2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canim emin olmamasi gibi bir durum söz konusu olamaz cünkü subat ayinda bana haftasonunu bekleyemedigini hemen test yapmak istedigini söyledi..hatta o gün kafam sisti sürekli ayni konudan..bende sonra sordugumda ne dese iyi martin sonunda test yapacakmis..subatin ortasindan martin sonunu beklermi insan regl olmadiysa..kafamçokkarıştıbenim kizdigim yani bu salakca yalanlari..:mymeka:yoksa banene yani..

bu arada sütle ilgili araştırmalarımdan çıkan sonuç..ve ilgili yazılar tabi keçi sütüyle ilgigli bend ebunu paylaşmak istedim..
Anne sütüne en yakın keçi sütü
Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütünün, yeni doğan bebeklerin beslenmesinin yanı sıra bir çok hastalığın tedavisine de yardımcı olduğu bildirildi.

AA
Güncelleme: 14:31 TSİ 13 Ağustos. 2009 Perşembe
ANKARA - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Koçak, laktoz oranı bakımından yüksek proteinlere sahip olan keçi sütünün değerli besin ögelerini içerdiğini söyledi.

Keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, bu sütün organizmada iltihaplanmayı önlediği gibi diş ve kemik gelişimi için de iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu kaydetti.

Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren Prof. Dr. Koçak, şöyle devam etti:

''100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır. Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlerine sahip olması nedeniyle keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir.''

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da ''özel sağlık marketlerinde'' özel fiyatlarla satıldığını ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceğini bildiren Prof. Dr. Koçak, ''Ancak bazı kişiler tat anlamında sevmeyebilir, onlara ağır gelebilir. Örneğin koyun sütü ya da peyniri de tat ve koku anlamında herkes tarafından tercih edilmeyebilir'' dedi.

CİLT HASTALIKLARINDA YARARLI AMA İLAÇ DEĞİL
Keçi sütünün serum proteinlerinin alerjik özelliği olmamasından dolayı sindirim sistemi rahatsızları ile bazı cilt hastalıkları için tedavi edici olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, ''Ama ne olursa olsun, aşırıya gidip abartılmaması lazım. Keçi sütü ilaç değildir. Yani hiç bir gıda tek başına tedavi edici özelliğe sahip değildir. Ne olursa olsun abartmayalım. Öncelikle her türlü rahatsızlıkta ilaçla tedavi yolunu seçilmelidir'' dedi.

1. FRANÇOIS'YI İYİLEŞTİRMİŞ
Tarihte de keçi sütünün bazı faydalarına rastlandığını bildiren Prof. Dr. Koçak, ''16. yüzyılda 1. François rahatsızlanmış ve hastalığına hiç kimse çare bulamamış. O dönemde Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım istemişler. Kanuni kendi doktorunu ve yanında keçisini göndermiş. Keçinin sütünü ve yoğurdunu her gün içen François bir süre sonra eski sağlığına kavuşmuş ve Fransa'da yoğurt, ilaç niyetine kullanılmaya başlamış. Tıp kitaplarında da keçi sütünün iyileştirici gücüne yönelik çeşitli eserler yer alır'' diye konuştu.

cok haklisin canim..yani ben insanlarla kolay kolay samimiyet zaten kuramam..o diyordu sürekli kardesimsin felan filan..ama düsünün yani hepimiz gebelik yasadik ve biliyoruz neyin ne oldugunu..insanda böyle kafaya alinmazki..üstelik ben sormadim halde hala ayni terane...:umursamaz:

derya ben de bugün almak istedim ama buradaki markette yoktu..ogluma da keci sütü icirmek istiyorum artik..birde bana doktor keci peyniri verdi..diger koyun peynirleri simdilik yasak..gercekten keci ne faydali hayvanmis..kaydirigubbakcemile3

sanırım geçmşe yetişemiycem pes ediyorum bugün tenefüste 2 dk baktım yahom lepi kırmış yerim o yaramazı
kuzynin videosunu izledim ne güzel gülüyo paşam benim
ESRA ben çoruma gitmek zorunda kaldım cuma sabahtan pazar döndük evi toparlamaya temizlemeye çalışıyorum çamasır çok birikti
babannemi kaybettik onu defnettik çok zor oldu neyse devamsızlık sebebim vardı yani inş geçm,işe yetişemem belki ama artık elimden geldiğince takipteyim

Anladım.. başınız sagolsun.

Derya tesekkur ederım bılgıler ıcın.. evde de ben nesfıtten dolayı,Ozgur de bıskuvılı kahvaltı yaptıgı ıcın duzenlı sut tuketuyoruz. Evde herkes kecı sutu ıcse ne olur acaba? hemen alıp deneyecegım.

amaaaannn kaç gündür girmedim şimdide kimse yok
kuzy pek tatlısın sen yerim seni ben
nurdan dütdütün hayırlı olsun tekerleğinin altına benim adımıda yaz da bana da alsın kocam
merci canim yazayim tabi ama pek ahim sahim bisi degil 4 teker ustunde giden bi kulustur:))

ozgul ne yorum yazsam bilemedim, senin acindan cok haklisin seni saf yerine koymasi bende sinir olurdum ama onun acisindan belkide (seninki degmese bile) 3. ayini doldurmadan nazar degmesinden korkuyordur, belkide kaybederim dusuncesiyle...gerci arkadaslik derecenizi bilmiyorum ama uzulme bosverr..

basin sagolsun canim..

Arabami hayirliyan herkese cok tesekkurler..Tibet garajdan aldi aksam ama daha suremedim..yarin bi kaynasiriz kendisiyle..:jeyyar:

iyi geceler...

bugun doktora gıttık,doktor dınledı ve baya hırıltı var dedı akcıger grafısı falan cekıldı tam kan sayımı alerji testı yapıldı.kan alım faslı berbattı yıgılıp kalcaktım damla damla kanı akıtırlarken mınnacık elınden.yavrum cok agladı belkı cok canı yandıgından belkı basında bıseleer yapmaya calıstıklarını aNLadıgından agladı.ama sonucda berbattı yanı.neyse cıgerler kısmen temız cıktı yavastan balgam ınmeye baslamıs neysekı erken teşhıs oldu.alerjımız düşük cıktı.0.300 kusur kanımız normal fakat demır eksık cıktı.ferlos ıcıcez tüpte akannehir vişnesuyuna karıstır ver dedı bakalım nasıl olcak.bır antıbıyotık bırde vantolin gunde 2 kez.yanı şu demek oluyor hergun toplamda bırbucuk saat acılde nevigülatörle hava alıcak kızım.cok ileri düzeyde olmadıgından tıkanıklıgı bır tüpü sulandırarak 2 seansda sabah, 2 sansta aksam alıp hırıltı gıdıcek inş 5 gunde.bızde havadısler böyle,alerjı yüksek cıkmadı, bronşitte degılmısız henuz.ama antıbıyotık şartmıs ve hırıltı gecmesı ıcın vantilonlu hava.he bıde burun tıkanıklıgı yüzünden hafıf kulaklar etkılenmıs. öle işte.gecmıse yarın bakarıkm heralde

aklımdayken sölim kan tahlılı yaptırmayı düşünen varsa mutlaka yaptırın tam kan sayımıyla alerjıye bakılıyo.ve demır eksıkse ilaç kullanmak kesınlıkle şart dedı doktor.pekmez verıyorum dedım vermeye devam et bak oyuzden kanı cok ıyı 12 cıkmıs dedı.ama sorun demırmiş.demır baska kan baska dedı.öle yanı

gecmis olsun minikim..biz evde yapiyoruz ventolin kortizon uclu karisim..10.gun hala yapiyoz..insallah cabucak atlatir kuzun..

Yaw Tuba nedır bu kadar sey?? bu kadar kotu muydu Sevval? üşüttüğü için mi oldu bu? çok çok gecmıs olsun be arkadasım.. ne dıyeyım bılemedım, Alllah dermansız dert vermesın.

gecmis olsun minikim..biz evde yapiyoruz ventolin kortizon uclu karisim..10.gun hala yapiyoz..insallah cabucak atlatir kuzun..

Alerjı olunduug ıcın mı oluyor bu boyle Nurdanım.. bı anlatsana kuzum yaa.. Sevval de mı alerjı olmus? neden bole olundu sımdı?

Miniğim geçmiş olsun Şevvalime :teselli: umarım çabucak iyileşir kıyamam..
Nurda dütütün hayırlı olsun güle güle kullan gezip eğlenmek için ihtiyacın olsun sadece gamyoncuiremsu
Bu arada kıilolarda gitmiş pek bir havalıyız bayanssulusmile
Evrim o kuzy u yerim ya nasıl kıkırdıyor öyle o tombik ellerini ısırırım dayanamam valla maşşalah.. O salıncaktaki cool tavırlarda bitirdi beni opuyorumnanaktan Bende Nurdana yaptıklarından istiyorum banane kıskandım benide alın aranıza söz yaramazlık yapmam sessiz bir köşede otururum kaydirigubbakcemile3
Özgül sende süpersin kilolar gitmiiş incelmişsin sıfır beden mi olcan başımıza bi dur artık yaff kaydirigubbakcemile3
Esra yahom cidden pek yaman bir delikanlı olacak önlemleri almaya ben prizlerden başlayalı 2 ay falan oldu çok geçmiş olsun size akannehir
Evroş cnm başın sağolsun :teselli:
Daha ne vardı aklımda :uhm:
Bugün macera dolu bir gün geçirdim.. Kırk yılda bir dağıtayım dedim elime yüzüme bulaştı

Fatma ben şenin o minicik yavyunu hamm yaparım...

ozlemdisk kadar olmasada pervindiskte kalanlar :)
NURDANcım araban hayırlı olsun alıntılardaki tebriklerden ogrendim . Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin sekerim...
OZGUL ben kan testim pozitif cıkınca 7 duvele yaydım malum 1.5 senedir bekliodum.. salla ya o hatunuda takma napar yapsın ona gore takılıver..
EVRIM nicedir kecisutu iciriorum kahvaltıda diorum hic ay bende alayım demedim illaki faydasınımı yazmak lazımmıs kızzzz :)) dios ya anne sutune en yakın die ondan yedirmeye basladık dioduk nicedir.. sakalımıs yokki :) esasen cenemin altında cıkıo arada 1-2 tel (oda hamileyken oldu hala devam edio niyeyse uyus oluyom)ama kimse gormeden aldırıorum hemen P
- ayrıcana yedigin cukulardan pişman olma heleki benim gibi simdi saat 00.00 itibari ile cicibebe ustu nerdeyse 1 kavano nutella yiyeydin napardın bilmem.. sabaha kadar mekik ceksem ise yaramaz ama mecbur vicdanımı rahatlatmak icin cekicem:)

EVROS basınızz sagolsun canım

NURDANNN tickerinda hayırlı olsun alıntının altına vay vay vay yazmısidim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…