2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

sırnaşık şeysırnaşık şey ilk kez duyuyorum cok komık geldi cok sacma bişey hiç kaynananı falan takma bence alınır dıye düşünüpte evde oturma gezcen tabı olmazsa kaynanana dra danıstım yokmus öyle bişey dedı dersın belkı ozaman kırılamz gercı böyle bir batıl inancı olan dr bılmez der sen en ıyısı hocaya danıstım deklava:

:) bak bu doğru hocaya danıştım diyebilirim belki ozaman oda inandığının yanlış olduğunu anlar... ama eskiler işte batıl inançtan alamıyolar kendilerini...

onu bende duydum canım
ben hatta akşam ezanından sonra bebeğin yıkanan çamaşırlarının dışarıda kalmaması gerektiğini de duydum
valla beni bu konularda biraz geri kafalı diye nitelendirebilirsiniz ama
ben uygulamayı düşünüyorum
eskiler dediyse vardır bildikleri
tabiki 40 ım çıkmadanda dışarıya çıkıcam gezicem ama gece dışarıda olmama gerek yok diye düşünüyorum
zaten sen 40 ıçıkmamış çocukla gece dışarıya çıkıp rahat ediceğinimi düşünüyorsun
onlar artık bizim için hayal canım
yarım saatte bir meme emmek isteyecek
ağlıyacak
gece üşürmü diye düşüneceksin
bunları aklına gelince annelik duygularıyla sen kendin çıkmak istemeyeceksin
demekki 40gün bebeğin dış hayata alışma süresi eskilerde bunu düşünerek böyle uygulamalar yapmışlar
altı üstü 40 gün gece çıkmasam bende bir eksiklik yaratacağını sanmıyorum
gündüzde gerekli durumlar olmadıkça en az 20 gün çıkmayı düşünmüyorum bennnnnnnnn

günaydın kızlar. bu 40 gün gece dışarı çıkmama konusunu bende biliyorum akşam hava kararınca çıkılmaz bende öyle yapıcam zaten sevceninde dediği gibi bebekle o saaatte dışarı çıkıp napıcaz daha ufacık bişey olcak gündüz ewde üşürmü diye düşünürken akşam dışarlarda hasta olur Allah korusun şimdi aklıma gelmiyo ama bunun gibi daha bi sürü şey war 40 gün yapılmayan ben annelerim ne derse yapıcam eski insan onlar wardır bi bildikleri :1closedeyes:

tanyericim seninle doğumlarımız çok yakın sanırım
senin normalmi yoksa sezaryenmi olacak
ben sezaryen istiyorum ama kısmet tabiki
bide canım senin bebeğinin hareketlerinde bi değişiklik varmı
mesela benim karnımın bir tarafına toplanıyo bazen ve 1-2 dakika orda kıpırdamadan duruyo kasılıyo sonra hafifçe dönmeye başlıyo
kızım öyle sıkışınca çok korkuyorum nefesim daralıyo
sanada oluyomu böyle şeyler ben kızımın tekmelerine elışkın olduğum için bu hareketler beni korkutuyo

ben doktoruma sordum bebek kaç günlük olunca dışarıya çıkarabilirim diye.ilk zamanlar mikrop kapmasın diye çıkmasanız iyi olur ama aradan 1 ay geçmiş istediğin yere götür dedi.tatile gideceğiniz zaman sadece güneşte kalmasın yeter dedi.yani belki ilk haftalarda dışarıya çıkmaz sonra çıkarırım diye düşünüyorum.mikroba da ihtiyacı var bağışıklık sistemi için.değil mi?akşam belki serin oluyo diye büyükler çıkarmayın demişlerdir bu da batıl inanca dönüşmüş olabilir.

eskiden bazi seyleri aciklamak ve anlamak güctü,mesela bakimsiz ve uzun tirnaklarin icinde seytan yavrularinin var olduguna inanilirdi..mikrobu nerden bilsinler..ama en azindan yaklasmislar,zararli biseyler oldugunu anlamislar..yazin bilemem ama kisin aksama dogru hava kirlilik orani bile artiyor..bazi vakitlerin insana zararli olgunu tibben bile kanitlanmis,günes dogma vakti tam tepede vakti ve batma vakti...bize zararli olan bebegede zararli olur..dikkat etmek lazim...denge önemli cok takilipta eve hapsolmakta iyi degil..

dogumun getirdikleri atlatmak normal dogumda 1veya 2 gün gibi görünsede bencede bebegin ve annenin en azindan ilk 10 gün dinlenmeye ve kendine gelmeye ihtiyaci var bebek dis ortama emmeye vs alismali annede bebegine..zaten zamanla bebek biraz daha cevreye tepkili ve duyarli olunca disari cikarmak daha zevkli ve güzel olur..

canım doktorun bile demiş mikrop kapmaması için 1 ay çıkmayın diye
demekki bu 40 olayının şifresi çözüldü
bebeğin dış ortama alışıp mikrop kapmaması
yine eskilir işini biliyomuş bakmayın sizz

ya zaten herşeyin biz açıklaması vardır tabiki ama yeterki bu açıklamalar tıbbi veya ilmi olsun... benim garibime giden batıla göre hareket etmek... bende bebeğime zarar vericek bişey yapmak istemem... ama saat beşe geliyor amanın hemen eve gitmem lazım yoksa çarpılcaz gibi bir düşünceye girmek saçma...

ALINTIDIR

Sual: Lohusalık döneminde dışarı çıkılmaz deniliyor. Dinen bir mahzuru var mıdır?
CEVAP
Bir şeyin tıbben zararı varsa dinen de zararı var demektir. Çünkü dinimizde tıp İslamiyet’in bir şubesidir, bir koludur. Doyduktan sonra yemek yemek niye mahzurlu olsun. Vücuda zarar veriyorsa mahzuru var demektir. İşte bunun için yasak edilmiştir.

Lohusalık döneminde, hastalığına bakmayıp sağda solda gezerse hastalığı artar. Bunun için ninelerimiz lohusayı dışarı çıkarmazlardı. Dışarı çıkmanın hiç mahzuru olmaz. Önemli olan hastalığı artırmamak. Kolay hastalanabilir. Ateşli ise korkulu rüyalar görür. Yalnız kalırsa sanki yanı başında birisi varmış gelir. Bunun için lohusanın yanında birisinin bulunması ve dışarı çıkmaması iyi olur. İhtiyaç olunca dışarı da çıkar, yalnız da kalabilir.

katılıyorum canım
sorunun cevabınıda araştırıp bulduğun için teşekkürler

canlar selam dun geceden berı oğlum kımıldamıyor doktorumuza gıdelım mı kayın valıdem geldı az once hemen gıdelım dedı doktor azalma hıssedersen bebegın hareketlerınde hemen gel demıstı..

canlar selam dun geceden berı oğlum kımıldamıyor doktorumuza gıdelım mı kayın valıdem geldı az once hemen gıdelım dedı doktor azalma hıssedersen bebegın hareketlerınde hemen gel demıstı..

tatli biseyler yiyip denedin mi,yinede aklina takilmasindan iyidir,bence git..

canım tatlı bişeyler yeyip sırtüstü yat ve ayaklarını dizlerinden bük
elini karnına koy ve biraz bekle
eğer hareket etmezse doktorunla görüş derim canım

şımdı sol tarafımı ascık şişirdi kızlar ama hemen indi . neyse haber vericem ben size
hepinizi optumm

cemrecım insallah ters bısey yoktur ama zaten son zamnlarda bebegın hareketlerı azalıyor sen yınede dra gıt kafan rahat olsun lohusa dönemınde benımde korktugum yalnız kalmak küçükken anlatırlardı işte albasan mı ne varmıs lohusalıları korkuturmus diye bende onalrı duydugumdan anneme dıyorum şimdiden anlatıp korkuttunuz benı 40ım cıkana kadar bırakmam senı diye sırnaşık şey ilk dogumdan sonra zaten pek sık dısarı cıkılmaz gelen gıden zaten yaz sıcagı sanırım saglık ocagına gıdılır arada bebek kontrolu topuktan kan alma falan var ya onun dısında sıcakalrdan zaten cıkılmaz bende ezonun dedıgı gibi tıbben baakrım olaya dikkat ederim ama batıl inanclardan yana degılımdır zaten sıcakta evde gündüz bunalıcaz cocuk 1 aylık falan oldugunda esim gelınce aksam serınlıgınden dısarda bebegı üşütmeden kısa bir tur atmak iyi gelebılır bence zaten dogumdan sonra psikolojıde bozuluyormus ya 40 gün hep evde iyice tırlatırız:sm_cool:

selam kızlar tekrar . ben tam evden cıkarken bebegım kımıldadı ıkıkere oh bee dedım aslında korkum 3-4 gunudr fecı bı sekılde oynuyo benı kasıyor karnımı sekılden sekıle sokuyordu bugunde durgun olunca korktum. neyse dr a gıttım ama sadece randevu aldım carsamba gunu aksamına. bırde bı yakınımız kalp amelıyatı oldu onu zıyaret ettık .
lohusalık dönemını bılmem ama ben hamılelık dönemınde cok cok duygusallastım cıkolata yerken bıle aglanırmı :) lohusalık nasıl bö surec olucak bızler ııcn artık paylasmaya calışıcaz burdan bırbırımızle..
tabıkı vaktımız oldugu surece.... :)
ama yınede azda olsa sıteye gırelım vakıt ayıralım kopmayalım bebişler dogdu diye

geçmiş olsun canım
bazen kızımda öyle az hareket ediyo bende çok endişeleniyorum özellikle pazartesileri bugün yine sesi çıkmıyo mesela bakalım ewe gidince uzanırım biraz kendine gelir inşalllah pazartesi sendromu ondada war şimdiden cuma günleride çok hareketli olur mesela son iş günü yaa.ama az kaldı yerleride daraldı artık eskisi gibi hareket etmemeleri normal tekme atmıyo mesela artık kızım poposunu filan kaldırıp indiriyo bide ayağını uzatıyo geriniyo heralde başka bişey yapmıyo

evet tanyeri aynen benım kıde oyle seyler yapıyor tekme atacak yerlerı kalmadı kı yavruların..
popolarını yerım ben onların. Allah onları sağ salim kucagımıza almayı nasip eylesin.
az once yemek yedim baya hareketlendi bnm oğlan :)karnımdakı dalgalanmalar arttıı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…