tenkyuruzy hep seni sevmelerde.çok tatlısınız.saçaklı bluzünü yerim senin çok yaraşmış.
kaç ay oldu kaş aldırmayalı bilmiyorum, çok fena hakikaten...saçlarım da uzadı...kuaföre gitmek gerek ama nasıl??ayça kaşlar tek kaş modeline dönmüş sankim kaydirigubbakcemile3
herşeye rağmen güzel hatunsun vesselammm
atom karıncaya söyleyecek söz bulamıyorum yaho ile biraraya gelsinler artık
bende bi kere tacize uğramıştım yaaa 20 yaşlarımda hemide 10 yaşlarında iki velet tarafından
gece gece eve dönüyodum gezmelerden götüme iki şaplak yemiştim ama çok tırsmıştım :S
ah elif yaaaa!!! nasıl içim acıyor nasıl... bu sadece doğudaki kızların kadınların kaderi değil.. her yer aynı.. çok yazık çoookkkk... benim de dün ağır cezada bir duruşmam vardı.. onun etkisini atamadm hala üztümden bi de bunu duyunca çok kötü oldum.. zaman öyle kötü ki.. nasıl koruyacağız, nasıl düzgün eğiteceğiz bu çocukları bilemiyorum...bugün bir cinsel taciz vakası geldi.önceden olsa bu kadar yoğun patlamalar yaşamazdım.2. sınıf öğrencisi.Allahtan babası doktorda adamı şikayer etmiş.önceden de vakaları var ama hiç kimse şikayetçi olmuyormuş.o da bu cesaretle aynı pisliklere devam ediyormuş.çook üzgünüm,çok moralim bozuk.
canım sadece kız çocukları değil ki.. çok gördüm fiili livata olaylarını.. küçücük erkek çocukalrı.. 6 yaşındaydı daha biri. sanık da 18 inde. hakim küçük çocuğun babasına nasıl bağırmıştı duruşmada! sen nasıl abbasın, bu yaşta ocuğu sokakta tek başına bırakıyorsun diye.. hala hatırladıkça o dosyayı tüylerim diken diken olur..şimdi o çocuk 15 yaşında olsa gerek..yazık gerçekten kız çocuklarına
çok çok haklısın. herkesin bilinçlenmesi lazım bu konuda. çevremizde böyle şeyler oluyor hem de tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok..benim başıma gelmez dememk lazım.. o ruh hastasını içerde hallederler zaten. cezaevlerinde çocuk tacizcilerini özellikle feci yapıyorlar, hem de mahkumların bizzat kendileri.. neyse.. daha yazmiyim..en fenası da çocuğun adli tıpa,emniyete gitmek zorunda kalması.teşhis etmiş adamı.gece yarısı yine çağırmışlar.avukatın yanında da teşhis etmesi gerekiyormuş.aşağılık adam bir de bayılma numarası yapıtor,yüzünü kapatıyormuş yaaa.deli oldum.112 gelip numara yaptığını tutanakla belirtmiş.
Arakadaşlar hiçbirimizin başına gelmesin böyle şeyler umarım.çok dikkatli olmak lazım.uygun bir eğitim vermek lazım.
bu tip olaylardan sonra çocuklar kendilerini suçlu ve kirli hissediyorlar genelde.nitekim bu çocukta eve gidip anne beni yıka diyormuş sürekli oradan şüphelenmişler.Allahtan hiç birşey yapamamış bağırmış yavrum da kaçmış o aşağılık.
bunları yazıyorum diye bana kızmayın.bu bir gerçek bizler de çok dikkatli olmalıyız.
ah bu doktorlar yaaa! hangisine inanıcaz bilmiyorum ki!bu iki ilaç aynı işe mi yarıyor derya? eğer aynıysa doktor niye acı olanı vermiş ya sinir oldum şimdi.. geçen hasta olduğunda verdi bunu. beş altı gün boyunca bebişime ne kadar zorluklarla içirdim şurubu. aynı olayı demir damlasında da yapmışlardı. onun yüzünden oğluşum iki ay ağzını kitlemiş hiçbişeye açmamıştı..
ah be canım değildir.. hırpalama kendini bu kadar.. en kötüsünü düşünüyorsun..Gırtlak difterisi (Krup) [değiştir]
Genellikle 1 ila 5 yaşları arasında bulunan çocukların tehlikeli bir hastalığıdır. Hastalığın 3 dönemi vardır.
Disfoni (Ses kısıklığı) dönemi
Ateş, öksürük ve ses kısıklığı ile sinsice başlar. İlk zamanlar, bir soğukalgınlığı şeklindedir. Öksürük çift sesli havlar gibi ve serttir. Ses telleri şiştir ve kızarıktır. İlk günlerde küçük olan yalancı zarlar hızla yayılır şişlik artar. Ses kısıklığı 2-3 gün sürer.
Ara ara gelen nefes darlığı dönemi
Şişlik ve yalancı zarlar, solunumu engellemektedir. Hava daralmış aralıktan geçerken bir ses çıkartır. Nefes darlığı nöbetleri, hastanın heyecanlanmasından sonra veya kendiliğinden olur, birkaç saate kadar sürer. Başlangıçta nöbetler arası uzundur. Sonra gittikçe sıklaşır, ileri dönemde nöbet sırasında çocuk boğulur gibidir.
Nefes alamama dönemi
Gırtlak difterisinin sonudur. Sinir sistemi tembelleşir, refleksler zayıflar. Hasta aldatıcı bir sükunete girer. Kalp hızlı çarpar, solunum çok sathidir. Renk soluk mavi olur. Bundan sonra komaya giren hastada, arada sırada görülen havalelerle hayat sona erer.
Gırtlak difterisi, ya burun difterisinden sonra veya boğaz difterisinin yayılması ile olur.
evet bak bundan kaynaklı olması daha mantıklı..çok fazla yüksek sesle bağırıyordu. çığlık atıyordu. ondan da gitmiş olabilir diyorum. bir de evelsi gün banyo yaptı. geceleri de üstünü çok açıyor. ondan da olabilir di mi..
ben de şakşukayı böyle yapıyorum.. patates, kabak, patlıcan, biber.. hepsini doğrayıp aıcık zeytinyağı.. üzerine de domates sos. kızartmayı yıllardır çıkardık hayatımızdan.. ancak kırk yılın başı kızartılması gereken balık alırsak..fatma patates kızartmasını fırında yapıyoruz. biraz zeytinyağı istersen tuz ve baharatla karıştırıp yağlı kağıt
üstüne sererek fırına atıyorsun. istersen üstüne domates biberde koyabilirsin.
akşam içinde kabak patlıcan (tamamı soyulmuş), mantar, domates, patates dilimleyip yapıyorum. oda güzel oluyor. unut yağdaki kızartmaları.
ben de hiç vermedim. doktoru kan sayımı yapmadan vermem dedi, kan sayımınds da gayet iyi çıktı. sadece multitabs veriyorum. yine de demir vermek gerekir mi acaba yaa??ben yazana kadar program bitti..
SİBEL canım Seline hiçbirşey kullanmıyorsun sanırım bebeklerin kilo alımından tüm gelişimine engelmiş demir eksikliği..zeka geriliği en önemlisi.doktor vermiyor diye kullanmadığını biliyorum ..yanlış hatırlıyorsam kusura bakma...
amanniiinnnn...hadi bakam ne olcek ustelik arada lekelenmemde oldu yerlesme olmasınbilmiyorumkismileohaoldumsmileeyvahedigeldismile:CüvCüv:
aa hacettepe mii? kayınpederim bir dönem oradaydı..özel eğitimdeyse zordur onun da işi İstanbul gibi yerde.Ben de Ankarada okudum Hacettepe'de.
iyiki yazdın hocam.ben de içgüdüsel hergün pekmez ve et veriyorum.pekmezi çok seviyor.evde yapılmış olan var kayınvalidem gönderdi.koskanın doğal pekmezi var.burada migrostan alıyordum ben.küçük kavanozda oluyor.uzun süre gidiyor.
seerni bu yazı ne kadar büyük bir felakt içim acıdı okuyunca..
evrim pekmezi kesince iştah degiştimii?
o yazıyı bılıodum es gectım cok fena yaa
Ben alışkınım, kilomu duyanlar oldu bitti inanmazlar bana..69'um uleynnnn...Tartıda bir foto mu çeksem napsam...
sabah ac karnına ıcırıyordum ben, sonra ıstah ıyıce gıdınce bıraktım, etkısı olabılır dıye.. degıstı mı bılmem ama.. senın Ecoş a acık bufe sunman gııb ben de elımden ne gelıyorsa uyguluyorum ıste Pervınım.. gun aralarında ya da karısım yapıyorsam ıcıne katıp yedırıyorum.. sonucta eger sinir hastası olursam sırf bu cocugu yedırırken verdıgım caba, cektıgım cıle ıle es deger olacaktır.. aklıma mukayet ol Yarab dıe dıe ugrasıyorum her öğün..
oy kuzum benim geçmiş olsun ne içiriyorsun..bizde öyleydik çok şükür iyi ve uyuyor öğlende ilacını verdim..mızır mızırız ya 2 burnu 2 cesme resmen...uyuttum yıne bakalım...
mafoldumbeno yazıyı bılıodum es gectım cok fena yaa
sabah ac karnına ıcırıyordum ben, sonra ıstah ıyıce gıdınce bıraktım, etkısı olabılır dıye.. degıstı mı bılmem ama.. senın Ecoş a acık bufe sunman gııb ben de elımden ne gelıyorsa uyguluyorum ıste Pervınım.. gun aralarında ya da karısım yapıyorsam ıcıne katıp yedırıyorum.. sonucta eger sinir hastası olursam sırf bu cocugu yedırırken verdıgım caba, cektıgım cıle ıle es deger olacaktır.. aklıma mukayet ol Yarab dıe dıe ugrasıyorum her öğün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?