sadaka ver demişsiniz ya engelliler geldi bugün verdim veriştirdim elimde avucumda ne varsa...
geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler....
efrim çocuğum mıhlama sevmiyordur niye böyle yapıyon ciğerim ayrıca bende sevmem. inşallah doktor çözüm bulur. biran önce sağlıkla çözümlemeni bekliyorum.
evrimim kıyamam sana ne olur hırpalama kendini
sen güçlü olmazsan kuzye nasıl faydan olur??
doktordan bir sonuç alırsın umarım ama diş çıkarma dönemi vs diyecektir geçecek bu günler emin ol bu bir geçiş dönemi..(
şu demir eksikliği için damla işi topikte hep konuşuldu ölçüldü biçildi tartıldı
ama benim düşüncem şudur bence verilmeli mutlaka
bende ilk dönemler vermedim reddettim hep vermeyi kan sayımı yapıldı değerler güzel çıktı ve vermeyeceğim dedim
ancak doktorum bana çok güzel bir açıklama yapmıştı vede çok mantıklı geldi o zamanlarda yazmıştım tekrar yazmak istiyorum
bu damlayı tedavi amacı ile vermiyoruz kan değerleri iyi diye kullanılmayacak diye birşey yok biz ilerisi için kansızlık yaşanmaması adına veriyoruz günde 5 damla vermelisin en az demişti
tedavi amacımız olsa en az 20 damla verirdik sizde kullanmalısınız demişti
pekmez vs kan yapıcı besinleri kullanmak elbette güzel bir uygulama bunlarıda kullanın ancak damlanın yaratacağı sonuçlar çok daha etkilidr vs demişti
bende pekmez veririm ama damlasını hep düzenli kullandım içgüdülerimde verilmesi yolunda
çünkü gerçekten ilerisi için zararı yok faydası var sonuçta??
zararı olma riski sadece şu durumlarda olurmuş fazla vermek bu damlayı yani ihityaç fazlası vermek doğru değilmiş bizde kararında veriyoruz zaten hiçbir zararı yok bu şekilde vermenin
bence tüm anneler bunu eni boyu düşünmeli ve bu damla takviyesini yapmalı..
NURDAN gözün nasıl oldu canım geçtimi....
TEO nasıl iyimi....
benim yine herseyi birakip tasi taragi toplayip gelme dusuncelerim var hayirlisi bakalim, tibet sakin ve emin adimlarla yapalim diyor bende delleniyorum bana yarin atla gel ucaga deseler biri gaz verse gelicem, ya nasil dagilmisim toparlanamiyorum..
bir suru duygu ayni anda yasiyorum hani kanayan bi yaradan baginizi koparamazsiniz ama kopmaniz gerekir ya, korkarsiniz, ama yapsaniz cok iyi olacagini bilirsiniz ve hersey yapana kadardir, ve bir daha geriye bile bakmazsiniz iste ben o haldeyim, anlatabildim mi? isten ve doktoradan ayrilmak istiyorum ama yapamiyorum, yani yapicam illaki ama o asamalari atlatmak beni korkutuyor, yani sole uyusam ve uyansam hersey yoluna girmis biz trye yerlesmis olsak ve ben burdaki hic biseyi ve hic kimseyi hatirlamasam..
benim yine herseyi birakip tasi taragi toplayip gelme dusuncelerim var hayirlisi bakalim, tibet sakin ve emin adimlarla yapalim diyor bende delleniyorum bana yarin atla gel ucaga deseler biri gaz verse gelicem, ya nasil dagilmisim toparlanamiyorum..
bir suru duygu ayni anda yasiyorum hani kanayan bi yaradan baginizi koparamazsiniz ama kopmaniz gerekir ya, korkarsiniz, ama yapsaniz cok iyi olacagini bilirsiniz ve hersey yapana kadardir, ve bir daha geriye bile bakmazsiniz iste ben o haldeyim, anlatabildim mi? isten ve doktoradan ayrilmak istiyorum ama yapamiyorum, yani yapicam illaki ama o asamalari atlatmak beni korkutuyor, yani sole uyusam ve uyansam hersey yoluna girmis biz trye yerlesmis olsak ve ben burdaki hic biseyi ve hic kimseyi hatirlamasam..
aslında bende bunu anlatmak isitiyorum sonuçta bir çocuk büyüttüm tecrübe ve bilgilerimi anlatmak aktarmak istiyorum ama sanki zorla ısrar etmiş gibi hissetmiştim kendimi açıklaman çok iyi olmuş teşekkür..şu demir eksikliği için damla işi topikte hep konuşuldu ölçüldü biçildi tartıldı
ama benim düşüncem şudur bence verilmeli mutlaka
bende ilk dönemler vermedim reddettim hep vermeyi kan sayımı yapıldı değerler güzel çıktı ve vermeyeceğim dedim
ancak doktorum bana çok güzel bir açıklama yapmıştı vede çok mantıklı geldi o zamanlarda yazmıştım tekrar yazmak istiyorum
bu damlayı tedavi amacı ile vermiyoruz kan değerleri iyi diye kullanılmayacak diye birşey yok biz ilerisi için kansızlık yaşanmaması adına veriyoruz günde 5 damla vermelisin en az demişti
tedavi amacımız olsa en az 20 damla verirdik sizde kullanmalısınız demişti
pekmez vs kan yapıcı besinleri kullanmak elbette güzel bir uygulama bunlarıda kullanın ancak damlanın yaratacağı sonuçlar çok daha etkilidr vs demişti
bende pekmez veririm ama damlasını hep düzenli kullandım içgüdülerimde verilmesi yolunda
çünkü gerçekten ilerisi için zararı yok faydası var sonuçta??
zararı olma riski sadece şu durumlarda olurmuş fazla vermek bu damlayı yani ihityaç fazlası vermek doğru değilmiş bizde kararında veriyoruz zaten hiçbir zararı yok bu şekilde vermenin
bence tüm anneler bunu eni boyu düşünmeli ve bu damla takviyesini yapmalı..
o bizde kahvaltı oluyor bazen yemeyince değişiklik oarak yapıyordum iyide yemişti onun için önermiştim..hele szi bir gidin doktora için rahatlasın şu kan damlası mevzusunuda sorarsan taze taze çok makbule geçr diye düşünüyorum..yok,dün onu Deryam önermişti.. bı yedı hosuna gıttı, sonra bıraktı.. sanırım fıkrı degıstı.
Esra nın nezdinde hepınıze tesekkur ederım canlarım.. Allah razı olsun hepınızden.
Ben yarın gıdeyım, hıc degılse gıtmıs olayım, ne denırse densin, bır de doktoru görsün.. zaten 9 aylıkken bı gıtmemız gerekıyordu..
Burcu ıle dısarı cıktık.. ıyı geldı.. Kuzy de ogle yemegını dısarının askına yedı sukurler olsun.. sohbet ettık, Kuzy ıle Doruk u ızledık, cok gulduk, bırbırlerının cıplak ayaklarını ellemeye calısıyorlar, ellerınden bırbırlerının kasıgını alıyorlar falan.. alemlerdı..
üç ay once konusmustuk, o zamandan berı ben de hıc sasmadım, ama kendı prospektusunde de kılosu kadar damla dıordu.. ben de hep ona gore verdım..
sımdı sen 5 damla verıyormussun yaa.. buna gore bız fazla mı vermıs oluyoruz.. zararı nedır pekı?
Bır de pekmez kan hucrelerını artırıyor, demır ılacı ıse vucuda gereklı olan demır takvıyesını iliklere depoluyor.. ıkısı ayrı seylermıs arkadaslar..
Evrim çok güzel bir paylaşım teşekkürler.........Face de hesabı olmayan arkadaslarım ıcın koydum..
Bir bilim adamının tip konusunda yeni ve çok önemli buluşları olmuştu. Bir gazete muhabiri röportaj yaparken kendisine, ortalama bir insandan nasıl olup da daha farklı ve yaratıcı bir insan olduğunu sormuş. Kendisini diğerlerinden ayıran özellik neymiş?
Bilim adamı bu soruyu ”iki yasındayken annesinin yasadığı bir deneyim nedeniyle” diye yanıtlamış.
Bilim adamı buzdolabından süt şişesini çıkartmaya çalışırken, şişe elinden kayıp yere düşmüş ve ortalık süt gölüne dönmüş. Annesi mutfağa geldiğinde, ona bağırmak, söylenmek ya da cezalandırmak yerine, ”Oğlum, ne kadar güzel bir hata yaptın! Daha önce bu kadar büyük bir süt gölü görmemiştim. Evet, olan olmuş. Simdi birlikte burayı temizlemeden önce biraz yerdeki sütle oynamak ister misin?” demiş.
O’da eğilip, oynamış yere dökülen sütle. Birkaç dakika sonra annesi, ”Oğlum, bu tür bir şey yaptığında, bunu senin temizlemen ve her şeyi eski haline getirmen gerektiğini biliyor musun? Bunu nasıl yapmak istersin? Bir sünger mi kullanalım, bir havlu ya da bir bez mi? Hangisini istersin?” demiş.
Çocuk süngeri seçmiş ve birlikte yere dökülen sütü temizlemişler. Daha sonra annesi, ”Biliyor musun, burada yaşadığımız olay, senin iki minik elinle bir süt şişesini taşıyamadığın kötü bir deneyimdi. Simdi arka bahçeye çıkalım ve şişeyi suyla doldurup, senin dolu bir şişeyi düşürmeden taşımanı sağlayalım” demiş.
Küçük çocuk şişeyi boğazından iki eliyle tutarsa, düşürmeden taşıyabileceğini öğrenmiş. Ne güzel bir ders!
Bu ünlü bilim adamı daha sonra, o anda bir hata yaptığı zaman bundan korkmaması gerektiğini öğrenmiş. Yapılan hataların yeni bir şeyler öğrenmek için çok güzel fırsatlar olduğunu anlamış. İşte bilimsel araştırmalardaki deneyler de bu temele dayanır zaten. Bir deney başarısız olsa bile, o deneyden çok değerli bilgiler elde edilir.
Anne ve babanın sana destek vermemesı senın kolunu kanadını kırdı.
Anne ve babayı haddinden fazla cıddıye almak hayatı sadece cehenneme cevırır.. yasayarak ogrendım ben bunu.. canım ne ısterse kıymetlı olan o.. ötesi yok. Kımse ıcın kendımı kasamam.. kasa kasa kalp hastası oldum.. o noktada da yalnızdım, gerısı muhım degıl artık. Kendıne merhamet et.. merhamet cok kıymetlı bir his.. insanı yumusacık yapan, sana merhamet etmeyenlere, kendı kanından bıle olsalar hayatına çok sokma. Nacızane..
senin şu noktada olman, onların çok da umrunda değil.. öyle olsa, böyle olmazdı.
hep ben de söylüyordum bunları. ve tecrübeli kişilerden bu söylediklerini duyuyordum. işimiz zor desene...sibel canım bende ah keşke bir emeklesede rahat etsem diyordum emeklemeye başladı ah bir yürüse rahatlasam diyordum şimdi onu da yapmaya başladı ama rahatlamak yerine işler dahada zorlaştı heryere girip çıkıyor ellerini uzatıyor çekiyor koparıyor şimdi de tırmanma sevdası çıktı yatakların üstüne çıkmaya çalışıyor tek ayağını kaldırıyor yatağın üstüne tırmanıyor onun peşinde koşturuyorum şimdii yürüyor dahada dikkat istiyor farkında olmadan gidiyor gittiğinin farkına varıncada heyecanlanıp bi yerlere tutunma ihtiiyacı hissediyor ee tabi tutunacak yer bulamayıncada güm yere kafasını sehpaya çarptı akşam sehpanın kenarı allah korusn gözüne falan girse ne yaparım o yüzden şimdi hiç bırakamıyorum devamlı onun peşinde o yürüdükçe bende onun arkasında gidiyorum
allah allah şu japonlar daha neler yapacak:) şahanın eski programında bi tipleme vardı. kapsül gösteriyordu. çeşit çeşit çiçek kokularından. bunu içenlerin gaz çıkardıklarında gazı bundan kokacak diyordu. leylaklı, papatyalı filan :) o aklıma geldi birden..Sıcaklar başladı ter kokuları da başladı valla otobüsde falan midem bulanıyor bazen. Allah'tan Japon bilim adamları boş durmamışlar tabletleri yapmışlar:
Japon bilim adamlarının Isparta gülünden her insanın gül gibi kokmasını sağlayacak tablet üretildiği açıklandı.
Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da üretilen gül yağı, Japon bilim adamları tarafından tablet haline dönüştürüldü. Gülü tablet olarak piyasaya süren Japonlar, tableti yutan her insanın, içerisindeki gül yağı ham maddesi nedeniyle gül gibi kokmasını hedefliyor.
hadi gözün aydın.. boşuna endişelenmişsin bak.sağlık ocağından dönmüş bizimkiler şükür 3 mm büyümüş selinin kafası.... üzerimden büyük bi yük kalktı şükürler olsun rabbime.....
canım benim ne güzel anlatmışsın duygularını. okurken yaşadım sanki. bence kendi hayatın olduğu için kendi kararın en önemlisidir. aile, çevre faktörü bir yere kadar etkiler seni. en doğru kararı vereceğine eminim kendin ve ailen için. hakkınızda hayırlısı olsun nurdancım.benim yine herseyi birakip tasi taragi toplayip gelme dusuncelerim var hayirlisi bakalim, tibet sakin ve emin adimlarla yapalim diyor bende delleniyorum bana yarin atla gel ucaga deseler biri gaz verse gelicem, ya nasil dagilmisim toparlanamiyorum..
ne iyi yapmışsın buraya ekleyerek evrim. tşk ederim. gidip eşime okuyacağım ben de :) facede de katılayım aranıza inş.Face de hesabı olmayan arkadaslarım ıcın koydum..
Bir bilim adamının tip konusunda yeni ve çok önemli buluşları olmuştu. Bir gazete muhabiri röportaj yaparken kendisine, ortalama bir insandan nasıl olup da daha farklı ve yaratıcı bir insan olduğunu sormuş. Kendisini diğerlerinden ayıran özellik neymiş?
Bilim adamı bu soruyu ”iki yasındayken annesinin yasadığı bir deneyim nedeniyle” diye yanıtlamış.
Bilim adamı buzdolabından süt şişesini çıkartmaya çalışırken, şişe elinden kayıp yere düşmüş ve ortalık süt gölüne dönmüş. Annesi mutfağa geldiğinde, ona bağırmak, söylenmek ya da cezalandırmak yerine, ”Oğlum, ne kadar güzel bir hata yaptın! Daha önce bu kadar büyük bir süt gölü görmemiştim. Evet, olan olmuş. Simdi birlikte burayı temizlemeden önce biraz yerdeki sütle oynamak ister misin?” demiş.
O’da eğilip, oynamış yere dökülen sütle. Birkaç dakika sonra annesi, ”Oğlum, bu tür bir şey yaptığında, bunu senin temizlemen ve her şeyi eski haline getirmen gerektiğini biliyor musun? Bunu nasıl yapmak istersin? Bir sünger mi kullanalım, bir havlu ya da bir bez mi? Hangisini istersin?” demiş.
Çocuk süngeri seçmiş ve birlikte yere dökülen sütü temizlemişler. Daha sonra annesi, ”Biliyor musun, burada yaşadığımız olay, senin iki minik elinle bir süt şişesini taşıyamadığın kötü bir deneyimdi. Simdi arka bahçeye çıkalım ve şişeyi suyla doldurup, senin dolu bir şişeyi düşürmeden taşımanı sağlayalım” demiş.
Küçük çocuk şişeyi boğazından iki eliyle tutarsa, düşürmeden taşıyabileceğini öğrenmiş. Ne güzel bir ders!
Bu ünlü bilim adamı daha sonra, o anda bir hata yaptığı zaman bundan korkmaması gerektiğini öğrenmiş. Yapılan hataların yeni bir şeyler öğrenmek için çok güzel fırsatlar olduğunu anlamış. İşte bilimsel araştırmalardaki deneyler de bu temele dayanır zaten. Bir deney başarısız olsa bile, o deneyden çok değerli bilgiler elde edilir.
Evrim çok güzel bir paylaşım teşekkürler.........
İnsanın kendinden başk destekçisi yoldaşı annesi babası olamaz diye düşünüyorum ..sonuçta anne babada bir yere kadar...yaşanmışlıklar nekadar güzle ders veriyor insana...bazen bedeli çok ağır ve acıda olsa ..
NURDAN bu kadar sıkılmışken hata yapmasını istemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?