bazenlerı oluyo işte böle duygu patlamalarıay kiyamam ben size...
Benim oğlum çükünü kaldırıyo! SÖylemiş miydim?
kesin stresssstir canım sıkma bu kadar kendini oğlunu düşünyaa çıldıracağım yaaaaaaaaaaaaaaaa yine gökhanla şu ara hep çatışıozzz vee sıkıldım artık son 39 günümüz ama biz birbirimizi yiyoruzz millet ii geçinir ayrılacaz die sanırım bizde stresten girioz birbirimizealsanaalsanasmile millet mersine biz tersineeeohaoldumsmile başım ağrıo sinirden lokma girmedi dünkü kahvahvaltıyla duruyorum yanarımda mustiye yanarım:ecrin_bebek:
aynı sendromlar bendede oluyorkafamçokkarıştıyanlız değilsin pervinbuaralar bunalımdayım ben hem gripti hem ayagımdı hem siskoluktu vs hepten serdim.. emrahlada nerdeyse 1 haftadır ayrı yatıos hastalıktan dolayı ondanda soguklugumda var gibi ona karsi.. yine kecilerim geldi buaralar. yani canım o koltukta otururken bileggece yanına sokulmak istemio obur koltukta uzanasım nefes alasım gelio bunların sebebide ecenin beni cok yorması esir almasi.. bilmiorum nasıl toparlıycam
minişim aynı durumlar bendede söz konusu artık kendimize pek vakit ayıramıyoruz tüm günmüz çocukla geçiyor insan bazen gerçekten değişiklik istiyor atlatacağız bugünlerideyaa varya tam ben yazcaktım.bızde bı kac gece ayrı yatmıstık hakanla.hafıf burnu falan akıyodu grıp baslagıcıdır dıe yanasmadım neyse düngece yattık yıne beraber ama nedense gece 3 de uyandım şevval uyandırdı yanı.emzırdım uyttum ama benım uykum dagıldı ve aglama krizim tuttu kafamçokkarıştı aa hala şaşkınım nerden geldı dolup dolup taştımmı anlamadım. abartısız 1 saat boyunca durdum durdum agladım.yorgunluk bi yandan bıde psikolajık yorgunluk stres derken sabah 5.5da zor uyudum suan zombı gıbıyım.ama sabah hakanla baya güldük halıme.o aglam neyın nesıydı nerden geldı,bıde aglarken hakan kızıyporum hep ben yoruluyorum sen sadece cocukla oyun oynuyon aglayınca bana satıyon falan.daha hatırlamadıgım bırsürü şey sölemeşim -tatlicadiarzu- ama uykusuzluk dısında cook hafıflemıs olarak uyandım,asglamak bı nebze ıyı geldı
Elıfımm.. ıyıdır annem, sen nasısınn??
Corekotunu ve ısırgan tohumunu bal ile karıstırıp yedıgınız zaman, hem süt artarmıs hem de sütün kalıtesı artarmıs.. bılgınıse.. çörek otunu yuttum az once,evde var dıe,ısırgan tohumu da Ozy ye soylendı. Bakalım..
ay pes diyorum belma nası is yapılır bebek sesinle diger kisiler rahatsız olmadımı sen ne isyapıyordun nerde calısıyordun ya unutmusum ??3 gündür neler çektim neler :çok üzgünüm: Cuma gününden beri her 6 saatte bir acildeyim. Diş ağrım tavan yapıyor ve ağrı kesici iğne vurduruyorum. 20 lik dişim apse yapmış antibiyotik+iğne verdi doktor. Sabah 4 te gece 2 de ağrılarla hastaneye koştuk. Eşim de mahvoldu ben de.
İkinci bir vukuat, cuma müdür saat 15:00 de toplantı var dedi. o saatte çocuğa bakacak kimse yoktu. "Tamam siz gelmeyin" demesini beklerken müdür ne dedi biliyor musunuz "çocuğunu da al gel" akannehir nasıl geleyim dedim, adam inat ediyor illa geleceksin toplantıya diyor Çok üzgünüm çoook Beni getirecek kimse yok dedim. Müdür yardımcıları arabayla gelip aldılar. Toplantıya kızımla katıldık. 2 saat kucağımda. Mızır mızır mızırdandı toplantıda. ben ayakta onu pişpişliyorum, çok durmazsa dışarı çıkıp sonra tekrar giriyoruz, falan filan. Rezalete bakın. Didar çok yoruldu, ben çok hırpalandım, dişim ağrısı bir yandan.... Bugün de müdür gelmiş bana, "e çocuk kalabalığa girmeye alışsın yavaş yavaş" diyor. Ne manyak müdürler var ya. :mymeka:
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’den….
Çalışan anneler işlerine giderken asla sıvışıp ayrılmamalıdırlar. Çocukla mutlaka vedalaşıp ayrılmalıdırlar. Vedalaşırken gün içinde başka durumlarda yapmadıkları bir mimik ya da davranışı çocukla aralarında bir sembol olarak yapmalı ve akşam iş dönüşü çocukla i,lk karşılaştıklarında yine aynı hareketi tekrarlamalıdırlar. Böylece aralarında sembolleşen ve annenin yokluğunda bile çocuğa kendini hissetirebilecek bir iletişim, bir ilişki, kurmuş olur. Ya da anne mutlaka kendine ait bir kıyafet yada bir yastık ya da bir nevresimi çocuğun yatağında bırakmalıdır.
Annenin yokluğunda çocuğun, annenin devamlılığını algılamasını sağlayacak bir diğer yöntemde annenin çocuğuna bir obje bırakmasıdır. İş dönüşü, bıraktığı objeyi çocuktan ister ve onu birlikte bir yere saklarlar. Ertesi sabah anne yine işe gitmek üzere evden ayrılırken çocukla aralarında sır olarak sakladıkları objeyi yerinden çıkarırlar ve anne yine objeyi çocuğa emanet eder. Bu şekilde somut obje devamlılığını kazanamamış olan 3 yaşın altındaki çocuk beyni anne ile objeyi eşleştirerek annenin dönüşünü herhengi bir kaygıya kapılmadan bekler. Aksi halde ayrılık anksiyetesi ortaya çıkar ki çocuk ya aşırı tepkisel ve hırçın olur ya da içe kapanır.
Çok mutsuzum bugün..
Sabah kızımı bırakıp işe gelmek bugün ayrı bir koydu niyeyse.
Dün gece bir karar verdim, asla ikinci cocuğu doğurmayacağım. Önümüzdeki hafta gidip spiral taktıracağım.
Bir çocuğun daha tüm sorumluluğunu - maddi,manevi,psikolojik,sosyolojik,fizyolojik- kaldırmaya gücüm yok.
Dün akşam saatlerinde, evde bayıldım durup dururken. Allah'tan evdeydim ve Allah'tan Deva kucağımda değildi. Gündüz hafif hafif başım dönüyordu ve bir kaç gündür çok midem ağrıyordu zaten. Annemle bir arkadaşım vardı yanımda. Bir dakika falan öyle kalmışım sonra gözlerimi açmışım ama bu süreyi hiç hatırlamıyorum. Ayılıp bişeyler söylemeye çalışmışım ama bunları da hatırlamıyorum. Sonra biraz kustum. Kusarken azıcık kan geldi. Apar topar hastaneye gittik, tahliller, tomografi falan.
Sonuç erken teşhis edilen mide kanaması ve ona eşlik eden ileri seviyede kansızlık.Kan tahlili sonuçlarını görünce inanamadım, bütün değerler alt üst olmuş. 1,5 sene önce kardeşim vefat ettiğinde de yine böyle bir mide kanaması geçirmiştim. O zamanda çabucak müdahale edilmişti ve daha kötü şeyler olmadan atlatmıştım. Bu seferdede doktor iyi ki bayılmışsın dedi.Yoksa geç kalabilirmişiz. Hastaneye yatmam gerekiyordu ama bebeğim olduğunu söyledim. Bir sürü nasihat ve ilaç reçetesi ile çıktım hastaneden. Yoğun bir tedavi dönemi bekliyor beni..
Bugün işe gelecek halde değildim ama biraz düşünmeye- kendimi dinlemeye ihtiyacım var, evdeyken böyle bir şansım olmuyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin..
kresimizi aradim, oglumun dualari kabul olmus, allah akil fikir vermis:))mamasini yemis, 1 saat uyumus, simdi parkta oyun oynuyormus:)) allahim nasil mutlu oldum..insallah devam eder boyle:))annem almaya gidicek 1 saate kadar, ondanda ogrenirim
geçmiş olsun dilekleri iletenlere tekrar tekrar teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden
yahoya geçmedi mucize gibi birşey ama mamiyle ikimiz gece uyurken bile maske ile uyuduk düşünün artık iğrenç birşey bu maske ve aksilik gibi yaho illa yanımızda yatmak istedi ortamızda o mikropların içinde yattı resmen bebeğim ama başka çarem yoktu mamide grip bende ve yahoya bulaştırmadan atlattık maşallah diyeyim..
annem aradi kresten almis teomani, ama annem gittigi sirada agliyormus anakucaginda, yaninda bakici varmis, ama kucaga almiyormus, yanindan ilgileniyormus..annemi gorunce gulmeye baslamis, boynuna sarilmis annemin eve gelene kadar, kadinlar bile sasirmis..off bunu duyunca icim cizz etti ya..
pervincim ayakta sallamiyorlar, yatakta uyutuyorlar uykusu gelince, biraz yatagini salliyorlar okadar, ama bu teknik evde ise yaramiyor(
neyseki çok uzun süren bir tedavi değilmiş. kurtulacaksın sonunda şu batıklardan, gözün aydın :)
oyyy kıyamam ben onaa.. insanın içi cız ediyor gerçekten.. evde ayakta sallanabilme ihtimalinin farkındadır ondan evde işe yaramıyordur.. çok akıllı bunlar annesiii :)
Esra'cım hayırlı olsun, sen de işe başladın.. Ece'nin bakıcısıyla arası nasıl? eve döndüğünde seni nasıl karşılıyor, anlatsana biraz..
eee bilmeden ne diyebilirniz meltemcimm ucundan anlatsanniyi geceler
benim moralim çok bozuk ya
Nasılsınız kızlar, bebeklerinizin gelişimi nasıl, neler yapabiliyorlar, herkes teker teker yazabilir miiiiiiii? -tatlicadiarzu-
ayy ne güzel çıkmışsınız yeşillerin arasında ohh içim ferahladı oğlunda temiz hava almıştır annesi ciğerleri oksijen dolmuştur gerçi siz izmir gibi güzel bir yerde oturuyorsunuz oksijeniniz devamlı vardır bizim istanbul gibi pis havası yoktur
Yerim ben sisi... ah cıgerlerımm benım...
nevin sizde cok guzelsiniz masallah sizede
NEVIN cok sekersiniz ana ogul masallah..
cok hoşsunuz bacım.hava güzel siz güzel daha ne olsun maşallah
Selam kızlar!
Günaydın!
Ben geldim!
Hem de iki kere !! zemuszemus
Eeee, nasılsınız bakalım ?
Benim oğlum çükünü kaldırıyo! SÖylemiş miydim?
Selam kızlaaaar, gene beeeennnnn =) boshayallersmile
ben gidiyorum kızlar iyi akşamlar!
Yok yok burdayım, gitmemişim -tatlicadiarzu-
Cebimi evde unutmuşum, annemdeyim
NEVİN ben cumartesi diyetisyene başlıyorum. Umutluyum.
sevgili canlar biraz kendimden bahsedeyim.derdimi dökeyim.hani sınava girmiştimya şu anadolu liselerine,fen liselerine öğretmen seçme sınavı.ben fen lisesi istiyordum malum ve birçok meslektaşım da.sınav sonuçları dün açıklandı 80 almışım bana en yakın puan 71.çok sevindimortalama puanlar 62-63 civarı.Dedim kayganadan bunalmışken ilaç gibi geldi.
Ancak bugün bölümdeki arkadaşlar aman çok mu farklıymış fen lisesi,gitsek ne olur gitmesek ne olur.çok da matah değil falan dediler.beni en çok üzen ise salihin fen lisesin de öğretmenlikten eğitim uygulama okulunda müdür yardımcılığını tercih ederim demesi oldu.bu kadar önemsemiyordunuz niye hepiniz sınava girdiniz.Tebrik edeceklerine bu şekilde davranmaları beni üzdü.biraz olsun keyifleneyim demiştim.
en güzeli oğluna 20 puan fark attım diye kayna ve kaynatanın bozum bozum bozulmaları oldu.
o herkesin isteğip gidemediği fen lisesini yazacağım ve gideceğim.umarım benim için ve kızım için hayırlı olur.
en azından biraz da bilinçli,zeki öğrencilerle muhatap olayım.üniversiteyi kazanmayan öğrenci yok fen lisesinde.çok fazla tıp kazanan oluyor.sınıf mevcutları az,okul sakin.nevamın büyüme döneminde buna ihtiyacım olacak.
Pervin şaka yaptım canım benim. Anlamışsındır sen yerimseniben Yoksa hepimizin sıpaları 3 aşağı 5 yukarı aynı! Kimi elini iyi oynatıyo, kimi bacağını!
bulabilirsin umarım.öperim seni
inşallah.ha bir ara görüşelim Ereğli'de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?