ben göremiyorum kaldlırdınmı hemen görünmüyormu ????
kaldırdım..
derya supermiş fotolar...herbiri ayrı ıssırılmalık masallahh ece gorune sırıtıp konustu fotolarla..yakısıklıdan anlıo kızım
ozlemin kocası neyli pasta yaptı bugun acaba
aman maşallah pek güzel çıkmışsınız anne kız..gayet formda görünüyorsun üstelik..[/URL][/IMG]
inş tiroid hastası değildir ada bebişimiz canım..dün ada'yı çocuk endokrinologuna götürdük. 2 tahlilde tsh hormonu üst sınıra yakın çıktı. ben de tiroid hastası olduğum için doktoru atlamayalım dedi. zaten benim doktorum bi kız çocuğun olursa hayatının bir dönmeinde %95 tiroid hastası olacak demişti. hazırlıklıyım. yeter ki erken yakalansın. bende 14 yıl gecikilmiş çünkü.. neyse doktor ilaca gerek görmedi, gelişimi çok iyi tiroid hastalığını çağrıştıracak bir durum yok dedi. 4 ay sonra tekrar bakılacak..
maşallah gelişimi çok iyi.. bizim kilo alımımız çok yavaşladı artık.bu arada kendi doktoruna da gittik. 12.250 gr 76 cm olmuşuz. artık yaşında gidicez. aşıları var 1 haftadan fazla geçirilmemesi gerekiyormuş. bu arada yürürse, nasıl ayakkabı alalım dedim, evde mutlaka çıplak ayak olacak dedi.ayak kaslarının güçlenmesi için. dışarda da ilk adım ayakkabısı denilenlerden.1 yaşına kadar multitabse devam. aptamil 3 e devam. 1 yaşından sonra normal süt. bebekler için kumda yürütmek çok iyiyimiş.ayak kaslarının güçlenmesi düz taban olmayı da önlermiş.
ayy ne kadar güzeller. ne kadar düşünceli,ince bir davranış. insanın böyle dostlarının olması hayat enerjisi veriyor di mi..Bakın Canım Dostum bana ne göndermiş.. gozlerım doldu... ınanılmaz mutlu oldum, en sevdıgım cıceklerı unutmamıs.. bugun ınanılmaz bır sevgı seli yasıyorum.. heryerden sevıldıgımı hıssedıyorum.. daha hayatta ne ıster ınsan yaaa
Esra.. nası tesekkur etsem bılemıyorum.. mutlulugumu paylasarak cogaltmak ıstedım..
bilgiler için teşekkür ederiz. güle güle kullanın oto koltuğunuzu da.baya kalite bişi.. umarım alışır bebiş. bu arada ankarada hangi hastane ve doktora gidiyorsunuz bilgi verebilir misin canım? benim de aklımda bulunsun..hava çok sıcak . denizde evden çıkamıyor. çok sıkıldı.
doktora gittik demiştim. ilk kez kan tahlili yaptırdık.çok mecbur kalmadıkça yaptırmak istememiştim bilyorsunuz. bu doktor yaptırmak zorundasın dedi güzellikle:))) neyse yaptırdık. ankarada düzen lab. var, çok güzel hemşireleri, doktorları ve bebek tecrübeliymiş. ben yanlarında yoktum ama girmesi ile çıkması bir oldu denizin. doktor tek seferde bulmuş almış.
zaten son zamanlarda iştahsızlığı yüzünden hiçbirşey yemediği için demir damlası vermeye başlamıştım.
beklediğim gibi kan değerleri düşük geldi daha doğrusu korktuğum gibi. ancak bazı değerler düşükken bazıları normal dedi buda ya akdeniz anemisi yada kalıtsal bir kan hastalığını düşündürüyor dedi. bizden üniversite hastanesinde kan vermemizi ve istediği tetkikleri verdi. onlarda bu cuma sonuçlanacak. sonuca göre birşey diyecek. bakalım bekliyoruz.
bu arada iştahı biraz toparlandı gibi kırmızı ete başladık ama nerdeyse 1 aydır yumurta yemiyor. çok fena. sıcak havalarda etkilyor olabilir. üsttende bir dişimiz daha geldi sessizce. toplam altta iki üstte bir üç dişimiz oldu.
doktorumuzu çok sevdim. bugüne dek onlarca çocuk doktoruna gittim. ilk kez bir doktor beni arayıp ne oldu ne yaptınız diye sordu. çok şaşırdım. ayrıca sonuçları alıncada arayıp bilgi verdi. hayret ettim.
rutin aşıları12. ayda.
13. ayda su çiçeği aşısı yaptırmamızı söyledi.rota gibi dışarıdan alınıp yaptırılan özel aşılardanmış.
güneş kremi mutlaka dedi. 50 faktör dedi. ama bugün gördüm yükseldikçe kimyasalı artıyormuş demişsiniz. bilmiyorum kararsız kaldım. sebamedin 50 faktörlüsünü kullanıyorum.
mayo bezlerden aldım ama henüz kullanamadım. denizden hemen sonra duş alınmalı dedi.
beslenmeyle ilgili;
kayısı, şeftali, üzüm gelişmeyi sağlayan meyveler. diğerleri çeşit için olabilir dedi.
milli pilavımız bulgur!!! kaliteli protein- posalı yinmeli.
kırmızı et- balık- tavuk- yumurta. büyümek için temel ve gerekli besinler.
bunları biliyorsunuz mutlaka ama meyveleri bu şekilde ayırması bana ilginç geldi.
sütü inekten almayı bıraktım. illaki pastörize olacak dedi. hemde bu yüzden bıraktım. çünkü buradaki bimden sonra ikinci market olan şoka günlük süt gelmiş. ondan almaya başladım. zaten havalarda iyice ısındığı için gün içinde muhafaza etmek zorlaşmıştı.
brusella ve tüberküloz riskini göze alamayız dedi.
emzirme konusunda ne zaman isterse emzir dedi. gece gündüz farketmez istediği her an emzirebilirsin dedi.
çorba tarhana mercimek iyi olur dedi.
birde eti pişirip buzluğa atmamak gerek çiğden koy o sırada çıkan yağlar gerekli dedi. yani pişme sırasında.
asla dışarıda çözdürme yok buzdolabında çözülecek.
portakal suyu şimdi verme kışa kadar dedi. mevsimi olayan hiçbirşeyi verme. mevsim meyvelerinin suyunu içirebilirsin dedi.
deniz kolları geride yürümeye çalışıyordu çok fazla. kollarını bu kadar geriye atarak gerdirmesi hiç hoş değil dedi. yürüyeceği zaman kalkıp yüreyecektir zaten alıştırma yapmasına gerek yok hele kollarını hiç geriye attırmayın kollarının altından tutarak yürütebilirsiniz dedi.
ayrıca oto koltuğu aldım römer king plus. 600 tl.
deniz kullanmıyor o ayrı.
deniz salıncağını mama sandalyesini ve bisikletinide kullanmıyor. geçicidir umarım.
odasındaki kanapeyi atmaya ve yerine bölmeli dolap ve kitaplık yaptırmaya karar verdim. heryerimiz oyuncak oldu. bir ara resmini koyarım dolabın ve düşündüğüm kitaplığın. kitaplık dediğim şey kitapçılarda gazetelik gibi olur ya onlardan. kitapları gözünün önünde dursun diye.
uzun olmuş olabilir, ara ara yazdım, affedersiniz inşallah.
oyoyyy uykusunu sevsinler. maşallah yusuf beye..son halimizle yusuf bey..uykuya hazırlanıyoruz gündüz uykusuna
Ve uyuduk
-tatlicadiarzu-selam herkese
korkunç bir yağmur ve bu yağmurdan nasibini almış yaho ve esraaa
bildiğin fareye döndük sırılsıklam oldukkk
sokaklarda sürtmenin hazinsonu akannehir
çok naziksin hesra ne de güzel düşünmüşsün..bende isterim diyeceğim ama doğumgünüm çoktan geçtiiiiiiiiii ..evrimim koymuşsun fotoları çiçeğin cücük gibi olmamasına sevindim :))
seni mutlu edebildiysem ne mutlu bana canımsın benim
Amin amin ..olumunekankayizsmileaaaaaaa özleminde doğumgünümü bugün
nice mutlu yıllara canım yeni yaşın için en büyük dileğim kocanın yontulması ve gönlüne gçre bir eş olması
sağlıklla sıhhatle özde ve eşinle bir ömür mutluluklar
yusuf büyük dayı küçük dayı ve ben karışımı babaylada alakası yok..deryam ne güzel fotolar bunlar kime benziyor bizim delikanlı?sana benzemiyor ama tuğbiş aynı sennn
bende 60 lı kiloları görebilecekmiyim acabaaa
sorma bajım zaten zaten kadınlar ilgiye 24 saat açıktır amaa bu dönmler de daha ihtiyacı oluyormuş mustide bilmedim ama bunda ii anladım ilaç gibi geldi valla saol cnmmnurr eşin ne güzel jest yapmış ne mutlu sana hep böyle devam eder inşallah senin hepimizden çok ilgiye şevkate ihtiyacın var bu aralar
yisinler seni yerim senii yerler senikaydirigubbakcemile3 maşallah kuzumaaa
buda balkon keyfimiz..
ama deryacım askerden geldiğinde zayıftı 104 tü şimdi 110 ona baktığım gibi bide kendime baksam dimiiikaydirigubbakcemile3 gerçi adamcağız dio sen kendi sevdiğin yemeklerden yap ben yerim dio amaa illede onun sevdiği olsun istiorum:hulya:akannehirsempatiksalakcinni
sorma deryam yaaa 2 saat ağzım açık kalıo nefret ediom yutkunamıom filan bi bitseydinur eşinin süprizi çok güzel olmuş..sana nekadar iyi gelmiştir..
dişinede geçmiş olsun hamile hamile bitmedi bi..
aynen öle ama artık bende yemeya başladım en yakın zmnda foto eklerim ama bu tel değişikmiş yaf bi türlü pcye resim yollayamadım gökhan halletsin bende eklerim burayanur nur ne yapmışım kuzum ya 104 ten 110 amanın ..genç yaşta sağlık sorunları çıkmasın aman dikkat et..sen kendinede özensen ya gerçekten..manken hamilesin yine maşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?