fatma benim adım canım..kaydirigubbakcemile3 önemlı degıl canım:)) senın adın neydı, sormustum ama yazdınmı görmedım
sanki yiğiti anlatıyorsun :) bizimki de öyle. kucakta tutmakta bile zorlanıyoruz. iktiriyor eliyle. sürekli bişilere saldırıyor. eğiliyor. kumanda favori.. sürekli gözü etrafta bişiler arıyor. hemencik sıkılıyor. sonra mızmızlanıyor.. yalnız değilmişiz :)ÖZLEMCİM dr. a gidiyoruz zaten her ay... iştahsızlık kaç aydır var tahlil yapıyor kansızlık, idrar enfeksiyonu için şükür birşey çıkmıyor... neden yok yani iştahsızlığı için.... 1 gün güzel yerse 4 gün birşey yediremiyoruz buda benim sinirlerimi yıpratıyor artık... hani ek gıdalarından yemese bari devam sütünü içse onada razıyım ama selin hiçbirini yemek ve içmek istemiyor.... mızmızlığınada yapacak birşey yok.... hastalıktan değil tamamiyle hareketten kaynaklanıyor herşeyden çabuk sıkıldğı için sürekli pozisyon değiştirmek istiyor buda beni yoruyor...sıkıldığı gibi hemen başlıyor mızırdamaya... kıpır kıpır duracak... birşeylere saldıracak.... birşeyleri çekecek, koparacak, atacak vs. yani oyuncakla falan işi yok selinin... dün kumandayı gördü kanepenin üstünde oda benim kucağımda dikiliyor saçımı başımı yoldu kumandaya gitmek istiyor atıyor kendini zaptedemiyorum artık......
ben öğlenleri çorba vermeye çalışıyorum. genelde de tarhana. dün içine azcık ekmek doğramıştım kendi ekmeğimizin içinden. ama akşam çıkınca çarşıya şu cici bebenin ekmeklerinden aldık. bundan sonra ondan vereceğim. sabahları bi gün yumurta sarısı bi gün peynir veriyorum. arada bi iki çay kaşığı pekmez. akşam yatmadan verebilirsem kaşık maması ya da pirinç unu veriyorum. bazı günler meyve. yoğurt sevmiyor bizimki. bazı günler labne peyniri veriyorum. yetersiz sanırım ama bizim için bu bile büyük başarı. yeme konusunda problemliyiz çünkü.Emziren anneler ekstra mama veriyormusunuz? Ben mamayı sadece muhallebi yapımında kullanıyorum..
Doktora sordum ayrıca vermem lazım mı diye hayır dedi... Onun haricinde gün içinde kahvaltıda peynir, pekmez, yumurta, ceviz yer sebze çorbasına eti cici bebe ekmeğinden koyup veriyorum.. Daninoları çok seviyor ondan günde 2 kez yer.. Bu arada Evrim çileklisinide sevdi :) ve akşamda muhallebisine standart 4-5 cici bebe bisküvi ve bir portakal suyu ve 1 muz katıyorum.. Günlük emzirmenin dışında bunları veriyorum biz akşam yemeği yerkende yoğurt veriyorum az yada ne yemek yiyorsak ondan ekmek batırıp tıkıyorum...
yok esra ben bilgisayar öğretmeniyim. o yüzden yazabiliyorum zaten. bizde genelde ilk on onbeş dakika ders anlatılıyor sonra öğrenciler uyguluyor. ders sonu kontrol ediyorum. o ara size yazabiliyorum. ama özellikle bi beşinci sınıflar var ki fena. kalabalık. bi de paylaşamıyorlar bilgisayarları. iki üç kişi oturanlar var haliyle sorun oluyor..fatma sen sınıf ouretmenimisin brans mi benim oglumda 4 e giiyordu feci grultulu sınıfları
gece Yağız bey bir uyandı ki nasıl ağlıyor sankı biryeri acıdı yada birşeyden korkmus gibi ağlıyor.1 saat falan kendine gelemedi eşim sağolsun yardımcı değil bana ama böyle zamanlada benden önce kalkıyor epey konuştu hikayeler anlattı ileriside yapacakları şeylerden bahsetti gezdirdi kolidorda falan sakınleşti.bende peşlerinde mide bulantısı,uykusuz ve yorgun bir şekilde sersem gezindim durdum.sonra baktık uyuyacak aldım uyuttum.ne olduğunu anlamadım.temiz hava çarptı desem 1 saat falan o şekilde ağladı sonra uyudu.ruyamı gördü acaba.anlamadım birtürlü geçiş dönemi falan oluyormu ki?
evrim iyi geceler tadlum. bir bakıp kaçayım dedim sen varmışsın.
neva bowling setine bayıldı çığlık çığlıpa oynadı durdu.şu chicconun arabadan sonra en fazla oyalandığı şey oldu:) umarım kuzy de beğenir.laptop ise bence saçma sapan bir oyuncak.sesleri yanlış öğretiyor.okulöncesi çağda kullanılmamalı kanımca.artık B ye Be denmiyor.öperim seni
elifim ben damlaya kızmadımki eminim o beni anlayacak . damla bana bukadar takılma iisin demek istedi ama benim takık oldugum mevzu farklı, evrimin dedigi gibi baska mevzzuda doluydum ondan. o yazı sadece bahane oldu. bende 55in altındaki halimi seviorum ve ozluyorum
aman nedir bu kadınların derdi.yok kıl,tüy,yok kilo selülit,yok iyi anne iyi iş olma telaşı bir de iş hayatı ve onun sıkntıları.dünyanın heryerinde zor kadın olmak be.annelik mükafatı galiba
İyi geceler :))
Bende burada kimseler yok diye bebeğim büyüyor topiğini baştan sona okudum ne günlermiş ya! Beni yeni olduğum için pek tınlamamışsınız ama
günaydınl.....
sabahın ilk günaydını benden haftayı ben açıyorum inşallah güzel bi hafta olur...
SELİN canıma okuyor arkadaşlar... hafta sonu kafayı yedirmek üzereydi bana.... yine birşey yemiyor ya... 2 gün iyi 3 gün kötü nasıl olcak bu iş böyle bilmiyorum... yemiyor yemiyor yemiyor.. ağlamak istiyorum artık.. neler neler yapıyorum ama yediremiyorum.....kilo verecek bu gidişle....
pazar sabahı 5 de uyandı eşimle beni ayağa dikti... zaten gecede 2 de yatmıştık .... dün 3 saat uykuyla günü tamamladım..... akşama kadar selin kucakta... oturmak istemiyor, yatmak istemiyor, habire kucakta gezecek kollarım koptu artık....yemek bile yapmaya fırsatım olmadı...kahvaltıyı zor yaptık....durmuyor hiç....
TOPUK DİKENİ için ortopedi dr. una bugün randevu aldım 10.30 da randevum var sizin sinerjinize güvenuiyorum inşalalh birşey çıkmaz hayırlı haberlerle geleyim dua edin bana .... bizden haberler böyle... geeçmişe bakamadım.. artık bundan sonrasını takip ederim... herkes iydir umarım...
ruyamda işe baslıodum geri donuyodum alemlere , anca ruyamda gorurum zaten :)
gunaydin cok kotu bir gece gecirdik..Teoman gece 2.5 da bir uyandi sabaha kadar 5 dk uyudu 50dk agladi 5 dk uyudu agladi( biryerimi agriyor sancisimi var anlamadim, sabah hastaneye goturelim dedik, buharini yaptim gozleri kapaniyor nasil bana bi sarilip ic cekisi var bende agladim (sonra biraz sakinledi, krese biraktik, birakirken yakama bir yapisti beni birakma der gibi, penceren arkamdan nasil agliyor, ise gelene kadar bende agladim arabada (
hem uykusuzum hem moralim yok..insallah kreste sakinler, gelin alin diye aramazlar..
buarada regl oldum rahatladim sislik gitti sanki ama tartilmadim sabah firsat olmadi, yarina bakalim..
bugunden itibaren yine dikkat edeyim dedim ama sabah sekerim dustu yorgunluktan ise gelirken bi kurasan aldim cukulatali(kahveyle goturdum zaten keyfim yoktu, iyi geldi:))
günaydınn ,zor bı gece gecırdık.2 gundur kızım baya ıyıydı öksürük vardı ama ilaç bıtınce gecer dıe düşünğyorum fakat du aksam 12de bı hırıltı basladı,yavrum uyuyamıyo.uyuyo aglayarak uyanıyo,gögsü hırr hırr edıyo.acıle gıdıcektık.bıraz uyudu yıne uyandı
püff ya kac gundur gırıyorum hastalıktan baska bı laf edemıyorum.yavruların hasta olması cok zormus gercekten.Rabbım hepsıne saglık versın.Allah tan ekstra bı ates huysuzluk yok.normal hayata devam.
Ayrica gecen hafta soylemeyi unuttum, Tibet askerlik islemlerini yaptirdi, Temmuzda askere gidiyor, bu yaz da tatilimiz olmiycak, belki 2-3 gun kacariz askerlik sonrasi(sonra izni bitiyor geri donucek..
Normalde 37 yasina kadar tecil hakki vardi hersene erteliyirdu ama turkiyeye donus plani olunca artik sart oldu yapmasi, birde teo'da oldu yoksa ogluyla bir giderdi askere filmdeki gibi:))
Emziren anneler ekstra mama veriyormusunuz? Ben mamayı sadece muhallebi yapımında kullanıyorum..
Doktora sordum ayrıca vermem lazım mı diye hayır dedi... Onun haricinde gün içinde kahvaltıda peynir, pekmez, yumurta, ceviz yer sebze çorbasına eti cici bebe ekmeğinden koyup veriyorum.. Daninoları çok seviyor ondan günde 2 kez yer.. Bu arada Evrim çileklisinide sevdi :) ve akşamda muhallebisine standart 4-5 cici bebe bisküvi ve bir portakal suyu ve 1 muz katıyorum.. Günlük emzirmenin dışında bunları veriyorum biz akşam yemeği yerkende yoğurt veriyorum az yada ne yemek yiyorsak ondan ekmek batırıp tıkıyorum...
kilol muhabbeti almış başını gidiyor.az veya cok farketmez konuştukca bile kıskanıyorum hevese geliyorum.70 kıloyla doğuma gitmiştim 63 olmuştum doğumdan 2hafta sonra.eh tabi yemeğe hasret kaldığım için habire tıkındım ve 70 oldum.şimdi 68 kiloyum ve ben doğum kılosunun üstüne birdaha kilo alacağım.80 leri görürüm herhalde.daha almaya başlamadım ama yakındır bu ay son artık kılom artmaya başlar sanırım.sağlık olsun.bende 2 sene sonra rejimde olacağım ve sağlıklı zayıflayacağım.eskisi gibi kocamın fıstık eşi aşkısı olacağım.bana yıne fıstık gibisin fıstıklar eğribüğrü olur bilmiyrmusun diyor yer fıstığı için konusuyor.sinir bozucu şey Allahtan kendide kılolu.
ay vallahi bizimkinin kız versiyonu seninki yaa.. okudukça acayip güldümkaydirigubbakcemile3 yiğitte aynı şekilde babannesini pek üzmüyor ama hele beni gördü mü başlıyor ağlamaya mızlamaya. bakışlar değişiyor. tavırlar değişiyor. galiba naz yapıyor diyorum ben annesine ama bilmem yani. en azından öyle olsun istiyorum..FATMA evet aynı versiyon bunlar ya.... kımıl kımıl iki dk. tutamıyorum... kucakta bile gezerken kendini attırıyor oraya buraya gitmeye çalışıyor.. ayy yürümeye başlayınca bunlar halimiz ne olur bilmiyorum....
ESKARO ESRAKO hafta sone yanlızdık eşimle ben baktık seline normalda aynı apartmanda olunca babaanneye falan gidiyoruz biraz eve çıkıyoruz öyle geçiriyorduk.. ama onlar bu hafta sonu köye gittiler canıma okudu selin... eşim diyor anneme allah razı olsun bakıyor seline biz bakamıyoruz hakikaten öyle ama bende dedim eşime bize yaptığını o anneme yapmıyor ki.... bizde biberon içmiyor demişsin ama bakıcı içirmiş bizdede aynı öyle... selin bize gelince huysuzun teki oluyor birşey yaptıramıyorum iki dk. durmuyor kıpır kırıp ama babannede biraz daha mülayim... nazmı yapıyorlar kaprismi anlamadım gitti.....
buarada regl oldum rahatladim sislik gitti sanki ama tartilmadim sabah firsat olmadi, yarina bakalim..
bugunden itibaren yine dikkat edeyim dedim ama sabah sekerim dustu yorgunluktan ise gelirken bi kurasan aldim cukulatali(kahveyle goturdum zaten keyfim yoktu, iyi geldi:))
günaydınn ,zor bı gece gecırdık.2 gundur kızım baya ıyıydı öksürük vardı ama ilaç bıtınce gecer dıe düşünğyorum fakat du aksam 12de bı hırıltı basladı,yavrum uyuyamıyo.uyuyo aglayarak uyanıyo,gögsü hırr hırr edıyo.acıle gıdıcektık.bıraz uyudu yıne uyandı 3de daldı derın uykyuya ama bende mahvoldum erken kalktım uykum dagıldı.Şevval hala uyuyo ama ben bıtık haldeyım.tekrar doktora gıdıcez,bronşite cevırmemıstır umarım cok korkuyorum.aslında alerjık bronşit olmasndan korkuyorum cunku tam polen mevsımınde geldı bu hastalık ve hırıltı basladı.artık cocukların en moda hastalıgı allerjık bronşit.korkuyorum inşallah öle degıldır.randevu alıcam doktordan bakalım ne olcak.kuzum iyi olana kadar gıremıycem sanırım onunla ılgılenmekten hıc bı iş bıle yapamıyorum.neysekı neşesı yerınde ama iştah sıfır benı emıyor sadece.zayıflamamıstır inş.zoramakta istemıyorum yoksa benı emdıgını kusacak.arada yedıklerımızden falan agzına 2 lokma versem kar sayıyorum.
püff ya kac gundur gırıyorum hastalıktan baska bı laf edemıyorum.yavruların hasta olması cok zormus gercekten.Rabbım hepsıne saglık versın.Allah tan ekstra bı ates huysuzluk yok.normal hayata devam.
Ayrica gecen hafta soylemeyi unuttum, Tibet askerlik islemlerini yaptirdi, Temmuzda askere gidiyor, bu yaz da tatilimiz olmiycak, belki 2-3 gun kacariz askerlik sonrasi(sonra izni bitiyor geri donucek..
pervincim mesac kutuna bak
cnm özde geceleri çok uyanıyor demiştim gece muhallebiye başladı başlayalı pek sorun çıkarmıyor 9 da muhallebisini yer 10 da uyur arada sapıtmalar oluyor ama özellikle o karışımlarla yaptığımda daha tok tutuyor sanırm.. Bizimde ilk dönemler sinir bozucu bir şekilde bende uyumuyordu saatlerce sinirden ağlıyordum annem 5 dk bile sürmeden uyutuyordu sinir oluyordum gecenin köründe annemi arardım ağlayarak :sinifsinif:OZLEM valla dr un niye mama verme diyor anlamadım ozde guzel kilo alıyorsa ondan olabilir
normalde ece de gayet guzel kilo alıyor ama ac olunca uyumuyor
yarım saatte bir gece uyanıyormama yedirmeyi beceremessek
çok enteresan ki buun cici annesi ece ye guzelce mama içirmis esim bu hafta izinli evde yandan caktırmadan baktım diyor kadında bak bak nasıl içiyor demis inanılmaz birsey ya anneye babaya ettigine bakı su cadı ece nin bize neler yapıyo dun aksam oyle agladiki içmiycem diye sonunda kustu ustum basım koltuk mahvoldu zorlamaya bile korkar olduk içsin diye oyle bir oguruyorki anında kusturuyorkendini off
Bencede ara ara yokluyorlar bilmiyorumkismilegece Yağız bey bir uyandı ki nasıl ağlıyor sankı biryeri acıdı yada birşeyden korkmus gibi ağlıyor.1 saat falan kendine gelemedi eşim sağolsun yardımcı değil bana ama böyle zamanlada benden önce kalkıyor epey konuştu hikayeler anlattı ileriside yapacakları şeylerden bahsetti gezdirdi kolidorda falan sakınleşti.bende peşlerinde mide bulantısı,uykusuz ve yorgun bir şekilde sersem gezindim durdum.sonra baktık uyuyacak aldım uyuttum.ne olduğunu anlamadım.temiz hava çarptı desem 1 saat falan o şekilde ağladı sonra uyudu.ruyamı gördü acaba.anlamadım birtürlü geçiş dönemi falan oluyormu ki?
ahahahha kıyamam sana .. yapmısızdır.. hamıleyken cok acımasızdık bizz laelaelaelaelae
Emziren anneler ekstra mama veriyormusunuz? Ben mamayı sadece muhallebi yapımında kullanıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?