2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ayyy sorma deniz bugün nazar değdi bana belim ağrıyor nedense midemde çok şükür bulantı adına bişey yok ama doğaçta belim hiç ağrımamıştı kız annelerinin hepsi benimde belim ağrıdı diyor bakalım nolcak farklı bu baya doğaçtan daha rahat geçiyor maşallah hç hamile gibi değilim anlamıyorum sadece çabuk şişiyorum hemen hamile görüntüsüne geçiyorum ben göbüş büyüdü

ben şu bebişlerin çok büyüyüp hareketlerinin azaldığı döneme girdim tecrübelide olsam hemen korktum ne oluyo diye ebe hanıma hemen kalp sesi dinlettim içim rahat etti normalde içimde futbol oynayan delikanlı saha darlığından uyuyoa anlaşılan..
bende kızımı seneye kreşe verecem sosyalleşsin sıkıntıdan kardeşine zarar vermesin öyle tam gün değil inşallah iyi biryer bulurum bu çevrede zor gibi ama bakalım..dün bi bardak çayı üzerime döktü kıyamama nasıl üzüldü anne seviyim diye sarılıyo çok şükür çay soguktu göbekten aşagı yanıyoduk yoksa...
off günleri say say..gel teskere gel teskere..

ecrinde kısa bir dönem canım bulantım aşırı olmuştu ama bunda çok erken başladı sanırım ecrine göre daha erken canlandı ondan..ama sol kalçam ağrıyor bacağım bazen kaskatı oluyor zorlaşıyor yürümem buda ilk hamileliğimde yani efede olmuitu rahmetli oğlumda aslında kısacası her iki hamileliğimde geçirdiğim sıkıntıların hepsini görüyorum bende ayşegül gibi her iki hamileliğimde de farklı şikayetlerim olmuştu bunda her ikisininde olunca daha bi ağır geçiyor vede erken başladı daha 4 hft.lıkken başladı oysa diğer hamileliklerimde daha geç başlamıitı ve tabi son aylara kadar olanıda vardı bitenide vardı umarım biter geçer ama acak çekmesi çok erken başladı efede 6.aydan sonra başlayıp doğuruncaya kadar olmuştu şimdi 9 ay olursa yandım yani ...zor oluyor bana ama bulantılarım eskiye oarnala bazen çok aşırı bazn hafif oluyor bu da iyiye işaret en azından yemek yemeğe başladım :))))

ecrinde kısa bir dönem canım bulantım aşırı olmuştu ama bunda çok erken başladı sanırım ecrine göre daha erken canlandı ondan..ama sol kalçam ağrıyor bacağım bazen kaskatı oluyor zorlaşıyor yürümem buda ilk hamileliğimde yani efede olmuitu rahmetli oğlumda aslında kısacası her iki hamileliğimde geçirdiğim sıkıntıların hepsini görüyorum bende ayşegül gibi her iki hamileliğimde de farklı şikayetlerim olmuştu bunda her ikisininde olunca daha bi ağır geçiyor vede erken başladı daha 4 hft.lıkken başladı oysa diğer hamileliklerimde daha geç başlamıitı ve tabi son aylara kadar olanıda vardı bitenide vardı umarım biter geçer ama acak çekmesi çok erken başladı efede 6.aydan sonra başlayıp doğuruncaya kadar olmuştu şimdi 9 ay olursa yandım yani ...zor oluyor bana ama bulantılarım eskiye oarnala bazen çok aşırı bazn hafif oluyor bu da iyiye işaret en azından yemek yemeğe başladım :))))
bel ağrısıda zor canım daha erken aslında ama bizimkilerin belirtileri erken başladı son aylarda ne olacak bilmiyorum hiç kalkamayacakmıyız ne yataktan ....
az kaldı canım benim allah yardımcın olsun kuzuna sağlıcakla inş.kavuşursun ...

adaşım sensin galiba..ben görmeyeli değişmiş nikin..bulantı coookk zor biliyorum..ilkinde 8 haftada başlamıştı sanırım bunda 5 hafta bile değildi bi başladı devamlı yattım o dönem..ama şükür 5 ayı gecmedi..4den sonra azalarak bitti..inşallah seninde 9 sürmez..

selam kızlar
bu aralar bende pek giremiyorum batuhanın öğlen uykuları kalktı
sabahın köründe kalkıyo akşama anca yatıyo
oda beni çok zorluyo ne güzel 1 saatte olsa uyuyodu bende dinleniyodum ama bıraktı yaa çok üzülüyorum bende sallıyorum kitap okuyorum esniyo ama yine ayaklanıyo uyumuyo.

doğa koleji çok pahalıymış yaa bende çok isterim oralarda okusun falan ama bizide baya aşar

yasemincim seninde zor geçiyo hamileliğin
inan bende çok kötüydüm çok şükür daha hafifledi bulantılarım
en azından yemek yiyebiliyıorum yemekte yapabiliyorum
yine arada tuvalete koştuığum oluyo
bu arada bizim mercimeğimizin boyu 6 cm olmuş
ara ara kıpırdadığını hissediyorum sanki daha çok erken ama doktorumda 12. haftalarda eğer kuvvetli oynarsa tekmelerse hissedebilirsin demişti ama çok sık olmaz. bir kaç kere hissedebilirsin demişti bende zaten 2-3 kere hissettim
batuhanı 17. haftada anca hissetmiştim şimdi tecrübeli olduğum içinmi anladım bilmiyorum belki batuhanda erken kıpırdadı ama farketmemiştim

sanada iyi günler denizcim ben kendi adıma çok iyiyim kayınvalideyide gönderdim dün ayyyy ne gıcık ya ne kadar melekte olsa kaynana sonuçta değilmi herşeye burnunu sokuyor nete girdiğimde gözüyle hep kötü kötü bakıyodu bana kalksada çocukla evle ilgilense diye 2dk durmuyor ya ora niye böyle bura niye böyle allah sabır versin doğaçla falan off şımardı tabi doğaç babanneyle şimdi kuzu çocuk iyi durdu 1hafta gözünün içine baktım resmen gitse diye düzenime çok karışıyor evde

offfff en sınır oldugum seydır bnm de aysegul
bnmde annem karısır bana geldıgınde hemde nasılllll
o da nefret eder nete gırmemden fln
emıne annemde eskıden karısırdı bırgun çat dıye kestım önünü..
artık pek bısey dıyemıyor
genelde ama hala bana gelse yada asagıda olsam benı yonlendırmeye kalkar
mesela banyo yap hadı ben cocuga bakıyım hadı gıtt gır de
yada hadı yemegını yap ben burdayken der ama muhakkak ya o an ztn elımde bı ısım olur yada aşırı yorgun olurum
ztn aral o varkende yokkende benı asla rahat bırakmıo kı
tamam deyıp mutfaga gectıgımde aral pesımden gelmıs her yerı dagıtmıs oluyor ..
bugunlerde aşırı derecede mızmız sanırım dışlerı cıkıyor yıne 18 dişimiz var 2 tane daha cıkması lazım dımı
o zaman rahata erıcez .. delırtıyor benı yaaa aptal aptal ve çok uçuk kımsenın aklına gelmcıek ısteklerde bulunuyor
yapıncada ıstemıyorum dıyor. gecelerıde cok huysuz
ortamızda yatıyor yıne..

aynı bizi anlattın deniz yönlendiriyor ama nasıl bir görsen kırmamayada çalışıyor bi yandanda sezdirmeden baskı yapıyor aaa yapılması gerek biz yaparız falan gibi pilav yaptım geçen tane tane ben lapa sevmem onlarda lapa sever pişmemiş bu pilav dedi sağolsun deniz hemen atladı ben tam tersine bunu severim dedi eline sağlık dedi bana bozuldu kadın ayyy çok hoşuma gitti kendide o gün kışlık fasulye pişirmişti çok tuzlu yapmış onu söylemedim hiç rencide etmedim yaşlandıkça daha anlayışsız oluyorlar son gün avye gidicez duşa girdim çıkınca gideriz dedim ok dedi neyse saçımı tam kurutmadım yarı nemli üstümü giyeyim yaparım dedim dediki valide iyice kurut tamam zaten üstümü giyince kurutucam dedim üstümü giydim kurutacam saçı kadın doğaçla kapıdan çıkıyor denizde hazırlanıyor kaban giyiyor falan makyaj falan nerde çıktım o halimle hem kendi diyor kurut hem beklemeden fırlıyor şaşırdım kaldım doğaçın oyuncaklara takık toplayıp toplayıp duruyor doğaçta anında yerlebir ediyor boşuna diyorum toplama dağıtıyor diyorum yok anlamıyor ev dağınık duruyormuş alış dedim çocuklu ev burası 2.de gelicek ben alıştım sende alış dedim

denizcim doğaç bitirdi diş olayını 20yi tamamladı üstüste çıkardı hepsini ömrümü yedi rahatladı sende rahatlarsın 1ay dayan canım son artık çok nazlı doğaç mızır mızırdı ağlardı sürekli şimdi insan görünce şımarıyo başbaşayken sorun yok şükür ne diyeyim çekecez işte hayatımızı yiyeceklerde doğaçı doğurduğumdan beri kendimi değil 3yaş 10 yaş yaşlanmış hissediyorum bakalım 2. kaç yaş yaşlandırcak

ayyyy bnm kayınvalıdemde asla dagınıklıga tahammul edemezzz... suan bnm evı gorsenız varya teyy teyy
bılıosunuz aralın asagıda da bı hayatı var orda bı çamaşır sepetı dolusu oyuncagı var sureklı toplu ama dagıttıgında hemen topluyor...
ve hıc susmadan arala karısıyor aralda onlar susmadıkca yapma dedıkce ıyıce yapıo duvarlarını yoluyor dıgıturk kartını cıkarıyor oraya buraya vuruyor ınadına yapıyor.. mesela bu evde daha uysaldır aral yeterkı bırını gormesın o zaman delırıyor ıste dıkkat cekmek ıcın saçmalıyor
emıne annede bıraz tıtızlık var .. kız evde bıle zor yurur vazıyette suanda ama hala ıs yapıyor hergun ev supuruyor hergun olmasada sılıyor toz alabılıyor valla ben yapamıyorum .. mesela bı gazete okundumu hemen gazetelıge konulur bı daha dagıtılmaz .
yerlere asla koltuk yastıkları atılmaz
aralın cogu oyuncagını kaldırıyor her gıttgımde bıraz daha eksılmsı buluyorum sepetı bı bakıyorum onların kullanmadııgı kucuk tuvalet var kıler gıbı yapmıs orayı hep orda buluyorum oyuncakları
sordugumda onları havaya atıyordu yada koltugun arkasına atıyordu onun ıcın kaldırdım dıyor..

mesela ben gecen sene ıkıncı cocuktan bahsettıgımde
ama yapıcam gıbı deıl ıkıncı oldugunda şöyle olur boyle oda alırım gıbı yada ıste kız olursa adı şu olur fln ama hemen lafı agzıma tıkardıı ay sakın yapma bakamam dıye....
arala sagolsun cok baktı ama bu bnm ıkıncı cocugumu ne zaman yapacagıma karısma hakkını vermez ayrıca buna bakmamda yardımcı oldu dıye ıkıncıyede yardımcı olucak deıl yanı.. hem ben artık ıstemem ıkı aılede yetısmesını cocugumun.. cok zor oluyor
bende o zaman anne ben sana guvenıp cocuk yapmıyorum kı ayrıca sımdı ztn dusunmuyorum ılerısııcın hayal kuruyorum demıstım
ama hep hep hevesımı kursagımda koydular muratta o da.. muratada bısey desem mesela bu yaz ne yapalım ayyy denız bı kışı atlatalımda der şapşal .. hayal bıle kurdurmuyorsun derım başlarız tartışmaya
emıne annemde cok kıbardır ama o sekılde lafını soyler... baskası olsa anlamaz ama ben anlarım
bugune dek gozumden kacırdıgım olmadı hıc.
sadece onun ıcın degıl herkes ıcın hıssıyatım cok cok ıyı gozlemlerımde
bırı bıseyı neden ne ıcın yapmsı o lafı neden ne amacla soylemıs hemen anlarım.
ama tabı buyuklerımıze genelde cvp veremıyoruz saygıdan.
ben sonra murata soyluyorum bunun ıcın annen boyle soyledı dıye hadı canım o amacla dememıştır dıyor tabıkı

bır kere hıc unutmuyorum cokkkkk yoruldugum bı gunun aksamıydı emıne annem bızdeydı
murat bı ısım var bnm deyıp cıktı bırınden bı kumaş alıcam dedı (asla yapmadıgı bıseydır bı ısım var deyıp cıkmak) neyse bende cabuk gel aral benı cok yordu dedım ıste neyse baya bekledık gelmıoo
tabı ben delırdım aral durmuyor fln telefon actım ha gelıyorum ha gelıyorum dıye benı u-oyalıyor en son aradım kızdım nerdesın yaa pilim bıttı artık dedım emıne annemde yanımda
neyse bu cıktı geldı kapıyı açtım ya sen delımısın ne dıye yalan soyluosun fln dıye dıye evın ıcıne dogru yurumeye basladım buda ıste bana acıklama yapmaya calısıyor
neyse o an bı daha kapı çaldı açsana dedı açmıyordum dedım ıyıce delırdım mı ben ben ztn yoruldum sen aç kapıyı dedım ..! neyse bu actı yanında da ben bı baktım karsımda ablam ırmak ve aytac....
megerse onları almaya gıtmışş şok oldum neyse sevındık hep beraber sarıldık fln o an ablam ıcerı gırdı cocukların uzerlerını cıkarıyordum bende emıne annem ablam ıcerı gırer gırme gordun mu derya bak boyle bagırıyor murata demış ...ben tam ne dedıgını duymadım cocuklardan ablams onradan soyledı bana .. neyse yanı anlatmak ıstedıgım ablam ıcerı gırer gırmez benı sıkayet etmesı hıcc hoş olmadı. bnm aılem benden uzakta .. ben burda gurbette sayılırım .. bnm aılem evıme gırer gırmez bunları duymak zorunda deıl yanı.. ve emıne annem duydunmu deryacım boyle murata bagırıyor dedıgınde ablamda bende benımkıne bagırıyorum benı delırttıgınde ne var demış gulumseyerek :))))
o zaman o da susmuş..

ama bunu hıc unutmadım.. başka şeyerde var ama cok uzattım yanı ayşegul yalnız deılsın
ben kayınvalıdemı cok cok sevdıgım halde soylemlerınden dolayı kırgınlıklarım coktur..
ama yınede severım ıyı bı annedır . aralda da cok emegı var.
sadece en kızdıgım şey sinsi olunması.. bundan hıc hoşlanmıyorum ve hemnde hıssedıyorum o zaman ıste uzaklaşıyorum

Son düzenleme:
mrb kızlar
artık evimdeyim.niğdeden geldim.
grip salgını varmış.eşimin dayısının kızı hastaydı.eşime şimdi hasta ,işe falan gitmedi.
ben de bi yarım saat ateşlendim sonra geçti ,atlattım yani..
kağan da dün sabahtan beri 39 derece ateşle geziyor.o hala virüsle savaşıyor.bende bekliyorum sürekli ateşini ölçüyorum.şuan da iyi ,galiba atlatacak.
genel durumu kötü değil ,oyun oynuyor yemegini yiyor,sadece ateşi var ,biraz vücudu kırgın.
yine de akşama ateşi geçmezse doktora götürecem...

slm kızlar son zamanlarda çok az girer oldum ama arada girip sizin neler yaptığınıza baktım ben yazamasamda
hamilelik nasıl gidiyo bakalım en zor senin mi geçiyo yasemincim Allah kolaylık versin hepinize

selcan geçmiş olsun bizde eskişehirdeydik 15 gün dün geldik ece bu sabahtan beri başım sırtım kolum ağrıyo deyip duruyo neresine dokunsak acıdı diyo canıda bişey yemek istemiyo karnım aprıyo deyip masaj yaptırtıyo bana ateşide 36 filan heralde ölçtürmüyo ama var yok arası dediğin gibi herkes bizim ordada gripti gerçi ben eceninkinin grip olmadığın düşünüyorum dünden beri niye geldik işemi gitceksiniz gitmeyin hadi babanneme gidelim ben orda kalıcaktım filan deyip duruyo akşam arkadaşlara gidicez pztde ünvteden arkadaşlara bize gelin kalın dedim eşimde yok ece onları seviyo ayyyy eylülü yapsak hayırlısıyla kreşe vericez heralde biz böyle giderse ya tayinimiz eskye çıkacak yada kreşe vericez çünkü çok duygusal seviyo unutmuyo ağlayışını görseniz içiniz parçalanır sicim gibi akıyo gözyaşları napıcam bilmiyorum bu hafta bayaa zor olacak ama çok şükür derslerim biraz hafiflemiş galiba 1 yada 2 günüm boşalmış olabilir 3 matçı daha gelmiş okula hayırlsı artık inş eceye daha fazla zamanım olucak
dün geldik evi toparlarım ütüm çamaşırım olr diye ama nerdeeee ev kalk gidelim diyo canım bişey istemiyo 5 haftasır elimi işe deyirdiğim yoktu ayşegül canım seninki bir hafta kalmış yie bizimki 3 hafta bizimle sonrada 2 hafta eskde birlikteydik orda hergün anneme gittim neyseki de sıkılmadım akşamları tiyatroya gittik ece 2 akşam dayanabildi uykusu gelince anneee diye ağlayınca son oyua gidemedik yaaa kendi annemde olsda kayınvalidemde melek de olsalar evimi özlüyorum insanın kendi düzeni kendi rahatı gibisi yok çok şükür geldik yawaş yawaş da yaparım artık zaten ders programımı bi öğreniyimde olmazsa haftaiçi bi gün eceyi gönderip büyük temizlik yapıcam mutfak dolaplarını duvarlarını sildirmem lazım iş çokkkkk

hoşgeldin canım..geçmiş olsun evet salgın var bizde atlattık ecrinda ateşle atlattı sadece evde soğukalgınlığı şurubu vardı dr.götürmedim onu içti geçti şükür ama beniserdi hamile olunca ayağa bile kalkamadım uyamadım ağrılar berbattıı bebeğe bişey olacak diye çok korktuk dr.gitti hastaneye gördük bebişimizi ilaç kullanmadan yatarak zorda olsa atlattım eşim oldu sonra oda ilaç kullandı 2 günde geçti..keçi giribi salgınıymış çok feci geçiyormuş dikkatedin...

hoşgeldin serpilcim ece nazda yapıyor olabilir :))) evet canım en zor beni geçiyor ama şükür ki dün ve bu gün iyiyim dua edin kızlar bana yavrumu sağlıcakla kucağıma alalım hepimiz ben bunları çekmeye razıyım ((

ay domuz gribi bitti şimdi de keçi gribi mi başladı.
domuz gribi oldugu zaman kağan hiç etkilenmemişti ama o zaman emiyordu.
allaha şükür kağan şimsi de hasta olmadı.ateşi geçti

bugün burda hava çok güzel bende kendimi enerjik hissediyorum.
havalar kötüyken ,evden çıkasım gelmez ,depresif oluyorum.

dün yetenek sizsiniz de bi çocuk raketle oynuyordu.kağan tutturdu bende istiyorum diye.ardiye de masa tenisi takımı vardı.onun raketiyle topunu verdim.nasıl sevindi anlatamam.
gece 2 ye kadar oynadı.sabah kalktı hala oynuyor.

bu arada topikde ki kızlar NERDEEESİNİZZZ

HADİ BUGÜN BEKLİYORUM HEPİNİZİ ÖZLEDİM YAHU

Son düzenleme:
nasılsınız kızlar hiç kimse uğramamış...selcacım bende de aynı oluyor hava kötü mü bende ((
zaten kaç zamandır bulantılar hastalıktan hiç keyfim yoktu bu gün eşim jestt yaptı gzmeye götürdü beni zorla gidesim bile yoktu çok bunaldın gezelim diye ecrini hep götürürdük bu sefer götürmedik alışveriş yapacaktık işimiz uzundu yavrumda gezmeyi seviyor ama artık herşey kendi istediği gibi olsun istiyor bu yüzden ecrinde oyun yerlerine gitmek istiyor hep orada kalmak istiyor alışveriş yapsakta kendisine almamızı istiyor hep böyle olunca bize fırsat düşmüyor :))))
eşim bana bir sürü cicilr aldı hamile pantolonu aldık bu ay göbüşüm biraz çıkar dr.gidicem 36 beden hamile pantolonu üzerimede aldık bişeyelr birde ilerisi için hamile elbisesi aldık ama normaldede giyebilecek bişey aslında ben zayıf olunca büyük bedneler bana hamile kıyafeti oluyor :))))sevgililer günü hediyemide aldım mont aldı sağolsun eşim zaten kutlanmazdı mübarek gün ....

mübarek mevlid kandilizi kutluyorum arkadaşlar dualarınız inş.kabul olur...

ayrıca sevgililer gününüzde kutlu olsun nasıl geçiyor yada geçti sizinkiler benimki bu günde devametti doğrusu çok hoşuma gitti:))))

eşim salonada diğer odalara özel sevgililer günü kağıtları hazırlamış onları ben içeride ecrinle ilgilenirken akşam üzeri onları yapıştırmış hazırlamış bende dışarı çıktı sandım hiç heberim bile yoktu evde olduğundan sonra odaya geldi ecrin bişey istedi onu almak için salona çıktığımda şaşırdım salona kağıtlar yapıştırmış onları hazırlamış CANIM SEVGİLİLER GÜNÜN KUTLU OLSUN diye diğer oada da varmış hiç demedi oadalara girdikçe görüyorum :)))sonra dışarı çıkıyorum dedi eşim bende ecrinin istediiğini aldım tam odaya giriyordum ki eşim birden önüme hediye paketi uzattı 2.şoku yaşadım ve birden ağzımdan ben dün almıştım hediyelerimi ne gerek vardı dedim çünkü dün yemeğe felan götürdü gezdirdi hediye almıştı zaten ..sonrada eşimde gülüyor olsun canım dedi çıktı sonra bende bir heycanla ecrinle paketi açtık büyük bir kalpli süslü müzik kutusu almış çok güzeldii bir sürü gözü var eşya koymak için ne güzel takılarımıda koyarım diye kurcalıyordum kii içinden birde çok şık bir küpe takımı çıktı çok hoşuma gitti 2 gündür aldığım hediyeler doğrusu 2 seneye yetecek kadar fazla.bütün günde sağolsun bir sürü güzel romantik mesajlar yazdı yolladı:))))) ..eşimin bu davranışları çok hoşuma gidiyor hediyelerden çok bana yaklaşımı güzel sözleri sadece bugün değil maşallah sürekli böyle ALLAH IM BOZMASIN KİMSENİN MUTLULUĞUNU

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…