2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çikilp krizlerim yine basladı yıyorum zıvanadan cıkmıs gıbı

Ya senin su çikilop diyişine hastayımm :)))

kaydirigubbakcemile3 hadi yaaa.. ben de pek gecmıs hatırlama durumu yok, hıc hatırlamıyorum bunları

ben süt vermiyorum ama bugün cicibebe yaptım sütlü yedi

öff sütüm bitti bitcek 10 saat emzirmesem yine dolmuyo

hepimis oleyıs be annem.. asagı yukarı herkes te durum aynı.

Kım bu çikiloplar , deyiver bi hele :)) Ozgulum, ole mı yapılıodu, Alllaasennnn sole, kımlerdı onlar kaydirigubbakcemile3

ben buradayimda digerleri nerede acaba..:umursamaz:

Ozgur Turk Malı nı ızlıyor.. ben de ona takılıyorum bır göz, dıger gözüm seninle :)))

Oğlum uyudu, çayım kollarımın arasında.. bole ıste..

bir acil gecesini daha hallettik, kresten aradilar atesi 38.7 ye cikti ilacla 38.2 ye dusurduk haberiniz olsun diye, 2 saat sonra aradilar 39 a cikti gelin alin diye, ben gittim yol vs 1 satte 39.7ye cikmis, bisey veremmemisler cunku 4 saati dolmamis ilac vereli, ben gittigimde dolmustu hemen atesdusurucu verdim, taksiyle acile gittik cunku pediarina ulasamadim( rhinofarenjit, bronsiyolit vs..virutik oldugu icin antibiyotik vermedi, semptomatik tedavi ates dusurucu vs..oluyorum yorgunluktan, simdi sizdi mamasini yiyip(

[FONT=Century Gothic, Verdana, Arial, Courier New]ılk 1 yıl neden inek sütü önerilmiyor?

1- ınek sütü ile beslenen bebekler ihtiyaçlarından çok fazla protein, sodyum, potasyum, klor alırlar. Bu da bebeklerin henüz tam gelişmemiş böbreklerine hasar verir.

2- ınek sütü, demir ve C vitamini açısından yetersizdir. Bu nedenle bağırsaklarda kanamalara ve demir eksikliği anemisine (kansızlığa) neden olabilir.

3- ılk bir yıl inek sütü alan bebeklerin, solunum hastalıkları başta olmak üzere, alerjik hastalıklara yakalanma riski çok yüksektir.

4- ınek sütü, anne sütü ve bazı mamalarda bulunabilen ve hayati önem taşıyan bebeğin göz, beyin hücreleri, sinir sistemi gelişiminde rol oynayan Omega-3, Omega-6 yağlarını içermez.

5- ınek sütünün, içerdiği yağ nedeniyle, sindirimi oldukça güçtür.

6- ınek sütü alan bebeklerde, düşük D vitamini ve yüksek fosfor içeriği nedeniyle, normal kemik ve iskelet gelişimi sağlanamaz.

ınek sütünde demir az miktarda bulunur, emilim yüzdesi 5’i geçmez. ıçinde gizli kanamaya neden olan proteinlerin varlığı da gösterilmiştir. ılk yıl içinde bu etki daha da fazladır. Bunlara bağlı olarak inek sütüne ağırlık verilerek beslenen süt çocuğunda demir eksikliği ve anemisi gelişir. Ayrıca inek sütü sabitken anne sütünün bebeğin ihtiyaçlarına göre devamlı değişkenlik göstermesi de en önemli unsurlardan birisidir. ınek sütü ile beslenen bazı çocuklarda ishal, bağırsak kanaması, alerjik deri döküntüleri, akciğer rahatsızlıkları ile karakterize inek sütü alerjisi görülebilmektedir.
[/FONT]

Pekı ne olacak boyle??

ya bu hastaliklar mahvetti cocugu ya!!! yavrum bir rahata eremedi...mafoldumben keske biraz evde dinlenebilse..sürekli kreste oldugu icin hertürlü virüsü kapiyor anladigim kadariyla..ah ah yalnizlik zor...:1no2:

Pekı ne olacak boyle??
hic bilmiyorum evrim ya ben istifa edicem gaza gelip yada bulcaz bi yolunu(
ya bu hastaliklar mahvetti cocugu ya!!! yavrum bir rahata eremedi...mafoldumben keske biraz evde dinlenebilse..sürekli kreste oldugu icin hertürlü virüsü kapiyor anladigim kadariyla..ah ah yalnizlik zor...:1no2:

bizim saglik sigortamiz da eve hasta cocuklar icin bakici gelip bakiyormus, ozel egitimli ksiler, hemsire gibi..onlardan ayarladik yarinda ben kalicam azartesi pak tatili, yani teoman haftaya saliya kadar evde..bi kere denemistim cok memnun kalmistim bu bakicilardan, ama ayni kadina ulasamadim bu sefer, buda iyi cikar insallah, cunku doktor 4 gun rapor verdi..

Bugun geldı su laptop babanemızden.. annem o ne yaa, hap gıbı, sankı hesap makınesı, bızım cocuklar onun ustunden tusları bulabılırlerse buyuk basarı yaf.. kaldı kı sese tepkı versın, yok sesın cıktıgı yere bassın falan fılan.. Kuzy onu duvardan duvara fırlata fırlata sesını cıkartır.. emınım bunaa :)))))

delikafaduldendelikafadulden

ohh buarada bi cay demledim, super geldi, biberiye posetide attim icine vicdanimi rahatlatmak icin:))

Nurdan, dayanamayacagım yazacagım artık, Teo nun yasına gore yasadıgı bu kadar sey cok fazla.. ama cok fazla. Ben okurken kaldıramıyorum, kaldı kı o nasıl kaldırıyor. Sen bır doktor olarak daha ıyı bılırsın ama ya buraya gel, ya işi bırak.. ama bu cocuk krese gıttıkce, hasta cocuklardan bısıler kaptıkca plak gerıye sarıyor, mıınnnacık o daha, sımdıden bu kadar hırpalanması ne katacak ona merak konusu, kalsın boyle bagısıklık sıstemı kazanımı yaa.. kazanmasın bagısıklık sıstemı, ama o rahat uyusun uyansın, nefes alsın.. tamam Teo zamansız gelmıs bır bebek ve bılıyorum kı planlarınızı ona gore yapmıstınız, calısman bunun ıcın su an en dogrusu.. ama bu dogru Teo yu artık cok zorluyor, gunah.Bılıyorum kı sen de aynı seylerı duusnuyorsun, ondan hıc kuskum yok,ondan bu kadar rahat yazabıldım. Ama yazmadan edemedım.

ilahi evrim!!:roflol: gercekten o kadar kücük mü??kaydirigubbakcemile3

Deryam YUSUFUN ISTAHININ DUZELMESINE SEVINDIM 1001 KEE MASALLAH...

Haklisin evrimim yazdiklarinda..ama Teo gibi binlerce cocuk var, bende oyle buyudum..hayatim kreste gecti..benim icim parcalamiyormu saniyorsun, hele bu sabah aglayarak ciktim kresten insanlar bana bakiyor tip tip:gitme:ama suan imkansiz yaza kadar dayanmak zorunda..Teo sanssiz cunku allerjik bir bunyesi var, anne sutu almadi, reflusu var yani krese gitmdeden da bronsiyolit oma riski var, ki evde kalan bebiklerde hastalaniyor..surda 1 ay daha kaldi sonra ben gelicem,kayinvalidem gelicek buraya yaza kadar kalir, yazinda biz gelicez..elimen daha iyisi gelmiyor inan((

inan kuzumla evde olabilmek icin neler vermezdim...ama suan icin ne yaziki boyle birsey imkansiz..ve ben buna kahroluyorum(

nurdancım canım çok keçmiş olsun.bir kere mustafa hasta oldu kusdu.onun o haline dayanamadım ağladım.sen nasıl dayanıyosun hayret.kusura bakma ama oğlundan dahamı önemli işin.yazık valla yavrucağa.asıl dayansın o küçücük bedeni.sonradan bin pişman olmada.

hangi sütden verdin bebişe.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…