2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ayy üniteler çok güzelmiş.güzel bi şeçim yapmışsın deniz.

sevda her insanın sevdiği ve mutlu oldugu farklı şeyler var.beni bıraksalar köyde oturacam yani o derece çok seviyorum bağı,bahçeyi ama tam tersine ömrüm şehirlerin göbeğinde geçti..gerçi şimdi kaçtım şehir merkezinden :)

yasemin sizin bıldırcınınız mı var.kaç tane.mesela günde kaç tane yumurtluyolar.bakımı zor mu ?
kağan seviyor.markete gidince alıyoruz.günde 3 tane yiyo ,4 gün yetiyor..bitince normal yumurta yiyor.ama hep bıldırcın yumurtası yemek istiyor..küçük ya hoşuna gidiyor..
balkonda falan beslesek koku yapar mı acaba ?

günde 3 bıldırcın yumurtası ağır gelmiyomu selcan tavuk yumurtasından çok daha fazla vitamin içeriyor
ben hergün vermeye korkuyorum bir gün verip bir gün vermiyorum dokunur diye
bende hergün yedirsemmi acaba ?

sevda yiyo valla..o kadar hareketli ki anlatamam.yaramaz değil ama aşırı hareketli o yüzden dokunmuyo heralde..yumurtayı market alışverişlerinde alıyoruz.bitince da normal yumurta yiyor.
eger zeynep 1 tane yiyorsa,hergün yedir bişey olmaz.

canım ben ekmek istedim ama hiç elime alamadım eve geçtiğimizden beri çoluk çocuk hamilelik uğraştım durdum birde şimdi tavuklar oluncada zaten yerler yani artık olmaz bahçede gezinirken işe yara şeyleri yiyorlar((
3 tane bıldırcınımız vardı canım 2 si dişi 1 erkek bu şekilde almamızın sebebide yumurtalarını erkekten alması için çünkü içerisinde tohumu oluyormuş yumurtaların onda da vitamin çokmuş o yüzden bakımı kolay canım hiç kümeslerinden çıkmıyorlar zaten su vede yemi var ama koku konusunu bilmiyorum bahçede olduğundan bilmiyorum günde 2 tane bazen 3 oluyordu ama kışın yumurtlamıoorlar 7 buöuğa aldık 1 tanesini günlük bedne ağır gediğini duyduğum ve okuduğum için sedece 1 tane yediriyorum yeetiyorda bu yüzden artıyor bile :)))
benim baba zaten çiftçilik yağıyor emekli oldu ama hala uğraşıyor çekirdeklerimiz beleş babam ekti sattı şekerlerimiz unumuz dayımlarda sebzeler ekmişti babamda ekiyor bazen başka şeyler bizde heleki ecrinde bayılıyor ben tarlaları gezmeyi çok severim ecrinde yazın dedisiyle tarktörle gidiyordu hep :)))
canım bende çok araştırdım senin beyaz koyduğunda istiyordum ama 2000 tl buluyor siz çok uyguna yaptırıyorsunuz bizde gelelim bari oraya yaptıralım :)))

sağol sevdacım eşim sadece özel günlerde değil normalde de alır ihtiyacım olsun olmasın sever böyle şeyelri her ay gezmeye gideriz öyle götürü yemeğe filan :)))ama herkesin yapısı farlıdır ....

canım çok üzgünüm ama ekim ayında düşük yaptım ben ve cipro kullanmıştım bilmeyerek 4gün kullanmıştım faranjitim için dr. 1ay içinde düşmezse sağlıklı demişti düşerse etkilenmiş olabilir demişti senin 1ayı geçmiş sanırım bişey olmamıştır bence

merhaba kızlar oohhh baya kaynatma başlamış süpersinz selcancım bıldırcın uçuyor canım uçtuğu için balkonda besleyemezsin annem almıştı bi kere biri uçtu hemde biz 5. kattayız nasıl oldu anlamadık ölüsünü bile bulamadık bende çok seviyorum ya doğal yetiştirmeyi herşeyi bahçeli evim olsa çok isterdim

denizcim tv üniten çok iyi fiyataymış valla bencede resimlerdekilerde çok şık benim tarzım tam bende açık renk mobilya seviyorum benimkilerde akça ağaç memnunum tozu göstermiyor

anaaa gerçekten 3 yumurta ağır mı gelir acaba?
napacam o zaman.3 den azını kabul etmiyo ki?
kızlar aydan aya alıyoz.yani ayda 4 gün 3 tane yiyor.diger günler 1 tane tavuk yumurtası yiyor.
agır mı gelir sizce? kafama takıldı şimdi.ben bunu bi araştırayım..

yasemincim senin hayat ne güzelmiş imrendim.ecrinin süper bi ortamı var demek ki..
ben balkona bıldırcınları alıyomuşum ,yumurta beklerken ,ertesi gün kaçıyolarmış..

bi keresinde mersinde muhabbet kuşum kaçmıştı.kafesi aldıgım gibi aşagı koştum.saaatlerce kuşumu aradım.bir taraftan da çikoooo çikooo diye bagırıyordum.
sonra birden sesini duydum.ses bi apartmandan geliyodu.bahçesine girdim bi baktım 3.katın balkon penceresinde bana bakıyor.hemen çıktım yukarı ,kadına rica ettim.
kuş beni görünce omzuma kondu.öpmeye başladı.kadın şok oldu.
kuş da çok korkmuştu.çok sevinmiştim bulduguma..
düşünsenize çarşının ortasında elinde kafesle çikoooo diye bagıran bi deli :)

bende 2.tv ünitesine bayıldım..bir gün evim olursa bende çok istiyorum..kaç yaşına geldik hala yerleşik bir düzenimiz yok..40 yaşında bir ev sahibi olabilirmiyim acaba
ayşegül nasıl gidiyor canım hamilelik..bulantın varmı..doğaçtaki hamileleğine benziyormu
selcancım banada 3 bıldırcın yumurtası çok ağır olur gibi geldi..diğer yumurtayı bile gün aşırı öneriyorlar ki bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından 5kat azla osor,9kat azla protein ve 8 kat azla demir içeriyor diye biliyorum.birde bunu 3 le çarparsak kağanın yedikten sonra duvarlara tırmanması gerekir o enerjiyi harcayabilmesi için:))))

f harfinde bir sorun var.yazamamışım.5kat fazla fosfor demek istedim..

kızlar bnm yaptıracagım unınte duvardan duvara 2,66 yukseklıgı ıse 2,11 cm olucak
bu ıkısının karışımı gıbı bışey olucak..

bende beyaz ve acık kahve tonlarınıs evıyorum aysegul . artık sıyahtan ıllallah geldı valla
borcu harcı bekleyemıcem.. delırıyorum ya .. hele koltuklarımdan kurtulacagım gunu ıple cekıyorum
cok pahalı cok gosterışlı ve herkesın bayıldıgı olsada ben sıyah oldukları ıcın cok sıkıldım cok yoruldum onları temızlemekten tozdan arındırmayla ugrasmaktan..
her ev supurmemde koltuklarımıda supurup siliyorum.. tozlar başka turlu gıtmıyor cunku
daha oncede dedıgım gıbı ustu bej altı beyaz köşe takımı alıcam cunku evımın salonu köşe koltuğa cok uygun koltuk grubu koyunca olmuyor ne şekılde koyarsan koy..

yasemıncım sızde bulursunuz boyle ugyuna yapacak bı yer.. marangoza fln yaptırın ..
bnm şımdıkı aklım olsa yatak odama sadece yatak alırdım kucuk odamı gıyım odası yapardım cunku ztn suanda orası gıyım oda ama yatak odamın gardırobu ve başka bır dolap daha almıstık o sekılde bı oda yaptık

neysee.. bakalım adam bunlar kadar kalıtelı yapabılıcek mı bırd eo var yanı
ama adama dedım yapabılırsenız ışı alın cunku ben cok zor begenırım cok detaycıyım dedım..
inşallah yapabılır

ya kızlar ne guzel sızınkıler yumurta yıyor aral hıcc sevmez bana cekmıs o konuda babasıda cok duşkun deıl ben sadece hafta sonları eşıme kahvaltı hazırlarım o da mukellef olur..
o zaman yaparım yumurtanın envayı çeşıdını e aralda o zaman yer
hafta ıcı yaptıgımda bazen yıyor ama cogu zaman yemez.. bende sogumasın yumurtadan dıye az verıyorum hıc sevemedı
he yedıgıde ancak omet olucak patateslı fln oyle yani...

iyi gidiyor canım doğaçtan daha rahat geçiyor şimdilik ne kasıkta sancı ne bulantım oldu allaha şükür yarın kontrolum var bakalım ne kadar olmuş küçük sıpa

denizcim sabırsızlıkla bekliyorum üniteni canım merak ettim doğrusu doğaçta hem babası hem benim sevdiğim şeyleri yiyor mesela babası zeytin peynirden nefret eder bense bayılırım doğaçta seviyor yumurtayıda sever azda olsa yer doğaçın porsiyonları küçüktür sadece ekmek çok yemez ondan zayıf zaten

bu arada selcan 3yumurta hakikaten çok canım ya ben tavuk yumurtasını bile gün aşırı veriyorum dokuncak diye bıldırcın çok ağırmış duydum ben hayatta yiyemem o yumurtayı ya tiksinirim herhalde zaten aram çok iyi sayılmaz küçükken severdim hemde çok ama şimdi kokusuna dayanamıyorum çok hazımsızlık yapıyor bende ondanda yemeyi sevmem

tamam o zaman daha az yedireyim.belki de ondan bu çocuk bu kadar hareketli..hiç oturmuyor.
ben yumurta çok yerim bazen kahvaltıda 2 tane yiyorum.kagan da hergün yiyor.
ayşegül dediğin gibi kagan da ekmek pek yemiyor.kilo tutmuyor o yüzden..
ama kızlar normal yumurtayı eger yiyorlarsa hergün yedirin.bişey olmaz olsaydı bana olurdu.hayatım boyunca o kadar çok yumurta yedim ki........

atike sen nerelerdesin canım ya aynı şehirdeyiz ama hiç görüşemedik.merkeze geleceğinde haber ver mutlaka beklerim.ben hep evdeyim zaten...
deniz evgör de ki köşe takımlarına baktın mı? çok güzeller....

bu arada derya nerelerdesin.sizin düğün yaklışıyor ya hazırlık yapıyosun heralde

merhaba kızlar bugün kontrole gittik eşimle bebiş çok büyümüş resmini koydum facede bakın bi keyfine nasıl poz vermiş alttakide kalp atışları :))10 haftalıkız

sağol canım evet çok eğlenceli çok güzel temiz hava :)))bıldırcanı balkonda beslemek bilmiyorum canım ama z<aten normalde de kümeste duruyor bizimk,iler ayşegülünde dediği gibi uçarlar...
canım zor ama bizimde farlı değil lojmandayız kendi evimin olmasını çok çok istiyorum zatne kim istemez ki ((

evet canım haklısın bende görüşmeyi çok istiyorum .ama konyaya geldiğimizde o kadar koşturmayla geçiyorki..hatasonu gelebiliyoruz..alışveriş yapıyoruz,pazara gidiyoruz,ardayı gezdiriyoruz derken yetmiyor bize zaman ..ablamlara bile gidemiyorum bazen. ama sana gelicem hep aklımdasın..çocukların tanışmasınıda çok istiyorum..

slm.kızlar nasılsınız ..bizde yeni gezmeden geldik ecrini gezmeye götürdük neoya iyi oldu sterese giriyor evde beni bunaltıyor ..iyi eğlendi oyun parkında top huvuzunu çok seviyor oynadı gezdik yemek yedik geldik çok yorgunum ecrinin arkasında koşturmaktan yorulduk eşimde bende :)))birazda alışveriş yaptı ecrin kendi adına oyuncak aldı geldi çocuk işte çok seviniyor bende onun öyle sevindiğinni görünce çok mutlu oluyoruz eşimle...aslında bana bile iyi geliyo gezmek alışveriş yapmak :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…