2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ESRAKO canım cidden zor işin allah kolaylık versin.. bizler büyüyorlar diye seviniyoruz ama büyüselerde sorunlar bitmiyor.. her dönemin kendine özgü rahatlğıı ve zorluğu var malesef.... evde bakıcıyla kalsa olmazmı berke.. illa anneanne ve dedeyle mi kalmak zorunda... yaşlılarında bazen tahammül gücü kalmıyor herşeye müdahale etme gereği görüyorlar uyuşmazlık bundanda yaşanabiliyor....

pervin canım ben de genelde yemek yaparım.ama yapamadığım da oluyor.fakat hakkı diye de düşünmüyorum.ben de aynı şartlarda çalışıyorum.evde daha çok yoruluyorum.elimden geldiğince,zaman bulduğumca.çeşit sayısı da azdır bizde.kısıtlı zamanımı olabildiğince neva'ya ayırıyorum.ayırmasam çok vicdan azabı çekiyorum.sonuç evim daha dağınık,daha az temiz,yemek çeşidi daha az içim rahat ama.0-3 yaş böyle.ev işlerinde de salih yardım ediyor.etmezse çok zor olur.

BANYO hakkında birşey sormak istiyorum...

kuzuları nasıl yıkıyorsunuz ya... bende artık banyoya girip kızımla yıkanmak istiyorum.. nasıl yapıyorsunuz bu konuda yardtım istiyorum...

kuzuları nasıl yıkıyorsunuz ya... bende artık banyoya girip kızımla yıkanmak istiyorum.. nasıl yapıyorsunuz bu konuda yardtım istiyorum...

küvetini duşun altına koyuyuorum.küveti önceden biraz suyla dolduruyorum.çok sevdiği ördekleri koyuyorum.öyle yıkıyorum işte.çok seviyor banyoyu.

canım berkenin pesine bir insan olması gerek bakıcı bebek artı berke nin pesinde nasıl kossun kadın zaten ustlenmez boyle birsey istemez ama berke için cidden biri lazım
bir gununu anlatayım bak sana sabah kalkar ne tuvalete gider ne su içer bunlar bizimi için elzem seyler bobrek tası olayından on kere git cisini yap su içd ersin yapmaz verirsin onune tv ye bakmaya devam eder içmez. sonra binbir bahane bulur kahvaltıda verilenlere tv onunde yemek için iki saat tartısır sonra bahceye inmek ister ne giyim tantanası sunu giy dersino rahatsız eder bu sıka sonra ayakkabı faslı mutlaka bagcıklı ayakkabısını giymek ister benim isim varsa o an mesela ilal soylenir bekler gel bagla ipini diye kenidide baglıyor ama hemen acılıyormus ben sıkı yaparım falan
sonra gider bir sure sonra asagıdan kapıyı çalar cesitli nedenlerle :) topumu at, su salla, misketlermi salla :)) , arabadan bilmemne oyuncagını alcam arabanın anahtarını salla vs vs vs :)) sonra yine kapı calar ali bize gelebilirmi diye hayır dersin kapatırsın telefonu ece uyuyordur mesela bir saniye sonra yine arar nolurnolur hayır dersiin ters konusmaya baslar.
hadi lanet olsun gelsin ali dersin bu sefer kapıyı bir acarım ayaklarıkumm içinde parkta kuma girmisler iki saat kapının onuned ayaklarını sirkeleme isleri sonra elini yika diye pesinde dolasırım yıkamaya gider yarı yolda tv deki birsey i duyar geri doner o arada elini koltuga surer ben pesinde yakasından çeker yollamaya çalısırım falan yani ay yazdıkca içim fena oluyor boyle . sonra ali gideek olur ben aileler gideyim diye israr eder olmaz aksam oldu babası gelir insalar rahatsız edilmez dersin israr eder olmadı hava kararır bisikletimi çıkarcam der karanlıkta takılıp duscek yere falan surekli bir tartısma pazarlık tehtit. yani çok zorr bu yaslar sibel
sence hangisi ile bakıcı ugrasabilir dusun kadın ece yi uyuturken berke habire kapıyı çalcak :))))

bizim bakıcı yikiyor haftasonu firsat olup bir yikayamadık biz kadın kuvete oturtuyor sonra ayaga kaldırıp tepesinden su dokuyormus

biz yikarkende ibo soyunup banıyya giriyo kucagına alıyor ben dusla yıkıyorum

bende aynen busekilde yapıorum..yada kuvetını odaya getirip oyle yıkıorum..

anladım canlarım.. bizde hep babaanneyle yıkıyoruz vücudunu yıkarken sorun yok ama kafasını yıkarken ağlıyor hep bende buna cesaret edemiyorum.. sizler nasıl yıkıyorsunuz kafasını... birde asıl sormak istediğim bu değildi burda bir iyapıyordu ama kim ESRAmıydı acaba hani banyoya girip kucağına kuzunu alıp beraber yıkanıyorlardı işte ben bunu merak ediyorum asıl kızımla nasıl yıkanabilirim diyeCADIARZU

ayyy ESRAKO bu ne ya... allah yardımcınız olsun.. ne bilim hani ben kendi halinde takılır sandım ama cidden eceye 1 tane bakıcı bakıyorsa berkeye 2 tane lazım.... dedeyle anneanneye büyük iş düşüyor yapacak birşey yok 2-3 ay kadar sabredecekler artık....

başınız sağolsun

dün yiğit balım ilk defa emekleyerek geldi yanımıza. ıkına ıkına kolunu uzattı kanepeye, destek alıp ordan kalktı :)
hayırlı olsun

ben kucağıma alıyorum annem su döküyor ece ye
taburede oturuyorum

küvetini duşun altına koyuyuorum.küveti önceden biraz suyla dolduruyorum.çok sevdiği ördekleri koyuyorum.öyle yıkıyorum işte.çok seviyor banyoyu.

tak başına yıkabiliyorsun sanırım bravo

sibel benim kirim de ona geçer düşüncesiyle yıkamam o şekilde.bir de hem kendim hem o nasıl bornoz giyeceğiz bilemedim.ama kafasını,a su dökerken diğer elimle yüzüne gitmesin diye siper ediyorum ve elimi anlından enseye doğru kaydırıyorum su gitmiyor ağzına( köpüklü olunca hoşlanmıyor)

yok sibel yemek vermez su vermez hani pislemis eli kirli imis agzına sokmus vs dert etmessen kendi halinde takılır :))
ama birsey yesin beslensin temiz olsun vs dersen sinir hastası oluyorsun çok asi bu aralar.

anladım canım çok sağol.. ozaman neva yine küvette oturuyor o oturur vaziyette dururken sen kafasından aşağıya suyu döküp yıkıyorsun yani tarif ettiğin gibi doğru değilmi??? ya biz kayınvalidemle yıkıyouz ama ben artık yanlız yıkamak istiyorum... o yüzden iyice teknikleri öğrenmem lazımyerimseniben

tak başına yıkabiliyorsun sanırım bravo

istanbulda yahoyu ve neva'yı yıkamıştık esrayla.o tek başına taa o zaman yıkayabiliyordu ki yahoonun el ayak kıpır kıpırdı.ondan cesaret almıştım.neva maşallah kuzu gibidir suya girince.oynar kendi kendine su dökülmesinden çok hoşlanır.zor olmuyor pek.ama babası tek yıkayınca kızıyor o da yıkamayı seviyor neva'yı.

yok sibel yemek vermez su vermez hani pislemis eli kirli imis agzına sokmus vs dert etmessen kendi halinde takılır :))
ama birsey yesin beslensin temiz olsun vs dersen sinir hastası oluyorsun çok asi bu aralar.

anladım... çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor.. rabbim kolaylık versin.... bakalım bizler nelerle karşılaşacağıza.s

evet canım.durularken ayağa kaldırıp duşun altında duruluyorum.bazen maşrapayla su döküyorum.sen bir başal gerisi gelecektir.

birde sibel bizim oglan etrafta efendi terbiyeli vs diye tanınır. ha ama bize neler eder o ayrı dısı seni yakar içibeni seklindedir :))

evet canım.durularken ayağa kaldırıp duşun altında duruluyorum.bazen maşrapayla su döküyorum.sen bir başal gerisi gelecektir.

inşallah bakalım bi cesaret alıp başlayabilirsem.. hafta sonu denerim olmazsaalkisalkisalkiskaydirigubbakcemile5 kk dan canlı destekle yıkarım olmazsa:roflol:

birde sibel bizim oglan etrafta efendi terbiyeli vs diye tanınır. ha ama bize neler eder o ayrı dısı seni yakar içibeni seklindedir :))

çocuklar her zaman öyledir canım.. yemez dersin dışarda yer, yaramaz dersin mum gibi oturur, yada uslu dersin evin altını üstüne getirirsempatiksalakcinni onlarda nazlarını kaprislerin ibizlere yapıyorlar işte ne yapalım öyle böyle büyüyecekler inşallah... umarım birgün kıymet değer bilirler mutlu birer insan olurlar:Saruboceq:

esra okurken ellerim uyuştu, cok zor gerçekten çok asi oluyor özellikle erkek cocuklar. çelik gibi sağlam sinir lazım insan kopar bi yerden sonra Allah yardımcınız olsun geçecek bu günlerde.

sibel yanlız yıkayabilirsin, ben ilk doğduğu günden beri yanlız yıkıyorum. önceden file üstünde idi şimdi küvete oturuyor ve cok seviyor suyu çıkartırken kıyameti koparıyor babası havuz almış pazar sabahı koyduk salona su doldurup biraz, deli oldu oynarken ilk kez uyumadığı bir zamanda keyifle kahvaltı ettim rahatsız etmedi hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…