2009-2010 Anneleri 2011 Annelerine Alışveriş Önerileri

sağol canım yardımın için.sanırım alcam bebefon.epey faydası oluyor anneye diye anlıyorum bakalım fikrim değişmezse

kızlar ben şimdi oda yapmıycam bebişe yatak odama bi tane karyola alıcam ama kararsız kaldım park yatak mı alsam yoksa normal beşikmi
park yatak çekmece filan olayından dolayı kullanışsız geliyor bana bebeğin eşyalarını nereye koyarım diye düşünüyorum ekstradan birde şifonyer koyacak yerim yok odamda napsam ki ya 4 çekmeceli bi beşik mi alsam

Didemcim yeğenime odası için 4 çekmeceli beşik ve salonda kullanmak için parkyatak almıştık
Şimdi 11 aylık oldu ve geçen gün beşikten belinden aşağı sarkarken yakaladık
Allah korudu
Onu o halde görünce beşiği kaldırıp yerine park yatağı getirdik
şimdi onun içinde uslu uslu yatıyo,
uyandığında da boyuna geldiği için çıkamıyo, oyun oynuyo kendi kendine
Bende oda yapmayı düşünüyodum, yeğenimi o halde görünce aklım çıktı
ve aniden oda fikrinden vazgeçtim istemem, ben park yatak alıcam
Bebeğin eşyaları konusunu bende düşündüm benim yatak odamdaki aynalı dolabımı boşaltıcam eşyalarını oraya koyabilirim yada küçük bi şifonyer tarzı bişiyde alabilirim

tatlım şu kenarı yükselen beşiklerden değilmiydi ay ya bende korktum şimdi ne yapsamki aslında benim şifonyerdede bisürü gereksiz eşya var orayı boşaltabilirim kuzuya kararsız kaldım valla

tatlım şu kenarı yükselen beşiklerden değilmiydi ay ya bende korktum şimdi ne yapsamki aslında benim şifonyerdede bisürü gereksiz eşya var orayı boşaltabilirim kuzuya kararsız kaldım valla

Evet kenarı yükselebilen beşiklerdendi..
Ama her beşiğin yükselen yeri standartmıdır bilmiyorum henüz araştırmalara başlamadım
gerçi yeğenimi öyle görünce araştırma gereği bile duymadan park yatak almaya karar verdim orası başka

Son düzenleme:
ayy bu ne güzel başlık olmuş böyle.
hayret nasılda görmemişim.
tecrübeli anneler bir sürü şeyler yazmışş.
hepsine teşekkürler, lazım olacak hepsi.

iki ablamda yeni doğum yaptı bnm
biri 2 ay önce biride 10 ay önce o yuzden ben şanslıyım
soruyorum hepp:)

ben de geçen yıl epey araştırdım gerçi biz ayrı oda ve yatak odasına da sepet beşk aldık ama hep forum sitelerinde tek karyola alanların pişman olduklarına rasladım ama park yatak konusunda olumlu yorumlar vardı. arkadaslarım da park yatak kullandılar pratik taşınması kolay. çekmece konusunda bilmiyorum ne yaparsın ama yatak odandaki dolaplarından bir alternatif düşünebilirsin.

kızlar ben oda yaptırmayı düşünüyorum oda almıcam... aklımada olan bi model var...raylı dolap normal yatak başığı ama iki ucuna yaptırcam ve bebek yatağındaki koruma gibide koruma yaptırcam ekstra.. çıkarınca da genç odası yağaı olcak...3 yada 4 lü şifonyer yaptırcam... işte 2 tane duvara raf.. beyaz olcak dolabın üstünde ayna bi tarafında..içini istediğim ve kullana bileceğim gibi dizayn ettircem hepsi aklımda modeli..hatta autocadde çizicem.. halısı yok duvar stickerı ilede süslerim yeterli olur bence...

ben de oda yapmıycam aslında sadece bir kitaplığın bulunduğu çocuk odam var. ama şimdiden bebiş ne anlayacak odadan diye almak stemiyorum. 2. yaşından sonra çocuk odası yapıcam inşallah...

kızlar sonunda karar verebildim park yatak alıcam bu yatağı beğendim sizce nasıl

kızlar sonunda karar verebildim park yatak alıcam bu yatağı beğendim sizce nasıl
Eki Görüntüle 60911

canım çok güzel bence çok begendim. ayy sonunda bnde alıcam bu park yataklardan galiba:))) ya ben oda yapıyorum birde annem süslü beşik yaptırıyormus yatak odası için.. ama benim evim dubleks ve ben genelde hep yukarıdayım ve in çık yaptırmam çok zor. telsiz alıcam ama sürekli yanımda dursun gerekir mi bilmiyorum. ben birde o salıncaklı beşik ana kucagı gibi bişey alırım yanımdayken orda durur mutfaga bile götürürüm diyordum ama bir taraftanda oyun parkı park yatak tarzı mı bişey alsam diyorum. fikir verin lütfen bana...

banada arkadaşımdan geldi yatak odası için sepet beşik tatlım
bence o sallanan ana kucaklarından alma tatlım hiç kullanışlı olmuyo arkadaşım birsürü para verdi ona çocuk üstünde durmadı bile düşün
bence park yatak al alt kat için daha iyi olur

öyle yapıyım en iyisi canım... hafif prtatif bişey alırım oyun parkı tarzında sanırım çok iyi brşey almasamda işimi görür heralde daha çok oyun parkı amaclı kullanıcak bizimkisi. çünkü merdivene kapı takıcam gerci ama yine de korkuyorum en azından içinden çıkma sansı olmaz.

inamaöıyorum ya geçen yıl o kadar çok şey paylaştıkki bu ve buna benzer topiklerde.şimdi bugün oğlumun dişi çıktı kocaman oldu.....

arkadaşlarm 10 lu hastane çıkışlarından 2 tane alın battaniye ekstradan 1 tane daha alın özellikle kalın olanlardan her ne kadar nisan da olsa hava soğuk oluyob zaten.benim oğlumun hem odası hem park yatağı var ama tek alacaklar için park yatak iyi bizde jenny var kraftn yan ürünü gayet iyi memunum.bunun dışında alt-üst takımlardan hastane çıkışı haricnde 4-5 tane bulundurun.benim oğlan çiş kaçırıyodu bazen bazende sık kusardı ben hemendğitiriyorum he birde zaten sık banyo yapıolar kurumuyo falan.....

ben oğlumun altına prima kullanıyorm hiç pişik olmadı krem olarakta bepanten merhem kullanıyorum çok memnunum hiç pişiği olmadı şükür.....

kıyafetlerine çok dikat edin kızlar % 100 pamuk olsun yumuşak olsun aksi halde alerji yapabilir.alttan çıtçıtlılarını bol alın ben 8-10 tane almştm bazen sık kirlenebiliyor.

zıbın 2-3 tane olsa yeter fazla kullanılmıyor benim evim sobalı olduğu halde hiç kullanmadm sadce dr için dışarı çıktığımızda kullandm

mutlaka bebeklerinize ateş ölçer alın kulaktan ölçen Allah korusun sık ateşlenebiliyo bazı bebeler....

oooooooo benim ilk söyleyeceği şeyi unuttum mutalaka bebeklerinzn altını pamuk ve ılık suyla temizleyn kız ya da erkek olsun kızlar daha çabuk enfeksiyon kapabilirler ben oğlan annesiym 6 ayına kadar pamukla sildm inanın bebeklernz ıslak mendile göre çok rahat edecekler..erkek bebeklerde çiş yapma durumu çok olur alt açarken pipisin üstüne bez veya tuvalet kağıdı koyun. kendü yüzüne yada sizin yüzünüze işeyeblir.ben pamuktan sonra kurulayn tuvalet kağıdıyla.....

ve son olarak size söyleyebileceğim tek şey hamilelik ve doğum çok güzel bugünlerinizi zevkle geçirin artık yavaş yavaş hareketleri duymaya başlamışsınızdr çok güzel oluyo hareketleri hele 32. haftadan sonra enim oğlum ayaklarını çıkarırdı karnımdan ellerini yumruk yapardı diz kaaklarını falan dışardan görebilirdm ayyyyyyyyy şimdi tekrar hamile olmak istedmya özledm o günlerimi.....doğumuda bi stres olarak değil bebeğinize yaklaşma anı olarak düşünün.dr um 3 gün sonra sezaran olacaksn dediğinde odadan koşarak çıktm eşim dur napıyosun dedi o kadar ömutlu oldumk, 3 gün sonra bal oğlum benimle olcaktı.tabi sezaryan olacağm gün 2 saat anacak uyudum ama sonunda dünyanın en güzel varlığı yanıma geldi.ve bebeğimi hemen emzirdm mutlaka ilk yarm saat içinde emzirin kızlar odaya gelir gelmez bebeğinizi emzirin.inanın insan anne olduğu o zaman anlıyo

sizinle eski günlerime dödüm be iyi geldi bu bana.ilk günleri hatırladm.iyi doğumlar arkadaşlar..sağlıla alın bebeklerinizi kucaklarınıza:))

budebe cnm bazen en kaliteli ıslak mendil alırım diyodum bi yandanda kızıyorum kullananlara..oğlum olcak inş... ve doğduktan 2 gün sonra rabbim nasip ederse sünnet ettircem hastanemizde..çünkü 20 kat daha az enfeksiyon kapma riski varmış ve 1 haftada iyleşiyomuş..büyüyünce yaşamasın onları yüreğim zor dayanır...ozaman güzel güzel pamukları depo edim popoşunu silerim yavrumun.teşekkürler cnm..ALLAH BEBİŞİNE SAĞLIK VERSİN İNŞ.

kızlar esasında çok yazamadm daha aklıma gelenler olunca ekleyeceğim.çok sağolun kızlar.tedavi ,le oldu oğlum o yüzden daha bi dikkat ediyorum HERBİŞEYİNE.....inşallah sizin evlatlarınızda sağlıkla mutlulukla dünyaya gelir.bende sünnet olmasını çok istedm ama babamz karşı çıktı.

ıslak mendil için şunu yazmayı unutmuşum içinde praben olanlar kanserojen madde taşıyormuş hangilernde var bilmiyorum ama ben prima kullanıyorum ıslak mendilde onda yok.....

aklıma gelen bişey daha var kızlar büyük kıyafet almayın.bi önceki yıl bende 2009 nisan annelerini okurken onlarda yazıodu ya nolcak alayım diyordm çok haklılarmş.ben büyük kıyafet aldm mesela ama oğlum bolu olduğu için ya hiç giyemedi ya da 1 defa ancak giyebilmiştr bazı kıyafetlerni.....birde çok tulum almayın kısalıyo çabucak bebeklermzn ayakları uzun kalıyo çocuğn kemik gelişimi bozuluyo

evet cnm ben bu konuyu hep belirttim,benimki 8 aylıkken tutunup doğruluyordu ,büyüen bebşikti benimki ve korkuluğu asansörlüydü,yinede aşagı bakabiliyordu,korkup söktük beşigi karyola kısmında yatsın diye ama onunda korkulugu olmuyor bu büyüenbeşik modellirinde..bende yataga sıfırladım diğer tarafada aynalı konsolu ters çevirdimki düşmesin..hala öyle kullanıyorum..şimdi 2.için park yatak alıcam..ilerde oda yapcam 2.için Allah nasip ederse..

2009 ve 2010 annelerine birkaç sorum olacak bebeğimdeki amniyosentez alınması vs derken sonunda rahat nefes aldık kızımız sağlıklıymış şükürler olsun rabbime

ve başladık alışverişe
mini damla nın 10 lu hastane çıkısını aldık bugun ay birde kız hastane çıkıslarında resmen karaborsa var bazıları atlet kilot vardı ne alakaysa yenidoğan atlet kilot giyemezki neyse ona cok dikkat ettim içime sinen bir hastane ıkısı aldım
şu anda annemdeyim ist. daym optimum da demstock diye bir mağaza var mother care 7 i badiyler 32.5 tl bana cok uygun geldi mni damlanın birle 3 lü badisini 13.90 tl ye aldık şimdi sorum su

0-3 aylık badi 3 adet aldım, 2 tne de hastane çıksında olacak 5 adet 0-3 aylık badi var kısa kollu
3 adette 3-6 aylık annem yeter alma dedi 2 tanede uzun kollu aldım
yeter mi sizce napayım bu badi işini
mother care in dediğim 7 lisinden yaz için alayım istiyorum 3-6 aylık mı alsam kolsuz acele etmesem mi ne dersiniz ???????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…