2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayça ben burada çoktan çıktım. Geçen hafta köylü bir teyzeden aldım, tatmanı isterdim... Resmen aşk yaşıyorum kendimle :)

Pervin, ikinci gelse hani şimdi..Ne hissedersin merak ediyorum.. Şok mu olur senin için, yoksa zaten yapıcaktım varsın şimdi mi olsun dersin...

canım sok olmam yani herzaman istedigim icin sadece biraz daha zayıf gezmek isterim bide eceyı nasıl kucagıma alırım filan die dusunuorum eger oyleyse.. yanı o tip konularda endisem var . regl olursam hem sevincem hemde test yaparsam negatıf cıkarsa uzulcem sanki :) ne bilim bende bilmiorum :)))

acıkcası ben eceyı gece emzırmeyı bıraktıgımdan beri oda bende rahatız. en son 11de besliyorum yatırıyorum. burda daha erken uyumuyo oyle bir duzen kurduk .

bikackere uykusunda biberon vermeyı denedım herseferınde agladı uyumak ıstedı bende kestım gece bıberonunuda. 11de yıyıp yatıo bidaha sabaha karsı 6-7de mızırdıyo o sıra emzırıyorum gozu kapalı. sonrada kacta uyanırsa demir damlalaıdan yarım saat sonra kahvaltısını verıyorum.sonrası rutin saatlerimiz var.

1-5-9 formul sut 100er cc (sabahta emdginden 400e yakın oluyodur oda yeter ) 2.5 (corba)-6.5-(araogun) 10.5 (pirincunlu mama)

taze BURCU'm hafta içi hemen yazacağım böbem eşimin izin işi araya girince doğal olarak koptuk..
beslenme düzeninden bahsetmişsiniz doruk paşaya maşallah diyorum geçen ayla bu ay arasında Yusuf ta baya bi farak var..yada emeklemeden dolayı bilmiyorum uykumuz daha iyileşti..çok şükür..Ayça mıhlama Yusuf'a ara ara kahvaltı olarak yapıyordum özellikle iştahsızken değişik gelip yiyordu..

dün akşam ilk defa Yusuf akşam 19.00 de yattı..20.30 gibi mızırdandı kalkacak zannettim üstünü giydirip kaldırayım dedim ağladı bende geri salladım uyudu yatağına yatırdım saat 21 .30 tekrar ağladı ama gözler kapalı mama yaptım yesin uyusun diye yemedi tekrara salalsım uyudu 22.30 da tekrar uyandı ama yine gözler kapalı mamayı yine redetti.en son 17.30 da kabak yemeği yapmıştım az ondan yemişti onunla yattı ..ta ki gece 1'de mamayı yedirebildim uyuduk en sonunda..3 de ablamız geldi odaya anne su ver diye uyandırdı tabi saat 5'e kadar salla salla uyumadı tekrar mama yedirdim uyuduk sabah kaki derdine 7 de kalktık..8.30 da kahvaltımızı yaptık şimdi emeklemekle meşgul bend eburda takılmakla..kızımda derslerini yapıyor akşam yarım kalanları bitiriyor..

bende bu ay lekenleme tarzı adet oldum hatta duş alırken göğüs uçlerımın hassasiyeti korkuttu sempatiksalakcinnibu iğneyi bırakacağım gibi ya..iğneden 10 gün önce adet oluyorum anlamadım gitti.yarın belli olucek bakalım .:uhm:.korkuyorum açıkcası Allah'a büyük konuşmayayımda üçüncüyü kaldıramam .kafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-...geçen eşimede takıldım bende kaldıramam diyor:1no2:

Bugün de mercimek çorbası yaptım Doruk'a. İyice haşladım, köpüklerini aldım falan, gaz yapmasın diye. Çok şükür şimdilik bir şey yok, inşallah bu geceyi rahat geçireceğiz.
sanmam gaz yapsın ..ama içine azcık kimyon katabilirsiniz..bizde sorun olmadı ama ben katmaıdm yani..

Ruzy paşanın geleceği varmışhihoyyyt..insan bazen bilemiyor işte şükürki sorun olmamış..

bir dönem yusuf'ta aynı böyle yapıyordu .hatta bi ara gece beslenmesini bıraktık diyede yazmıştım çünkü asla yemiyordu..hiç uyanmadan uyusa gerçekten yemeden yatabilirler..Çok şükür gecede 1 kerede olsa mama yemeye başladık..tabi uykumuzda uzadı..3-4 saate kadar bazen 5 saat aralıksız uyuyabiliyoruz..
gündüz beslenmemiz sabah 8.30 -9 .00 kahvaltı .10.30 -11.30 meyve ..12.00 yatış arada alırsa mama..13.30 kalkış..14.00 de sebze yemeği yada çorba ..16.30 yatışarada alırsa mama 18.00 de yoğurt 19.00 da bizimle akşam yemeğinden tırtıklama..21.00 21.30 muhallebi yersek tabi ..22.00de yatış..gece 3 te mama ..arada uyanmalarımız hala oluyor..ama eskiye göre bunada şükür..

huggies kullandım en cok .şimdi canbebe 5li 14ytl idi ondan aldım .uni yide seviorum
canım pahalıya almışsın canbebeyi bizim burda normalde 2.5 satıyolar indirimde olunca 1.75 oluyor senin nerdeyse tanesi 3 liraya gelmiş bende birkaç defa uni aldım ama beğenmedim bezleri çok ince genelde canbebe alıyorum ama babystar çok hoşuma gitti hem bezi kalın hem de kokusu güzelmiş
dikkat dikkat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
senin bunu yazdığın saatlerde bir arkadaşımdan haber aldım 5 haftalık hamileyim pazartesi gününe kadar anneyim pazartesiden sonra anneliğim bitiyor diye msj atmış şaşırdım nsl yani dedim hemen aradım ağlıyordu 2 aydan beri regl olmuyormuş kan testi yaptırmış geçen ay çıkmamış bişey bu ayda olmayınca eczaneden test almış bu ayda çıkmamış doktoru aramış doktor kana bakalım çıkmazsa söktürücü alırsın demiş bu akıllı arkadaşım tekrar kan testine gitmemiş ve tekrar eczaneden test alıp yapmış çıkmayınca söktürücüyü almış içmiş ve sonuç şimdi bebek alınacak doktor ilacın etkisinin büyük olduğunu söylemiş garanti veremeyiz sağlam doğacağına demiş iyi düşünün demiş onlarda aldıracaklar sanırım ilaç kız çocuklarında rahimde sorun yaratıyormuş rahimsiz bile doğabilir demiş erkek çocuk olursa onunda cinsel organında yaratıyormuş çapaya falan yönlendirmişler gitmiş alınırsa iyi olur demişler
ayça senin kullandığın söktürücünün adı neydi onun içtiği f harfiyle başlıyor farlutalmı dedi öyle bişey aklımda kalmadı tam olarak
bu durumu da görerek sabah test yaptım çıkmadı birşey çok şükür
ilaç içmemeye kara verdim zaten bugün sökülmeye başlamış kahverengi lekeler kırmızıya dönmeye başlamış nihayet aslında ben eminim birşey olmadığına ama insan gecikince acaba diyor yinede büyük konuşmamak lazım bu allahın işi

günaydin kizlar...uzun zamandir yazamiyorum..esim ufak bir operasyonla karnindaki yag bezesini aldirdi..tabi 4 tane dikis yaptilar..haliyle evde oldugundan vakit bulamadim hic..haftayada evde..calismasi yasak ama yürümesi yasak olmadigi icin dün hayvanat bahcesindeydik..kaydirigubbakcemile3 havalar burada 20-25 derece arasi..o yüzden dün hem cok eglendik hem de cok yorulduk..bugünde cok güzel hava..ama birazdan önce spora gidecegim sonra cocuklari cikaririz disariya..yazilarin hepsini okuyamadim ama Pervin hayirli haberlerini bekliyorum canim..kaydirigubbakcemile3 ayrica hayat icin yazdigin seylerede cok tesekkür ederim..opuyorumnanaktan

Burcu bence Doruk yeterince emdi canim..bundan sonra almiyorsa zorlayamazsin..daha öncede dedigim gibi burada alman doktorum bana cok kiziyordu..6 ay anne sütü yeterli sonra biraktirmaya calis diye..cünkü sadece anne sütü bebek icin 6 aydan sonra gerekli vitaminleri icermiyormus..muhakkak devam sütü verilmeliymis..yani türkiyedeki gibi önem verilmiyor burada..helede 2 yasina kadar emzirmeye cok karsilar..bebek anneye baglaniyor diye..tabi ne derece dogru bir düsünce tartisilir..ama bence bir cocuk 6 ay tam emdiyse onun icin gerekli olan anne sütünün yüzde 90 nini almis demektir..yani kendinizi üzmeyin lütfen..a.s

Evrim verdigin omlet tarifini yaptim canim..hayatta cok severek yedi..cok makbule gecti gercekten..birtek dün vermedim..iki günde bir veriyorum..böyle orcinal tariflerini bekliyorum..a.sa.s

bugün herkes gezmeye gitmiş sanırım kimse yok bizde birazdan hazırlanıp nikaha gidicez saat 4 te orda olmamız lazım

Merhaba Ağustos anneleri :)
hamileliğimin başından beri sizi takip etmekteyim.
Fakat birtürlü yazmak aklıma gelmiyordu daha doğrusu ilk başlarda yazmayı düşündüm sonrada geç kaldım. Şimdi yazarsam öyle damdan düşer gibi olmaz diye yazmak istemedim.
Ta ki beni farkedip yazmamı isteyen arkadaşları görünceye kadar...
Benimde 12 ağustos 2010 doğumlu bir tosuncuğum var.
Adı Hanzala..
Sizin bebişler kadar tatlı..
Hayırlı günler..

Serap, napıyo reklamcı güzeli gelinim...

şımarıyo ve sokaklarda gziyo bolboll babasının arkasından ağlıyo artık ama iştahı yok ya.

fzergün hg.sende yaz sen cevaplanmasada (çoğu zaman öle olur sonra alışılır)stres atarsınn..
mesela ben ara verdim yasmayaa unutmuşlar nerdeyse sorularıma cevap bulamıyorum amaolsun seviyorum bu hatunları yaaa stres atıyo insan iyi oluyo bilgi paylaşımı süperr.

DıLEK yazdıklarını okudum da, ne fena! Ayça gitseydi aynı doktora şimdi Rüzgar olmayacak mıydı yani? Neler okuyoruz, %50 down teşhisi konup da sağlam doğan bebekler,... arkadaşının durumu çok zor, Allah yardımcısı olsun.

ÖZGÜL emzirme ile ilgili bir nebze daha rahatladım, teşekkür ederim. Ayrıca bugün Vatan gazetsinin pazar ekinde bir testten bahsediyor. York test, diye. Size bu testten mi yapmışlardı diyetisyene ilk gittiğinizde?

DERYA özletme kendini, kimyon tüyosu için tşk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…