hosgeldin canim, bence yalniz birakma ufakligi agzina atabilir cicekleri yolup...Herkese günaydın;
inşallah tüm anneler rahat bi uyku çekmiştir.Ben çekemedim o ayrı tabi her saat başı uyandığı için kendileri..
Bu aralar Hanzala çok hareketlenmeye başladı daha hızlı emekliyor çok boşta bırakamıyorum.
Oyuncaklarıyla oynaması için bıraktığımda her seferinde çiçeklerin başında buluyorum kendilerini..
Nereye kaldıracağım bilmiyorum.Aslında kaldırmakta istemiyorum alışması için. Ne yapmalıyım sizce?
Bu arada iki kafadar KUZEY ve DODO beylerin hayranıyım. Video ve fotolar çok güzel...
buarada dun gece ruyamda Teomanin alttan iki disi cikmis gordum, hayirdir dis gormek iyi degil derler ama, cok sikintili uyandim(
ya sorma tazem çok zor bir durum erkek olursa sorun olmayabilir ama kız olursa sorun çıkar demiş doktor yinede kesin birşey söyleyemeyiz demişler garanti veremeyiz demişDİLEK yazdıklarını okudum da, ne fena! Ayça gitseydi aynı doktora şimdi Rüzgar olmayacak mıydı yani? Neler okuyoruz, %50 down teşhisi konup da sağlam doğan bebekler,... arkadaşının durumu çok zor, Allah yardımcısı olsun.
aaa evet pervin farlutal demişti arkadaşımdadilek o ilacın adı farlutal.. Allah arkadasının yardımcısı olsun uzuldum gercekten.. ama iste dogacagı varsa hicbisey engelleyemio bak ruzgar bebege..
bende eceye hamile kaldıgımı bilmiodum yani tam o sıralarda diş etlerimden 10tane igne yedim ignem bitti reglim gecikti cok korktum ama yapacak bisey yoktu cok sukur veren mevlaya..
ayy evet güli bizde aynı şeyleri yaşıyoruz önceden kendimiz hazırlanıp çıkardık şimdi kıvançı hazırla giydir çantasını hazırla vs. vs.harika bir pazar sabhına uyandık saat 9 gibi hemen gittik kahvaltıya eve 3 te geldik.
afik açık havada bi uydu allahım 2 saat uydu resmen. sahilde turladık çok güzeldi.
gecen yıl bu zamnlar oglumla sahilde bebek arabsıyla gezmeyi hayal ediyorduk bugun hayalimiz gerçekleşti.
ayy tüm hayallerimizi oglumla yaşmayı nasip etsin Rabbim..
bu arada eskiden kalkarkalmaz duş alıp çıkardık şimdi ise
çok erkenden kalkıp önce ben hazırlandım afikin kıyafetlerini hzırladım meyve pürzini hazırladım. kahvaltsı için bi kaç bişey aldım yanıma
bebek çantamızzaten hep hazır onuda gözumun önune koydum
ben bunları yaparken baba ogul uyuyorlardı.
sonra aydın uyandı o giyinirken afik uyandı hazırlandık çıktık.
tüm zorluklara ragmen anne olmak çokk güzel..
seneye oglum ababsıyla elinde hediye paketiyle anneler gunun kutlu olsun annecim bile der inşallah:)
güli hangi mağazanın önünde buluşacağımıza karar vermedik konuşuruz sence hangisi uygunesraaaaaaaaaaçarşamba gelcenmi
ben geli,cem inşallah. bi aksilik olmazsa.
dileeeeeeeeeeeek saat 1 de nerde buluşcas hani magazanın önunde yani???????
nurdan bende kıvança değişiklik olsun diye evrimin tarifini yaptım fakat kıvançta sevmedi tüpürdü öğürdü bizim oğlan bulamaç şeklinde seviyor yumurta sarısını da bulamaça katıyorumESRAA ben yumurta vermeye tirsiyordum TEO allrjik bunyeli diye, ama bi yandan da yemesini istiyorum yavas yavas..Yahooùma gecmis olsun..
Bugun Evrimin omlet tarifini yaptim ama 2-3 kasik sonra tupurdu(ihlamur verene kadar yedi 3 kasik sonra bogazina kacinca pekmezli ihlamur verdim ondan sonra yemedi, off napsam, doktor 1 yasina kadar verme dedi yumurta ama ben en azindan haftasonlari yesin istiyorum...
esracığım taksiye binip gelsen hani yahoyu kucağına alsan falan durmazmı yinedegüli ya arıyacağım seni bir türlü fırsat bulamadım kocan evdedir rahatsız etmememk için aramıyorum şimdi çaldır beni müsait olunca
buluşmaya gelirmiyim bilmiyorum yaho durmuyo oto koltuğunda arabasızda zor toplu taşıma aracı ile falan
arkadaşım 10 seneden beri aynı doktora gidiyormuş o yüzden başka doktora gidip kafa karıştırmak istemiyorum dedi gerçi kendi doktoru çapaya git falan demiş ama o gitmek istemiyor şimdi bana birşey olmaz deseler bile ben 9 ay o korkuyla yaşamak istemiyorum diyor bu sabah saat 8 de aldıracaklardı öğleden sonra arayacağım onlarda çok zor durumdaydılar kararsızdılar ama o korkuylada yaşayamam diyor birde bir problem olursa onun vicdan azabıyla hele hiç yaşayamam diyor en iyisi aldırmak dediMaviş Dilek,
Anladığım kadarıyla arkadaşının durumu benim yaşadığımla neredeyse aynı. İlacın adı Farlutal, Pervinin söylediği gibi.
Ben 3 ayrı doktora gitmiştim hepsi hiçbirşey olmaz demişlerdi. Sanırım ilacın etken maddesi progesteron yani hormon. Gebelikte kullanılmamalıdır yazıyor ama kullanmanın bir yan etkisi saptanamamış. Bunun organ gelişimine zarar verici etkilerinden şüphe duyulmuş ama anladığım kadarıyla ispatlanamamış. Hatta bazen doktorlar gebelikte bazı yararlı etkileri var diye progesteron hormonu bile veriyorlarmış eskiden. (nolur bilgin varsa aydınlat bizi Nurdancım)
Ben nette doktor cevaplarına bakmıştım hepsi birşey olmaz demişlerdi.
Benim endişelerim kaybolmuştu. Yoksa 9 ay o duyguyla yaşanmaz. Çok az risk vardır bile deseydi doktorlarım ne yapardım bilmiyorum belki daha ciddi bir araştırmanın içine girebilir, Rüzgara gelme diyebilirdim bilmiyorum.
Bide bu hataya düşen sayısız gebe varmış. Zaten o zamanlar basit bir mantıkla düşünmüştüm. Bu ilacı kimler kullanıyor. %50 gebe olma riski taşıyanlar (elbette bilmeden). e böyle bir ilaç sizce bu kadar kolaylıkla piyasada olur ve yaygın kullanılır mı. pek sanmıyorum. Her ilac kullanımının gebelikte riski zaten var.
Arkadaşına allah kolaylık versin, çok zor bir durum. Ama 3-5 doktora daha sorup doğru bir karar versin derim. Tek bir doktorun sözüyle karar vermesin bence. Umarım bebeği aldırmaz ve sağlıkla kucağına alır..Zaten İkili test döneminde organlarını teker teker inceliyorlar. Bişey çıkacaksa o zaman karar verebilir mi bilmiyorum geç de olabilir belki..
çok tatlusunuz
bende öğrenmek istiyorum şu yöntemi bende bende bendeeebi yöntemim daha var oda kesin kesin tutuyor haberiniz olsun..
hemde çok kesin..ama burda yazılmaz.
hatta ben bu forumda bi yerde buna benzer bişey yazmışım bayanın teki özel mj yamzıştı 3kızımvar eşimerkek istiyor nolur yazarmısın diye yazmıştım bende
gecen ay bayan tekrar yazmış teşekkür etmiş 6 aylık oglu varmış:)))
ayy kocakarı gibin olduuuuuumm
güli benim eşimde anlaşamaz.bende onunkilerle çok iyi anlaşıyorumvaaaaaaayyy
tazem ve evriim hanımlar gezmişler tozu dumana katmışlar..
şanslısınız eşlerinizde anlaşıyor..
aydın benm arkadaslarımın eşleriyle pek anlaşmaz ama ben onun arkadaşlarını eşleriylen kanki gibiyim var bi tuhaflık ama kimde?sempatiksalakcinni
ayy allahım şunlara bak ya ah yanımda olsalarda bir ısırık alsam
dikkat ediyorum her fotoda dodo kuzeye yaklaşmaya çalışıyor ona bakıyor sokuluyor ama sonuç hep dodonun ağlamasıyla bitiyor galiba kuzey pas vermiyor hiçDoruk un Kuzey e bakıp bakıp ağlamasının videosu :))
Tabii bunun öncesi vardı.. Kuzey höööö dedikce Doruk aglıyordu kuzum, nası dudagını büküodu, sonra koyduk yanlarına sakinleşince Doruk ama unutturamadık Doruk a durumu :)) cok komıktı yaaa, benım kahkahalarımın da masallahı var haa :)))
[/URL][/IMG]
ya ayça gelseydin ne güzel olurdu sende taksiyle falan gelsen kucaktada durmazmı rüzgarBu arada forum İstanbul'a ben de gelemiycem aynı dert bende de var. oto koltuğunda durmuyor, o kadar yola cesaret edemem.
Finki benim teyze kızımda bayrampaşada oturuyor...Metro durağına yakın, Foruma yakın..Neydi o metro istasyonunun adı unuttum bak...Kocatepe falan mıydı..
aramıza hoşgeldin ilginç bir isim bulmuşsun güzelmişHerkese günaydın;
inşallah tüm anneler rahat bi uyku çekmiştir.Ben çekemedim o ayrı tabi her saat başı uyandığı için kendileri..
Bu aralar Hanzala çok hareketlenmeye başladı daha hızlı emekliyor çok boşta bırakamıyorum.
Oyuncaklarıyla oynaması için bıraktığımda her seferinde çiçeklerin başında buluyorum kendilerini..
Nereye kaldıracağım bilmiyorum.Aslında kaldırmakta istemiyorum alışması için. Ne yapmalıyım sizce?
Bu arada iki kafadar KUZEY ve DODO beylerin hayranıyım. Video ve fotolar çok güzel...
ufff esra bende hiç hatırlamak bile istemiyorum yumurtlama tedavisini gına gelmişti ilişkiden görev gibi geliyordu artık ne günlerdi yaaaama yumurta takibi ve catlatma ignesi olayı yasadım. ondada soyle yumurta guzel buyuyunce dr diyor bugun git catlatma ignesiini ol. 72 saattemi ne çatlatıyordu o igne ama o arada kendi çatlayabilir diye garanti olsun diye bugun ve yarın iliski diyor dr. e tabi bu durumda iki gun ust uste ilsk olunca ikinci gune erkek sperm azalmıstı bizim ece muhtemelen bu sayede oldu. bol kız spermi kaldı iki gun ust uste ilsk olunca
odenemekte yarar var birsey kaybetmessin gerisi allaha kalmıs
allah iyiligini versin yaa:))))
bu arada arkadasın bebegi aldırıyormu baska dr lara gitmiyormu uzuldum ya istiyorlarda sanırım dimii
geçmiş olsun canım ah bu havalar çok dengesiz ondan oluyor bu öksürük falangünaydın kızlar
geldim.. ankara macerası bitti. epey yoruldum. baya bişiler aldım. kötü olan 44 beden pantolonlarspor ayakkabı alırken satıcı kız gülümseyerek pardon kaç aylık hamilesiniz demez mii !!! uff yaaa altüst oldum. kendim ince tabi orda göbekcik olunca böyle oluyor kışın pek belli olmuyordu ama yazlık kıyafetlerde resmen ben burdayım dedi.
ankarada harikalar diyarı diye bi yer var. oraya gitti. yiğit kuşum ordaki salıncaklara bayıldı. ilk kez biniyor yavrucum napsınn.. öyle gülüyor ki. indirince ağladı bi de. canım yavrum benim. üstten üçüncü dişimiz de çıktı bu arada. on gün içinde üst üç diş çıktı ardarda. ama çok mızmızlandı kuzucum.
yiğitin sabah öksürükleri ve benim öksürüğüm aynen devam ediyor. üstüne bi de annem öksürük olmuş ankarada. evcek öksürüyoruz yani. yiğit uyuyorsa uyanıyor kötü oluyor. yarın doktora gidicem bakalım..
foto isteriz gelinimdenece yi cumartesi gunu kuafore goturdum dogundunan beri arkada bir kuyruvgi var bir tutam kadar upuzun ama sırtının ortasına kadar tutup cekince bakarken uzuyor.
ama tul tul oluyor ustune yatıyor tiftikleniyor onluk takarken sıkısıyor giydiriken içerden çekip çikarmakg erekiyor acıyor falan arkadasım dedi kestirsene orayı diye yok dedim orjinali ellemek istemiyorum birgun dusundum aklıma yattı gittim kestirdim kagıt makasınla kesmiyim kuafor kessin dedim.
ayy içim acayip oldu ustra ile kestik ucları guzel olsun diye ensesi ortaya çıktı cok tatlı olduuu. o kesilen sacıda minik lastik toka ile tutturduk astık evde yatak odanın aynasına gelip geçip koklyorum ece kokuyor resmen :)
biri çipsimizi bunalımdan kurtarsın yaaa ne oliii keske uzanabilsem oralara . evrim guli yapın bisiler . napıo bu mami bu kıza ya
Evrim ve kuzey herzamanki gibi cok tatlilar..bayiliyorum sise...opuyorumnanaktan
ben oglan istemiorum hepsini kız istiorum :)
evrim diş cıkarıomussunus Allah yardımcınıs olsun canım hemde ustten diosun.ne diosunnnn
biz hala nene modundayıs :)
evrim masallah kuzeyın okul cagı gelmis kucagına sıgmıo walla .. yazık sana yavrum ya o bel agrıları vs
Birde bende kilo vermeye çabalıyorum.
Ocakta 80 kiloyla başladım.Diyeytisyen takibiyle..
Şuanda 72.1 oldum.
Birde b-fit diye bir fitness sporu var. Orada spor yapıyorum 1 ayda toplam 52 cm inceldim.
Hedefim 65.. Bu aralar boşladım gibiyim. sizinle birlikte tekrar gaza gelmek istiyorum.Lütfen banada gaz verin. Yardım edin. :sinifsinif:
Biraz uzun olacak açıklamam
Hanzala
tıpta kullanılan tadı kokusu olmayan fakat buna karşılık 15 hastalığın tedavisinde kullanılan bir meyvenin adı..
Son zamanlarda Filistinli çocukların sembolü bir karikatür var onun adı da Hanzala..
Genelde filistinde kullanılan bir isim...
Bİr kaç sahabeninde ismi..
benim adım Fatma Zehra ama kısaca Zehra diyebilirsiniz delikafadulden
zehra hanzala çok değişik bir isim ilk kez duyuyorum nerede oturuyorsun?
Uğurmumcu Kartalda oturuyorum gypsyesra. Bu arada söylemeden edemeyeceğim.Yahya ya oğlumu çok benzetiyordum. Hanzala da sürekli gülen bir çocuk.
laelaelaelaelae
özellikle gamzelerinin hayranıyım.
olumunekankayizsmile
Masalahhh masallahh Zehra.. o gaz pedalını bı ben bulsamm :)
Aslında başlarda çok iyiydim.Bir ara ipinucu kaçtı dahada bulamadım.sonumuz hayır olsun.
Sıkı cesaret, bu isim.. cunku cok farklı.. herseye ragmen guzel ama..
dilek söz veremem tatlım zaten pskilojimde bi anormal keyifsizim
gülinin söyleyeceği mağazayı ben söyliyeyim hemen e-bebek :)))
teşekkürler canım
sendemi karşıdasın pöfff uzaksın yani
foto koysana hanzalanın merak ettimm[/QU
oldumu acaba
bu en son hali daha dün çektim bebeğini sallıyordu güya
ilgin için teşekkürler defnedamla.. topiğin bana çok yardımı olacağını biliyordum.YİNE PROF. DR. SABİHA PAKTUNA KESKİN'DEN......
ÇOCUĞUN ZARAR VERECEKLERİ DOĞAL OLARAK ONA ZARAR VERECEKLERDEN DAHA GENİŞTİR.
bu gruptaki objelere yaklaşmaması onun çevresel ıyaranlarla beyin kapasitesinin gelişmesine engel olmadan sağlanamlıdır. yani hem çevreyi tanımsaına fırsat tanımalı ve hemde onlara zarar vermesine engel olunmalıdır. bunun için onun zarar vermesini istemediğimiz örneğin çiçek, vazo gibi objelere hiç aklında yokken " gel canım, çiçeklerimizi seveliiim, onalrı inceleyeliiiimm." gibi bir yaklaşımla yetişkinin kontrolünde yaklaşmasına olanak tanınmalıdır. böylece kontrol dahilinde her objeyi dokunarak, koklayarak, hatta yalayarak görüp öğrenmesi sağlanmalıdır. böylece çevreyi tanıma ve kodalama ihtiyacı doygunluğa ulaşacaktır.
bu şekilde zarardan koruma koşulu ile ona serbestlik tanınması zihin gelişimini coşturmaktan başka gelecekte başkalarının haklarına saygı duyan, etikd eğerlere önem veren, özgüveni, yaşama sevinci ve özsaygısı olan kendini kontrol edebilen kişilik oluşacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?