2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bugün neva hastalandı.izin alıp eve geldi kusma ve ishal.ateşi yok,iştahsız ama neşesi iyi.yarın da takip edeceğiz.galiba mideyi üşütmüş.geçmişe bakamadım.iyi geceler herkese
ah canım ya! geçmişler olsun!

Nurdan,
şimdi ben sana üzülme geçecek, yoluna girecek, üzülmene değmez filan desem boş ve anlamsız gelecek biliyorum.Tıpkı dün Evrim'e dediğim gibi, ona da üzülme demek boş ve anlamsız.. sana naçizane bir önerim olacak, mutlaka aklında evirip çeviriyorsun ama somut olarak gözlerinin önünde görebilesin diye,
boş ve rahat bir zamanında orada kalmanın artıları ve eksilerini, Türkiye'ye dönmenin artılarını ve eksilerini madde madde yaz, bakalım hangisi ağır basacak..belki sana yardımcı olur.. oraya ne sebeple gittiğini, kafanda yanlış olarak nitelendirdiklerinin ne olduğunu, geçmişini bilemiyorum ama şöyle düşün, en azından çocuğunu orda doğurdun ve çifte pasaportlu olması ona hayatı boyunca bir avantaj sağlayacak. mutlaka sana kattığı birçok şey daha vardır.. tamamen yanlış olarak düşünme yani.. her şerde bir hayır vardır canım.. karar aşaması en zor olanı, dilerim ki kendin ve ailen için en iyi olanı olsun..

bu sabah denemek için doğum öncesi giydiğim kotumu giyinmişken çektim...
amaniiiinnnn bu kadın 2 çocuk doğurmuş yaw! helal olsun be cici!!!

yiğit kuzusumun büyüğünü zor yaptığını söyledim de doktorumuza.. çorbalarının filan içine kepek ekmeği at dedi. henüz almadım ama haberiniz olsun yani..

nurdan bu kadar mutsuzlugun is yerinde huzurlu olmamandanmı kaynaklanıyor
hep donmek istedigini biliyorum ama neden yanlıs karar diyorsun ne hedefledin ne oldu olmadı orayı anlamadım ? yazdın kaçırdıysam kusura bakma

Esrako Bacım,

Madem gezıye gıdeceksın nıey bızım haberımız yok.. kendı basıma cekıp gıtmıssın.. bı haber ver de ole gıdeydın :)) sen olmayınca buralar bı garıp oluyor yaf..

aaaa askol soylemedimmi yazmadımmı yazdım diye hatırlıyorum ben oysaaa. çok pardon birdaha olmaz apla :)))

bu sabah denemek için doğum öncesi giydiğim kotumu giyinmişken çektim...

evrimin dediklerine harfiyen katılıyorum sen ne bicim bir insansın derya nasıl bir arkadaslık anlasıyı bu ortamızdan catlayalım diyemi yapıyorsun ben simdi bir resim koyarım iki çocuklu kadın hali nasıl olur gorurler sen gercek degilsin :) hakkını vermiyorsun iki çocuklu olmanın çok ayıppppp :)))

ya bu arada aklıma geldi, tatlı krizlerini geçiştirmek için, kayısıları yıkayıp derin dondurucuya atın, canınız tatlı, dondurma istediğind çıkarıp ısırarak yiyin. süper oluyor, tavsiye ederim.. aynı şeyi üzüm, kiraz,..vs ile de yapılabilir..

20 lik DıŞıM yine başrolde....

korkuyorum ya kaç senedir çektiğim nedir bilmiyorum 2 dişin 2 side öyle... diş etinde yer olmadığından çıkamıyorlar... diş eti açık dişgözüküyor ama tutulacakkadar gün yüzüne çıkamıyor çünkü bütün dişi almıyor diş eti yer yok.... ve yine ağzımı açamıyorum çok acıyor..... gitmeye korkuyorum çene cerrahına......

Destek ve moral veren arkadaslarim cok sagolun, buraya yazip sizi sikmak istemiyorum ama icime atmaktan yoruldum..
DAMLACIM Elifin dedigi gbi benim durum biraz farkli, ben bazi secimler yapmak zorunda kaldim bunuda bedeli cok sevdigim meslegimden ve ailemden uzakta yasamak oldu, onlarida uzdum zamaninda, belki suan bunu pismanligi ve vicdan azabida ekleniyor..burda cok zor gunler yasadim, sirf sevdigim insani yalniz birakmamak ona destek olmak icin, cunku benden baska ona destek verecek kimsesi yoktu o donem, ailesi de onu bi keanara itmisti..geldikten kisa bir sure sonra donme karari aldigimda koluum kanadim baglandi onu oyle birakamadim, beraber bir suru sorunla mucadele ettik burada maddi manevi..birbirimize sarildik sadece ama birbirimizi de yiprattik cok, su son 4-5 senede 10-20 yas yaslandi ruhum..kendimden cok ödün verdim, cok daha farkli bir hayatim, kariyerim olabilirdi..cok daha iyi yerlerde olabilirdim, ama burda hic haketmedigim davranislara maruz kaldim gerek zamaninda onun ailesi gerek is konusunda..benim suanli patlamam bunun biriimi ve donmek istemem artik sabrimin tahammulumun kalmamasindan...sadece artik dayanicak guc ve enerjiyi bulamiyorum kendimde..artik Teomanda var onuda dusunmek zorundayim, ve Turkiye'de daha iyi bir kariyer kurup kendime, onunda gelecegii garanti altina almaliyim..En zoruma giden bir doktor olarak burda doktor muamlesi gorermemek, Teoman yada ben hasta oldugumda kendime ogluma ilac yazamamak, bunun icin 2 saat sira beklemek zorunda olmak, Turkiye'de olsaydim boyle olmazdi..Dun gozum icin gittim hastaneye 2 saat bi doktordan ilac alabilmek icin bekledim ya, ne yasacagini ne yapacagini bildigim halde..Esimi cok seviyorum o harika bir insan, merhametli iyi yurekli sadik, ama 4-5 sene oncesine donsem belkide suan Teoman olmazdi, kendimi bu kadar yipratmaya uzmeye hic bir sevgi ve insan neden olmamaliydi diye dusnuyorum..hep bunlarin sorgusu icimde, anlatabiliyormuyum...kafamda o kadar cok seyi ayni anda yasiyor ve dusunuyorumki artik kaldiramiyorum zihnen ve bedenen, bu bahsettiklerim sadece bi kismi...Gecicek diye teselli ediyorum bir gun bunlara kotu bir kabustu diye bakicam ogluma sarilirken, sadece bunun hayali beni ayakta tutuyor suan..bu hayali gercege donusturmek icinde elimden geleni yapicam..

son gunlerde buyuk bir karar arifesindeydik ailecek dusun dusun kafayı yiyecektim.

berkenin okulunu degstirmye kesin kararlıydık bu sene hem saatleri çok uzun etud pansiyonlu okuld iyegeçiyor. calısan anne babaların çocukları kurra ile alınıyor ist da 13 tane var bu okuldan baska da birsehirde yok simdilik neyse sabah 7,30 servise biniyordu aksam 7,20 geliyor mesafede epey uzak trafik vs çocuk perisan oldu bunca zaman ancak dayandı bıktı artık evini ozluyor odasını esyalarını evde vakit geçirmeyi derken bu sene bakıcı falan var evde birde artık yanlız oturabiliyor birkaç saat dedik degiselim
bir devlet okuluna tam karar vermis meb den falan taridık vs bulup kayıtislemini kesinlestirdik derken bir arkadasdan yeni acılan bir ozel okul duyduk bu sene 2009-2010 egitim yilinda hizmete acılmıs fiyatlarda epey indirim yapıyorlarmıs vs diye duyduk gittik gorusmeye çoksuper harika birb ina degil en iyi ozel okullarla tabi kiyaslanamaz fiziki yapı itibari ile ama sınıflar en çok 16 kisi en çokbizi vuran bu oldu ist da okullar 40-50 kisi genelde çunku. ozellikle tek tedrisatlı olanlar.
gunlerdir dusun tasın napacagız diye ozel okula daha evel karsı oldugumu yazmıstım burda yan içok iyi bir ozel okul a gucun yeterse tamam ama bole adı sanıçok duyulmamıs ucuz yolluardan çekiniyordum
ama mevcut azlıgı nedeniyle orda karar kıldık. ikinci dil almanca var haftada 2 saat asıl 8 saaat ingilizce varbu guzel allahım pisman etmesin utandırmasın diyorum.

ogretmen arkadaslar yorumlarınızı ozellikle rica ediyorum.
çok yeni bir ozel okul mevcutu 16 maksimum.
onun yerine genel olarak kulaktan dolma duydugumuz iyi okul niteliginde 40+ kisilik devlet okulu mu ?

nurdan peki sunu anlayamadım
sen oraya giderken ailen karsı çıkmıs olmalı sanırım oyle oldu ?
simdi niye donmene karsı çıkıyorlar yanlısmı anladım ?

nurdan peki sunu anlayamadım
sen oraya giderken ailen karsı çıkmıs olmalı sanırım oyle oldu ?
simdi niye donmene karsı çıkıyorlar yanlısmı anladım ?

esracim buraya ilk gelmem cok tesadufi oldu uzmanlik icin basvurdugum uniden kabul yazisi geldi gelin goruselim dediler, tibet o doenm burdaydi, is kurmak icin gelmisti, cok sevindik, ama gerizekali insanlar beni yokk yere cagirmislar o sirada kanun da degisicekmis burada, sonra araya bi tanidik sokuldu bana denklik verdirmek icin 2 sene daha rotasyon gorup hem calsii^p denlkigimi alip doktroluk yapabiliceksin dendi, ama o gerizekali adamda oyaladi 1 ay -2 ay derken zaman gecti ben burda dil kursuna yazildim o sirada pasaportumun suresi dolunca dil kursuyla vizemi uzattim, iste o sirada tibetin ailesiyle buyuk sorunlar oldu, bana cok ihtiyaci vardi mide kanamasi gecirdi ben donme karari almistim o donem, ama onu birakamadim burdaz yapayalniz, cunku geri donersem ayrilicaktik onun trye gelme sansi yoktu o an icin, yeni is kurmustu vs..sonra yasa kesinlesti ve denkligimi vermediler bunun icin yeniden okumam gerekti bende o donem hep pismanlik diuydugum o kalma kararini aldim ona destek olmak icin, ve burda doktoraya basladim, hemde oturumumu alabilicektim boylece, sonra evlilik sureci vs..iste bu noktaya geldik..ailemin bana kizginligi gelmemdencok kariyerimi harcamam konusunda, o 1 sene sonunda geri donup uzmanliga baslayabilirdim, o yuzden tibeti hala affetmezler kariyerime engel oldu diye sevseler bile..

cok uzun oldu ozur dilerim, ama sordun diye yazayim dedim...

NURDAN canım öncelikle sen burda sıkıntılarını yazınca hiçbir şekilde sıkılmıyrouz herşeyi paylaşmak için buradayız burda öyle bi bütün oldukki birmizin sıkıntıyla üzülüp birinin mutluluğuyla sevinebiliyoruz bi aile olduk artık biz...... yaşadıklarının bi patlaması malesef....dönem dönem hepimizin başına gelmiştir..... canım geçmişi kurcalama artık bu seni mutsuz etmekten kafanı karıştırmaktan fazla bişeye yaramıyor....okadar dolmuşsunki kolay değil onca sıkıntıyla mücadele etmişsiniz herşeyi tek başınıza gögüslemişsin şimdi okadar şeye hala hiçbirşey değişmeyince üzülmekte herşeyde haklısın......bundan sonra önüne bakcanım aileni herkesi boşver ne seni mutlu edecekse hangi karar seni mutlu edecekse onu uygula.....allaha sığın mutlaka bi kapı açacaktır sana mutlaka bi umut ışığı doğacaktır... rabbim yar ve yardımcın olsun dualarımız seninle ve hep yanındayız..... nolur biraz toparlan.... böyle mutsuz bi kafayla doğru karar veremezsin... önce kendin itoparla sonrada kararlarını uygula.....

ESRA okul konusu gerçekten çok zor birazda belki şans meselesi.... artık okuldan öte öğretmenlerde çok önemli..... 16 kişilik sınıf gerçekten çok güzel ne kadar az öğrenci o kadar verimli eğitim olur.... inşallah öğretmenlerinizde iyi birer eğitimcidirler.....

iste o donemden bu zamana cok kotu zamanlar gecirdik Tibetin isleri bozuldu, maddi olarak cok sikintiya dustuk ben hemen ise basliyamadim, aile sorunlari bi yandan, bi yandan evlenmemiz gerek daha anlatamayacagim bir suru hikaye..suan cok sukur toparladik, toparliyoruz, hala odememiz gereken borclar var o donemden kalan, trye donmeden bi sekilde kapaticaz..daha oncede donebilridik ama onlar elimizi kolumuzu bagladi cok..ama bnim tahammullum kalmadi, gerekirse tibet burda kalip odemeye devam etsin ama ben ne olursa olsun donmek istiyorum..gerekirse 1 sene o burda ben orda idare ederiz..zaman gectikce benim cemberim daraliyor, uzmanliga baslama sansim azaliyor, 5 sene olmus mezun olali, arkadaslarim uzman oluyor nerdeyse..her facede onlari gorusumde icim gidiyor..
HER SECIS BIR VAZGECIS..ama ben cok seyden vazgecmisim, basta kendimden..

sibelcim hediyeni gule gule kullan inan aksam aklıma geldin simdi ne guzel yemektedirler die..

evrim dun gece cıktık sonunda:)

o fotolardaki beyaz pantolonlu narin hanım melekmi yoksam... ya eylul sararmıs cok guzellesmis ama hala kel bu kuzu napcaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…