence.
2. kendi kendine yemek yemiyorsa da büyük sorun oluyor. her şeyi yiyen arkadaşımın oğlu bile kreşte yemiyor yada kusuyor. ve bu kreşten kreşe pek değişmiyor. pek çok yere giden pek çok tenıdğın ortak sorunu oldu bu.
3 ama diğer yandan diğer çocuklarla gün boyu vakit geçirmek gerçekten çok hoşlarına gidiyor
herkese iyi geceler, küçük kuzucuklara öpücükler.
efe (boy 98, kilo 14) 1 temmuz.
yasemin ikinciler inş. iştahlı olur nasıl güzel olur değilmi haketmedikmi artık ne dersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?