2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

show tvde çocukların kan ialcı ve devit kullanması konusu işleniyor..dinleyin sırf bunu demek için açtım bilgisayarı..yusuf bir çığlıkla uyandı ..

Bizde de tv yok sayılır. Önemli birşeyler olursa izleriz diye eski model bir tv bulduk. Görüntüsü hiç iyi değil. CAzip değil yani ondan çok izlemiyoruz şükür...

Enfessss oluyor. Hatta bak bugün misafirim var. bundan yapayım güzel olur..kaydirigubbakcemile5

aynı içerik aferinde parasetamol 160 mg onuda 2.5 ml verince aynı oluyor ..peditus baya baya acı..
demir damlası kullanımı çok önemliymiş..6 aydan 24 aya kilo başına 1 damla artırarak vermek gerekiyormuş..

ben yazana kadar program bitti..
SİBEL canım Seline hiçbirşey kullanmıyorsun sanırım bebeklerin kilo alımından tüm gelişimine engelmiş demir eksikliği..zeka geriliği en önemlisi.doktor vermiyor diye kullanmadığını biliyorum ..yanlış hatırlıyorsam kusura bakma...

biliyorum canım. arada yapmışlığım vardır. ama eşim öyleyi sevmiyor. patetes kızartmasını derin yağda kızarınca seviyor.. o yüzden öyle yapıyorum.
aynı içerik aferinde parasetamol 160 mg onuda 2.5 ml verince aynı oluyor ..peditus baya baya acı..
demir damlası kullanımı çok önemliymiş..6 aydan 24 aya kilo başına 1 damla artırarak vermek gerekiyormuş..
tamamdır. o zaman bugün gidince doktordan onu da bi isteyeyim. evde bulunsun.

tv konusunda yanlış anlaşıldım heralde. biz izliyoruz da yiğit balım bizim kadar izlemiyor şükür :) daha çok oyuncaklarıyla ilgileniyor. ya da kımıl kımıl etrafta. gezdiriyoruz filan.

ben demir damlasını artırmıştım kafama göre. yani günde onbeş damla filan veriyordum. çok mu ki.. ama altı aylıkken yiğit daha on kilo değildi doktor bana günde on damla verdiriyordu. o yüzden artırmıştım yani.. bu sefer gittiğimde kan testi de mi yaptırsam. daha önce hiç yapılmadı..

hepsi abisinden babasından taciz goruyo dimi hiç olmadı amca dayı.. off yaa

o kucuk kızın ailesi ne durumda simdi perisandır yazık
adam yine burada.birimizin görevlendirilmesini istiyor mahkemede bilirkişi olarak.yapmak istemiyorum annelik beni çok sulugöz yaptı.
çok doğru
bilakis cok bilgilendirici oluyo.. hamile deilizki sende dusuk yada karında ölü bebek haberi yazmıosun
moral bozuyor işte.ama hayatın gerçekleri.sağol canım
evet haklısın.bir de yalnız kendinin dokunabileceği bölgelerini öğretmeli.
didom tabiki yaz , herkesde konu ile ilgili bildiğini yazıyor, bilmediklerimizi öğrenmiş oluyoruz.
sağol canım.burada hamileliğimde dahil hergün o kadar çeşitte özür grupları görüyorum ki.doktor hatakları,hamileyken yapılan yanlışlar sonucu engelli doğan çocuklar,içinde bulundukları durum.hiç birini yazmadım.hatta bana bu kadar çocuk görüyorsun nasıl cesaret ettin hamile kalmaya diyenler oldu.

DERYA DERYA hangi semttesin sen.Ankaraya tayin isteyebiliyorum.Etimesgut'da anadolu lisesi açık bana.Eryaman'da kaldım ama Etimesgutu pek bilmem.Belki kızının okulu da açıktır bana.istersen okulun adını yaz özelden.senden bilgi alılrım okul hakkında.

Bugün Yaprak grip aşısı oldu. Boyu yarım santim artarak 74 cm olmuş. Kilosu ise 9800 gram. Geçen ay Nazmi Bey bir ayda 600 gram almış olması konusunda uyarmıştı. Bu sefer kilosundan memnun kaldı, birşey demedi. Geçtiğimiz aylara göre en büyük değişikliği ise günlük menümüzde yaşadık. Başta kahvaltı olmak üzere hiçbir ana ve ara öğün için Yaprak’a özel meme hazırlamamamı söyledi doktorumuz. Kahvaltıda ekmek, reçel, peynir, yumurta sarısı ve üzüm pekmezini ayrı ayrı verebileceğimi, günlük inek sütünü ise bir kaşık toz şeker ile tatlandırarak içirebileceğimi, öğlen ve akşam ise biz ne yiyorsak aynısıyla küçük böceği besleyebileceğimi anlattı.

üstteki yazıyı internette bakınırken buldum. doktora giden bebek 10 ay 3 haftalıkmış..

7, 8 ve 9. ay

Bebeğinizin kilo alımı 200-400 gram, boy uzaması 1-2 santim olur. Bu aylarda oturma değerlendirilir. Ayağın basıp basmadığı kontrol edilir. Bebekler bu aylarda hece tekrarları yapar. ılk dişler genellikle 9-ayın sonuna doğru çıkar. Verem aşısı yerinde iz yoksa PPD testi ile kontrolü yapılarak aşı tekrarlanır. 7. ayda Hepatit B, 9- ayda kızamık aşıları uygulanır.
10,11 ve 12. ay

Bu aylarda bebeklerde bacak hareketleri artar. Oturma genellikle tamamlanmış olur. Sürünme, emekleme, ayağa kalkma ve yürümeye hazırlık aşamaları izlenir. Hala desteksiz oturmuyorsa, eline verilen oyuncağa uzanmıyorsa, ayaklarını basmıyorsa bebek incelemeye alınır. Bu aylarda söyleyebileceği kelime sayısı 2-3 olur. Su çiçeği aşısı yapılır. 1. yılın sonunda tam kan sayımı, demir eksikliği değerlendirilmesi için rutin kan tahlilleri yapılır. ılk bir yılda bebek çok hızlı büyür. 1 yaşında bebeğin doğum ağırlığının 3 katına ulaşması, yaklaşık 25 santimde de boy uzaması beklenir. Bu dönemdeki büyümeyi en çok etkileyen faktör, "beslenmedir". Bu yüzden annenin de çocuğun beslenmesi konusunda bilgilendirilmesi önemlidir. Baş büyümesi de bu dönemde hızlıdır. Kafa kemikleri ile ilgili sorunlar, beynin gelişimsel sorunları bu takiplerde anlaşılabilecektir. Çocuklarda tüm fonksiyonların yaşla geliştiği unutulmamalıdır. Diş gelişimi ilk bir yaşta yakın izlenir. 1 yaşında genellikle 2-8 dişleri olur.

bu yazı ise doktor kontrolleri hakkında. fakat dikkatimi çeken 9. ayda kızamık aşısı diyor. bir de 10. ayda su çiçeği aşısı diyor. bize bunlar yapılmadı di mi..

ben de hep unutuyorum deviti.ama arrtırmasan kafana göre keşke.vimin diye bir şurup verdi bize doktor.vitaminmiş.devlette karşılamıyor ithal birşey.üzüm pekmezi de içeriyor.ben onu da vermiyorum düzenli.yüklenmek istemiyorum karaciğere.ferrosanol da vermiyorum.ha doğru yapıyorum dedmiyorum.ama böyle hissediyorum

zehra ben Rehberlik Araştırma Merkezi'nde çalışıyorum.kadro ünvanımız öğretmen.mezuniyet ünvanımız psikolojik danışman

Ece de çok şeker annesi.. Gerçekten sende çok zarifsin.

sağol sağol

evet bende buna benzer bir yazı okumuştum

muhteşem olur pişirme kağıdı üzerinde tepsi de kirlenmez hem

zehra ben Rehberlik Araştırma Merkezi'nde çalışıyorum.kadro ünvanımız öğretmen.mezuniyet ünvanımız psikolojik danışman

kuzenimde rehberlik araştırma merkezinde çalışıyor ist da ank gazi mezunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…