sevdacım açılmamış resimlerbende geçenlerde ikea dan zeynebin odası için aldığım bi kaç parçayı ekliyeyim size
kendi yaptıı resimler bunlar
bunuda ıvır zıvırını koymasını için aldım bi bloda görmmüştüm
buda çok hoş bi çerçeve film şeridi gibi ilk doğduğu anla şimdiki hallerini siyah beyaz olarak bastırıp koyucam nostaljik olsun
kızlar ikeadan çıkası gelmiyo insanın çok güzel şeyler var bide adamlar yerden tasarruf etmek için herşeyi düşünmüşler mutfak sandalyelerini bile katlayıp duvara asmışlar
evet size katılıyorum.
dün iş görüşmem iyi gitti ama sadece kağanı düşünüyorum.
keremce nin dediği gibi 1 hafta yanında gidip ,gözlemlemek lazım ve onun güvenini kazanmak lazım.
daha önce kreşe götürdüm akşama kadar kaldık ya ,çok hoşuna gitmişti.
hadi anne babam işe gitsin ,sen de markete git.beni okula bırakın,oynayım diyor.
bu arada atikecim ,ardanın uykusuna maşallahhh diyorum.gördüğün gibi her çocugun sorunu oldugu gibi yolunda giden şeyleri de var.
kağan gündüz uyumaz çok nadir yani ...o yüzden her yaptıgım işe karışıyor.
özelikle başka bir yere gidince,veya misafir gelince,bütün çocuklar bir köşede uyuyakalıyor,ama kağan gece 3 e kadar bile cin gibi yanımızda oluyor.
normalde de en erken 12 de uyur.sallamıyorum kendi uyuyor ama uykuyu çok da sevmiyor.
yemeği de kendi yiyebilir..
tuvaletini de yapar.hatta tam deliğe yapar.
ama bana çok baglı oldugu için ,kreşte beni arar diye çekiniyorum.
allah hepimiz için hayırlı olanı nasip etsin.
doğru kararlar vermemizi nasip etsin.
atike bu arada hiç doktora götürdünüz mü?
her çocugun kilosu ,boyu aynı olmaz onun için demiyorum.
kusma sebebi fizyolojik mi acaba?
aynur hanim aramıza hoşgeldiniz.ben selcan.
yeni tatları nasıl alıştırıyorsunuz diye sormuşsunuz.
ben daha önce bir besini 8 kere yiyen bir çocugun ,artık onu severek yiyeceğini duymuştum.
o yüzden 8 aylıkdan beri ,evde pişen herşeyi ama herşeyi az az da olsa yedirdim.
pırasasından,enginarından,ciğerine,işkembesine,bitki çaylarına kadar....
9 aylıkken ilk dişini çıkardı ve iştahsız dönemlerimiz başladı.hiçbirşey yedirmedim.tüm gün değil 2 gün aç kaldıgı günler oldu..sadece emiyordu.su bile içmiyordu.
sonra diş agrısı geçince,ne verirsem yerdi.bu dönemlerde hep sebze yedirdim.böylece alışmış oldu.
ama bir çocuk iştahsızsa ,iştahsızdır heralde.birazda genetik galiba..
bazen kagan yemek istemediğinde,yemekleri komik şekillere sokuyorum.şimdi masal yemegi yiyecez diyorum.
bir masal uyduruyorum.
-kağan bey tavuk hanım geldi.çok üşümüş içeri girmek istiyor diyorum agzını açıyor.
sonra da gülerek ,lannn tavugu yeme oğlum ,bana da bırak,bende yicem ,hepsini yemeee
diyince iştahlanıyor.
bu arada kağan ın boyu 100cm,kilo 16.300 gr.
12-efe(aynur)...................................1.07.2008.......................şimdi14klo-98cmtam 4 ay olmuş kızlar..ama ardada sadece 600 grlık bir artış var..
1-ahmetarda(atike).........................26 haziran2008..................14kilo-89cm.......şimdi...14.6kilo92cm
2-batuhan(nuran)...........................02.06.2008.... ..]...............18 kilo-96cm
3-doğaç efe(ayşegül)..................12.06.2008..........................11kilo-86,5cm......şimdi...........12,5kilo
4-zeynep(sevda).................................29.05.2008.....................12.5kilo-91cm.............şimdi...................14kilo
5-vedat kağan(selcan).....................25.06.2008......................15.5kilo-96cm............16,3kilo-1m
6-teoman asrın(derya)..................11.06.2008.......................17.5kilo-99cm
7-ece(serpil).......................................10/06/2008.....................12,5 kilo-91cm
8-aral deniz ...................... ...............14.06.2008.....................13,5kilo-91cm.............şimdi.........14kilo91cm
9-ecrin nisa(yasemin)....................30 mayıs2008...................10.80kilo.......91cm
10-rüya(serpil).................... .........................................89cm-12.5 ..
11-enes(esra).......................................................................12kilo
selcan hanım önerileriniz için teşekkür ederim. efe 6 aylıkken yani katı gıdaya geçmesiyle aynı anda diş çıkarmaya başladı ve her defasında dörder tane. sanırım efenin yemeğe olan antipatisi bu dönemlerin çakşmasından oldu. o zaman bende diş çıkaran çocuğun yemeğe bu kadar tepkili olabileceğini bimiyordum açkcası. yani efe hep yemeyen çocuk oldu. 8 defa değil 108 defa da denedik ama yemeyince yemiyor. tatlı çikolata bile yemiyor. o yiyecek diye sürekli karşısında meyve, tatlı yiyoruz, sofradan sebze, yumurta kesinlikle eksik olmuyor. ama pek işe yaramadı. bak sakın yeme yada ben yiycem o yiycek tarzı şeylerde pek işe yaramadı. bu seferde tüm peluşlarını isteyip onlar yesin ben yemem demeye başladı. dediğiniz gibi bir çocuk iştahsızsa iştahsız oluyor.
şu an sadece yemesi gerekenleri sevdikleri şeylerle karıştırıp vermeye çalışıyoruz. bu durumu 3 yaşına kadar devam ettirip sonrasında da tamamen bırakmayı planlıyorum. biz ne yersek onu yesin yemiyosa diğer öğünü beklesin (bunu daha önce de yapmayı dene dediler ama doktorla 3 yaşına kadar o meşhur günlük menüsündekileri yemesi gerek dediği için denemedim).
sanırm karın ağrısı olan arkadaş hamile değil mi . eğer öyleyse efeye hamileliğimin başında çok keskin ağrılarım olmuştu. düşük korkusuyla gittiğimizde .dr bebek çok sağlam tutunmuş ve çok yukarıda annesini rahat ettiricek diyodu. gerçekten de öyle oldu. sezeryandan bir gün önce bile avm lerde geziyordum.
başkentte zeynel bey ardanın doktoru selcancım.doğumundan beri ona götürüyorum ..ama her gdişimzde herşeyn normal olduğunu söyler.bende farklı doktorlar denemeye başladım..kızılayda eylem hanıma,hospitalda savaş beye götürdüm hç br şey çıkmadı..kusma arda içn o kadar normal bir hal aldıki çok rahatlıkla her ortamda her zaman kusabilme özellğine sahip arda..yani götürdüğüm hçbbir doktor bunun sebebin bulamadı..
sen kağanı nereye götürüyorsun?
maşallah kağanın boyu çok güzel eşin uzun boylumu selcan..
selcan hanım önerileriniz için teşekkür ederim. efe 6 aylıkken yani katı gıdaya geçmesiyle aynı anda diş çıkarmaya başladı ve her defasında dörder tane. sanırım efenin yemeğe olan antipatisi bu dönemlerin çakşmasından oldu. o zaman bende diş çıkaran çocuğun yemeğe bu kadar tepkili olabileceğini bimiyordum açkcası. yani efe hep yemeyen çocuk oldu. 8 defa değil 108 defa da denedik ama yemeyince yemiyor. tatlı çikolata bile yemiyor. o yiyecek diye sürekli karşısında meyve, tatlı yiyoruz, sofradan sebze, yumurta kesinlikle eksik olmuyor. ama pek işe yaramadı. bak sakın yeme yada ben yiycem o yiycek tarzı şeylerde pek işe yaramadı. bu seferde tüm peluşlarını isteyip onlar yesin ben yemem demeye başladı. dediğiniz gibi bir çocuk iştahsızsa iştahsız oluyor.
şu an sadece yemesi gerekenleri sevdikleri şeylerle karıştırıp vermeye çalışıyoruz. bu durumu 3 yaşına kadar devam ettirip sonrasında da tamamen bırakmayı planlıyorum. biz ne yersek onu yesin yemiyosa diğer öğünü beklesin (bunu daha önce de yapmayı dene dediler ama doktorla 3 yaşına kadar o meşhur günlük menüsündekileri yemesi gerek dediği için denemedim).
sanırm karın ağrısı olan arkadaş hamile değil mi . eğer öyleyse efeye hamileliğimin başında çok keskin ağrılarım olmuştu. düşük korkusuyla gittiğimizde .dr bebek çok sağlam tutunmuş ve çok yukarıda annesini rahat ettiricek diyodu. gerçekten de öyle oldu. sezeryandan bir gün önce bile avm lerde geziyordum.
her zaman beklerim canım balıkesirde trafik falan yok navigasyon varsa herşey daha kolay basit yerde oturuyoruz bide bizde gelebiliriz eşimle konuştuk geçen hala oğlu geldi bize davet edip duruyor ama ben bu kez sevdalarada gitmek çok istiyorum kısmetse
selam kızlarrrrrrrrr
atikecim ardanın kusması da psıkolojık olabılır bence
yememesı ıse yemek yerıne hep sut ıstedıgı ıcın send everıyorsan olabılır
aralda acıkınca hemens ut yap bana annecım der ama ben oglum sutumuz kalmamıss kahvaltıdans nra gıdıp alalım derım bır ıkı mızmızlanır sonra yer yıyecegını.
ama bazen onunda daöarı tutuyor yok ılla sut olcak .. o zaman verıyorum
ztn cok ıcmıyor sutude artık ..
sütü biraz kessen acıktıgında yıyecektır gıbıme gelıyor..
süt içinde diğer yıyeceklere baya bır saat yer açılmıyor..
tabı acıkmıyorda
ayşegul sen şımdı hamılemısın cıdden yaaaa tamamdr dımı kesın yani :))
yasemıncım sende cok cektın ecrınden Allah ıkıncısını gonlune gore versın..
aynurcum aral hala delı gıbı ayaktta sallanıyor artık ayaklarım mahfoluyor agrımaktan ama o sallaaa bırakma salla dıyor.. kesınlıkelk bırakmaya nıyetı yok bu durumu.. kendı kendıne yemekte yemıyor henuz...
catalla fln ama kasıkla dokmedıgı yer kalmıoo agzına deıl yerelre gıdıo ve yemek boylece bıtıoo
bende bu durumlardan dolayı aralı kreşe vermek zorubda oldugum halde veremıyorum
bırde mali durumlardan dolayı.
işin maddiyatını halledip bu yukarda saydıgım nedenlerıde ogrenır nasılsa deyıp verıcem aslında..
ama oncelıkle ayarlamalar yapmam lazım tabıkı :)
mesela ayakta sallanmayı bırakabılır
kendı kendıne daha fazla yemek yemeyı ogrenebılır..
inşallah denizcim şu hamilelik netleşsinde bi yani şöyle anlatayım bi kan testinde daha doğrusu hamilelik hormonuma göre hamileyim ama son adet tarihim çok geçmiş ve bebek çok küçük görünüyor iki ihtimal var ya geç döllenme yada dış gebelik onun için kese görünene kadar kanda bakılıyor sonuçlar ilerlicekmi kalıcakmı belki yine düşer belli değil bugün verdim kan yine bugünkü sonuç biraz daha açıklayıcı olacaktır keseyide bu hafta sonu görebilirim eğer normal gebelikse anlıcan durum bu ama hormonum yükseliyor hissediyorum göğüslerim dün çok şişti bugün o kadar değil normal dedi dr. belli olmazmış herhangi şikayetein varmı dedi dr. hiçbişeyim yok dedim ne ksığım ağrıyo ne kanamam var bakalım sonuç çıksın bi bu kez ağrı kesici bile içmedim yaaaa
slm kızlarr
akşamları alelacele okuyup çıkıyorum yasemin ayşegül hamilemisiniz kızlar hayırlı olsun kaç haftalık sizinkiler ayyy çok sevindim inş hayırlısıyla kucağınızada alırsınız
başka biri yok dimi benim kaçırdığım filan
ayy bende nete girdikçe eceye oda bakıyorum derya sizin gardrop iki kapılımı 3 kapılımı canım bizim o da küçük bayaa 2 kapılı alıcatık ama o kullanışlı olmuyomuş heralde eşime alalımdiye götürmüştüm ama 2 kapılı yokmuş eceyle benim beğendiğim modelde 3 kapılıyıda bi ölçelim dedik bakalım sığacakmı tam sığıyo zaten odasında oynadığı yok ortada 1 m2 filan yer kalıcak heralde 3 kapılı siparişi vericez
bugün dünyalar ecenin babannesi geldi çünkü o kadar mutlu ki hadi uyuyn diye bıraktım çıktım odadadn ama gülüşmeler geliyo uyumadılar ece o kadr hisli duygusal bi çocuk ki ayranın bannesi gelmiş hoşgeldine gittik eve gelene kadar kadının kucağından inmedi yoldada benim babannem nerde niye gelmiyo biz eskişehire gidelim diye tutturdu ve çok zor kii gün geçirti bana ağlıyo moraracak kadar kendini yerden yete atıyo depresyone girdi kurban bayramına gitmeden öncede böyleydi bizde dün dayanamadık aradık babannesi sağolsun atladı geldi bugün 3 hafta burda 2 haftada 15 tatil için biz gidecez 1 buçuk ay birlikte yani kısaca hem ece hem bakıcı yaşadı bakıcımızda gelmiicek bu süre zarfında gerçi bizede iyi oldu eşimle çıkamıyoduk ne zamandır dışarı
derya bende o bigudilerin siparişini verdim bakalım ne zaman gelicek merak ediyorum
ay burda bi yer bulduk dayin colorsın nevresim pie battaniyelerini filn satıyo zaranın kotlarını filan defolu diyolar ama hiç defosu filan yok eceye aldım kaç pantalon eskşehirdeki yeğenlere aldım 7 buçuk tanesi çok güzeller yaa şalvar gibi aldım eceye bi tane ona bayıldı hep üstünde
bugün yine gittik okul çıkışı bi sürü para verip geliyoruz valla kotonda da indirim varmış %50 tam alışveriş zamanı heralde eskişehire gitsekde yapsak diye bekliyoruz bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?