ece nin disi çıktıı
ehh sonunda 8 ayın bitmesine gunler kala:)
naide abla hergun bakıyormus o gun bakmamıs sanırım bende hergun bakıyordum yarısa girmisiz haberim yok kim bulcak diye ben pazartesi aksamı saat 1 gibi iste yeni uyanmıstı emzirip uyutcaktım aklıma geldi bir baktımelime battıı kasıkla hemen tık tıkladım ki battı kesin çikmis ama emin olmak istedim ay allahım nasıl sevindimmm sanki ilk çocgum sanki ilkkez yasıyorum buhissi nasıl mutlu oldum kızarmıs kenarı kanamıs falan ama istahsızlık uykusuzluk vs yapmadan çıktı berkede boyle idi anlamazdık hiç insallah hepsi bu sekil çikar bakalım artık kismet,
aynen pervin gibi bir bucuk sene bekleyip ustuneameliyat geçirip hamile kaldıgım için kan tahlili sonucunda herkesleri aradım hevesle,birde bir sorum var size..siz hamileliginizi arkadaslariniza kacinci ayinizda söylediniz??
bu arada sütle ilgili araştırmalarımdan çıkan sonuç..ve ilgili yazılar tabi keçi sütüyle ilgigli bend ebunu paylaşmak istedim..
Anne sütüne en yakın keçi sütü
Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütünün, yeni doğan bebeklerin beslenmesinin yanı sıra bir çok hastalığın tedavisine de yardımcı olduğu bildirildi.
AA
Güncelleme: 14:31 TSİ 13 Ağustos. 2009 Perşembe
ANKARA - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Koçak, laktoz oranı bakımından yüksek proteinlere sahip olan keçi sütünün değerli besin ögelerini içerdiğini söyledi.
Keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, bu sütün organizmada iltihaplanmayı önlediği gibi diş ve kemik gelişimi için de iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu kaydetti.
Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren Prof. Dr. Koçak, şöyle devam etti:
''100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır. Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlerine sahip olması nedeniyle keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir.''
Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da ''özel sağlık marketlerinde'' özel fiyatlarla satıldığını ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceğini bildiren Prof. Dr. Koçak, ''Ancak bazı kişiler tat anlamında sevmeyebilir, onlara ağır gelebilir. Örneğin koyun sütü ya da peyniri de tat ve koku anlamında herkes tarafından tercih edilmeyebilir'' dedi.
CİLT HASTALIKLARINDA YARARLI AMA İLAÇ DEĞİL
Keçi sütünün serum proteinlerinin alerjik özelliği olmamasından dolayı sindirim sistemi rahatsızları ile bazı cilt hastalıkları için tedavi edici olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, ''Ama ne olursa olsun, aşırıya gidip abartılmaması lazım. Keçi sütü ilaç değildir. Yani hiç bir gıda tek başına tedavi edici özelliğe sahip değildir. Ne olursa olsun abartmayalım. Öncelikle her türlü rahatsızlıkta ilaçla tedavi yolunu seçilmelidir'' dedi.
1. FRANÇOIS'YI İYİLEŞTİRMİŞ
Tarihte de keçi sütünün bazı faydalarına rastlandığını bildiren Prof. Dr. Koçak, ''16. yüzyılda 1. François rahatsızlanmış ve hastalığına hiç kimse çare bulamamış. O dönemde Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım istemişler. Kanuni kendi doktorunu ve yanında keçisini göndermiş. Keçinin sütünü ve yoğurdunu her gün içen François bir süre sonra eski sağlığına kavuşmuş ve Fransa'da yoğurt, ilaç niyetine kullanılmaya başlamış. Tıp kitaplarında da keçi sütünün iyileştirici gücüne yönelik çeşitli eserler yer alır'' diye konuştu.
sanırım geçmşe yetişemiycem pes ediyorum bugün tenefüste 2 dk baktım yahom lepi kırmış yerim o yaramazı
kuzynin videosunu izledim ne güzel gülüyo paşam benim
ESRA ben çoruma gitmek zorunda kaldım cuma sabahtan pazar döndük evi toparlamaya temizlemeye çalışıyorum çamasır çok birikti
babannemi kaybettik onu defnettik çok zor oldu neyse devamsızlık sebebim vardı yani inş geçm,işe yetişemem belki ama artık elimden geldiğince takipteyim
özgül bizimde bu tarz bir arkadaşımız var
sürekli koca arar ama bulamaz internetten arkadaşlık sitelerinden bulur görüşür yanımızda teli çalar gider diğer odaya gizli gizli konuşur kim deriz bi kız ismi atar
meğersem nazar değer diye söylemiyormuş
ilişkilerinin ömrü 3 gün sürer en fazla kaydirigubbakcemile3
Selam kızlaaar.. Kusuruma bakmayın. Canım hiç girmek istemiyor bu ara. Depresifim bu ara, bahar depresyonu sanırım. Sefa depresyonu da olabilir. Bal vermiş, yumurtanın beyazından vermiş, şimdi de sütle sütlaç yapmaktan bahsediyor
herkese tünaydınn;
anneler bana cvpp mustiyle başım dertte memeden kestim mustiyi artık emzirmiyorum ama bebe sadece mama içio çorba yoğurt meyve asla ağzını açmıyor 24 saat mama ver içio dr de ek besinde ağırlık ver dedi aç bırakıorum çorbada için die ama yok sonra dayanamayıp mamayı verince bi güsel içio ne yapacam ben yaa
+1 devam sutlerı ıle gıdebıldıgı yere kadar bence de.
arkadasım bu soru için yanlıs yerdesin alısveris topiklerine yaz istersenselam güzel bayanlar ya bişey danışcam ben halı ve mutfak robotu alıcam fikriniz nedir benim geri zekalı robotum adam akıllı çalışmıyo 2 kere tamirciye verdim yok gene tamirciye gitmek istiyo bende daha götürmiycem yenisini alıcam ama en iyileri hangi marka ve halı yardımcı olurmusunuz artık robotumun selası verildi:roflol:
esracım hayırlı olsun ecenin dişi. sevindim sorun vermeden çıkmasına. maşallahece nin disi çıktıı
naide abla hergun bakıyormus o gun bakmamıs sanırım bende hergun bakıyordum yarısa girmisiz haberim yok kim bulcak diye ben pazartesi aksamı saat 1 gibi iste yeni uyanmıstı emzirip uyutcaktım aklıma geldi bir baktımelime battıı kasıkla hemen tık tıkladım ki battı kesin çikmis ama emin olmak istedim ay allahım nasıl sevindimmm sanki ilk çocgum sanki ilkkez yasıyorum buhissi nasıl mutlu oldum kızarmıs kenarı kanamıs falan ama istahsızlık uykusuzluk vs yapmadan çıktı berkede boyle idi anlamazdık hiç insallah hepsi bu sekil çikar bakalım artık kismet,
ikinci dişiniz hayırlı olsun.. bizim de baya huysuzlanmıştı dişleri çıkarken. gerçi normalde de mızmız ama. o ara daha fena olmuştu. emmek istememişti filan. normal yani. üç gün kadar sürdü bizim..merhaba kızlar epeydir giremiyorum fırsat bulupta..
ilkenin 2. dişi dün çıktı yani çıktı derken yüzeyi gözüktü beyazz ama bu gün huysyzlanıyo önemli kısmı atlatmadıkmı şimdi huysuzlanması normalmi sizce ???
napcam bilmiyorum galiba bu gecede arabaylaa bi havaalanına kadar gidip gelicez gibi görünüyoo öff çok uykum var benimm yaa...
günaydın kızlar
dün yorucu bir gündü. yiğiti banyo yaptırdık. sonra da hiç durmadı. sürekli huzursuz böyle.. bugün de öksürük arttı gibi. gece de öksürdü. bu sefer kesin doktora götüreceğim. hem de kontrol olmuş olur. malum iki gün sorna 8 ayı dolduruyor.. hava da soğuk aksilik. belki huzursuzluğu ondandır diyorum öksürüktendir..
merhaba kızlar epeydir giremiyorum fırsat bulupta..
ilkenin 2. dişi dün çıktı yani çıktı derken yüzeyi gözüktü beyazz ama bu gün huysyzlanıyo önemli kısmı atlatmadıkmı şimdi huysuzlanması normalmi sizce ???
napcam bilmiyorum galiba bu gecede arabaylaa bi havaalanına kadar gidip gelicez gibi görünüyoo öff çok uykum var benimm yaa...
ii akşamlar(((
moralim sıfır yaa çok üzgün mutsuzum son 1 haftadayız gökhan şuan karşımda ama 1 hafta sonra yanımda olmıyacak biraz önce gelecek hafta böle kös kös oturacağız filan dedii anammm 15 ay nasıl geçer yawff ne yapcam ben yaaa:gitme::çok üzgünüm:mafoldumben
olumunekankayizsmile
evet canım eftelyaydı ama ankara çıksaydı gidecektik ama tokat çıktı burasıda yakın ama yinede bilmiom kafam çok karışık yaa sadece çook üzgün olduğumu biliorum
valla super bir gundu yaa bakırkoyde gezdik once sonra olivuma gittik talan ettik kendimizi avm lere vurduk dunde bugunde birsuru sey aldım gezip rahat inceleme imkanı olunca
yok anacım okoltugu cevirip duz yola bakar sekil monte edeceksin ama çok zorlandım ben chicco bizimde parcaladım tekrar monte edemedim çorba oldu e bebekten almıstık gittik tekrar e bebek e ordan arkadaslar yardımcı oluyor hemen sayet beceremessen ordan almamıs olsan bile almıstım yapamadım de hiç fis fatura sormadan yardımcı oluyorlar onlara taktırt eniyisi illet bir islem ben çıldırıyordum evin otoparkında fırlatım atacaktım koltugu yerlere
ece nin disi çıktıı
sağlıkla gitsin gelsin inşallah
eşinin yerine koy kendini
eşi hamile hem de bebeğini uzun bir süre göremeyecek çok zor onun içinde sen dik dur ki onun da gözü arkada kalmasın
aa benim eşimde tokat da yaptı askerliğini merkezde 16. ya da 56. er eğitim tugayıydı sanırım
nurcum geçer merak etme
allah sag salim gidip donmeyi nasip eedecek insallahsen bir bakacaksın burdan bize yarın geliyor mujdesini vereceksin
bak topikte birkaç arkadasın esi daha askerliky apacakmıs onlar daha birrahatlar sende rahat olmayaçalıs duyunca sasırmıstım hiç bahsetmemislerdi mesela o yuzden biraz rahat ol karnındaki melegini dusun canım benim
Nur bozma moralini, izin alamiyormu uzun donemler, hafta sonu izinleri olmuyor mu??
yorumlar için tşk ederim arkadaşlarım... evet üzülüyorum ama inanınki hiç çaktırmıyorum hatta gökhan yakında diecek kadın seviniomu gideceğime die:) o askerlik konusunu açınca elimden geldiği kadarıyla kapatıyorum esramm inş canım dediğin gibi birgün o müjdeyi veririmGeliim döveyim diyeceğim.. hadı neyse. Yahu adam yıne yakınına geldı. Bı sekılde gıdecek bılıosun, bunu bılerek te evlendın sen adamla.. yakınında da olacak, en azından hafta sonları gorebıleceksın, ya cok uzaga gıtseydı, hem senın kendını uzmeye büzmeye hakkın yok Nur, karnında cocuk tasıyorsun, yapma gozunu seveyım.. O na yazık, hem de Gokhan gıdecek dıye.. Allahı gucendırme, sana bakan ıkı evlat var.. senın ole kendını salma lüksün yok kı artık. Iyı tarafından dusun, hamılesın, buyuklerının yanında kalmak bu zamanda sana avantaj saglayacaktır.. Gokhan geldıgınde evladın kucagında olacak.. hersey daha bır guzel olacak.. Gozunu seveyım Nur.. lütfen yapma. Sen ınanclı kadınsın.
günaydınn..
meltem senin eşindemi koç
hmm ortak çok konuşacaklaırmız vardır eminim.sabırsızlık baş konu olabilir.
biarad görüşelim dertleşmek gerek:)
disiniz hayirli olsun canim..hihoyyytara ara girde kendini özletme..merhaba kızlar epeydir giremiyorum fırsat bulupta..
evet gercekten uzun bir süre ama böyle düsünürsen zaman hic gecmek bilmez..sayili gün cabuk gecer demisler..bak bebislerimiz kac aylik oldular..o zamanda cabuk gececektir..ii akşamlar(((
moralim sıfır yaa çok üzgün mutsuzum son 1 haftadayız gökhan şuan karşımda ama 1 hafta sonra yanımda olmıyacak biraz önce gelecek hafta böle kös kös oturacağız filan dedii anammm 15 ay nasıl geçer yawff ne yapcam ben yaaa:gitme::çok üzgünüm:mafoldumben
canim gecmis olsun..bence de bir doktora götür..icin rahat eder..günaydın kızlar
dün yorucu bir gündü. yiğiti banyo yaptırdık. sonra da hiç durmadı. sürekli huzursuz böyle.. bugün de öksürük arttı gibi. gece de öksürdü. bu sefer kesin doktora götüreceğim. hem de kontrol olmuş olur. malum iki gün sorna 8 ayı dolduruyor.. hava da soğuk aksilik. belki huzursuzluğu ondandır diyorum öksürüktendir..
günaydin...:)günaydın arkadaşlar
ah canim benimki de 1 ay yapacak askerlik ama simdiden diyorum yalniz nasil olacak..kaynanamlar gelecek ama esim olmayinca sap gibi kalacagim sanki ortada..kaydirigubbakcemile3insallah o günler senin icinde zor gecmez..:Saruboceq:yorumlar için tşk ederim arkadaşlarım... evet üzülüyorum ama inanınki hiç çaktırmıyorum hatta gökhan yakında diecek kadın seviniomu gideceğime die:) o askerlik konusunu açınca elimden geldiği kadarıyla kapatıyorum esramm inş canım dediğin gibi birgün o müjdeyi veririm
bu arada dişiniz hayırlı olsun canım
Esrako Esra süt arttırma olayı ile ilgili son kararımı bildiriyorum.
en çok arttıran şey Humana Still Tea
senin bana getirdiğin karışım çok etkili olmuyor
Kefir de idare eder yani Humana olmadığı zaman içiyorum genelde
humana da 19,5 tl olmuş ama yapacak birşey yok aldım gitti günde 3-4 bardak içmek gerekiyor onu da
esrakoo nasul geçti izin gunlerin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?