2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

burrcuuu şükür sen burdasınn gaziemir pazarından bady almıştık ya ne güzelmiş ve kaliteliymiş gene almak istiyorum yaaaaa gidiyomusuz

cumaları sabahtan akşama kadar dersim var, aradaki 2 saat boşlukta gidiyorum bazen. Ama o adam yok artık

kızlar ıslak mendil olarak ne kullanıyorsunuz ben canbebe kullanıyordum geçenlerde kayınvalidem babystar almış çok hoşuma gitti kokusu güzel ve mendilleri kalın çok memnun kaldım

pampers bu ara.

EVRİM güzel yazmışsın, duracağı yeri bilirse elbette şımarık olsun. Büyümüş de küçülmüş çocuk sevmem hiç. Allah gönlümüze göre versin, ne diyim? Bu işler istemeyle, programlamayla olmuyor sanırım.

DERYA özlettin kendini. Haydi, çatlak formülü? Karnımdakilerden çok baldır - bel bölgem kötü

ben hiç regl olmadım daha olmayan öyle çok şey var ki... normal hayatıma dönemedim...

Evrim güzel yazmışsın, Fatoşu da arada kıskanmadım değil...

Maviş maviş dikkat..Ruzy nasıl oldu biliyon mu..Töbe töbe..Yok yani..off

Ben polikistik overli olduğum için sürekli doğum kontrol ilacı alırdım..Bırakayım ve yavaş yavaş çocuk düşünmeye başlayayım dedim, dedik yani..Hani hemen olmuyomuş ya..Neyse bıraktıktan sonra 3 ay regl olmadım. Buraya kadar gayet normal zaten senede 3 kere anca olurum hapsız..Regl belirtileri başladı, yaşasın kendiliğnden olcak herhal dedim. Bekle bekle olmuyorum. Hayatımda ilk kez adet söktürücü kullanmak aklıma geldi nerden geldiyse. Test yaptım, negatif çıktı. Gittim aldım eczaneden söktürücü kullandım. (Allahım düşündükçe cahilliğime daha çok kızıyorum) Üzerinden 2 hafta falan geçti ben hala olmayı bekliyorum, bazen uzarmış süresi falan..Hiç aklıma bebek olabileceği gelmiyor. Taki sonunda gecenin bir yarısı dayanamayıp doktora gidişim ve keseyi görene dek... Bu kadar aptallığı ard arda nasıl yapabilmişim aklım almıyor..

Yani diyeceğim o ki testlere güvenip söktürücü kullanma nacizane... Ben çok üzülmüş çok ağlamıştım. Karnımda bebeğim varken söktürücü kullanmışım..O kadar yıl söktürücü aklıma gelmedi de geldiği an bebeğe denk geldi...

uykum var başım ağrıyor. taaa 2 gece önceki 3-5 nöbetinin etkileri sanırım.

o gecenin dışında uykuları nasıl Dodo'nun.. Senin de fena sıklıkta ağrımıyor hani başın.. Benim de stresli olunca hemen ağrır..Yani çok sık:)

Valla Ayçacık geçen gece 23.00 - 7.00 arası uyudu. Şok oldum tabi :) Ondan 2 gün sonra 15 dkda bir uyanarak şu an başımın ağrımasına nedn oldu. Normalde düzenimiz şöyle:

20.00 - 21.00 arası yatış
23.00 civarı beslenme (biberonla mama)
2.00 civarı beslenme
5.00 civarı beslenme
sabah 9.00 civarı uyanış

Yani 3 saatte bir hemen hemen. Uyanmak değil, mızırdanıp çağırmak şeklinde oluyor, gözünü açmıyor, biberonu fondip yapınca uykuya devam... Sizin nasıl?

Bebiş hikayeni okudum. Bence gayet hoş :) "haticeye değil, neticeye bak" demişler... Ben de iğne yaptırmıştım 3 aylık, korunmak için. Arada lekelenme olunca tırsıp test yaptım. Çünkü iki gebeliğin ikisi de lekeli başladı. Doktora gidince rahatladım. Normalmiş.

Pervin, ikinci gelse hani şimdi..Ne hissedersin merak ediyorum.. Şok mu olur senin için, yoksa zaten yapıcaktım varsın şimdi mi olsun dersin...

Bugün de mercimek çorbası yaptım Doruk'a. ıyice haşladım, köpüklerini aldım falan, gaz yapmasın diye. Çok şükür şimdilik bir şey yok, inşallah bu geceyi rahat geçireceğiz.

Trabzondan dönüşte -ki orda Ruzgarla beraber uyuyoduk- bir süre daha buraya taşınana kadar beraber yatıyoduk. Gece 2 kez falan uyanıyordu kah emiyor kah kucağımda biraz duruyordu.

Yeni evde beşiğinde çok sık uyanıyor. Zaten hep panik içinde uyanıyor, tek derdi benm kucağımda ya da ağzında memem olması..

Burda erken uyumaya başladı. 7-8:30 arası bi saatte uyuyor ama yerine koyduğum an uyanıyor biraz kucakta tutuyorum mecbur..Gece 12'ye kadar 4-5 kez uyanıyor kucağımda sakinleştirip yatırıyorum.Gözler kapalı hep tabi.. Gece de 3-4 kez uyanıyor. Sabah 6:30-7 gibi uyanıyor...

Bugün de mercimek çorbası yaptım Doruk'a. İyice haşladım, köpüklerini aldım falan, gaz yapmasın diye. Çok şükür şimdilik bir şey yok, inşallah bu geceyi rahat geçireceğiz.

Ben de dün ilk kez mercimek yaptım ona niyeyse korkudan geciktiriyordum ama bişiy olmadı bizde de..

Doruk artık beni emmiyor. İyi mi, kötü mü bilmiyorum. 2 yaşında oğlu olan arkadaşım hala emziriyor ve hala gece 3-4 defa kalkmaktan şikayetçi. Bu problemi yaşamayacağız mesela ama, hala emziriyor olmayı isterdim. Hatta 18 aya kadar emzirmek isterdim. Hiç ememeyenlere bakıp şükrediyorum, 6 ay dolu dolu, 2 ay da yarım yamalak emdi.

Rüzgar da yeni eve alışacaktır kolay değil, her şeyden etkileniyorlar. Gece 12 ye kadar zırt pırt mıkırdanma bizde de var.

Sabah kahvaltısı konuşulmuş bir ara..Valla ben omleti de yediremedim, ayrı ayrı da yediremedim, bulamacı bi kez denemiştim öğürmüştü..ne mi yapıyoruz..

Mısır ununa yarım yumurta sarısı, keçi peyniri, tereyağı ekliyorum. Peyniri piştikten sonra ekliyorym tabi.. aslında yumurta hariç bildiğin kuymak oluyor.. Ayrıca da pekmez veriyorum. Bazen portakal suyu. Bi yerde okumuştum denedim şapur şupur yeyince devam ettik. Gün aşırı yapıyorum, ağır gelecek diye düşünüyorum..Karadeniz uşağı nolcek... Bide çok susamıştır şimdi bu deyip habire su veriyorum uşağa..

Ben sabah yiyemem kuymağı, o nasıl yiyor şaşıyorum...

Taze Trabzondayken 2-3 yaşına kadar emziren annelerle konuştum. Ruzy gibi meme düşkünleriyle. Bana benim yaşadıklarımı anlattılar, hep aynı şeyler..Hepsi ağız birliği şöyle dediler. Memeden kesilene kadar gece seni rahat bırakmaz.Biz memeden kestiğimizin haftası sabaha kadar deliksiz uyumaya başladı.

ılk 6 ay çok önemliymiş ya. 1 yaşına kadar emse iyi olur. 1-2 arası emse fena olmaz ama şart da değil hani.. Bence siz zaten önemli bölümü başarıyla geçmişsiniz örtmenim..

Ben kaçıyorum, iyi geceler Taze ve herkes..... senin mevsimin de geliyor hani...şöyle zeytinyağlısından amanın çok özledim...aa ne diycem, hamileler var ya aramızda onların canı çekermi ki acep...çok üzülürüm sonra...

Zaten çenem düştü..

Evrim adını görüyorum ama geçmişte kaldın sanırım..Sana da iyi geceler...

kuymak dediğin mıhlama mı oliyi?

seneye kışın da emsin isterdim bağışıklığı için ama, npalım artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…