2009-2010 Anneleri 2011 Annelerine Alışveriş Önerileri



göğüs çatlakları için cnm hem onu emzirmeden önce silmene gerek yok zararlı değil
emzirmeden sonrada sür
 


göğüs çatlakları için cnm hem onu emzirmeden önce silmene gerek yok zararlı değil
emzirmeden sonrada sür

teşekkürler canım
çünkü ben oğlumda çok problem çektim göğsümün ucu kopuyordu nerdeyse bebeği göğsümde emzirirken çok tuttuğum için olmuş ne bileyim öyle uyutuyordum hoşuma gidiyordu sonra yapılması gerekenleri
öğrendik ama çok sıkıntı çektim göğsüm tıkandı sıtma oldum falan
sağıp verdik göğsum iyileşene dek
bu kremi daha öncedende duymuştum tavsiyen için sağol
 
blog.milliyet.com.tr/bebek_icin_alisveris_listesi/Blog/?BlogNo=17651]bebek için alışveriş listesi / Bebek - Çocuk / Milliyet Blog
Arkadaşlar Bebişleriniz için buradan faydalanabilirsiniz. Ben oğlum doğmadan önce bu listeyi takip ettim ve çokta memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim
 
Son düzenleme:
bebek için alışveriş listesi


Bebek - Çocuk - 17.12.2006 - 00:40

Merhaba,

Uzun süresdir yazamıyordum, sağolsun oğlum Ali Tuna bütün enerjimi alır oldu bu aralar. Doğumu yaklaşan arkadaşlarımın sürekli sorduğu bir konu aklıma geldi , bebek için neler alınmalı, nasıl hazırlık yapılmalı? Ben de burada deneyimlerimi paylaşayım ve doğum yapacak olan herkese faydalı olayım istedim.

Aslında ne kadar çok şey alırsanız alın sürekli sanki bir şeyleri unuttuğunuz hissine kapılırsınız. Ben eşyalarımı hazırlamaya sonradan ters bir durumla karşılaşıp üzülmemek adına oğluşum karnımda yedinci ayını tamamladıktan sonra başladım. Önce büyükçe bir valize hastane için gerekenleri yerleştirdim, aklıma yeni bir şey geldikçe onları da ekledim, bu durum doğumun olacağı güne kadar devam etti diyebilirim. Her yerleştirdiğimi de aynı zamanda not ediyordum ileride soran olursa liste halinde verip yardımcı olabilmek için, çünkü o günlerde böyle bir listeye çok ihtiyaç duymuştum. ancak bu çok ideal bir listedir, hepsini alıp almamak size kalmış, hepsini kullandığımı söyleyemem tabii ki. İşte listem:

HASTANE İÇİN:

Bebek için kıyafet

Büyük bir valiz, iki adet zıbın seti(biri hemşireye teslim edilecek), iki çift çorap, bir kalın bir ince iki adet battaniye, iki çift eldiven, iki adet şapka, üç adet sıfır numara, üç adet bir numara alttan çıtçıtlı body (iri bebek olması olasılığına karşı), bir kaç adet ağız silme bezi pamuklu yada penye

bebek için diğer

2 adet 0-3 ay biberonu ( chicco yada avent gibi bir marka ve bir de sıradan fazla özelliği olmayan biberon olmasında fayda var, bizimki sıradan olanı tercih etmişti)

2 adet farklı emzik (yine biberonda olduğu gibi )

Yan yatırma yastığı (Bebedorunkinin fiyatı da çok uygun tercih edilebilir, bebeğin kusarak boğulmasını engellemek için)

Bir paket New baby prima bez (1 ve 2 numara olaması faydalı bebek kilolu doğarsa diye)

Bephantene merhem (pişik için birebir ben sadece bu merhemi kullandım ve hiç pişik sorunu yaşamadık)

70 derece alkol veya batikon ( göbek temizliği için) ve sürmek için bir kaç adet kulak çöpü

Gazlı bez (göbeğini kapatmak için)

Popo silme mendili (Nivea sensitive olabilir yada ıslak pamuk da kullanılabilir)

Gaz giderici damla (doktorumuzun tavsiyesini isteyenlere özelden gönderebilirim)

Milupa aptamil mama(emzirememe riskine karşı, bebeğin kan şekeri düşebilir ve mama takviyesi gerekebilir)

kendiniz için:

Avent göğüs pompası saklama kaplı ( ilk emzirmede başarısız olursanız pompayla biraz çekerek akış sağlanabilir, saklama kapları daha sonra da çok işinize yarayacaktır)

göğüs pedi, göğüs kremi ( purlen yada lansinoh marka tercih edilebilir yıkamadan emzirebilirsiniz)

Normal ped bir paket

Beli yüksek iç çamaşırı ve atlet 5-6 adet (çok sık terleyeceksiniz),hastane terliği, sabahlık, önden düğmeli iki gecelik,iki pijama takımı,iki adet havlu, 2 çift çorap, 3-4 adet emzirme sütyeni (kom marka tavsiye ederim)

kağıt havlu, tuvalet kağıdı,sıvı sabun, diş fırçası, diş macunu, bardak, peçete,

meyve suyu (planlı bir doğumsa önceden kendiniz kayısı hoşafı yada sıkma meyve suyu getirebilirsiniz süt olması için), rezene ve nane çayı ( sezeryen ile doğum yapanların en büyük sorunu olan gazı atmak için birebir),

Diğer: Varsa fotoğraf makinesi, kamera ve bunların şarj aleti, cep telefonunuzun şarj aleti, kimliğiniz, gelenler için arzu ederseniz kolonya ve çikolata,bebeğe ve kendinize nazarlık ve kırmızı kurdele:)

* Bebeğinize ileride anı olması amacıyla o günün gazetelerini de almanızı tavsiye ederim. Hastaneye ziyarete gelenlerin duygularını yazması için küçük bir anı defteri de getirilebilir.

GENEL ALINACAKLARIN LİSTESİ:

Toplam 4 adet zıbın seti, 2 pijama takımı, 5-6 çift çorap, 3 adet çeşitli kalınlıkta battaniye, 2 penye yelek, 3 tane banyo havlusu mümkünse şapkalı, 4-5 eldiven, kışsa yün patik, 4 tane şapka, yedişer tane body sıfır, bir ve iki numara, bolca ağız silme bezi,5 adet önlük, pike takımı, 6-7 tane ayaklı tulum (ilk aylarda bebeğiniz çok hızlı gelişeceği için fazla eşya almamakta fayda var, hediye de gelebilir)

2 biberon,2 emzik,sterilizör (bunu daha sonra da alabilirsiniz biberon hiç kullanmaya da bilirsiniz ), konak tarağı (chicco),kulak çöpü (chicco biraz pahalı ama çöpün kulak içine fazla girmemesi için özel üretilmiş),banyo süngeri(doğal sünger olması daha iyi ),saç ve vücut şampuanı (iki farklı marka alınmalıdr allerji ihtimaline karşı, nivea sensitive tercih edilebilir),popo silme mendili, nemlendirici, masaj jeli (avent inkini tavsiye ederim, bebeğinize mutlaka masaj yapın, zeytinyağı da kullanılabilir), banyo küveti, banyo filesi, banyo süngeri (mothercare den alınabilir bebeğinizin rahatça yatması için file üzerinde), yan yatma yastığı (bebedor), bakım çantası (bu eşyaları taşımak için), new baby 1 ve 2 numara bez , burun aspiratörü (burnunu temizlemek için), milupa aptamil mama, bebe-fon ( imkan varsa kameralı), tırnak makası ( iki çeşit biri chicco nun kağıt makası şeklinde olanı, ilk ay için ideal, bebedorun çıtçıt makası), su kovası ve maşrapa (temiz ve ayrı olması için), su derecesi (philips in çiçek şeklinde olanı daha sonra oda derecesi ve oyuncak olarak kullanılabilir), araba koltuğu, puset (chicco nun trio modelini tavsiye ederim),

oyuncak: dönence (lamaze first years e-bebek.com dan sipariş edilebilir, oğlum çok sevmişti), tomy ninnili uyku arkadaşım, çıngırak, diş kaşıyıcı, chicco kalbi atan ayıcık ( anne karnı sesi verdiği için bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı oluyor).

diğer: Albüm, anı defteri, altın yastığı, kapı süsü, gece lambası , hastane bilgileri dosyası, ziyaretçileriniz için hatıra değeri taşıyan hediyeler.

*Ayrıca emzirirken sütünüzü arttırmak için, ki bu yeni annelerin en büyük endişesidir, şunları deneyebilirsiniz:

En önemlisi bolca su,ısırgan ve rezene çayı günde 2 bardak kadar, komposto çeşitleri(özellikle kan yapan siyah iri üzüm veya kayısı), maydanoz, sıkma meyve suyu, sahlep, boza, nohut ve kuru soğan (gaz yapabilir bebekte ama nohutun çok faydası olduğuna inanıyorum), tatlı da yerim derseniz baklava ve tahin helvası da yenebilir ama sütlü tatlılar tercih sebebi olsa iyi olur tabii, bir de bol et, süt, yoğurt ve peynir tüketmek gerekir, yani kısaca dengeli beslenmek önemli.

Umarım faydası olur listemin,bundan sonraki yazılarımda yeni doğan bebeğinizin bakımında faydalı olacak bilgileri ve daha sonra da en çok merak edilen ek besin dönemi konusundaki deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim tatlı oğluşum Ali Tuna izin verdiği kadarıyla...

sevgiler....
 

anammmmmmmm.... daha okurken yoruldum ben :))))) Allah bize kolaylık versin...
 
arkadaşlar bir sorum olacak size : Ben park yatak aldım bebişim için biraz erken ama uygun denk geldi aldık neyse. Ben park yatağı yatak odama kurcam ayrıdan oda hazırlamayacam yavruma. arkadaşım dediki ilk aylarda odada yanında yatırmak için küçük sallanan bir beşik al, kolay katlanandan filan. bende içerde anakucağı / arabakoltuğu kullanırım diye düşünüyordum şimdi arkadaş böyle diyince tereddüte düştüm.sizce gerek var mı ekstradan anadizi yada türevi birşey almaya ???
 

yok cnm sonra koyacak yer arıyorsun zaten uzmanlara göre gündüz nerde uygunsa orda gecemutlaka beşiğinde yatsın şimdiden güle güle yatsın meleğin
 
yok cnm sonra koyacak yer arıyorsun zaten uzmanlara göre gündüz nerde uygunsa orda gecemutlaka beşiğinde yatsın şimdiden güle güle yatsın meleğin

sağol canım içimi rahatlattın valla ilk bebek heyecanı ile herşeye saldırmak istemiyorum.teşekkür ederim cevabın için
 
valla benim oğlum uyku problemi olan bir bebekti. ayrıca çok kustğu için uyurken bile gözümüzün önünden ayıramıyoduk. kendi beşiğinde yatmadı. anadizini de ilk 2 ay sevmedi. koltukta yatırdım 20 gün filan. baktık olmuyo kraftın küçük sallanan beşiğinden aldık. 3. aya kadar gece yatak odasına gündüz salona taşıdık. sonra 1 ay filanda hep yatak odasında yattı. e tabi paşam büyüdü beşiğe sığmamaya başlayınca kendi mobilya beşiğine transfer oldu artık hep orda yatıyo çok şükür. ben o küçük beşiği aldığıma hiç pişman olmadım. kısa kullandık ama en zor dönemimizi atlattık.
uzun lafın kısası her bebekte farklı bu olay sen yedekte bir küçük beşik beğen bence:). sıkıntın olursa gidip hemen alınıverir.
 
evet sanırım bu olabilir arkadaşım inşallah ihtiyaç duymayız ama yaaa
 
annişler yine ben Yeni sorum :Bebek telsizi almalımıyız? Alacaksak hangi marka önerirsiniz?
 
annişler yine ben Yeni sorum :Bebek telsizi almalımıyız? Alacaksak hangi marka önerirsiniz?


biz kullanıyoruz kraft marka memnunuz. fakat benim oğluşun sesi gür hani telsiz olmasa da olacakmış almak sana kalmış. eviniz çok geniş ve bebeğin yatacağı oda oturduğunuz odaya uzak kalıyorsa alabilirsin. bu arada park yatak almışsınız bence yatak odasına onu koyuyorsanız baska seye gerek yok. bizde sepet beşik yatak odasında mobilya yatak da odasında ama eğer oda açmayacaksanız park yatak en iyi şekilde ihtiyacınızı görür. ayrı bir seye ihtiyaç yok derim. park yatak 2 arkadasım kullandı çok pratik.
 
Son düzenleme:


ahh ben neler çektim göğüsten emzirirken ağlıyorrdum resmen. canım sen bence şimdiden lansinoh krem kullanmaya başla yumsasın biraz beni oda kurtarmadı avent göğüs kalkanını icat edene çok dua ettim göğüslerim kuru ve çatkaktı kalkan sayesinde bebeğimi doyasıya ve mutlulukla emzirmenin tadını çıkarttım. insallah o günler mtlulukla gelir ve eğer emzirirken sorun yasarsanız aklınızda bulunsun.
 

aaa canım bence kesinlikle alt açma pedi alın ben marketten hasta için olanlardan 10lu aldım çok çok yararını gördüm. benim prens çok fena idi kakayı hep altını açınca yapıyordu
hem de tazyikli o pedler benim yatağı çok kurtardı süslü alt açmalarını kirletiyordu bir de daha onu yıkamadan tekrar kaka ben de alt açma petlerini kullanmayı tercih ettim daha hijyenik ve pratik
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…