2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sofa duamızda şöyle ben çok begniyorum paylaşayım..

yemege başlarken,
YEMEĞıMı YEMEDEN EL AÇTIM ALLAHIM SANA
SAGLIK SIHHAT AFıYET BOL RIZIKLAR VER BANA
KAN OLSUN CAN OLSUN
AKIL OLSUN FıKıR OLSUN
HEPıMıZE AFıYET OLSUN.

güzel fikir aslında
ben 2,5-3 yaş gibi kısmetse Ece yi kreşe vermeyi düşünüyorum belediyenin her ilçede anlaşmalı olduğu kreşler oluyor bize indirimli oluyor yarısını belediye yarısını da biz karşılıyoruz

olur da bakıcı olursa o zaman seve seve katılırız bu gruba

Meltem bende koçum ama yukselenim başak
agır basan yönum başaktır.
bende sabır diz boyu..
yoksa 2 koç asla evli kalamz herhaldeç
mesela aydın çok acelecidir yani istediği bişey hemen olmalı
mesela konusurus yarın şuraya gidelim diye bu bir avmde olabilir yada arkadasa evgesmeside herkeden önce biz gideris yada tüm işleri yapar hadi hadi hadi diye beni sıkıştırı gidelim diye off offf
uyus eder insanı

en kısa zamnda havlar azcık ısınsın bi pazrtesi görüşelim..

ay cok güzelmis ya esra..hihoyyytben de gecen hayata baya birseyler aldim..ne yapalim ucuzluk varken aliyorum arada..benim esimde gezmeyi ve alisverisi cok sever..o yüzden cok iyi geliyor bana da..senin icin de degisiklik olmustur..
cok güzelmis gercekten..ama bizde böyle sofra duasi hic yapmiyoruz.:kedi:.sadece ramazanda kendi kendimize dua ediyoruz..aslinda bu dua cok güzel ve kolaymis..

gezi süper bakırköy e gittiğimde polarise bakayım seneye Ece nin ayağı kaç olur sen bilirsin

bu arada sütün bayağı azalmış gerçekten üzülme ama nerdeyse 8 ay emdi bundan sonrada olduğu kadar verirsin
hurma bir iki defa yedim ama bir etkisi olduğunu düşünmüyorum
humana ve su iç sende bari
dinlenmek de çok etkili süt için çok yorulmadığım günler sütüm daha iyi oluyor

not ettim Gülicim bundan sonra bende annemde okuruz artık

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'den.....

ısı duyusu en erken gelişen duyudur. evde ısı kontrolü en güvenli
alet ütüdür. ipek derecesine ayarlanan ütünün çocuğun elinde yaratacağı his ile başlanır. bu his onun elini yanık olacak şekilde yakmaz. ancak ısının itici sıcaklığını hissetirir. ipek derecesine ayarlanan ütüyü usulca eline değdirip ya da daha iyisi yaklaştırıp hayır yada ıhh ıh ya da cız sözcüğü tekrarlanarak bu his ile sözcük eşleştirilir. böylece bu sözcük ısının sembolü olur. adına bakmaya, isteklerini işaret parmağıyla eşlemeye başlamış çocuk bu eşleme işlemini kolayca kavrayacaktır.
ısı sevimsiz bir duyudur. çocuk ısıdan uzaklaşır. bir sonraki adım ona zarar vermesi olanaklı diğer objeler ile aynı sembol kelimeyi eşlemektir. yani bir elde ütü olduğu halde ütü ve örneğin priz işaret edilerek sembol kelime tekrarlanır. üç beş tekrardan sonra çocuğun sözkonusu bu objeler ile de seçilen olumsuzluk ifadesi cız ya da hayır gibi sembol sözcükleri eşleştirdiği görülür. bu sözcükler ile birlikte tehlike sinyali taşıyan objeler çocukta ısı çağrışımı byapacak ve çocuk o objeden uzaklaşacaktır.
ancak ona zarar verecek objelerin sayısı sınırlı olmalıdır. çocuğu cız yada hayır komutları ile sustalı maymuna çevirmek onun çevreyi tanımasına engel olur. esasında ona zarar verecek nesneler priz, bıçak, makas, ateş, pencere kenarı sayısı 8-10 adeti geçmez. o nedenle herşey tehlikeli sınıfına sokulmamalıdır.

PİNKİM çok yoğunum affet. opuyorumnanaktan
ben saray halının gel halısını aldım mutfağa ve koridora, almadan önce mutlaka bak.
kaymıyor , anti bakteriyel vs vs. çok güzel memnunum. ne alırsan al ama mutlaka kaymayan halı al.

evet canim burada da var öyle gruplar..ben oglumu 1 yasindan 3 yasina kadar özel oyun gruplarina yazdirmistim..bize cok faydasi oldu ve 3 yasinda krese baslarken hic sorun yasamadik..orada yemeklerini yemeyi ögrenip oyun oynuyorlardi..cok güzel bir fikir bence de ..a.s

gulicim evet oyun grupları çok onemli cevrende yasıt çocugu olan arkadasın vs yoksa gidip yuvalara para vermen gerekiyor çocgunu oyun grubuna sokup hem sosyallesmesini saglamak içinhemde paylasım vs ogrenmesi için. en guzeli yasıt çocukların anneleir ile yakınlasıp birbirinizden hoslanmasanız bile çocuklar için bir aray gelmek benim berke doneminden bu sekil birs uru arkadasımv ar yuva velileri olsun okul sınıf arkadasalrı su an olsun mecbur gorustugum kisilerde var oglum için. çocuklar buyudukce anlayacaksınız
am a çok harika dostluklarımda var seve seve gorustgum tabi sans artık annelerin ve çocukların aynı anda anlastıgı pek sık olmuyor ama olabiliyor

süt için BALIK diyen benim. kesinlikle. süt proteinden oluştuğuna göre. kalitesinide artıryormuş.

güli denizi burda anaokulu var oranın doğal üyesi yaptık arada götürüyoruz. bayılıyor. bitiyor. ama çocuklar ellemeye çalışıyor. büyüklerin uyanık küçüklerin uyuduğu saatleri seçiyoruz:)))

meltem birde iki gundur sokaklardayım sutu sagamadım 7-8 saatte bir emzirdim ara çok girdi anındna etktileniyor e sokaklarda çok su da içemedim aksam gelip içtim ama yetmedi sanırım ondan
yani eminim iki gun bol su humana ve sıkı sagmakla artacak çunku hep boyle oluyorbu tarz tatil gunleri sonrasında insallah oyele umud ediyorum enazından

polarise bosuna gitme canım 4-5 cift vardı 3 tane ben aldım. geriye çok kuçukler kaldı 20 numara falana ama tabi sen bilirsin baska olmadıgını soyledi ordaki çocuk.

valla ilk adım ayakkabıları yani aguustos itibari ile 18-20 arası bir ayakabı giyerler çok tombul ayaklı olmayanlar tabi. sonra hızla buyuyor bu donemelred çokyazık oluyor ayakkabılara sonbahara dogru 21-22 falan olabilir ama hepsi afaki her çocuk farklı gelisiyor her ayak farklı oluyor cirtli ustu ayarlı olursa tombulda olsa giydirme imkanı olur

ayakkabıyı şimdi 20 yaz için 21 aldım. 20 şimdilik biraz büyük gibi çorapla filan iyi oluyor.

balık kesin diyorsunuz yani kizlar dadanayım balıga napalım
acaba balık hapları da aynı etkiyi yaparmı ??

bu arada ece hasta etti dun aksam mama veriyoruz yok kıyametler kopardı
ya sinir ediyor bu durum bizihiç içmese derim istemiyor sevmiyor kadın veriyor ninni okuyarakb irde bize sesleniyor gelin bakınnnn nasılda içiyorrr ninniii seklinde:) catlıyoruz ortamızdan
aksam mama içirmek için kırk talkla attık yokk sonunda kasıkmaması yaptım neyse ona agzını actı hanım bu ara reklamları bariz izliyor reklam bulduk allahtan artık kanal çok ogulm zamanında iki saat reklambeklerdim kanal bu kadar çok degildi:)
ay ama ridvanın çıktıgı bir reklam var çocuk onu anlamıyor oç ıktı habire kanal degistik B)))

damla balık hapınımı yazacaksın herseyide biliyon bacım yaa

bu arada bize cıs elleme vs bilgileri vercektin bak bekliyoruzz onuda yaz sutten dounnce

tatlim bende aldim o yagdan ama ben iciyordum onu 1-2 damla suya katip tadi igrenc sursemmi bende acep, ne kadar suruyorsun neysle karistiriyorsun, evde birde corekotu yagi var badem kakao ve findik yagi var..

hayirli olsun, bir biz mi kaldik dissiz, disimiz yok ama cukumuz kalkiyo masallah:)))

gecmis olsun canim

gulistan bayildim duaya:))dusunsene 3-4 yasinda yarim yamalak soylemeye calisan hallerini sofra basinda, oyy ogunleride gorelim insallah..

estagfr. ya ne affı.
senn yogun oldugun farkındayım o yuzden musait olunca diye not düşmüştüm.
çok saol ya örtmenim

nurdaann evet ya çok şeker olurlar ayyy
allah hepimize göstersin o gunleri

bu arada dütdütün hayırlı olsun dedimmi hatırlamıyorum ama
hayırlı olsun kazasız belasız inşallah.

ben ikizlerim yukselenim terazi pekii ben niye tez canli ve sabirsizim, benim nereme koc kacmis acaba??

ben o kadar ozene bezene aldigim 18 girmiyor, 20 numaraya za zor giriyor, hatta yaz icin sabo gibi terlikler var ya rengarenk onlardan almistim 20 numara, giremiycek sanirim, cok koca ayak benim oglum ya..yaza 22 olur kesin(
gerci bizdeki baska bir durum ayakkabi yakta durmuyor hic, surekli birbirine surtuldugu icin, bilekten bagliyorum bu seferde ayakkabi cikiyor bilekten sallaniyor:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…