2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

her zamna diyorum benim kızım aşırı süslü giyim kıyafet delisi ojesi bitmez rujsuz çıkmaz diyenlerden annesi izin vermiyor ama dinleyen kim tınlamıyor beni o tokaları kendş takıyor zatne çok uzun zamnadır da benim kıyafetlere sardı her gün başka bir sürü kıyafeimi çekip alıyor kıyafet dolabından onları giyiyor :)) çok yoruşuyorum oyuncak oynamıyor sadee süs vede dağıtma dökme oldu bayadır böyleyiz mutfak eşyalarıyla oynuyor gerçek şeylere takılıyor eve gerçek yumurta getiriyor vs...getiriyor sürekli ben götürüyorum o tekrar görmez tarafımdan getiiyor olmadı ayakakabılıktan benim ayakkabılarımı getiriyor sonrada kıyafet hepsini indiriyor yaaa ((ama erkekelikte var yani biraz boğuşmayı erkeklerlede iyi anlaşıyor karetesindende belli :)))daha çocuk yok ortada benim cadı onun bile hayalini kurmuş bana uzun uzun anlatırken kardeşimle karetede yapacağızzzz diye onuda diyor :)))

Son düzenleme:
sizin yavrularında huyu suyu değiştimi hiç hepinizin ki mi uslu :))) hiç bahseden yok artık ....abla abi oldular ama nasıllar ...

ecrin huysuz değil ama yaramaz tam büyük gibi giyim vede davranmak istiyor ama uzun zamandır da aşırı nazlı en ufak bişeye küsüyor ağlıyor dikkat çekme zaten doğdu doğalı var sürekli hala ilgilensinlen benimle diyor hala ve hala oyuncak oynamıyor hiç hemde ilgi alanları oldukça farklı dans müzük tamam ama sürekli ayakta hiç oturmuyor hala karıştırma huyu devamediyor hiç oturamıyor uyku iyi sayılır geceleri hala kalkkıyor ama tabi bebek değil ağlamıyor en azından.....sürekli dışarı çıkmak istiyor parkkı seviyor bahçemiz güzel ama bahçede durmak istemiyor durmuyorda gezelim hep gezelim kitap defter kalemi hala seviyor ...oyuncak mutfak eşyaları var onlarla oynamıyor gerçeklerinide tava tencere taşımıyor ama yiyecekelrle oynamak istiyor yani makarnaları döküp saçmak aslında oynamak denilmez buna döküyor yani her şeyi yada çok kısa sürüyor hemen yemek yaptım deyip az sonra sıkılıp dökmeye başlıyor gerçek kuru baklagillerleri eve taşıyor başkada mutafak eşyasıylada oynamıyor yani oyun hamurunuda severdi artık sıkılmış iç eline almıyor ıonuda atıyor şekşl felan yapmıyor bile yani hiç oyun yok ecrinin kendi başına öyle oturuyumda şunu oynayayım yok zaten yazdımda benim kıyafetleri giyip çıkaruıyor sonra ondanda sıkılıyor ayakkabıları taşıyor ondanda sıkılıyor öyle karıştırıyor olmadı gümüşlüktekileri konsoldakileri almaya çalışıyor süsleri almasına izin vermesemde bakıcam deyip ya alıyor yada ben bişeylerle uğraşırken usulca girip hiçte ses vermiyor oraları karıştırıyor hep karıştırıyor yani .hala etrafta bişey bulsun ya döküyor yada eline alıyor işte ..su bile olsa evde onunla oyun oynuyor yada içine bişeyler dolduruyor yüzüyorlar diye :))) aşırı konuşuyor ne dersen de kızsan bile hem ağlar hemde sana cevap verir çok fazla karşılık veriyor cadıydı zaten iyice cadı bişey oldu yaniii.....şarkı söylemeye bayılıyor bir sürü şarkı vede tekerleme öğrend i oldukça fazla....yemek konusu işte hala yiyor ama sofraya oturmuyor ama en azından azda olsa yiyor kilo felan almıyor bayadır....ama çok eğleniyoruz tadını çıkarıyoruz onun o benim büyük kıyafetlerimi giymesi çok komik çokta tatlı kendine yaptığı makyajlar :))) eskisi kadar yormuyor ama eskiden huysuzdu şimdi yaşının zamanını yaşıyor ....hayali arkadaşları var hayal gücü oldukça yğüksek beni bile korkutacak kadar bazen:)))))

Son düzenleme:
Kızlar slmmm
epeydir yazamıyordum yine..malum eşim bana iş getirdi katalog tasarlıyorum onu yetiştircem diye sizlere yazamadım da..
Öncelikle hepinize tekrar çok çokk tskler güzel sözleriniz için,şımarttınız valla beni:78: Hepinizi çok seviyorum

Cinsiyetler belli olmuş ve çok isabetli çok sevindim valla benim de içime doğduğu gibi çıktı..Kalabalıklaşıyoruz ne güzel minik melekler geliyor..

Yasemincim senin zeynebin doğumu için gidişini ben de unutmuyorum çünkü sen de ilklerdendin,o ara hepimiz kurbanlık koyun gibi sıra bekleyip duruyorduk sen suyum geldi diye yazınca nasıl heyecanlanmıştım ve panik olmuştum ben ne zaman giderim teleşıyla..
Allah sağlıklı ve kolay bir doğum yaşatsın inşallah canım,aynı şekilde esracım kardeşine de hayırlı doğumlar diliyorum canım..

Bakın bakalım kızlar farklı cinsiyet nasıl olacak? ben de çok istiyorum ama mantığım hayır diyor işimiz kazaya kaldı yani :)) Asrın çok hazır duruma Buğu bebek doğunca ona hiç aptap (aptal) demiyeceğim diyor kendince sevgisini ifade ediyor oğluşum :)) Allah hepimize herşeyin hayırlısını versin inşallah ama kardeşi olsun çok istiyorum Allah biliyor ya..

Biz de evdeyiz sürekli çok bunalıyoruz sürekli onunla birşeyler yapmaya çalışıyorum ama yetemez oldum kreş şart oldu..komşu,arkadaş vs de yok o yüzden akşama kadar kah aşk yaşıyoruz kah birbirimizi yiyoruz..haftasonu nihale gidicem kahvaltıya hiç değilse efeyle oynarlar artık daha aklı başındalar bize rahat verirler umarım,gidiyim de bi süt oğlumu göreyim özledim..

bizde evde cok bunaldik deryacim..suyum yine gelir ya disarda gelir korksuyla cikmaya cekiniyorum son 10 gün malum..kres konusunda bende kararliyim istanbla döneyim kizimin evde bunalmasini istemiyorum.
bugünde hava cok güzel sabahtan basladik anne parka gidelim salincaga binelim kayalim..benim kizim oyuncak ve oyuna cok düskün adasim süsle cok alakasi yok sadece arada elbise giymek istiyo prenses olacakmis ..gevezelik bunlarin burcunda var zaten..

bizde çok bunaldık birazda bu yüzden sanırım ne yapacağını şaşırıyor evde sıkılıyor oyuncakta oynamayınca ne yapacağını şaşırıyor:))ama biz hergün bibine gidiyoruz aslında :)))evde hiç oturmuyoruz kiiii
ecrinin evde salıncağıda var ama illaki parka gidecek onun yeri ayrı birde arkadaşlarına çok düşkün bu yüzden parkta hem arkadaşlarıyla oynuyor hemde parkın tadını çıkarıyor bir sürü arkadaşı oldu şimdiden uzun zamandır parka gitmiyor ondan canı sıkılıyor aslında parkın yeri ayrı tabi...yoksa aslında biz her gün birilerine misafirliğe gidiyoruz akrabalarım hep burda arkadaşlarımda her gün gidecek bir yer bulunuyor aslında arabada olunca çok iyi oldu bize ama illaki ecrin gezmeye gidecek misafirliği kabuletmiyor ounun yeri ayrı ..gezmede yani oyun evi felan park gibi dışarı ayrı yani onun için hergünnde esk.gitmiyoruz ama her haft.sonu gezmeye gidiyoruz bu hft.sonuda ankaraya gidecektik ben hasta olunca kaldı bakalım önümüzdeki günlerde gideriz belki eşim gezmeyi çok seviyor şimdiden tatil hayallerine başladı.......

Son düzenleme:
hamileliğimin tadıı çıkarıyorum ben aslında eşimde aşırı düşkün oldu iyice bir dediğim iki etmeye bile kalmıyor ben demeden her şeyi yapıyor çok iyi gidiyor bu yüzden sürekli gezdiriyor sen çıkamıyorsun bir yere diye aslında hergünde misafirlekteyim:)))eşim ecrine aşırı düşkün hiç ağlatmıyor bile ne dese ne istese anında alıyor siznkilerde de böylemi kızlar bazen abrtıyor yani akşam ağlıyor şuraya gideceğim diye apartopar gidiyoruz o derecede yani....

Son düzenleme:
kızlar selammm...

demek bnmıkıncı cocugumu erkek dıye hıssedıyorsunuz :)
Rabbım hayırlısını versın napam erkekte olsa ıkıncı bı aral olmaz heralde :))))

bende bıldıgınız uzere hala calısıyorum ..
naşallah dıyeyımde nazar degmesın
ay o kadar cok ış aradım kı bışey olucak sanıyorum her dakka
sabahları bunalım gıdıyorum ışe.. dıken uzerınde
ama sonra gecıyor
ışlerı ıyıce ele aldım.. tabı orayı ve ogretmenlerıde..
hepsı benden cokkucuk yaştalar. agırlıgımı koyuyorum. sagolsunlar onlarda ıyı kızlar saygısızı bışey gormedım şımdıye dek..
ama cok yuz verınce hepsı aynı anda bışey ısteyıp çalışmama engel oluyor
60 ogrencı 60 aıle demek ve artık onlarıda tanıyorum .
ogrencılerın adlarını ezberledım hepsını tanıyorum kayıtlarını artık sormadan alıyorum
ama bunların dışında cok ışım oluyor
belkıde boylesı daha ıyı oluyor zaman gecıyor..
hepınızın ıyı olmasına cok sevındım..

bugun ışten arabayla eve döndum eşım gelmıştı benı almaya ben kullanayım dedım. eve kadar maşallah cok guzel kullandım.
o trafıkte ve o bölgede kullanmamıştım daha onceden bu yuzden yenı bı yer olunca hemen denıyım kendımı dedım

hepınızı opuyorm hamışlerın ayrıca göbüşlerindekileride öpüyorum

zeynep bu aralar dışarıda çok sakin davranmaya başladı evde bize karşı cadılık yapar çenesi hiçççç susmaz dediğini yaptırır kızar bağırır ama misafirlikte falan çok farklı bi moda giriyo
mesela geçen gün muratın arkadaşına oturmaya gittik zeynepten 4 ay küçük kızları var elif çok ama çok aksi bi çocuk vede çık şımarık annesiyle babası serbest bırakıyolar kızmıyolar itiraz etmiyolar uyarmıyolar vs.
o gün zeynebe 2 kere vurdu zeynepte karşılık veremedi ağladı kucağıma geldi elifi sevmiyorum eve gidelim falan dedi annesi ağzını açıp hayır yapma kızım vurulmaz falan demedi öyle söyleyince daha çok yapıyomuş
ayyy bi sinir oldum bişeyde demedim ama fıttırdım sonrada zeynebe kızdım neden ağladın sende kendini savunmadın diye yalnışmı yaptım bilmiyorum ama biri sana vurursa sende karşılık ver vur dedim çünki gerçekten zeynebin o anda pasif durmasına artı arkadaşımın kızını uyarmamasına artı benimde o an bişey diyememe çok sinirlendim...
biz sürekli arkadaşlarışyla iyi anlaşmasını kavga etmemesini onlara vurulmamasını gerektiğini anlatıyoruz zeynebe ama aksi bi durumla karşılaşıncada nasıl davranacağını bilemiyo kuzum herkesi kendi gibi uyumlu zannediyo çok arkadaş canlısı ama karar verdim bazı durumlarda onunda karşılık vermesinde bi sakınca olmadığnı öğreticem
hayat her zaman iyileri çıkarmıyo karşımıza küçük bir tokat karşısında bile böyle davrandıysa ileride yaşayacağı olumsuzluklarda çok zorlanıcak hayal kırıklıklarına uğrayacak biz herzaman yanıda olamıcaz sonuçta

katılıyorum sana sevdacım kesinlikle haklısın doğaçta aynı uyumlu kavgacı değil ama kendisine zarar gelince altta kalmıyor ben öğretmedim ama kendi hırsından sinirinden kontrol edemiyor o an doğaç ama memnunum ilk başlangıcı o yapmıyor sonuçta önemli olan o savunmaya geçiyor sadece

sonuna kadar haklısın arkadaşım valla kimse kusuruma bakmasın ben hiç vurmamışşım vurmasınada izin vermemişim başkasıda gıkı çıkmayacak gelemem o tür şeylere ecrinde aynı zeynep gibi biri vurdumu karşılık vermiyordu bende defalarca konuşurum anlatırım doğru yada yanlış kendini savunmasını birinin sana vurdumu sende vur hemde gel bana söyle diye ecrin aşırı uyumlu hiç kavga bilmez maşallah arkadaşa bayılıyor oynar evde oynamaz oyuncak bilmez ama arkadaş oldumu hemen değişir oynamayan çocuk oynar..hem arkadaşınm çocuğu gibi olan çocuklarada uyuz olurum eğitmeleri lazım en azından mesela bazne ecrinde kızar hakareteder bende uyarırım uyarmama rağmen yapıyorsa yani benlik bişey yok denmektir ben üzerime düşeni yapmama rağmen hala yapıyorsa zamanla düzelir diye beklerim ama hiç uyarmamak hiç bir şey olmamış gibi iyi bişey yapmış gibi birde taktir etsinler çok yüz vermişler ((bende kızımı böyle eğiticem doğruyu anlatıcam diye kendimi paralayım......

selam kızlar
geçmişi okuyamadım inşallah hepiniz iyisinizdir:))
kaç gündür batuhanla ben grip olduk başımı kaldıramıyorum bütün eklemlerim , gözüm, ayaklarım ağrıyo resmen. batuhanda ateşli hapşuruk burun akıntısı hepsi var ikimizde de sanırım eşimede geçirdik hastalığımızı.

geçmiş olsun nurancım

sevdacım bende olsam sınırlenırdım
hıc sevmem rahat ınsanları..
aralda zamanında cok dayak yedı parkta kendı evınde vs.. bende baktım olmuyor
aral bı cpocuk sana vurdugunda pnce onu uyar bana vurma de..
eger yıne vurursa sende onu it dedim

dedim vallaa

iyi geceler kızlarrrr gece kuşumuz girmiyo bayadır onun yerine ben yazyayım dedim
gerçi derya kadar geç bi saatte yazmıyorum ama yinede geç bi saat işte :)
bugün çok güzel geçti annem ablam görümcem k. validem bendeydiler gırgır şamata geçti efeyle zeynep çok güzel eğlendi arada küçük arızalar çıkardılar ama neyseki çabuk geçiyo
akşamüstüde sahil turu yaptık hava süperdi burda denizde en uzağa kim taş atabiliyo diye yarışma yaptık tabiii murat kazandı hep
taş sektirme oynadık murat 4-5 kere sektirebiliyo ben anca 2 kereeee
böyle güzel bi günün ardından annemleri otobüse bindirip uğurlamak herzamanki gibi beni mahvetti her gidişlerinde bi parçam gdiyo onlarla onlarla öpüşüp bay bay yapmak çok koyuyo keşke daha yakın otursak ((

sevdacım ne guzel bır gun gecırmıssınız
sızın oralar cok guzel
hele yazın cıvıl cıvıl
ınsallah bu yaz sık sık gelırızde sızınle sahılde bırer çay ıcerız ohh mıs gıbıı
cocuklarda oyun oynarlar ordakı parkta... tabı 3 yaş olacaklar
Aralda bıraz daha ılımlı artık

bende o taş sektırmeyı yapamıyorum bnm eşımde senın kı gıbı o konularda cok becerıklı
ama ben yapamıyormmmm

bı ayakkabı ve bı trane krem rengı pantolun aldım .
eşım bana berskha dan cok guzel bı bluz almıs ama alt tarafı guzel durmadı
(gecen hafta almsıtı) 1 ay zamanım var degıstırmek ıcın . gıdıp baska bısey alıcam onun yerınede
ışe başlayınca hergun ne gıysem derdı sarıyor ınsanı ..

nasılsınız kızlar sevdacım çok güzel vakit geçirmişsiniz gerçekten allah bozmasın canım benim..

denizcim güle güle giy canım yeni giyisilerini....

bizim bu sıralar pek keyfimiz yok ecrine bir haller oldu ama ne oldu anlamadım hasta desem hasta değil canısıkılı desem her gün sokak geziyor cadı parkada gidiyor kızan yok bağıran yok gayet evde herşey nor msl ama gerçekten bir şeyler oldu 4 günden beri her şeye ağlayarak cevap veriyor her şeye ağlıyor üstelik sürekli sinirli kızıyor her şeyi atıyor kırıyor hiç bir şeyi beğenmiyor hani desemki küçük olsa diş ççıkarıyor diycem ynai o kadar tuhaf davranıyor artık biz ağlamıyoruz öyle mızıklama felan huyumuzda yok ama son 4 gündür sürekli ağlayan bir ecrin oldu her şeye dışarı çıkar ağlar eve girer ağlar tv bakar ağlar konuşur ağlar ne derseniz ağlıyor 3 yaş sendromu felanmı var acaba dedim yoksa kızıma nazar mı oldu huysuz asla değil ecrin ama hiç çekilmiyor bu hali sokak oratasında bile kendini yere atıp başlıyor ağlamaya umarım geçici birşeydir yoksa çok kötü hiç çekilcek gibi değil su içicek ağlayor su içicem diye ne kadar saçma bişey ((

selam kızlar
bizde hastalığı hafiflettik sayılır. bugün ayağaya kalkabildim
batuhanı traşa götürdüm. çocuk kuaförüne hep gidiyoduk orda anca oyuncaklara dalıp kestiriyodu ama bugün normal berbere gittik çocuk kuaförü uzak bize. başta istemedi anne gidelim istemiyorum falan dedi ama sonra durdu şükür.

bizim minik oğlanın tekmeleri baya arttı çok oynuyo içerde hele karnımız bi doysun taklalar atıyo resmen

ay ne güzel nuran bizde tık yok hala ya cuma günü biraz hissettim sonra yok hissedemiyorum başka çarşamba kontrolum var bakalım cinsiyet belli olur iyice karnım büyüdü ama şişkinlikle karışık

yasemincim doğaçtada oluyor arada şımarıklıktan bşka bişey değil bide alerjisi varmıydı ecrinin doğaçın var ondanda asabi malum bahar mevsimindeyiz rahatsız ediyor beni mahvetti zaten zor nefes alıyorum bide alerji iyice gittim ben allah sabır versin hepimize çok zor

denizcim merak ettim cicilerini fırsat bulursan bi mankenlik yap gözler bayram etsin olmazmı ben artıl x bedenlere geçiyorum incecik hatun görsün gözüm

ecrinin huysuzluğu geçicidir yasemin üzülme biliyosun dönem dönem böyle şeyler yapıyolar bide senin hamileliğnde etkiliyo olabir mutlaka yine ecrinle ilgileniyosun ama belki bu aralar bebek hakkında evde ve gittiğin yerlerde biraz fazla konuşuluyosa oda kıskanıp tepkisini bu şekilde belli ediyo olabilir
bilemiyorum çocuk psikolojisi işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…