2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yahonun dişlerinide tebrik edirem ogun olsun boyuk oglan olsun toyu olsun Allah hosbaht eylesin :)))

olmusmu dinare kapmısmıyım.. bakuye gelıcenmı gelince beni arıycanmı .

derya memelere formulun varmı.. keci memesı modundayıs hem kuculdu hem sarktı ne olcek boyle. sutyenler bol gelio uggggggggggggg

BUYRUN İŞE YARAR BELKİ..KOCA TOTOMU KALDIRAMADIM GETTİİİİİİİİİİ GELDİ GERİ KİLOLARRRRRRRR..Yarın tartılıp ölçüp yeniden başlıyorum..hatta Taze Burcumun taktiğni uyguladım akşam diyete başaldım..yarın ikinci günüm...hasta hastada ne gider ama olsun....

Mehmet Öz’den zayıflamanın 30 altın kuralı

Zayıflamak için birçok diyet deneriz ama çoğunda kısa zamanda vazgeçeriz. Belki de esas problem bizim beslenme alışlkanlığımıza söz geçirememizdir.

5821

İşte Mehmet Öz'ün zayıflamak isteyenlere önerdiği altın değerinde zayıflamaya yardımcı tavsiyeler...

1. Yemek planlamayı otomatikleştirin. Ne yiyeceğinizi vakitlice planlarsanız, son dakikada yapacağınız sağlıksız yemek seçimi riskini, en aza indirebilirsiniz.

2. Yulaf dosttur! Sabah bir fincan yulaf ezmesi yemek, öğleden sonra alelacele oburluk yapmanızı engelleyecektir.

3. Zeytin, somon ve ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler, tatmin olmanıza yardım edecektir.

4. Öğün atlamak, vücudu yağ depolamaya yönelik, kazınma moduna geçirir. Böylelikle kalori yakımı da zorlaşır.

5. Stres, midenizin kazınmasına ve yüksek kalori alacağınız yiyeceklere yönlenmenize sebep olur. Stresle baş edebilmek için meditasyon tekniklerinden faydalanabilirsiniz.

6. Kızarmış besinlere alışık olabilirsiniz. Ama ızgara, buğulama, haşlama, fırınlama ve buharda pişirme gibi birçok sağlıklı yemek pişirme şekilleri de mevcut.

7. Market alışverişinizi kısıtlı bir zamanda yapın. Listeniz hazır olsun, böylece işlenmiş gıdalar bölümüne sapma olasılığınız az olacaktır.

8. Susuzluğu açlıkla karıştırmayın. Açlık hissettiğinizde bir bardak su için ve gerçekten ne istediğinizi anlayın.

9. Sağlıklı seks, yediğiniz yemeğin miktarını kontrol altına almanıza yardımcı olur. Üstelik de harika bir egzersizdir.

10. Fındık, meyve ya da dilimlenmiş sebze gibi sağlıklı yiyeceklerden oluşan acil durum paketleri hazırlayın. Böylelikle sağlıksız yiyecek tahriklerinden uzak durabilirsiniz.

11. Mutfağınızdan kırmızı pul biberi eksik etmeyin. Günün erken saatlerinde yediğiniz kırmızı pul biber sizi tok tutacak ve günün kalan saatlerinde yiyeceğiniz miktarı azaltacaktır.

12. Çok hızlı yiyor olabilirsiniz. Yemek yerken sohbet etmeye özen gösterin, böylelikle tüm yemeği aceleyle mideye indirmeden evvel, doyduğunuzun farkına varabilirsiniz.

13. Öğle ve akşam yemeklerinden önce, canlı bir yürüyüş yapın; hareket edin. Hem biraz egzersiz yapmış olursunuz, hem de hareket ettikten sonra sağlıksız bir yemek seçimi yapma olasılığınız daha düşük olur.

14. Yemek tabaklarınız ne kadar büyük? Öğünlerinizde 22 cm.'lik tabaklar kullanın. Aslında çocuk yemek tabakları, bir yetişkini doyurabilecek ebatlardadır.

15. Düzenli ve kaliteli uyuyun. Uyku eksikliği vücutta açlığı düzenleyen hormon seviyesini oynatacak ve iştahınızın artmasına sebep olacaktır.

16. Kas, yağın en az dört katı kadar kalori yakar. Temel kaslara (bacak, karın ve üst vücut) odaklanarak bir güç egzersizi programına başlayın ve bunu haftada iki ya da üç gün, yirmişer dakika yapın.

17. Kafeinsiz sade kahve, düşük kalorili harika bir içecektir. Kremasız, şekersiz, siyah koyu bir kahve, açlığınızı bastırma etkisinin yanı sıra; aynı zamanda ciddi bir antioksidandır da.

18. Doğal meyve suyu miksleri ve düşük sodyumlu çorbalar gibi doğal su bazlı yiyecekler, kalori kaybetmenize yardımcı olacağı gibi, sizi tok da tutar.

19. Bir adım ölçerle günde kaç adım attığınızı hesaplayın. Eğer günde 10 bin adım tatmıyorsanız, yeterince hareket etmiyorsunuz.

20. Sizi sağlıksız hazır yiyecekleri yemeğe iten duygusal dürtünün sebebini arayın. Bunu bilmeniz, kilo verme hedefinizi kafanızda netleştirir ve gelecek sefere bu dürtüyü kontrol edip sizi baştan çıkarmasına izin vermezsiniz.

21. Az yağlı değil, az kalorili sosları tercih edin. Ağır yağlı krema ya da hayvansal ürünlerden bir sos yerine, humus gibi sebzelerden yapılmış bir sos kullanın.

22. Protein besinlerine tatlı krema yerine, düşük kalorili bir lezzet ekleyin. Mesela salsa sosu ya da turşu.

23. Aklınız başka yerdeyken yediğiniz yemek başınızı belaya sokabilir. Televizyon karşısında ya da sinema salonunda bir şeyler atıştırmaktan kaçının! Çünkü haddinden fazla kalori alacağınız garanti!

24. Gazlı içecekleri geçin! Bunların yerine sadece su içmeyi artırarak ne kadar kilo kaybedebileceğinizi görünce, şaşırabilirsiniz.

25. Dikkatli olun özellikle de "yağsız" ya da "sıfır trans yağ" olarak etiketlenmiş ürünleri alırken. Çünkü yağ yerine çok fazla şeker veya sodyum satın alıyor olabilirsiniz.

26. Başlamakta zorluk mu çekiyorsunuz? İlk adım olarak kendinize bir yemek yeme not defteri ya da yürüyüş ayakkabısı alın. Bu tarz davranış sergileyenler, amacına ulaşma konusunda diğerlerine göre üç kat daha başarılıdırlar.

27. Elinizin alanda her zaman sebze bulunsun. Sarımsaklı zeytinyağının içine karışık sebzeleri sote yapın. Değişik bir lezzet için kırmızıbiber ve zerdeçal ekleyin. Tek yemelik porsiyonları bölerek, buzdolabında saklayın.

28. Çorbalar, hem doyurucu hem de rahatlatıcı yemek seçenekleridir. Az tuzlu fasulye ya da sebze çorbası hazırlayın ve küçük porsiyonlar halinde saklayın.

29. Mutfaktaki ve yemek odasındaki masayı, sadece yemekleri hazırlamak ve yemek için kullanın. Evinizdeki bu alanları çalışmak veya başka bir şeyler yapmak için kullanmayın. İştahınızı açmak için sizi teşvik edebilecek bu mekanlarda, fazla vakit geçirmeyin.

30. Eğer hayatınızdaki tek keyif kaynağı yemek yemekse, kendinize başka hobiler ya da uğraşlar bulun, örneğin spor yapmak, müzik dinlemek, sinema ya da gönüllü aktiviteler.

yahonun dişlerinide tebrik edirem ogun olsun boyuk oglan olsun toyu olsun Allah hosbaht eylesin :)))

olmusmu dinare kapmısmıyım.. bakuye gelıcenmı gelince beni arıycanmı .

olmuş çokda güzel olmuş.baküye gelicem 2 gün kalıcam arkadaşlarım var.özelden numara verirsen aramazmıyım tabi ararım

9. maddeye bayıldım :))) şaka bir yana ben bu adamdan çok şey öğrendim, kitapları çok faydalı.

DODOMA iltifatlarınız için teşekkür ederiz :) çok güzel gülüyordu, hemen çekeyim dedim.

Okulda gene kriz yarattım. Aslında sadece yaptığım z.yağlı kabak yemeğinden koydum küçük bir kavanoza ve teneffüste onu yedim. Ayrıca z.yağlı kabak yemeğini gayet severim. ıçine sarımsak, dereotu, biber salçası; soğan ve domates zaten!! Geçen gün taze fasulye götürmüştüm. Ben rejim yapmasam da akşam yaptığım yemekten kavanoza ya da bir kaba koyar götürürüm, çünkü okullarda çoğunlukla yemek çıkmıyor. Her gün tost - dürüm nereye kadar? Haftada br gün de dışardan yerim öğle arasında, hem sağlıklı beslenirim, hem para harcamamış olurum. Yoğurduma, elmama kada koyar götürürüm, hiç üşenmem. Çantamın dışında bir de beslenme çantası yaparım resmen kendime.

Neyse böyle kınayan gözlerle bakmalar, laf çarpmalar falan... Ben gayet mutlu yemeğimi yedim, sonraki teneffüste de kepekli bisküvimi :)) sonra önlüğümü çıkardım akşam üstü çıkarken. Yemin ederim, nasıl süzüyorlar böyle yandan yandan... ben de inadına poz veriyorum onlara Yani aslında benim gibiler çok şişko değiller. Hatta simidim var benim bel çevresinde ama görseniz sanki 60 cm belim varmış gibi pozlara girdim bugün onlar öyle bakınca :)

ben gidiye, dün akşam dizi izlerken uyudum, bu akşam tekrar izleyecek onur benimle. Bu arada Supernatural ve Lost izliyoruz bağyanlar! Kırmızı nokta yok yaneeee

hımm hımmmmmmmmmmmmm bu iğnenin diğer yan etkisiiii cinsel isteksizlikmişdelikafadulden zaten son 1 aydırkafamçokkarıştısempatiksalakcinni
%200 korudu icraat olmayıncaaaa:roflol:sırnaşık şey
aha derya sende formundasın %200 koruma ha.kaydirigubbakcemile3

.. nie korktum yoksam bebik var die . yogunluktan hatırlayaamadımdı kacamak oldumu vs P
vayy vaayy
opuyorumnanaktan

ayy yerim ben o eşşek sıpaını ya..
akıllanmışda kapılardan çıkarmışş..maşallah

zaten yarım saattir alttaki 13 kişi de iki satır yazmamış
ya ben geldim yine herkeşler gider.
:gitme:

özlem ben her bahar aşık olurum.
valla gerli bahar ayları gevşer göynümün yayları..
gevşemiş durumdayım tazem gibigunde 2 duş olmasadaallah bereket versin..
ösleeeeeeeem ösleeeeeeeem
sana cvp yazdgım mjıalıntıda okuyunca öldüm gülmekden
cümleye baksanakaydirigubbakcemile3

allah bereket versin.
iyide neye bereket versin Allah.:roflol:
ayy sıyırmışım he cır cır yazacamdiye.
anaaaaaaam enerjim taşmış.Şeniz
bu arad çok maydonoz tüketiyoruz kesn ondandıraklinialirimsmile

ça çam ayçam gelmiş. vuvu rüzarın annesi. sen bari yaz bişeyler

burcuuuuuuuuuuseni tebrik eiyorum ama can-ıgönülden

okula yemek götürmek faaln süpper ya

her ögretmenler odasında vardır birileirni süzen inceleyen ve laf sokuşturan.
sen devam et yaz geliiyor geldi nerdeyse ince kıyafetlerle incecik belinle görsunler seni sende onlara laf koyarsın..

ateş böcegiylen karınca misali..

herkese iyi geceler ben yatar:)
yarın görüşmek ümidiylenn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…