2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

minnişim bu günü saymazsan 41 gün kaldı oğluşumda ii biraz mıçarken zorlanıo bu ara onun için popomuz kızrmış bonyo yaptırdım şimdi mışıl mışıl uyuyor bende kahvemi aldım pcye oturdum gökhanda dışarda o gelene kadar takılıyım azıcık

dido çok enteresan insanlarmış jumboyu beğenmediler karaca aldırdılar demek
Allah sana sabır versin
Canan cannım inşallah iştahı açılır Ece'nin arkadaşlarda söylemiş çok sık yediriyorsun gibime geldi
Çağan ek gıdayı reddedince bende senin panik yapıp zorla yedirmeye uğraşmıştım senin farklı tabi sütüde almıyorsa Allah kolaylık versin canım inşallah değişir huyları
Özlem benimde kafam karışıyor bazen devam maması yok biberon maması
şimdi hangisini vermelim diye
milupanın 45 grlık küçük pakette sütlü pirinçli muhallebisi var ılık suyla hazırlanıyor
şimdi akşamları onu yediriyorum hazırlamasıda kolay hemde vitaminli

Eger sutun az gelyorsa neden devam sutu ıle devam etmıyorsun ki.. nacızane.

evriş devam sütünü biberonlamı veriyorsun ? sana zahmet adını yazamısın aldıgın mamanın
mamalar konusunda kafam çorba oldu, sütüm azaldı iştahım azaldı : (

gelde patlatıyım popona bitanee :mymeka: 54 kılo olup ne yapcan bol bol yee,şahsen hiç sevmem zayıf insanları :dilcikar:

maşallah sana. ayrıca benim eşimde ben 5 aylık hamileyken askere gitti. hem de şırnağa. doğumuma gelemedi. çok sıkıntılı günlerim oldu. geldiğinde bebeğim 1 aylıktı. haline şükret en azından oğlun var. ben hamile halimle çok sıkıntı çektim. bir de sana tavsiyem. nerde rahat edeceksen orda kal. bunu da eşin söylesin ailene. yoksa 15 ay hiç geçmek bilmez. Allah yardımcın olsun, tez zamanda sağsalim kavuştursun

nesrincim hemen hemmn herkez milupa aptamıl 1 kullanıyo.yanı 6. aya kadar 1 numara kullanılıyo.doktorlarda genelde ya sma yada milupa öneriyo devam sütü biberonla verılıyo
(evrim yok atladım cvp verdım gıbı oldu.bildiğimi paylasıyım dedim)

ilk dişimiz 4 ay 1 haftalıkken çıktı ishal oldu hiç bir şekilde doktor anasağlıktaki ebe anlamadılar bi arkadaş dedi diş çıkarıyosunuz diye amadoktor diş yerlerine bakıp en az 2 ay daha var dedi ama resmen bizi kemiriyordu patlayınca gördüm ve öyle bi çığlık attımki ama çok erken iyi olmaz derler hayırlısı

Çağan'ın uyku düzeni değişti 8-9 saat uyanık kalıyor uyutamıyorum o da uyumak istiyor ama uykuya dalamıyor çok vızırdanıyor kendine ninni söylüyor yavrum, kafasını bi sağa bi sola çevirip duruyor gözlerini zorla kapatıyor..en fazla 15 dk uyudu öğlen problemi ne anlayamadım

ama oğlumu terruk edin 4 çay kaşıgı pekmezli ıhlamur içti bugün : ) umarım öksürüğüne iyi gelir
uyumadan öncede 4 tatlı kaşığı muhallebi götürdü daha da yerdi ama zorlamak istemedim babasının kucağında yedi bunları, galiba aynı mesafede oldugumuz için rahat yedi, daha önce arabasına oturtuyordum ben yukarıda kalıyorum mesafe olarak kafasını çeviriyordu, baba kıucağı rahat gelmiş olabilir
mama sandalyemiz p.tesi gelecek ozman rahat ederiz inşallah darısı Canan'ın başına : ))

sağol tatlım bilgi verdiğin için bende alayım ama drbrown biberonuna böğürüyor ÇAğan bey
şu anne gögsü gibi olan biberondan alayım önce hem meyve sularınıda onunla içer

hayırlı olsun ilk inciniz gelmiş çok erken değilmi ?
Çağan'da ishal 2 gündür yüzümiısıraya çalışıyor amanın

Çağan ıhlamuru içince cesaretlendim elma suyu yerine püre vereyim dedim
suratının şeklini görmeliydiniz : )) buruşturdu ama yuttu çay kaşıgının ucuyla çok az verdim
2.verişimde istemedi güldürdüm ağzını açtıgında tıkadım hemen onuda yuttu 3. kaşıkta dudaklarını bükerek ağladı zorlamadım
acaba elmanın tadınımı beğenmiyor? püreyemi hazır değil ? püre yaptıktan sonra benmari üsulü ısıtmammı gerekiyor soğukmu geldi ? bilemedim

oğlumu babasıyla gezmeye gönderdim 20 dk gezdiler bana çok iyi geldi kafa dinledim

bu erken yada gec cıkma olayı genetık labılıyomus.yegenımın hepten 3.5 aylıkken cıkmıstı.cogu doktorda bişe olmaz dedı.

bizde doktora sorduk çok erken çıktı diye ama doktor önemli değil dedi ırsı ve genetik fatörlerden dolayı oluyormuş bence en güzeli geç çıkması çünkü ısırması çok fenaeyvahedigeldismile

EBRAR ve MERTOĞLU,hoşgeldiniz.
ÖZLEM,yazmadan geçemedim.aynı arızayı benim buzdolabım da yapmıştı.en güzeli de çiğ yumurtayı haşlanmış gibi soyabilmekti kaydirigubbakcemile3

Bak bak çok ayıp lmaz: Emzirmiyor musun?
oğlumu babasıyla gezmeye gönderdim 20 dk gezdiler bana çok iyi geldi kafa dinledim

Ooooh darısı başıma ... Bu arada mama konusu gerçekten karışık değil mi? Sorun bende yani bilmiyorumkismile Çağanıma yarasın bu çocukların neye nasıl tepki verecekleri belli değil dün muhallebiyi yaladı yuttu bugün isteksiz zorla verdim baktım olmayacak bıraktım emmek istedi emzirdim bende sonra... Kaşıkla vereceğim herşeyi redderer diye korkuyorum zorlamıyorum alıştırma aşaması nasıl olsa...

Yeni gelen arkadaşlar daha doğrusu yeni yazmaya başlayan kaydirigubbakcemile3 hoşgeldiniz a.s. İsimlerinizi merak ettim.. Maşallah dişleri çıkan bebişimize...

Konuyu Toplam 5 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 4 Misafir) eftelya66
şimdikte bi ben kaldım allahtan meşhur gizli misafirlerimiz var

Arada bende misafir olabiliyorum, telefondan girince :kedi:

Tek başına bebek bakabilen becerikli ve gçlü annelersiniz siz..

İyi ki seninle evlenmemişim Tuba.. hıc bı ortak noktamıs yokmus yahu.

:roflol:

hapsururken 2dir alttan kacıo iimi , ne oluyoeyvahedigeldismile

Hayırdır inşallah..
Üşütmüşte olabilirsin yada belki idrar torbası ile ilgili bir sorun olabilir Pervin,takip et..

Sefgili anneler, ben bu mama sorunsalını yoğun araştırmalarım ve mağazalardaki mama reyonlarında çokça vakit geçirerek çözmüş durumdayım. Size de anlatayım ;
Bebek sütü-bebek maması-devam maması-biberon sütü-bebek sütü vs.
Bunların hepsi aynı şey !
Önceden ilk 6 ay içinde kullanılanlara (mesela pre ve 1 numaralara) 'bebek maması ' deniyormuş. Şimdi adı değişmiş 'bebek sütü' olmuş. Firmaların pazarlama stratejisi diyebiliriz. Mama değil süt !
Devam maması da 6.aydan itibaren kullanılan 2 ve 3 numaraları mamaların (yada yeni adlarıyla sütlerin) genel adı.

Yani bunların hepsine, 6 aydan önce bebek maması ya da sütü - 6 aydan sonra devam maması ya da devam sütü deniyor.

Kaşık maması da çok basit, 4.aydan itibaren kullanılmaya başlanılan kaşıkla yedirilen kıvamlı mamalar.
Budur yani !

sağol evrim artık yazarım o zaman. ben zaten sizin hakkınızda çoğu şeyi biliyorum. yavaş yavaş katılırım

Hoşgeldiin :)
Hakkınızda çoğu şeyi biliyorum demişsin ya, biri bizi gözetliyor programı vardı bir zamanlar onun gibi oldu yaw sositososito

Hoşgeldin,zor günler geçirmiş olmalısın.Bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim. Dişleri de erkenden çıkıvermiş, maşallah ona

Pervin.. hulya avsar 53 kılo olmus annemm ole yazıodu bugun gazetede.. sımdıde tv de ya.. aklıma geldı yazıyım dedımmm 53 kılo olmuss yaaaa eyvahedigeldismile

belden altıdır o :)))

ben de pazara yolluyorum arada, süper oluyo :)

Yazdım Nesrincim sende oku şeker.

ben muz verdım oda sıcaklıgındaydı.
bırde tvde ek gıdaya gecısı anlatan doktor knusuyoduda,pürelı bıse verırken önce dudagına degdırıp cekın dıodu.dudagondan berı yalanıcakmıs.o şekılde konusa konusa eglendıre eglendıre tadını alıcakmıs.yavas yavas kasıktakı mıktarıo arttırın agzını kıtlerse bı müddet ara verın 5 dakıka sonra tekrar deneyın dıodu.o arada kafasını dagıtıcakmıssın.ben hep öle verıyorum az bıse dudagına sürüyom yalanıyo yalanıyo 3. veya 4.kerede kasıgı agzına sokuyorum.denemekte fayda var işine yarayabılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…