sibel canım bende ah keşke bir emeklesede rahat etsem diyordum emeklemeye başladı ah bir yürüse rahatlasam diyordum şimdi onu da yapmaya başladı ama rahatlamak yerine benim daha çok rahatım bozuldu heryere girip çıkıyor ellerini uzatıyor çekiyor koparıyor şimdi de tırmanma sevdası çıktı yatakların üstüne çıkmaya çalışıyor tek ayağını kaldırıyor yatağın üstüne tırmanıyor onun peşinde koşturuyorum şimdii yürüyor dahada dikkat istiyor farkında olmadan gidiyor gittiğinin farkına varıncada heyecanlanıp bi yerlere tutunma ihtiiyacı hissediyor ee tabi tutunacak yer bulamayıncada güm yere kafasını sehpaya çarptı akşam sehpanın kenarı allah korusn gözüne falan girse ne yaparım o yüzden şimdi hiç bırakamıyorum devamlı onun peşinde o yürüdükçe bende onun arkasında gidiyorum
bende 3 doktorda ver dedi..sibel neden doktorun ısrarla verme diyor kan damlasını sadece rahatlıktan değildir herhalde???
ben hem ver hem verme diyen hem kan değerine bakıp eksikse ver, hem eksik fazla farketmez mutlaka ver, verme gereksiz yorma diyenlerle karşılaştım haliyle hala net değilim.
maşalah maşalah yürümeyede başladı yavrular...herkese günaydın.oğlum salı günü tam 10.ayını doldurdu.ve ogün 5 adım attı.okadar güzel bir duygu ki anlatam size.dünde 7-8 adım attı.ayakta durdurkça adımları attıkça okadar mutlu oluyorki.sevinçten gülmekten yere atıyor kendini:)))heycandan kalbi güm güm atıyor.allah en yakın zamanda sizlerede nasip etsin.büyük ihtimal bir haftaya kadar tam olarak yürümeye başlar. zemuszemus
bizimki iki tırtıklayıp ağzına atıyor sonrasınıda üfeleyip sağa sola saçıyor...yaho bu aralar köfte canavarı oldu resmen
olay şudur köfteler pişirilir yere sofra bezi serilir tabakta yahoya sunulur
yahoda mıncıklayarak hepsini hüpletir
kesinlikle tavsiye ederim yapmayan anneler
çocuklar köfteyi çok sever derler ya hep gerçekten öyleymiş hergün illaki köfte yemeye başladık
antalya sağolsun herşey dahil otel sağolsun zemuszemus
evet geçen yazmıştım sanırım gözünden kaçtı kira var..artı aşağıdaki lokale filan çaydır şudur budur para kesiyorlardı bizde....geçmiş bitti bi sürü alıntım var cevap yazacak ne beyin ne vücüt kaldı çok yorgunum
elifff nevay ı ben hiç göremiyorum en son balonlar içindeki halini hatırlıyorum burayada koysana özledim
lojmalarda kira varmış bide
geçmişte gördüğüm kuzy yaho ece özde hepinize maşalahh
özde faorim hakan bile kertsekya bizim oğlanla didi sahipli diidimm:)
berat ı dra götürdük 74cm 9100gr boyu 3cm uzun kilosu azmış
evrim inşallah açılır kuzeyin iştahı dua ediyorum
beratta iştahsız bi bebek ne doğru dürüst emiyo nede yiyor zaten çoruma gidincede herkes laf sokuyor bu yüzden allah yardımcın olsun berattan biliyorum mümkünse hiçççç yemesin
pervin eşinle uzun mutlu yıllar olsun geç oldu ama
daha yazacaklarım vardır kesin ama bu beyinle bu kadar kusura bakmayın
ha şu taciz olayları vardı insanlığımdan utanıyorum bu konular geçince başka da bişey demiyorum
yemediği zaman üzerine gitmemek en akıllıcası ben böyle atlattım..yoksa sinirden çok ağladığım yemek döktüğüm günler gecelr oldu hele bir dönem dökülen mamanın hatti hesabı yoktu..Herkese selamlar.
Benim sevgili kızımda da şu sıralar iştah problemi yoğun. Yiğiit'in annesi marş söylüyormuş yedirirken. İnanın ben her telden söylüyorum. Neler uyduruyorum. dinliyor gülüyor eğleniyor iş ağzını açmaya gelince kilit. bi de ağzına birley soksamda diliyle ittirip tükürüyor.
En son annem yaptığımız çorbayı güzelce süzgeçten geçirmiş biberona koymuş onu içmiş benimki.
Kaşık fobisi oluştu galiba benim kızda. Kaşığı görünce yüz çeviriyor.
Şimdilik biberonla devam, yoğurt da yemiyor ama ayran yapıyorum arada onu içiyor biraz
Yarın doktora gıdıyorum..
Sbah kı için için gecirdiğim sinir krizinden sonra aradım adamı, dedım bole bole.. tamam gel dedi o zaman, bı laboratuar tahlıllerı alalım.. gorunurde sorun yok dıyor..
Ben artık kaldıramıyorum hanımlar, dun Derya mıhlama tarıfı verdı.. bes altı kasık yedı adam.. bı aldı once baktı tadına, devamı gelıyor cok sukur dedım.. yok baba gelen gıden olmadı, portakal suyu ıle zor kakıstırdık o da bı kucuk cay bardagı kadar yedırdım portakal suyunun ıcıne katarak..
Evın ıcınde emızıgını kaybettık.. yedegı de babannesınde kalmıs, dıger kucugunu verdım ıstemedı.. evın ıcı oldu savas alanı, Ozgur e actım tlf, aglaya bagıra emzık ıstedım..
Çok hırpalandım ya.. resmen sınırlerım zayıfladı artık, bıktım yemek yedırme işinden..
O kadar cok canıma tak etmıs kı, ıkı gundur sızın de çetelenize ettimmm kusa kusa...
3 aydır her öğün böyle.. bıktım.
tabiki canım... her dönemin kendine özgü güzelliği ve zorluğu var malesef....kıvanç çok hızlı baksana....yanlız topikte dikkat ediyorum hızlı bebekler hep erkek, yaho, kıvanç, musti vs. atladığım varsa kusura bakmayın.... selin ilk bebek olmasına rağmen tembel geriden geliyor ne yapalım sağlıklı olsunlarda..... bizde devamlı peşlerindeyiz zaten 1 dk. yanlız bırakamıyoruzki..... bende çok korkuyorum özellikle kafalarını çarpmalarından rabbim korusun onları....
doktordan geldik
çok şükür oğlum bronşiti atlatmış hırıltı falan kalmamış hafif balgamlı öksürüğü var doktor ne güzel işte balgamını atıyor dedi ishalimize gelince oğlumun popoyu gösterdim doktor şoka girdi bu ne yaa diyor dedim antibiyotikten diyor herkes hayır dedi yapmaz. çocuk ishal şırıl şırıl gidiyor ağzına baktı diş çıkarıyor nihayet artık bizde dişliler kervanına katılıyoruz sanırım ishali bu yüzdenmiş birde salgın varmış kaka tahlili istedi eve geldik oğlumun kaka yapmasını bekliyorum tahlili götürüp vereceğim bakalım sonuç ne olacak ishal için reflör pişik içinde trosyd adında bir krem verdi umarım biran önce iyileşir
BEdne temizlk yapıyordum.Süpürge nereye o da peşimde geliyor. Üşüyecek diye deişlerimi yavaş yapıyorum sıkıldım.Bir dakika yanından ayrılamıyordum.İlla yanında olacağım.Kendi oyun oynuyor ama ben yanında olunca.Eee mutfağı falan temizleyeceğim in çık in çık baktım olmayacak annemi çağırdım Hanzala ya bakarmısın diye.Vel hasılı geldi.HAnzalanın gerçek yüzünü gördü.Kardeşlerime demiş "Zehra eğer bu çocukla işlerini yetiştirebiliyorsa helal olsun, Benim hiç bi çocuğum böyle değil di. SÜrekli ilgi.." Sonunda neler çektiğimi anladılarr....:bbo:
elim kulağımda bekliyorum... SELİNİ sağlık ocağına götürecekler babaannesiyle dedesi.... bıngıldağı kapandığı için kafa ölçüsü almaları gerekiyormuş.... inşallah hayırlı haberlerle gelirler bi aksilik çıkmaz.... TOPİGİN SİNERJİSİNİ iş başına çağırıyorum......
Aynen benimki de çok korkuyordu süpürge den geçen hafta bu korkusunu yendi, ağlamadı ilk defa.
İnşallah canım tüm iyi dileklerim sizinle....
sorun çıkmayacak ..endişelnem bıngıldak sadece dışarda değilmiş içerdede iç bıngıldak varmış birde 4 aydan önce kapansaydı sorun olurdu yani zaten normal zamanda kapandı ONUN İÇİN KORKMA...elim kulağımda bekliyorum... SELİNİ sağlık ocağına götürecekler babaannesiyle dedesi.... bıngıldağı kapandığı için kafa ölçüsü almaları gerekiyormuş.... inşallah hayırlı haberlerle gelirler bi aksilik çıkmaz.... TOPİGİN SİNERJİSİNİ iş başına çağırıyorum......
Aynen benimki de çok korkuyordu süpürge den geçen hafta bu korkusunu yendi, ağlamadı ilk defa.
Yarın doktora gıdıyorum..
Sbah kı için için gecirdiğim sinir krizinden sonra aradım adamı, dedım bole bole.. tamam gel dedi o zaman, bı laboratuar tahlıllerı alalım.. gorunurde sorun yok dıyor..
Ben artık kaldıramıyorum hanımlar, dun Derya mıhlama tarıfı verdı.. bes altı kasık yedı adam.. bı aldı once baktı tadına, devamı gelıyor cok sukur dedım.. yok baba gelen gıden olmadı, portakal suyu ıle zor kakıstırdık o da bı kucuk cay bardagı kadar yedırdım portakal suyunun ıcıne katarak..
Evın ıcınde emızıgını kaybettık.. yedegı de babannesınde kalmıs, dıger kucugunu verdım ıstemedı.. evın ıcı oldu savas alanı, Ozgur e actım tlf, aglaya bagıra emzık ıstedım..
Çok hırpalandım ya.. resmen sınırlerım zayıfladı artık, bıktım yemek yedırme işinden..
O kadar cok canıma tak etmıs kı, ıkı gundur sızın de çetelenize ettimmm kusa kusa...
3 aydır her öğün böyle.. bıktım.
bende temmuz sonu falan sandımda o yüzden sordum.valla şimdiki bebekler çok hızlı.maşşallah hepsini allah nazardan kourusunoğluma maşallah diyen herkese teşekkür ederiz
tülin benim oğlum 1 eylülde doğdu o yüzden 9. ayını doldurmadı diyorum yani yürümek için erken bir dönemmiş çok nadir olarak rastlanırmış bu aylarda yürüyen bebeklere. bu arada senin oğlunada maşallah
sibel evlilik yıldönümünüz kutlu olsun cnm
fatma yiğite çok geçmiş olsun şu doktorları anlamak mümkün değil
elifffff neva çok tatlı olmuş maşallah
damlam çok geçmiş olsun allah korumuş
evrim kuzum ya ne kadar zor durumdasın kimbilir umarım kuzeyin bu yemek yememe durumu geçer
elim kulağımda bekliyorum... SELİNİ sağlık ocağına götürecekler babaannesiyle dedesi.... bıngıldağı kapandığı için kafa ölçüsü almaları gerekiyormuş.... inşallah hayırlı haberlerle gelirler bi aksilik çıkmaz.... TOPİGİN SİNERJİSİNİ iş başına çağırıyorum......
Can ciğer kuzu sarmam Canım arkadaşım bu sabah doğum yaptı. Yavrum ama çok zor oldu ya.. Dün saat 8 gibi gitti hasatneye 1 cm açılma varken vermişlr suni sancı. Akşama kadar sadece 4 cm açılma olmuş. rahim sertleşmiş. Sonra çıkarmışlar suni sancıyı. aradığımda hala sancısı şiddetliydi. Sonra gece artmış sancısı.. Sabaha karşıda doğum olmuş. Ay teyze gibi oldum. Heyecanı bir başkaymış.
Şimdi size sorum;
bebek görmeye giderken birşey yapıp götürmek istiyorum. Ne yapabilirim. Kayısı alıp acaba komposto gibi bişey mi yapsam. Hani lohusayken hep dediler ya kayısı suyu diye. Başka önerisi olan varsa lütfen söyleyin. Akşam 5 e kadar fikirlere açığım.
gece tüp açık kalmış ve biz öylece uyumuşuz..
süt ısıtmıştım mayalamak için sanırım bir an taştı ve ocak söndü mutfağa geldim sütü aldım mayaladım filan gece 11 gibiydi.sanırım o arada oldu. çünkü 6 gibi uyandım denizide aldım kucağımda tezgaha koydum yumurtasını haşlamaya uğraşırken fıss diye bir ses duydum. çok fena ya. husy sabah başım ağrıyo dedi ve duş aldı sonra evde nem kokuyo dedi ve camları açtı. ve deniz ve ben en son 1 gibi daldık uykuya 6 ya kadar aralıksız uyuduk. çok şaşırtıcıydı!!!
gece yatmadan önce kontrollü olun. yada azıcık bi yerleri açık bırakın. beynimiz bebeklerle de o kadar doluki... dikkat edin...
doktordan geldik
çok şükür oğlum bronşiti atlatmış hırıltı falan kalmamış hafif balgamlı öksürüğü var doktor ne güzel işte balgamını atıyor dedi ishalimize gelince oğlumun popoyu gösterdim doktor şoka girdi bu ne yaa diyor dedim antibiyotikten diyor herkes hayır dedi yapmaz. çocuk ishal şırıl şırıl gidiyor ağzına baktı diş çıkarıyor nihayet artık bizde dişliler kervanına katılıyoruz sanırım ishali bu yüzdenmiş birde salgın varmış kaka tahlili istedi eve geldik oğlumun kaka yapmasını bekliyorum tahlili götürüp vereceğim bakalım sonuç ne olacak ishal için reflör pişik içinde trosyd adında bir krem verdi umarım biran önce iyileşir
sibel canım bende ah keşke bir emeklesede rahat etsem diyordum emeklemeye başladı ah bir yürüse rahatlasam diyordum şimdi onu da yapmaya başladı ama rahatlamak yerine işler dahada zorlaştı heryere girip çıkıyor ellerini uzatıyor çekiyor koparıyor şimdi de tırmanma sevdası çıktı yatakların üstüne çıkmaya çalışıyor tek ayağını kaldırıyor yatağın üstüne tırmanıyor onun peşinde koşturuyorum şimdii yürüyor dahada dikkat istiyor farkında olmadan gidiyor gittiğinin farkına varıncada heyecanlanıp bi yerlere tutunma ihtiiyacı hissediyor ee tabi tutunacak yer bulamayıncada güm yere kafasını sehpaya çarptı akşam sehpanın kenarı allah korusn gözüne falan girse ne yaparım o yüzden şimdi hiç bırakamıyorum devamlı onun peşinde o yürüdükçe bende onun arkasında gidiyorum
BEdne temizlk yapıyordum.Süpürge nereye o da peşimde geliyor. Üşüyecek diye deişlerimi yavaş yapıyorum sıkıldım.Bir dakika yanından ayrılamıyordum.İlla yanında olacağım.Kendi oyun oynuyor ama ben yanında olunca.Eee mutfağı falan temizleyeceğim in çık in çık baktım olmayacak annemi çağırdım Hanzala ya bakarmısın diye.Vel hasılı geldi.HAnzalanın gerçek yüzünü gördü.Kardeşlerime demiş "Zehra eğer bu çocukla işlerini yetiştirebiliyorsa helal olsun, Benim hiç bi çocuğum böyle değil di. SÜrekli ilgi.." Sonunda neler çektiğimi anladılarr....:bbo:
Evet annem vardı geçen gün evi süpürürken ben başka odaya gidin dedim ama annem aynı odada kakalım belki alışır dedi ve dediği gibi de oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?