2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hapşırık tıksırık geziyorum deryam. denizin dişinin ucu göründü. birkaç gecedir çok huzursuz.

uykusuzlukta üst üste gelince hasta etti beni.

gece çok komik ya denizi yatağımıza aldım oturdu hüü hüü diye mızıldanmaya başladı. uyku ne kadar bastırdıysa gözlerim kapalı ama sesini duyuyorum kalkamadım ne kadar öyle kaldı bilmiyorum sonra silkelendim tabi...

en fenası da çocuğun adli tıpa,emniyete gitmek zorunda kalması.teşhis etmiş adamı.gece yarısı yine çağırmışlar.avukatın yanında da teşhis etmesi gerekiyormuş.aşağılık adam bir de bayılma numarası yapıtor,yüzünü kapatıyormuş yaaa.deli oldum.112 gelip numara yaptığını tutanakla belirtmiş.

Arakadaşlar hiçbirimizin başına gelmesin böyle şeyler umarım.çok dikkatli olmak lazım.uygun bir eğitim vermek lazım.
bu tip olaylardan sonra çocuklar kendilerini suçlu ve kirli hissediyorlar genelde.nitekim bu çocukta eve gidip anne beni yıka diyormuş sürekli oradan şüphelenmişler.Allahtan hiç birşey yapamamış bağırmış yavrum da kaçmış o aşağılık.
bunları yazıyorum diye bana kızmayın.bu bir gerçek bizler de çok dikkatli olmalıyız.

neyhse bende kaçar kimse kalmadı. iyi geceler
elif gelmiş oda bana yazmaz.
klava::mymeka:
pinky niye yazmayayım sana? alakalı olduğum birşey olursa yazarım elbet
alkisalkisalkisvereliniortak
sırnaşık şey:roflol:
Mısır ununu tereyağda az çevirp süt yumurta sarısı ve kaşar peynir ekleyip mama kıvamına gelene kadar karıştırıp pişir dene ..
kızlar selam acil cevap lütfen beta hcg yaptırdım 0.100 cıktı kötümü sizce
pozitif olamsı gerek ...:CüvCüv:
burdayım Finki... Rüzgar uyanmadı da nefes alıyor mu mu diye baktım:))
delikafaduldendelikafadulden
neden neden tesbihi sevemedin hemen açıkla..lülülülülülü

annesi & oğluşu..

hergün farklı veriyorum..ama iki gündür kahvaltımız aynı..tam beslenmesi için biraz çetrefilli bir kahvaltı vermeye çalışıyorum ilaç aldığı için güçlü olsun beslenmesi..
az karını doyurunca arada ilacı ver sonra yedirmeye devam et..ve aferin şurup daha iyi acı değil..
elinde değişik birşey varsa o ara yiyor yoksa mümkün değil...
daha iyi olsun inşallah.
sağol cnaım...

okuyunca tüylerim diken diken oldu..
bu konuda çocukalrımız kendilerini sevdirmek istemezsek zorla öpmemek kucağa almamak çok önemilymiş..ki yabancı birisi kendisini zorlayınca kabul etmek zorunda kalmasın çocuk anne babamda zorla öpüyor demekki birşey olmaz diye yanılabiliyormuş..hatta öpmek ve sevmek için izin isteyerek yaklaşmak kendi bedeninin kendi isteği dışında özel ve dokunulmaz olduğu hissini oluştrumak çok önemli ..birde özgüveni sağlam çocuklar yetiştirmek değerli bir varlık olduğunu hisettirmek önemli..sadece yabancılara karşı uyarmanın hata olduğunuda unutmamalı ki aslında taciz olaylarının çoğu aile içinden tanıdıklardan geliyormuş..

evet ya çok dikkatli olunmalı. son zamanlarda çocuklara olan bu tür olaylar çok arttı. üstelik kızı erkeği yok. allah evlatlarımızı, herkesin evladını kötü niyetli insanlardan korusun.

pastama enfes olmus demeselerde guzel dediler :)) neyseki rezil olmadık

birisi karnına kurdela agladınmı die sormus hic tarzım deil :O) elif beni uyandırdıgında odadaki manzara su sekilde .. tvde eurovision finali acık en son izlioduk misafir gidince hatırlıorum ece ayagımda uyuyo emrah karsı koltukta uyuyo .. nası kalktım kızı nası yatırdım hatırlamıorum ne kurdelası bajım :)

Fatma peditus çok acı onun yerine aferin pediatrik şurup verebilrisin içerikleri aynı ve tatlı ..
Damla hojam nasılsın ?
Sağol çok şükür daha iyi şimdi uyutup geldim bakalım nekadar yatacak yavrum...

bu iki ilaç aynı işe mi yarıyor derya? eğer aynıysa doktor niye acı olanı vermiş ya sinir oldum şimdi.. geçen hasta olduğunda verdi bunu. beş altı gün boyunca bebişime ne kadar zorluklarla içirdim şurubu. aynı olayı demir damlasında da yapmışlardı. onun yüzünden oğluşum iki ay ağzını kitlemiş hiçbişeye açmamıştı..

bilakis cok bilgilendirici oluyo.. hamile deilizki sende dusuk yada karında ölü bebek haberi yazmıosun

yıne reglim bana oyun yapıor ya...gecen ay elifle aynı olduk simdi onunki bitio bende yine tık yok.. evde hayıt var ondan icicem artıkın son care

Kudela niye ben anlamadım...
Foto çekseydin pastanın bizde göreydik..

günaydıın..

ilk gördüğüm mj taciz mjıydı.
sinirlerim harab oldu ben çok etkileniyorum bu haberlerden .
Rabbim kimseyey yaşatmasın. yavrucak umarım unutur etkisinde kalmaz.
bu konuda çok bilinçli olmamzı gerek allah korusun .

birde çocuklarımızı severken poposunu ısırmak yada altını değiştirirken cinsel organıyla çok oynamamak gerekiyomuş.
çünkü allah korusun herhangibir taciz olayında cocukda refleks ve bagırma yerine
aaa aynı annem gibiyapıyor aynı annem gibi seviyor düşüncesi belleğine yerleşirmiş..

Gırtlak difterisi (Krup) [değiştir]

Genellikle 1 ila 5 yaşları arasında bulunan çocukların tehlikeli bir hastalığıdır. Hastalığın 3 dönemi vardır.

Disfoni (Ses kısıklığı) dönemi
Ateş, öksürük ve ses kısıklığı ile sinsice başlar. ılk zamanlar, bir soğukalgınlığı şeklindedir. Öksürük çift sesli havlar gibi ve serttir. Ses telleri şiştir ve kızarıktır. ılk günlerde küçük olan yalancı zarlar hızla yayılır şişlik artar. Ses kısıklığı 2-3 gün sürer.
Ara ara gelen nefes darlığı dönemi
Şişlik ve yalancı zarlar, solunumu engellemektedir. Hava daralmış aralıktan geçerken bir ses çıkartır. Nefes darlığı nöbetleri, hastanın heyecanlanmasından sonra veya kendiliğinden olur, birkaç saate kadar sürer. Başlangıçta nöbetler arası uzundur. Sonra gittikçe sıklaşır, ileri dönemde nöbet sırasında çocuk boğulur gibidir.
Nefes alamama dönemi
Gırtlak difterisinin sonudur. Sinir sistemi tembelleşir, refleksler zayıflar. Hasta aldatıcı bir sükunete girer. Kalp hızlı çarpar, solunum çok sathidir. Renk soluk mavi olur. Bundan sonra komaya giren hastada, arada sırada görülen havalelerle hayat sona erer.

Gırtlak difterisi, ya burun difterisinden sonra veya boğaz difterisinin yayılması ile olur.

yiğitin ses kısıklığını araştırırken bunu buldum ve korktum.. rabbim korusun. inşallah önemli bişi çıkmaz.

yahu kurdela hamilelik gunlerimizden kalma.
gypsy hanımın esprisi
kocasının dogumgununde göbeeene kurdela baglayıp yahoyu hediye ettiydi..

fatma nacizane fikrim patates kızartması verme
biraz buyuyunce zaten istemediğin kadar yiyecek şimdiden okadar yagı vucuduna almasına izin verme.
ben şahsen akifiyetiştririken dikkat edyorum.
mesela tv yada müzik dinletme olayı
biaz buyuyuncezate kendisi ben istemesemde tv izliyecek bangır bangır muzik dinliyecek
şimdiden beynini bunlarla doldurmaya gerek yok diye düşünüyorum.
beynine bilinç altına başka şeyler yerleşmesini istiyrum

çok fazla yüksek sesle bağırıyordu. çığlık atıyordu. ondan da gitmiş olabilir diyorum. bir de evelsi gün banyo yaptı. geceleri de üstünü çok açıyor. ondan da olabilir di mi..

çok haklısın gülistan. ama biz yerken durmuyor patetesi. ben de dış yüzeyini sıyırıp içinin yağsız ve yumuşak olan yerlerinden sokuyorum ağzına biraz. ama az yani.. tv konusunda maşallah düşkün değiliz zaten şimdilik..

pervin bende olmadım regly üstelik hiç bir sinyal bile yokkkkaydirigubbakcemile2

didom tabiki yaz , herkesde konu ile ilgili bildiğini yazıyor, bilmediklerimizi öğrenmiş oluyoruz.

fatma patates kızartmasını fırında yapıyoruz. biraz zeytinyağı istersen tuz ve baharatla karıştırıp yağlı kağıt

üstüne sererek fırına atıyorsun. istersen üstüne domates biberde koyabilirsin.

akşam içinde kabak patlıcan (tamamı soyulmuş), mantar, domates, patates dilimleyip yapıyorum. oda güzel oluyor. unut yağdaki kızartmaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…