2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hoşbulduk arkadaşlar insanın aklı kalıya valla sizde uzun süre ayrı kalınca tuvalet konusu benimde canımı sıkıyo kaka diyooo söylüyo altına yapıyoo tuvalte götürncede yapmıyo klozettende laazımlıktanda korkuyo bende birazdaha zamna bıraktım artık ama mayıs haziran gibi başlıcam hayırlısıyla inşallah saglıklı bir şekilde atlatırız bu dönemide Gülsümcüm biryerde okkumuştum tuvalet egitimine hazır olan çocuk gece yattıgında sabah kuru kalkarmış bak ne güzel kızn yavaş yavaş alışacak inşallah hepimiz alıştırabiliriz zeynep altının kuru kalkması hiç mümkün olmuyo bu sabah bir baktım hertarafı göl olmuş bir çiş yapmış anlatamam bezi bir doldurmuş baştan aşağı heryeri çiş maşallah okadar çiş yapıyo yani ama sütü çok içersee bu akşamda içmişti baya süt yani kızmın .ççişe alışması asırlar süercek sanırsamm bakalım hakkımızda hayırlısı

tuboşçum hoşgeldin canım....
biz henüz çiş olayına başlamadık...ben de mayıs gibi düşünüyorum...yağmur çok uzun süredir sabahları kuru bezle kalkıyor...

tuboşçum hoşgeldin canım....
biz henüz çiş olayına başlamadık...ben de mayıs gibi düşünüyorum...yağmur çok uzun süredir sabahları kuru bezle kalkıyor...

ne güzel o zaman senin işin daha kolay
benim ençok kortuğum gece bez bağlama olayı bak yağmur ne güzel ıslatmıyormuş altını geceleri kocaman bir maşşallah yağmura

bakalım inşallah dediğin gibi kolay olur gülsümcüm....bizimki kaka yaptıktan sonra kaka yaptım diyor...inşallah hepimiz yavrularımızla rahat bir şekilde bu dönemi atlatırız......

ağlamak istiyoruım yaaa çok kıskandım şimdi geceden sabaha kadar kuru bezle kalkan bebişleri ben nerdeyse bir seneden fazladır tuboşunda dediği gibi sırılsıklam kalkıyor berkay ve heryerine geçirmiş olarak neler denedik en iyi bezi bile kullanıyorum banamısın demiyor sabah 8 de bile altını aldığım oluyor 10 kalkarsa yine aynı tablo heryer çiş her hafta muhakkak bütün yatak yorgan nevarsa yıkanıyor illallah geldi artık aşırı bi süt düşkünlüğü var napıcam bilmiyorum ben azaltmaya çalıştıkca gece 5,6 kez kalktığı oluyo heleki dün gece uyku muyku burnumdan geldi sabaha kadar saat başı ağlayarak kalkıp süt istedi arada böyle yapıyo vermesem asla susmuyor üstüne gitsem daha şiddetli ağlıyor versem bi dert vermesem bi dert heryer göl oyy oyy başıma gelenler.

oy oy kıyamam ben sana berkay annesini çok yoruyormuş
seninde dediğin gibi canım çok fazla süt içmesinden kaynaklanıyor bu durum
ama tabi zor bir durum hergün çamaşır yıkamakdan insana gına gelir valla
bazı çocuklar çabuk öğreniyor bazıları çok zor öğrenir
mesela biz ecemi pek zorlamadık kendi bıraktı bi kaç arkadaşında gördü bez bağlamadıklarını felan artık kendiside istemiyor
öğrenecektir canım ya sıkma canını sen

gelelim bize ecem dün kusmuş ve hisal olmuş eve gittiğimde aman allahım öyle bir kustuki anlatamam ecem hiç böyle bir kusma yapmamışdı
çocuğum soldu büzüldü hemen eşimi aradım ürgübe acile götürdük idrar verdik
enfeksiyon var dediler boğazıda hafif intihaplı dedi acildeki doktor akşamda ateşi 38.3 oldu çok korkuyorum şu ateşle baş edemzde uyuya kalırım diye eyvahedigeldismile
sabah 3 kdkar çocuğumun ateşi düşmedi sabah işe gelmeden ölçütüğümde 37.1 inş hep böyle durur yükselmez:gitme::gitme::gitme::gitme:

oyy kıyamam eceme yaa çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm inşallah tekrarlamaz havaların değişiminden oluyor heralde evlerden uzak olsun yarabbi.
bu gece fazla süt istemedi ve sabah eşim işe giderken altını aldım fazla yapmamıştı artık korkar oldum her altına baktığımda geçirmiştir diye.
gülsümcüm sen nasılsın canım hafta sonundan beri görüşemedik moralin nasıl tekrar başın sağolsun canım allah sabır versin geride kalanlara.:teselli:

dostlar sağolsun canım hayat devam ediyor naparsın üzülsekde geri gelmezler çok seveni varmış ne mutlu ona torunları çok seviyormuş onu yattı yerde rahat olsun:sinifsinif:
geçmiş olsun dileğin içinde çok tşk ederim canım inş atlatır bakalım antibiyotiği kullanıyoruz inş düzelir kuzum.:gitme:
süt içtiği için yalıyor canım az içse aslında daha iyi ama parmak kadar boylarıyla inat ediyorlar ya pes dedirtiyorlar annelerine yaramazlar

gülsümcüm geçmiş olsun güzel kızına aayy hiç dayanamıyorum bende hasta olan miniklerimze inşallah kısa zamnda atlatır hastalıgını greeninde dediği gibi o günden sonra görüşemedik apar topar gttin haberi alınca başınız sağolsun canım allah rahmet eylesin kalnlarada sabır dedğin gibi hayt devam ediyooo allah hepimizn yardım cısı olsun Ya dedğim gibi zeynepte beni çok ugraştırıyo gece süt içmezse ortalıgı ayaga kaldırıyo ondan sonra göl gibi yatak bide yalncı emzik tiryakimiz var oo olmasa uyumuyo gündüzleri vermiyorum ama uyurken mutlaka istiyo o olmasa çıglık çıglıga çok aksi bir kızm var benim yaa ya kızlar bir akıl verin nasıl ayırabblirim bu yalncı emzikten gıcık ediyo beni bu huylarıı nasıl sakinleşecek bu çocuk bilemiyorumm

çok sağol tuğbacımmm
haber gelince hemen çıktımmmm bende üzüldümm çok allah evlatlarına sabır versin.

ecemde uyku vakti gelince emziksiz uyumaz bide biz tülbetde taşıyoruz peşimizden ağzımızda elmizk elimizde tülbet geziyoruz etrafda bende düşünmüyor değilim emzik konusunda ne yapacaımı ama uyku problemi var pek üzerine düşmüyorum oyüzden

geçmiş olsun gülsüm ilaçlatrını veriyorsun ya iyileşir mutlaka ...

tuboş ,
emzik emsin nolcakki nasılsa bırakıcak bir gün ...ama illada bıraktırmak istersen emziğine ekşi birşeyler sür ...limon ,sirke gibi ...olmadı pekmez yada bal ...zaten emzik için uyandığından dolayı emziğintadını değiştiğini düşünerek istemicek tir emin ol ki öyle oluo denenmiştir ...daha önceden anlat ama emziğin tadı değişince atıcaz onu birdaha emmiceksin tatmmamı diye ....
anlamımıyor sanıyorsuna ama anlıyor lar ...
benim kide gece memeye kalkıyrdu .sonra limonu baş ucuma koydum ememek istediği zaman da limonu sürdüm ağzını bile dokundurmadı arkasını döndü uyudu ...

sonra yine denedi yine aynı şey şimdi aramıyor ama uyanması hala var ...sabaha kadar dön babm dön yatakta,,, 1,50cm lik yatağın 20 cm de ben yatıyorum .. babayı zaten atıyoruz yataktan ...tadını çıkarıyorum bu günlerin napamlım elbet kendini yatacağı günlerde gelicek ...

sarpcım nasılsın canım görüşemiyoruz.
tubişim canım benim bide emziğin içine çay çöpü koyabilirsin böcek girdi falan diye berkayda çok emiyordu bende bıraktırdım sakladım hiç lafını bile etmedik bikaçkere sordu kedi almış falan filan dedik sormadı daha pis dedik başkalarında görünce pis diyor ve almıyor.

bende sirekyi demedim biraz baktıtadına sonra çıkardı tekrar onu emerek tadını gitirdi sirekenin geri aldı ekşi ve acı şeyleri seviyo benim uçuk kızım ama emizigin içine zeytin çekirdeği yada çay küpürü koymayı denyecegim bakalım hayırlıs sarpcım kulak burun dr bu çocugun agzı kapanmıyo çenesinde ilerde sorun çıkabilir sonra birde onula ugraşırsınız çensinden amliyat olabilr dedi yaa bide iyi değil bence acemilik işte alıştırdık sussn uykusu bozulmasın diyee tiryakisi haline geldi kızlar valla abartmıyorum yemkte yemiyodu onu vermeyeli maşallah düzene girdi yemesii gecede vermeyeceğim ama gülsümünde dediği gibi uykusu bozulmasın diye mecbuur veriyorum yok sa aglması susumuyo anlatıyorum ama anlamzlıktan geliyo ben öle ddikçe pis kızm alma eh olmuş dedikçe agzına öle bir hırsla alışı varki memyi görceniz işim zor valla

gülsüm çok geçmiş olsun kızına.....
tuboşçum umarım sorunsuz bir şekilde emzikten ayırısınız...
ayyy kızlar o kadar yorgunum ki şu an anlatamam uyumak istiyorummmm..........
hepinize iyi geceler öpüyorum....

slm kızlar nasılsınız
tuboşcum kızının burnu nasıl oldu tıkanıklığı geçti mi, benim oğlumun da sürekli tıkalı
ben oğluma hiç emzik vermedim, emzik yerine beni kullandı, inşallah bir an önce bıraktırırsınız kızlar

tuvalet konusunda benim oğlumda geceleri çok fazla çiş yapıyor, süt içtiği için ama ben önce gündüzü halletmeye çalışıyorum, kakasını söylüyor ve lazımlığına yapıyor, ama küçük çişini hep altına yapıyor, bez de bağlatmıyor, sürekli çamaşır yıkıyorum, çok nadir söylüyor, ben yaptırırsam yapıyor, bir ara çok güzel söylemeye başlamıştı ama sonra bıraktı bilerek altına yapıyor, sanırım çok zorladım, acele etmeyin yavaş yavaş alışsın, özellikle de erkek çocukları geç öğreniyor

oğlum geceleri çok fazla uyanıyor, bazen kalkıp saatlerce oturuyoruz, oyun oynuyor uyutamıyorum, her gün işe uykusuz geliyorum, uyku sorununu bir türlü halledemedik, yatması için kızdığımda da babasını kaldırıyor "baba annemi döv"diyor
kızlar sütü sık istiyorsa az az verin, yarım biberon filan yapın, çok fazla süt de zararlı olur, benim oğlum iki biberon filan içiyor geceleri, tabi sabaha karşı kalkıp bir daha yap diye ağlıyor

aynı dert bizde de var parvina süt diye deli oluyo gündüz asla istemiyor yatmaya gidince süt ister gece oldumu da sabaha kadar süt yetiştiriyorum az veriyorum bende küçük biberona başladım onunda yarısından az veriyorum gece uykusunda heralde uyku halinde iki bardak sütünü tamam lıyordur diye düşünüyorum.

ohh ohh sayfalar dolmus ne guzel muhabbetler aman eksik kalmayayim :))
gulsum canim cok gecmis olsun kiyamam ben ona ateslendilermi zaten birden soluyorlar benimde korkulu ruyam ates kizim atesli oldugu gun oyuyamam ama her saat basina saati yinede kurarim kendimide hasta ediyorum ben

benim kizda gece sut icer ve bezi doldurur hic kup kuru kalktigina sait olmadim gece uyandiginda kontrol ederim hemen islatmis olur kafamçokkarıştı gunduzleri bezini ben takiyorum o cikariyor ama cisini soylemiyor ayy hic hali falan silmeye halim yok benim gobek kocaman oldu bel agrisi kasiklar falan agriyor iyice bebisimin dekmeleri distan bakinca net bir sekilde gozukuyor kipir kipir kipirdamaya devam ediyor canim kuzum

ay kizlar benim kiz net cumle kuramiyor karistirip koyuyor genelde hic anlayamassin cok heycanli neler anlatiyor neler tek tek kelime soylediginde herseyi soyluyor iki kelimeylen cumle yapiyor gecen gun arkadasim halaaa konusamiyormu dedi sasirdim sizinkilerin konusmalari nasil acaba bir doktorami sorsam kafam karisti

gülümsee senin kız konuşuyor benim oğlan sadece saçmalıyor ben n yapıyım dr 5-6 ay sonra hala konuşmazsa o zaamn getir dedi
cümle falan kurduğu yok alo güle güle anne çişşş gibi bir kaç kelime daha okadar... söylediği başka hiç bir şey anlaşılmıyor ...
bu gün tuvalete götürdüğümde sadece bir damla yaptı alaaaah bir abarttık durumu ... ama okadar işte sonra hep üstüne yapıyor ...
bezide çıkarıtor yapınca temiz bezi zorla bağlıyruz oynaya oynaya ... nasıl alışıcak bunlar yaaa ...
tuvalette oturması da bir ilerleme ne yapalım buna da şükür elbet oraya da yapıcak zaman la ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…