2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

heee gceleri hala yapıyor valla altına gece süt falan içmez yani ama çiş bolca mevcut ...
yemek sorunu bu günlerde iyi sayılır hanımlar 15 gün iyi oluyor sonra yine zorla yiyor ...
yemek problem olmayınca ne güzel yaaa ...

geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun arkadaşlar
ama bizim hastalığımız halan devam ediyor hisal ve kusma birleşince çocukla hal kalmadı dürekli anne kucağına al diyor bide olduğu yerde uyuyor bugün yine doktora götürecek babası bakalım idrar tahlili yapmıştık ama kan yapmadık bugün belki kan verebilir böyle zamanlarda kızımın yanında olmamak çok üzüyor benimafoldumben

gülümsecim bende çok korkuyorum ateşlenince birden yükselip iniyor anlam veremiyorum ecemin ateşine birde

konuşma anlamında ecem çok net konuşuyor cümlede kurabiliyor derdini sıkıntını anlatabiliyor 19 aylıkken iki kelimeyi yanyana getirip konuşabiliyordu ama geç yürüdü 17 aylıken yürümüşdü her çocuk bir olmaz benimki geç yürüdü çok erken konuşdu bence dert etme zamana bırak herşeyi öğrenirlerher çocuk bir olmaz

canım geçmiş olsun, ilaçların etki etmesi 3-4 günü buluyor, beklemekten başka çare olmuyor, ilaç olarak şurup mu kullanıyorsun, inşallah bir an önce iyileşir, benim de oğlum hastalandığında çok çekiyor, bizde onunla beraber tabi, allah şifa versin canım

konuşma olarak benim oğlum fena sayılmaz, derdini anlatabiliyor, birde bu dönemlerde çocuğun kelime hazinesi çok geniş olurmuş, o yüzden kelimeleri bir araya getirmekte zorlanabilirmiş, zamanla düzelirler
bu aralar oğlum herşeye neden diyor, nedenlerin arkası hiç kesilmiyor, ne cevap verirsen ver neden diye soruyor, kızdırana kadar devam ediyor sonra da noldu anne diye gülüyor, şimdiden parmağında oynatıyor bizi ileride napcaz bakalım

şurupda var hisal için ilaçımızda var birde parol verdi doktor bugün doktora götürdüler bakalım ne diyecek doktor içim içimi yiyor

bu aralar oğlum herşeye neden diyor, nedenlerin arkası hiç kesilmiyor, ne cevap verirsen ver neden diye soruyor, kızdırana kadar devam ediyor sonra da noldu anne diye gülüyor, şimdiden parmağında oynatıyor bizi ileride napcaz bakalım

çok tatlı yaaaaa
dedğin gibi herşyin arkasında hep bir soru soruyorlar bıcırıklar
ecemde nasillllll nasillll diyor şirin şirin
çok tatlı bunlar ya

parvinacım kızmın urnu hala tıkalı yakın zamnda tekrar götürcem başka dr tekrar kulaklarını iltihaplanmasından korkuyorum çünki gülsümmcüm çok geçmiş olsun canım tekrardan minik kızna iyileşecektir annesi üzülme ateş çok kötü ediyor gerçektende yavrularıı inşallah bişeyi yoktur ve iyileşir en ksa zamnda iyi haberleriniz bekliyoruz gülsümcüm Gülümsecim san kolay gelsin canım hamileyken insanın canı hiç bişey yapmak istemiyo benim öleydi çok halsizdim bücürlerin peşinde koşmak bizi nekadr yoruyosa seni daha çok yorar allah sabır ve kolayllık versin canım benim kızmda konuşmuyor dah ancak tek tek söylüyo bazende iki kelimee geç konuşcaklar heralde ÇİŞ konusunad gelince zeynebinde daha ögrenecegi yok çişini tvalte yapmayaa bende fazla zorlamk istemiyorum ama biryerdende başlamak lazımm bilmiyorumki kendimide hazır hisstemiyorum galiba baklım yaza dogru inmşallah ögretmeye çalışcammm

hadi bebisler iyilesin uzmeyin anneleri :Saruboceq: ilaclar hemen fayda eder insallah

kizim bugun iki kere laminata yapti ay her 5 veya 10 dkkada lazimliga tuvalete yaptirmaya calisiyorum otur kalk canim cikti bir damla daha yapmadi uzerini giydirdimmi yapiyor ve anne cis beggg ,kokaaar diyor kendine yapinca cok guzel diyor canim kzim

bugun parkta bisiklet surduk bayiliyor bisiklete ohh ohh diye poposunu salliyor bir havali surmeye calisiyor allahim deli ediyor bu tatliligi beni agladigi zamanda aynen deli oluyorum klava:

tualet eğitiminde kimse henüz ilerleme katedememiş anlaşılan benim oğlan da üstünü giydiğinde hemen yapıyor ama tuvalete yapmıyor
nasıl olucak valla alışamıyacak diye endişe ediyorum
temizliğe başlamadna da bu çiş olayı bitsin istiyorum ...inşallah biraz sabır ve gayretle olucak ha gayret ...

biz de yağmurla bugün parktaydık çıldırıyor park için kuzucuk....en yüksek kaydıraklardan kayıyor çok korkuyorum birşey olacak diye...
babası gelince de burada yapay bir göl var oraya gittik orada da kaydırakları buldu bol bol kaydı şu an öyle yorgun ki aslında...birazdan uyumaya götüreceğim...
hasta olan bebişler biran önce iyileşirler inşallah.....
biz çiş olyına mayısta başlayacağız bakalım artık yağmur neler yapacak....

merhabalar

kızımın bugün daha iyiymiş en azından bişiler yedi dedi babanesi hisal ve kusmada olmamış çok sevindim
ama
akşam okadar kötüydükü bütün gece konuşmadı hep uyudu sızlandı yavrum yüsü sarı idi çok korktum evdede yanlızdım offf herşey üstüste geliyor.

sabah hava çok güzeldi burda 1 saatir yağmur yağmaya başadı kuzum parka giderdibiraz gezerdi inş yarın güzel olur.

Selam kızlar

Gülsüm çok geçmiş olsun canım ya, mikrobik bir durum herhalde inşallah hemen iyileşir yavrun. Tuboş burun tıkanıklığı bizde de var sanırım mevsimsel doktoru arayacağım bende.

Sarp ve gülümse sizede Allah kolaylık versin. Ama Sarp'çım öyle temizliğe başlamadan halletsem falan deme çocuğunuda kendinide üzme ( şu anda üzmüyorsundur ama kafanda şartlarsan kızmaya başlarsın, kendimden biliyorum), sen temizliğini falan yap onu bekleme. Sakın benim yaptığım hatayı yapıp kısa süreli beklentiler içine girmeyin o zaman daha zor geliyor. ılk bir ay biraz zor geçecek ama ama sabırla başarabilirsiniz.

Biz iyiyiz şükürler olsun, havaların düzelmesiyle benimde keyfim yerine geldi. Ufak ufak gezmelere başladık.

sağol eda
bir ay zor geçer demişsin ben kızımda bu kadar uzun süre geçirmişmirydim hatırlamıyorum bu sebeble od a çabuk alışır zannettim ...bir hafta olucak daha tık yok
şartlanmıyorum olursa bu yakınlarda iyi olur ... zaten temizlik yaptığımda yok ya neyse .... halı çok evimde onları temizlemek zor ya o yüzden hallebilsem diye düşünmüştüm ...ama zaman alıcak anlaşılan sinirlenmemye çalışıyorum sakin sakin gidiyoruz şimdilik ... hayırlısı ...

gülsüm kızının daha iyi olmasına çok sevindim...inşallah tamamıyla ishali ve kusması geçer ....

gulsum canim toparlanmaya baslamis insallah bebisin daha iyi olacak annesi insallah
saol edacigim sabirla bekliyorum yolluklarimi kaldirdim dun koltugun onundeki hali kaldi egilipte hali silmeye falan halim yok laminati silmek daha kolay biri gelirse oyle serecegim :kedi:
kizim suan bezi takmamla odasina gidip cikariyor sevdi tabiki bezsiz gezmeyi zaten soyunuk gezmeyi cok sever bir bakmissin pantalon tsort cikmis geliyor bebeklikten bu yana cok terler zaten hic kalin giydiremem ben usuyunce onuda giydirirdim bebekken simdi kiziyor giydirtmiyor

çok tşk ederim kızlar
iyiki varsınız :)

ecemim dün makarna ve çorba yedi yoğurdunuda yedi hisal ve kusma olmadı şükürler olsun
ama çok nazlıydı
şurup içmek istemiyor hep ağlıyor şurubu görünce
dün hiç huzur vermedi birgün iziliyim hep mızmız oluyor bu kız anasına hep naz yapıyor zaten

canım ya iyi yapmışsın halıları kaldırmakla senin için daha kolay olur gerçekdenopuyorumnanaktan

biz ecemi giydiriyoruz valla kat kat daha çok hasta oluyor eyvahedigeldismilegiydirmemekle en iyisini yapıyorsun canımmm

2 yaş dönemi: Bu dönem itibariyle çocuk yeni ve zor bir döneme adım atmaya başlar. Benmerkezcidir ve herşey onun istediği gibi olsun ister. Davranışları olgun değildir. Israrcı olmamak bu dönemde yapılması gereken en iyi tutumdur.

Kendi yapabileceklerinin sınırları arttıkça, ısrarlar da artar. Öğrenme deneyimleriyle başarılı ya da başarısız olduğu alanların farkına varır. Kabul ettiremediği durumlarda çatışma yaşanmaya başlar. Başarısızlık duygusu yaşar. Becerikli olmayı her çocuk ister. Bireysel becerileri geliştikçe sınır denemeleri artabilir.

Olumsuz istekler bile olsa çocukların kendileri ile ilgili kavramlarının oluşabilmesi için denemelerine izin verebiliriz. Davranışların sıklığı ve görülme süresine dikkat edilmesi gerekir.

Çocuğun inatlaştığı konu sıkıntısını açıklamaya yetmeyebilir. Yemek için inatlaşan bir çocuk, yenidoğan kardaşi ile ilgili hiçbir duygusunu yansıtmıyor olabilir. İnatlaşılan davranışa değil, bütün yaşamı içindeki faktörlere bakarak çözümler aramak gerekir. İnatlaşılan konuda başarılı olan taraf değil, ortak bir karar verilmeye çalışılmalı.

**Bu yazıyı başka bir topikden aldım ve
ben kendi kızım adına burda yazan belirtilerin hemen hepsini yaşıyoruz.Özellkle inat konusunda ecem kendi istediğini hep yaptırmak istiyor bir türlü kandıramıyorum.kızarakda yaptırmak istemiyorum aama bu aralar malesef kızıma kızdğımda oluyor ben onu koklamaya bile kıyamazken artık kızıyorum :sinifsinif:
akşam biraz fazla alıngandı ve ben sesimide yükseltim çok ağladı annecim bana güzel konuş diye öptüm kokladımda anca susdu kuzumeyvahedigeldismile
benim cimcime aslında bir yandan da tam bir 2 yaş sendromu yaşıyor kızlar

**sizin kuzularda inat yada ne bileyim hep benim dediğim olsun istiyormu???
yoksa sadece bunları benmi yaşıyorum gerçekden çok merak ediyorum ben bu konuyu bana yardımcı olursanız çok çok çokkkkkk sevineceğim kızlar
a.s.a.s.a.s.

gülsümcüm kızının dah iyi lmasına .çok sevindim inat konusuna gelinceeee benim kızmda öle bir varki inat anlatatm çok inatçı bu inadı çok yoruyor beni aklınıza gelmeyen herşeyle benimle inatlaşıyor üst giydirmede bişeyi yapmak istedinde ve yaramazlkılta çok inatçı yapma dedğin şeyi illaki yapacak yani gülsümcüm zeynepte tam yaşıyo 2 yaş sendrmunu napcamı şaşırmış vaziyettyim açıkcası yani abartmayım diyorum ama kendisine zarar vercek kadar inatçı nediyeyim allah yardımcımız olsunnn inşallah atlatırız bu sıkıntılı dönemleride

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…