2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarrr sevgılıler gununuz kutlu
kandılınız ıse mubarek olsun...
sızı sevıyorummm...
aral bugun yoktu babanne ve dedeyle gemlıge gıttıler bırazndan gelıcekler...
evde baya ış yaptım ama utuler yıne kaldı
sanırım nette bıraz fazla takıldım
ama araştırmam gereken şeyler vardı
HIPERAKTIVITE..........! cok okudum bunla ılgılı şeylerı
cogu şey arala uyuyor daha onceden de okumuştum
degışen bışey varmı dıye tekrar farklı sıtelerden de araştırmalar yaptım
ılaçlara varana dek
ıstedıgın en son şey ılac kullanmak ogluma..
ama artık dayanıcak gucum kalmadı.. bılemıyorum
dr a gıdıcez 1 martta burdakı cocuk hastanesınden randevu alıcaz bakalım hangı tarıhe verıcekler
ancak 1 martta arayıp cocuk pskıyatr bolumunden rabdevu alabılırmışız
bıraz tuhaf bı hastane
ozelde suan gıdemıcegımzı ıcın mecburen 1 mrtı beklıyoruz
1 martta randevuyu aldık aldık alamazsak 3 ay sonraya kalıyor........
boyle sacma bı sıstem ışte..
bakalım dr ne dıyecek ne gozlemlıcek.. belkdıe takıbe alır oglumu

kız yasemin ne şanslısın.maşallah allah mutluluğunuzu bozmasın.
güzel sürprizmiş...tadını çıkar

deniz randevu al yine de şurda mart ayı geldi sayılır.

topiğe kimse ugramıyor bari bende kendi kendime sohbet edeyim

-nasılsın selcancım
-iyiyim canım sen nasılsın.kağanla ugraşıyorum işte
havalar yine bozdu.bu yıl bana kış çok uzun geldi.bunaldım valla.
bu yıl hobi bahçesi yapıcagız ya baharı iple çekiyorum.

slm kızlar valla ıssızlaştı topik iyice selcan ben şimdi 2011 eylül annelerinide takip ediyorum oranın hızına yetişemiyorum eskiden bu topikte öyleydi hamilelikte doğumdan sonra başladı ıssızlık ama sanki şimdiki anne adayları bizlerden daha hazırlıklılar bazı şeyleri biz taaa ne zaman keşfetmiştik onlar şimdiden bilip uyguluyorlar bravo valla bu arada göbek showları başladı 2011 eylül annelerinde henüz 2.5 aylık ve 3aylık anne adayları var ama göbüşlerimiz çıktı şimdiden benim sabah iniyor akşam davul oluyor penye bişey giyince bi görseniz nasıl çıkıyor karnım şimdi beklediğim şey ilk kıpırtılar nuran başlamıştır hissetmeye

evet yaa ne oluor topıgımıze.. deryada ugrayamaz oldu artık
eskıden gecelerı gırerdı
bende kımse yazmayınca gırıp bakıp cıkıyorum

1 martı beklıyoruz aılecek 1 marttan oncekı gunde sonrakı gunde olmuyor ılla o gun arayacakmışız
ne tuhaf yaa :))

Aralda artık kardeş ıstemeye başladı annecım karnında kardeşım buyusun sonra çıksın sut emsın buysun ben onu hep sevıcem ona abc yi öğreticem dıyor
onunla rozı gıbı oyun oynıcam dıyor
bu yaz gıbı hamıle kalabılırım tabı kader kısmet
rabbım saglıklı bır evlat daha nasıp eder ınşallah..
ama bu ıstedgım sadece bı ıstekten ıbaret.. gozumde yemıyor açıkcası
tek tesellım aralın bu yıl okula başlıcak olması...

sağol canım cümlemizin doğru gerçekten çok şanslıyım :)))ben arada bakınıyorum aa yazan kimse yok ki ne yazayım bende ((bu hobi bahçesi çok güzel bişey bizim buralar zaten hep bahçe bende bahçeli yerde oturduğum için istemedende olsa uğraşıyoruz ama insanın stresini alıyor esk.de de var böyle bir yer ...
canım göbüşler dediğin gibi benimde arada çıkıyor ben de seyirmeler bayadır var dr.olabilr demişti ama çok hafif :))) arada bazen hiç olmuyor...ben hiç uğramıyorum eylülş hamilelerine zaten eylülde de doğurmam ben ecrinde haziran 28 ,1 ay önce doğdu :)))
denizcim bir an önce al bakalım randevu ne zamandır diyorsun yine sıra felan olmaz ne diyecek bakalım dr.ecrin baya bii değişti maşallah diyeyim her çocuk gibi hareketli ama artık eskisi kadar değil bilmiyorum ne yin etkisi oldu artık ama?

evet ayşegül şimdi anneler daha bilinçli...
yemek falan yiyince iyice çıkıyordur göbeğin..
ben kağanın ilk hareketi 18.haftada hissetmiştim.ama 2. gebelikde daha erken hissedilirmiş.
bakalım sen ne zaman hissedicen..
demek aral da abi olmak istiyor haa.
valla deniz sen bilirsin.bu yaz hamile kalsan aralarında 3.5 yaş olur.iyi bence.

selam kızlar
bende ne zamandır uğrayamayanlardanım
batuhan hiç bırakmıyo ya boya yapıcaz ya oyun yada kitap okuttrucak
bu aralar kitap kurdu oldu resmen bana okutturuyo sonra kendi okuyo tabi kendince:)) ama bazı sayfaları biliyo ilk baştaki cümleyi nerdeyse kuruyo
konuşmaları baya ilerledi tabi daha sizinkilere yetişemedik ama olsun buda bize yetiyo
görenler zaten hemen farkediyo konuşması baya ilerllemiş diyolar
anne böcek geliyo çok korktum falan gibi cümleler kuruyo
cümledeki kelime sayıları artı.
benede arada uğruyorum ama yazmadan çıkmak zorunda kalıyorum

selcancım bende geöen sene balkonumda domates yetiştirmiştim
çok güzel bişey ya insan stres atıyo resmen balkondan içeri girmezdim sabah akşam gözüm ordaydı
dalından koparıp yemenin tadıda çok başka
bu sene tekrar yetiştiricem bide geçen sene üzüm ekmiştim dalları çoğaldı artık bu yaz toplarız meyveleri inşallah:)))

ay super yaaa keşkee bır bahçemız olsada eksek bıçsekk
eşımle bnm hayalımdır bahcelı ev luks olmasıan gerek yok bahçesı olsun yeter..
bırde alman kurdu ıstıyor eşım .. off offf hayalden oeteye gecemeyız ama..

bizimde hep hayalimiz bahçeli bir ev hep meyve ağaçları ekmek isiyorum
geçende bir arkadaşım evinde büyükçe bir saksıda limon ağacı yetiştirmiş topladık limonlarını dedi. bende domates ve üzümle uğraşıyorum:))
inşallah hayellerimiz bir gün gerçek olur:))

evet kızlar ben de o yüzden o taşındım zaten.
şimdi ki evimiz merkeze uzak.ama lojmanda isteyenler istediklerini ekip biçiyolar.herkesin çeşmesi hortumu falan var.
oturdugum siteden memnundum ama sırf bu yüzden,bi de kağan rahatça bahçede oynasın diye,taşındık.lojman da daha 4 yıllık ,evler geniş ferah...iyi oldu bizim için.
inşallah bir aksilik olmaz da yetiştirebiliriz..
genelde herkes bahçeli bi ev hayal ediyor.
deniz
ben de bi köpeğim olmasını çok istiyorum .
nuran canım maydanoz ,biber falan da ek.hem bakımı kolay hem de yemesi güzel oluyo..
dalından koparıp yemeye kıyamıyor insan değil mi?

bu konuda en şanslı benim heralde resimlerimzdende belki faretmişsinizdir bizim bahçemizde meyve ağaçları var hatta üzüm yapraklarında sarma bile yapıyorum erik ağacımızda var reçel yaptık ayva ağacımız var hala bitmedi ayvalarımız yiyoruz :))) yazın harika oluyor kırmızı güller çiçekler yaprakları kalpli kalpli çiçekelrimiz de var bayılıyorum onlara eşim yaz gelince bahçeden çiçek getirir bana :))))

köpeğimizde vardır hep gelir gider ben çok korkuyorum köpekten sürekli durdurmuyporum küçükken beni ısırmıştıda o yüzden ((sibirya kurdumuz vardı beyaz sorada bir sürü oldu 3eşiim ava gidiyor av köpeğimiz vardı 1 haft.o kaldı gitti yine getirir eşim çok seviyor :))) bizim tavşanlarımız var 2 tane anne baba vardı yavruladılar bir sürü oldular büyük orta küçücük çok şekerler :))tavuklarımız ve bıldırcınlarımızda var yazın getiriyoruz bahçemize kışın yer olmadığından onuları k.valdemelere götürdük en güzelide taze taze tavuk ve bıldırcın yumurtası yiyor kızım...

selam kızlar..
aralı babannesı aldı uyutmaya goturdu alt kata :)
yemek yaptım ve yıyebıldım
bızım burda bır marangoz var adam ozel ışler yapıyor mesela evıne ozel kapılar yaptırmak ıstıyorsunuz adam yapıyor ama o sırada sadece sızın ısınızle ılgılenıyor o bıtınce dıger kışılerın ışını alıyor.
bızde gıttık cızımımız ve netten ındırdıgımız duvar unıte orneklerıyle ..
lake beyaz ve acık kahve tonlarında bır duvar unıtesı yaptırıyoruz . yalnız ayın 20 sınde eşım para verınce başlıcak yapmaya ..
eve monte edılınce resmını eklıcem sıze..
o bıtınce de koltuk takımlarım satılırsa eger köşe takımı alıcam
ama satamadık bır eskı takımımızı ..

benden bu kadar hafta sonu ablam ve ırmak gelebılır
gelırlerse uludaga cıkıckaz cocukları kızakla kaydırmak ıcın
ama emınde deılım aral o kadar huysuz kı yollarda durmuyor oto koltugunun emnıyetını açıp one atlıyor
dun koruparka goturdum onu babamızda oraya geldı aksam
donuşte arabayı ben kullandım saat akşamın 8 ydi ve yollar kalabalıktı ay one atlıyor arkada zıplıyor arkada ışıkları açıyor
neysekı yanımda eşım vardıda onunla ılgılendı ben yla baktım tek oslam kaza yaptırır şapşal bana :)))

merhaba arkadaşlar burda hep anneler ve çocuklular olduğu için bişey sormak istiyorum 5 haftalık hamieyim hamile olduğuımı bilmeden 3. haftada cipro ve bir ilaç daha kullandım ikisi de c kategorisinden bu ilaçlar zarar vermiştir doktor risk var falan dedi yardımcı olur musunuz

mrb arkadaşım.benim bu konuda bir bilgim yok.risk var derken ne demek istedi acaba doktor.
düşük riski mi acaba..ama daha hamileliğinin başındasın.bişey olmamış olabilir.farklı doktorlara git.
doktorlar sitesi diye bir yer var.internetden orayı bulup ordaki doktorlara da danışabilirsin

deniz kaç liraya yapacakmış üniteyi.bende bugün bir firmaya email attım.yemek odası takımımı beyaz lake ye boyatmak istiyorum.
kahverengiden çok sıkıldım. çekyatlarımı da satmak için ilan verdim ama satılmıyor.insanlar yol masrafını da düşünüyorlar haklı olarak.
eğer satamazsan ,döşeme yaptırabilirsin.çok güzel kumaşlar var..

yasemin sen bişeyler ekiyormusun bahçenize?
yani severmisin bahçeyle ugraşmayı?

yasemin eşin ne kadar güzel süprizler yapmış okuyunca çok zevindim senin adına
bizim evde sevgililer gününün lafı bile geçmez :)
eşim acayip karşıdır butür özel günlere bende hiçbirşey beklemiyorum ondan 5 yıldır alıştım artık doğumgünü hariç özel gün kutlamamaya :)

bizim evimizin bahçesi yok ama k.validemlerin çok büyük bir zeytinlikleri var oraya ekeip biçerler bizde yazın herşelyi taze taze yeriz pazara hiç çıkmayız diyebilirim
meyve ağaçlarınında çoğu var
ama bahçe işleri bana çok sıkıcı geliyor ben oraya gidip piknik yapmayı seviyorum sadece deniz manzaralı çok güzel biryer
toprakla uğraşmak sağlık içinde çok faydalı biliyorum ama ben sevmiyorum işte keşke sevebilsem elimde süper imkanlarım var

selcan normalde bızım yaptırıcagımız kucuk bır unıte deıl ama sade.. cok sade ve şık
begendıgım sıtelerde fıyatları 2,500 fln..
bızım usta 1,100 e yaparım ama sıze 1000 olur dedı
ben bıdı bıdı konuşup 100 lıra daha ındırttım
900 e yapıcak yani.. 15 -20 gunde yaparım dedı

bu arada selcan cok ıyı bır secım bencede beyaz lakeye baylıyorum ...
adam o gun konuşma esnasında lake boyanın malıyetınden bahsettı
150 200 e boyuyorlarmış parcayı ama tabı ebatlarıda onemlı
lake masrafı bır ış dedı adam
bızımde lake beyaz ve kahverengı olucak (açık tonda cevız gıbı)

gulcel arkadasım muhakkak bı kac tane doktora danısmalısın.. bu konular cıddı konular.
tek bır doktorla sınırlama kendını ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…